|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Melduję się i ja.
Szukaliśmy garniturów i nic. Troszkę pierdół weselnych kupionych. Podróż poślubna kupiona |
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
domar123,
bardzo przykro, że nie będzie błogosławieństwa, bardzo Ci współczuję. linaewen, świetne podziękowania! 21klaudyna, do założenia konta potrzebne Wam tylko Wasze dowody osobiste, nie musicie być nawet małżeństwem, ja i TŻ mamy wspólne konto już od kilku lat. Panna Izabela, no to współczuję teściów, mam nadzieję, że po ślubie nie będziecie mieszkać zbyt blisko siebie ![]() docik10, też współczuję teściów.. A garnitur szary pewnie, że lepszy! ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Must, a gdzie wybieracie się na podróż poślubną? My jeszcze nie mamy pomysłu i chcemy ją kupić dopiero po weselu.
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wracam już na dobre do Was, wróciliśmy po podróży poślubnej ![]() exist Kasiulenkowo no_doubt mimi_77 Lusiija Konkardia Wszystkiego najlepszego dla Was - niech nie zabraknie Wam miłości - mam nadzieję, że Wasze wesela były idealne zły jeż Bardzo dziwny salon, ich podejście co do halki nie podoba mi się. madziara889 A co się stało, że kuzynka zmieniła zdanie? Ją ta zmiana też pewnie dotknie po kieszeni, bo sama też będzie musiała więcej wyłożyć na własne dekoracje. Nie martw się, na pewno uda się coś wymyślić w Waszym budżecie ![]() moooniaaaa Gratuluję zdjęć ![]() bardorja Piękne obrączki Anesthesia O ile masz zaufanie do wykonawcy i wiesz, że jest komunikatywny (tzn. rozumie i łapie, co chcesz przekazać), to spokojnie starczy zdalny kontakt. Znajoma miała wesele w górach, a foto był z okolic Szczecina - pierwszy raz spotkali się na przygotowaniach. Reportaż był przepiękny, nie ma się co martwić ![]() Teraz to najprzyjemniejsze przygotowania z próbnymi makijażami, fryzurą i paznokciami ![]() re_nata Gratuluję wszystkich załatwionych spraw Na próbnej miałaś dopinki? Nie widać, wyglądają jak naturalne włosy. Piękne loki i upięcie, mam nadzieję, że trwałe. Co do wina - Pewnie Mołdawska dolina albo Dusza monacha, oba smaczne. Nie ma się co bać win z tamtych rejonów, to nie alkohol metylowy ![]() Glodomorek Faktycznie 130 zł to drogo za samo przyjęcie U nas Mszę odprawiał zaprzyjaźniony ksiądz, w parafii płaciliśmy ofiarę za użyczenie kościoła (symbolicznie mniej niż gdyby odprawiał ksiądz z tej parafii), organistę i kościelnego. "Naszemu" księdzu chcieliśmy też dać ofiarę, ale się nie zgodził. Dostanie ciastka/ dobrą kawę jak wróci z pielgrzymki ![]() Dotka Jestem pewna, że drugi miliard komplementów otrzymasz na ślubie Dobry wybór z kominem i ramiączkami do sukni.domar Odnośnie księdza - nieciekawie, że tak się ułozyło Trzymam kciuki za babcię, dużo zdrowia dla niej.marlenqa22 Gratulacje - cieszę się, że wszystko wyszło idealnie, pięknie wyglądaliście. Wszystkiego dobrego dla Was olilina Co do poloneza - nasz znajomy wodzirej rozpoczyna wesele polonezem, zazwyczaj po pierwszym zdziwieniu, goście świetnie się w tym odnajdują (chwalą, że jako element rozpoczynający jest bardzo elegancki). mysza Brak mi słów na wymówkę wujka, masakra. kallina_2014 Bardzo motywujące, że Wasi goście tak potwierdzają ![]() mimi Bardzo ładny wystrój sali - energetyzujący ![]() asiulek Pięknie wyglądasz - zwiewnie, lekko - masz oblędną figurę ![]() pysia1987 Myślę, że taka ofiara jest w porządku, każdy daje tyle, ile może. Powinna być też możliwość rezygnacji z organisty. Co do sukienki - wydaje mi się, że to bolerko, tylko z krótkimi rękawkami. Gdyby to była całość - cała suknia byłaby bardzo ciężka i trudno byłoby poruszać