|
|
#1801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My co do imienia dla dziewczynki jesteśmy zgodni i chcemy Ala, bardzo Nam się poodba i jakoś tak wspólnie zadecydowaliśmy, za to imienia dla chłopaka nie mamy wybranego, a czuję po kościach że będzie chłopak
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
U nas też jedynie dziewczynka wybrana - także Alicja
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam pomysłu na imiona.Do tej pory drukowaliśmy sobie listy z imionami i zazmaczaliśmy 5 które się nam najbardziej podobały. Porównywaliśmy swoje listy i zostawało to co się pokryło
ale dla dziewczynek to chyba jest łatwiej
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy imiona już dawno wybrane, od zawsze
Miron i Daria
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Czytam was cały czas ale jakoś ostatnio nie mialam weny co napisać. Ja wciaż ranne mam nudnosci i okropnie się czuje ale mój tż mi w to nie wierzy uważa że ciąża to nie choroba i ze mam robić to co robilam zawsze a on mi nie bedzie pomagał. Zaczął sie po trochu u nas remont robimy pokój dla Majusi. Tak sie dzis nadzwigałam że szok strasznie mnie teraz brzuch boli... aż mam zawroty w dodatku na mase pokłuciłam się z tż i powiedział słowa że "niechce tego dziecka" płakałam dziś trzy razy
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Mi i tż bardzo sie podoba MARTYNKA
moim zdaniem mało spotykane, nie znam osobiście żadnej dla synka![]() Mirelka_90 wszytsko się jakos ułoży! nie powiniem tak ogólnie do Ciebie mówić! wybacz, ale cham! ściskam mocno i życze poprawy humoru! i nie dźwigaj się tak bardzo... dbaj o siebie i o maleństwo, a jak tż taki mądry to niech spada na drzewo! niech się obraża, tyle jego!!! Buziaki
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-08-11 o 20:49 |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uswiadom w jakis sposob swojego meza czym tak naprawde jest ciaza dla kobiety, ze rzadko zdarza sie zeby kobieta jej nie czula w zaden sposob ( nie wiem co to jest skrot TZ ) Jakby mi moj maz tak powiedzial, wyrzucilabym go na zbity py*k , wiem jestem narwana ale tak bym zrobila wlasnie |
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Z Polskich imion podobaja nam sie Emilka, i Oliwer
|
|
|
|
#1811 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Powiem Wam, że mnie przeraża wybór imienia dla chłopca
|
||
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Kochane jestescie!!! dziękuje za miłe słowa wsparcia. On to powiedział w dodatku pod wpływem alko... ale w niczym to go nie usprawiedliwia.
Skrót tż to dziewczyny tak piszą na swoich mężów. Bardzo słabo sie teraz czuje w tej ciąży. Pierwsza była idealna mogłam wszystko robić a i tak 4 razy w szpitalu leżałam. Ale on nie potrafi tego zrozumieć. Że jest mi niedobrze że brzuch mnie boli itd. Ale nic nie zrobię. Od września bede duzo odpoczywać. Córcia pojdzie do przedszkola a ja jak bede sama w domu to bede odpoczywac ile sie bedzie dało. Mąż teraz ma dwa tyg urlopu bo taki postój w pracy i ten remont zaczął. Mam nadzieje ze szybko się skończy. Ja będe teraz uciekać spać bo marzyłam o tym cały dzień. Ale mój tata przyjechal na urodziny do Mai i tak przy gosciu nie wypada. A moi rodzice mieszkaja az 220km ode mnie, Bo gdyby blizej juz dawno bym tam siedziala i postawila meżowi warunek albo zrozumie ze musze wypoczywać albo do porodu do domu nie wracam,
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka piekna nazwa ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wyspij sie porzadnie! i walnij swojego TZ w lep najlepiej a powaznie zakupilabym mu ta ksiazke... a jak bedzie jeszcze tak mowil to sprobuj mu zagrozic ze pojedziesz do rodziny od niego odpoczac jesli nie potrafi zrozumiec ze nie bedziesz latala jak szalona albo zamiast tego alkoholu to by sie zainteresowal troche na temat kobiet w ciazy kurcze nie wiem :/ drazni mnie takie cos u mezczyzn. :/ mialam kolezanke ktora w ciazy byla bardzo blada i caly czas wymiotowala, nie znam zadnej kobiety ktora czulaby sie naprawde dobrze kazdego dnia :/
|
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze widzieć że dla wiely ciąża to nie euforia i sama rizkosz ale i strach, napięcie brak sił i zwątpienie
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Czy Wam też wyskakują na twarzy, dekolcie, plecach takie krosty?! Już nie mogę wytrzymać. I to takie bolące! W ogóle cera mi się okropniście pogorszyła, chyba aż do dermatologa się wybiorę jak tak dalej pójdzie.