rękami w niej. tinyheart Współczuję męczarni dentystycznych, mam nadzieję, że jest lepiej... kiss12550 Ale beznadziejnie z pomyłką graweru Co do makijażu, poszłabym do konkretnej makijażystki. U mnie na makijażu makijażystka malowała mnie jednym podkładem, który uważałam za bubel, a makijaż przetrwał wszystko.ewapucy Koniecznie porównaj sukienkę z modelem pokazowym, bo bez sensu, żebyś otrzymała coś zupełnie innego niż oryginał... Lusija Cieszę się, ża zabawa udana ![]() Mimi Opowiadaj, jak było ![]() fascinata Widziałam gdzieś kartki w wersji zbindowanej, jako scrapbookowy album. Fajna sprawa ![]() Kwaśna truskawka Gratuluję wszystkich zakupów ![]() 21klaudyna Zakładaliśmy ostatnio w dwoch bankach, dowód wystarczył. Nie przeszkadzało to, że z moim panieńskim nazwiskiem. Panna Izabela Współczuję całej sytuacji, ale to oni mają problem z zawiścią. Najwazniejsze, żebyście się z TŻ-tem wspierali. vel A to już niedługo ![]() docik Ostro pojechała... Bardzo przegina, aż nie wiadomo, ja podejść do tego Wyjście z sytuacji chyba najlepsze z możliwych. A szary garnitur naprawdę dobry pomysł.Must O, gdzie się wybieracie w podróż?
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS: Tak naprawdę to nie mam się czym martwić, wszystko załatwiamy na czas, wszystko jest zaplanowane! A jednak....ten stres jest i będzie.. Tez myślę, że najlepsze wyjście to pobycie trochę z gośćmi u Twoich rodziców, a potem na tej sali. U mnie jest tak, że moi rodzice przyjmują naszą rodzinę u siebie (jeśli ktoś przyjedzie w niedzielę), a teściowie swoją. Jako, że mieszkamy z teściami to oczywiście moja strona rodziny może wpaść bez problemu. Musimy dodatkowego grilla skołować bo mamy jednego i to małego ![]() Ja na szczęście problematycznych teściów nie mam Cytat:
![]() Popularne są granatowe i szare z tego co widziałam. Zgadzam się, że kolor żółty będzie lepiej współgrał z szarym garniturem
|
|
#1805 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nóż się w kieszeni otwiera .....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
Ja już nie mam siły do tych ludzi..... w sobotę ślub i wesele a ci odmawiają. I to nie zadzwonią tylko trzeba dzwonić i dopytywać.... i odpadło na dzisiaj 8 osób! w sumie 25 osób mniej niż na początku sierpnia było potwierdzone.
|
|
|
|
#1807 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My chcieliśmy granatowy lub czarny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1808 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
U nas też sporo odpadło przed samym weselem, bo kogo obchodzi, że zapłacone Ale szkoda nerwów, naprawdę, bo prostu takich ludzi trzeba też potem olewać ![]() docik, kupujcie garniak taki, jaki wam się podoba, a nie mamusi. Oj ta twoja teściowa, będziecie musieli z mężem bardzo ostro chyba z nią postępować, bo inaczej wlezie wam na głowę! Za to moja matka wchodzi w rolę idealnej teściowej ![]() Must, dokąd w końcu się wybieracie i na jak długo?
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś dzień załatwień, poumawiałam się na manicure, próbną fryzurę i makijaż, przymiarkę sukni
Do tego w kalendarz już wpisałam kiedy kupujemy garniak i dodatki dla TŻta oraz mój stanik Kupiłam też butki na Allegro, bo w moich niestety nie dam rady wytrzymać całą noc... Wydają mi się ładne, mam nadzieję, że będą wygodne http://allegro.pl/buty-slubne-uni-bu...477279181.htmlPoza tym kupiłam prezent dla Rodziców - dwie podwójne skrzynki na wino z Blashka.pl
|
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
21klaudyna my potrzebowaliśmy odpis aktu małżeństwa oraz dowody. Jak wymienię dowód, muszę zgłosić sie ponownie aby zaktualizowac dane.
re_nata wiem, ze odmowy są przykre ale będą z Wami osoby które najlepiej Wam życzą. Nie przejmuj się tym i ciesz ostatnimi przygotowaniami i ślubem ![]() docik kupcie garnitur taki jak Wam najlepiej sie podoba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
lecimy na kube na 3 tyg. Juhuuuu. Ciągle nie wierzę
mi zostało kilka zaproszeń które wyśle poczta. |
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
suuuper, gratuluję! my ciągle się wahamy czy i gdzie jechać na podróż poślubną... wchodzi jeszcze w grę odłożenie wyjazdu do czasu Świąt Bożego Narodzenia, wtedy może udałoby się pojechać np. do Tajlandii. a jeśli teraz, to padłoby prawdopodobnie na Grecję.
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie błogosławieństwa też nie będzie. Nawet nie wiem czy zapraszać rodziców na ślub. Panna Izabela, współczuję rodziny tż, bo przecież niedługo zostaną twoja rodziną. Tż też jest w kiepskiej sytuacji, bo z jednej strony rodzina, ktorą zapewne kocha a z drugiej ty. 21klaudyna, wspólne konto wystarczy że macie dowody osobiste, idziecie razem i zakładacie. cornflower, jak podróż? Ja mam nadzieję, że ksiądz z parafii u nas nie zawoła wg cennika za ślub, bo nie stać nas na większą opłatę. must, udanej podróży Rozmawiałam dziś ze świadkową, oficjalnie poproszona, zgodziła się
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
My od zawsze wiedzieliśmy ze na podróż wybieramy Kube. Trochę. Kosztem remontu mieszkania, ale. Wydaje nam sie ze jak pojawia sie dzieci to ciężej będzie wydac taka kase.
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Must trochę Was rozumiem, bo my też chcemy w tym roku "zaszaleć" z wakacjami. później nie będzie kiedy, bo ja zacznę normalną pracę (teraz mam pół na pół pracę i studia, więc jeszcze wakacje mogę poświęcić na urlop), poza tym jak pojawią się dzieci to też nie będzie tak łatwo.
z kolei pieniądze teraz chcemy inwestować w dom, żeby jak najszybciej go skończyć... i taki dylemat
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
must, say-hello,
jesteśmy tego samego zdania i też chcemy pojechać w podróż poślubną w jakieś piękne miejsce i gdzieś daleko, ale też myśleliśmy o grudniu, wtedy będzie nam łatwiej dostać dłuższy urlop.
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoich czy tz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Moich. Od lat jesteśmy skłóceni i rodzice nie chcą naprawić relacji. Ja stawałam na głowie, żeby cokolwiek zrozumieli, ale to było bez sensu. Nawet wnuczka nic nie zmieniła, a myślałam, że chociaż ze względu na nią coś zmienią. Ogólnie są toksyczni i bardzo sztywni w myśleniu, nie dopuszczają innej wersji niż ich przyjęta.
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gadaj ze na ten week ![]() Cytat:
skąd ja to znam ! dziś pojechhaliśmy potwierdzic oficjalnie liczbe gosci, noto musialam jeszcze sama zadzwonic do dwoch osób, ktore mi odmowily. jakbym nie zadzwoniła to nikt by sie nie połaskawił dać znać. masakra ci ludzie są tacy tępi ze brak słów..
|
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
padam... roznoszenie tych zaproszeń to jakaś masakra .... w ponad miesiąc rozdaliśmy 32 zaproszenia z 58 .... jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobimy przed samym ślubem .....
---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- na ile przed ślubem wysyłacie zawiadomienia o ślubie znajomym ? |
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Tysia - my zawiadomień nie wysyłamy a zaproszeń mamy rozdanych 26/78 Jutro wieczorem wypad w rodzinne strony TŻta na 4 dni gdzie planujemy rozdać 29! Mam wrażenie że jesteśmy w czarnej ![]() Nawet miałam dzisiaj koszmar ślubny (to już drugi) - tż sam wysyłał zaproszenia przez e-mail (były to takie e-kartki) były paskudne i miały złe daty! Nawet miesiąc był źle wpisany
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj u kucharza. Nasze menu: około godz 18: rosół z makaronem zrazy z kurczaka z pieczarkami i szpinakiem z cieście naleśnikowym kaczka faszerowana, ziemniaki devolaj, kulki ziemniaczane golonki w winie żeberka duszone steki słoneczne Lody z bita śmietaną około godz 20: barszczyk czerwone z pasztecikami ryba (dorsz) w warzywach udo z kurczaka nadziewane befsztyk z pieczarkami około godz 22: dzik pieczony około godz 23: Tort (4 piętrowy śmietanowy z owocami) około godz 1: flaki karkówka z kluskami śląskimi zwijki z szynki skrzydełka faszerowane, kalafior schab zapiekany, frytki około godz 3: szaszłyki placki z piersi kurczaka z warzywami około godz 4: żurek, biała kiełbasa na zimno: półmisek zimnych mięs (kurczak, schab faszerowany) tatar Ciasto- ilość w zależności od ilości gości Owoce: mandarynki, banany, kiwi, nektarynki, pomarańcze, winogrono. Kawa, herbata, cukierki. Gdzieś jeszcze dodatkowo będzie strogonow z sarny i szynki z dzika. |
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1827 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak na księdza jest bardzo fajny i miły, więc powiem TŻ, żeby nie sępił Panna Izabela strasznie mi przykro z powodu rodziny TŻ, ja tak miałam z rodziną byłego... tylko u nas sytuacja finansowa była odwrotna, ale ja od niego kasy żadnej nie ciągnęłam kawalerski TŻ, a raczej świadek... ehh szkoda gadać ale cieszę się, że panieński się udał ciężka sprawa z tym makijażem, wychodzi na to, że musisz zdecydować się na którąś na miejscu Cytat:
no sorry ale chyba ktoś tu na głowę upadł... jak można robić takie rzeczy bez konsultacji z kimkolwiek... Cytat:
oczywiście później na twarz padam, ale ta adrenalinka ![]() Cytat:
a jak się nie da to koleżanka-farmaceutka poleciła Nerwomix forte, ja kupiłam w końcu coś innego, zobaczymy jak działa (ponoć z tydzień trzeba brać, żeby zauważyć jakąś spektakularną różnicę )gratuluję zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
docik10 współczuje akcji z teściową Ja bym chyba ją rozszarpała. Garnitur kupujcie taki jak Wam się podoba. Mój Tż do ślubu kupił granatowy, na wesele kuzynki szary i przez jakiś czas się zastanawiał czy jednak nie ubrać odwrotnie Nawet babki w Pawo mówiły, że często do ślubu kupują szare/ granatowe.
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Wczoraj byliśmy u florystki i załatwiliśmy, że będzie mogła nam dziewczynka sypać kwiatki
Wczoraj też zaczęliśmy kleić naklejki na butelki. Idzie ciężko Tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia a tu zostało tylko 10 dni!!!!!!!!docik10 TŻ ma się podobać Tobie, a no i jemu musi być dobrze, musi się dobrze czuć. Teściówka widzę coś nadopiekuńcza.. Ja też miałam takie sytuacje, ale TŻ zadziałał, obraziła się kilka razy i się nauczyła, że my teraz będziemy mężem i żoną, że my wiemy co najlepsze dla nas. A ona chodziła i mnie pouczała jak mam gotować bo mój TŻ tego i tamtego nie lubi, gdy ja wiem że lubi! Ale na szczęście już pępowina odcięta! A mój TŻ tak super wygląda w czarnym ![]() Must Dokąd? Już widzę!!! Szaleństwo!!! CuUUUba, quiero bailar la salsa!!!!! kallina_2014 Było mi przykro, ale jakoś przeżyję ![]() cornflower_girl Dzięki No i jak było? ![]() mojakaren No ksiądz ostro pojechał re_nata Ludzie niestety nie zdają sobie sprawy z tego że teraz wesela nie są w domu czy w remizie.. Niestety. Z tym właśnie musimy się użerać, z niezdecydowanymi gośćmi.. Anesthesia Fajnie planować Gratuluję Buciki ładnie się prezentują![]() Też myślimy o skrzynkach na wino, w sumie to przecież trzeba zamówić bo nie zdąży mi dojść! Glodomorek Oj a co tam z rodzicami? Widzę co napisałaś do bardorja. Przykra sprawa. Niestety czasem tak bywa. TysiaBB1989 Ja chyba roześlę tak żeby tydzień przed ślubem dostali. Czyli dziś lub jutro madziara889 Jestem głodna ![]() KaMilka4891 U mnie ksiądz jest największą wredotą jaką znam! Dlatego nie chcieliśmy dawać mu dużo. Moja parafia, piękny kościół, a nie biorę w nim ślubu bo kilka lat temu powiedział mi jak miałam zostać chrzestną że mi pozwala ale ślubu nigdy mi nie udzieli. Bo nie jestem za często w kościele..
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dokąd zapraszasz? ![]() Z tortem to się nie przejmuj, najwyżej obsługa będzie kroiła mniejsze kawałki. madziara, rozsadzaliśmy gości tak, aby każdy miał z kim pogadać w sumie wiekowodomar, extra! Też pojechaliśmy do Grecji, ale na Thassos ![]() Panna Izabela, a z czego nie jesteś zadowolona? Co do rodziny TŻ, przykre Lusiija, piękni i młodzi! czeko, teściowa miała jasną, kremowa sukienkę. Dziewczynki na biało, parę kobiet też było w jaśniutkich kremowych sukienkach. Żaden problem PM widać od razu![]() Anesthesia, spotkaliśmy się osobiście. Ustaliliśmy zabawy, ogólnie co chcemy itp. Godzin dań nie podawaliśmy, to wyszło na sali. marlenqa22, gratuluję! olilina, teraz polonez jest dosyć popularny, goście zwykle są zadowoleni ![]() asiulek, pięknie wyglądasz! Dotka, u nas gazowanych poszło sporo, głównie pepsi, potem 7up. Spóźnione życzenia dla żon: wszystkiego najlepszego! Wróciliśmy z podróźy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

U nas Mszę odprawiał zaprzyjaźniony ksiądz, w parafii płaciliśmy ofiarę za użyczenie kościoła (symbolicznie mniej niż gdyby odprawiał ksiądz z tej parafii), organistę i kościelnego. "Naszemu" księdzu chcieliśmy też dać ofiarę, ale się nie zgodził. Dostanie ciastka/ dobrą kawę jak wróci z pielgrzymki 

A mama mi mówi, że nie ma nic gorszego jak kłótnie o rodziców dlatego zaproponowałam, że trochę u rodziców w mieszkaniu pobędziemy z gośćmi z mojej strony a trochę na tej sali. Innego wyjścia w tej sytuacji nie widzę (dobrego wyjścia) Bo tż stwierdził, że nie pójdziemy na tą sale i tyle! Dla mnie to nie jest rozwiązanie, bo nie chodzi o to żeby się kłócić, tylko moi rodzice już swoją decyzją pokazali, że trzeba wszystko ustalać wspólnie, tym bardziej, że oni do tej sali też musieliby się dołożyć. Teście pewnie by powiedzieli, że nie ma takiej potrzeby oni zapłacą, ale czy któraś z Was zaprosiłaby swoją rodzinę na koszt obcych dla tej rodziny ludzi? Pewnie nie, więc w zupełności rozumie moich rodziców i nie mam o to do nich żalu. Mojej mamie się też to nie podobało, że nawet Nas o zdanie nie zapytali, najbardziej zainteresowanych. Tż w tej sytuacji stoi po mojej stronie.

nóż się w kieszeni otwiera .....
brat się czasami przydaje 

Nie wytrzymałabym z taką teściową, jak w ogóle można załatwiać za plecami państwa młodych, nie mówiąc o tym, że to przecież wspólne koszta!
Pierwszy raz poczułam mega falę paniki, że to JUŻ! 

Ja bym chyba ją rozszarpała. Garnitur kupujcie taki jak Wam się podoba. Mój Tż do ślubu kupił granatowy, na wesele kuzynki szary i przez jakiś czas się zastanawiał czy jednak nie ubrać odwrotnie