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem obsyfiona. Ja w Rossmann kupuję takie plasterki przezroczyste za 7 zł..I te wstrętne wulkany giną po jednej nocy.
Wróciłam od gina. Słyszałam serce. 0.88mm równo 7 tydzień termin na 30 marca )Co do facetów...mój mąż chyba jest cały czas w szoku że tak.szybko się nam udało i jakoś szczególnej euforii po nim nie.widzę...nawet nie.chce nikomu powiedzieć, jęczy ze.lekarz za pieniądze i ze dojechać jeszcze trzeba...aż się poryczalam. Czasami mam dość go już.chyba wolę jak.jest w pracy przynajmniej mam ciszę i.spokoj. dobranoc dziewczynki pamiętajcie. Girl Power! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1824 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pracy, ja od razu domyślałam się, że tak będzie, więc nie przeżyłam szoku, ale jest mi przykro, bo starałam się pracować na pełnych obrotach, chciałam żeby firma się rozwijała, ale widać nie można przy tym mieć prywatnego życia. To bardzo przykre ![]() Cytat:
A jak szybko Wam się udało? U nas za 1szym razem Graluluję serduszka
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny u mnie mdlosci straszne . Właśnie czekam do mojej kosmetyczki bo tak mnie obsypalo na twarzy ze szok - sadze ze dermatolog nie pomoże bo praktycznie niczym nie można sie smarować i zażywać lekarst teraz . Nie wiem czy Pani Basia mi pomoże ale to chyba ostateczna deska ratunku. Dzis mam wizytę u mojej gin na 20:45 dam znac po ;*
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci poradzić, bo większość takich wysuszających preparatów jest na bazie alkoholu ![]() Mirelka_90 Po to jest forum, żeby się żalić, marudzić i dzielić swoimi smutkami Na Twoim mniejscu przeprowadziłabym z tż poważną rozmowę ostrzegawczą, bez histerii, bez emocji Myślę, że do faceta trzeba wprost, bez owijania w bawełnę![]() Miałam iść dziś do laboratorium zrobić badania, ale tak mi się wstać nie chciało, że olałam sprawę Macie jakieś plany na długi weekend?
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też czasami tak mnie zdenerwuje, że niech nawet nie podchodzi! ale ostatnio go olśniło i zrozumiał, że mam leżeć, że jem tyle leków, pobyt w szpitalu, ze nie ma żartwów!!! że nie będę po całej chacie latac z mopem i odkurzaczem, że mam dpoczywać nogi w górę i tyle. Jedynie co, to pranie wstawiam, gotuję obiad, jakieś zkaupy lekkie zrobię, a mąż kochany rozwiesza ciezkie pranie, odkurza i lata na mopie! czasami śmiać mi się chce , ale Kochany jest! i żeby nie było nie wyorzytsuje go ![]() biedaczek, też usłyszał, ze żadnego SEXU ale jakos dajemy rade ![]() a ja od wczoraj ZERO glutów, smarków, niteczek itp. jedynie z rana wczoraj miałam, ale poźniej CZYSTO! dzisiaj tez czysto ! i mam nadzieję, ze jak zawsze pisze, ze u mnie OK, zaraz nie napiszę, że jednak znowu... jedynie, dzisiaj rozbolało mnie podbrzusz i to tak, ze musiałam usiąść, trwało to z 10 minut... takie ciągnięcie, rozpierające jak np. okres oczywiscie cała sie zapociłam ze stresu i mysli... o co chodzi?? ale ponoc to tak jest, jak ból jest i sam mija i bez zadnych innych plamień to objaw rozciągania się macicy itp. i mam nadzieję, ze od dzisiaj juz zaczyna się wwszytsko OK, i zadnych więcej problemów miec nie będę. Kupię sobie dzisiaj nospe, rozmawiałam z moją sis to mówiła, ze jej lekarz mowił, żeby brała przy każdym takim bólu, nie zaszkodzi a rozluźni tam wszytsko.Dzisiaj też mam jechac pod Wrocław po moją sis i jej coreczkę, przyjeżdżaja do nas na tydzień, i wyprawiamy u mnie w domu naszemu TACIE urodziny! grilll itp. fajnie się zapowiada! a maleńka jej taka pocieszna, że szok człowiek chociaż, zapomni o tym ciągłym fiksowaniu! wyrwe sie z tych mysli durnowatych Miłego dnia! a co do objawów: - ktoś tez ma takie bóle jak ja? ![]() - swędzą mnie cycochy? ktoś tez tak ma?
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle2 - robisz badania laboratoryjne prywatnie czy na fundusz?
Plany na długi weekend - pewnie grill albo jeziorko i sobota w pracy:/ ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Lesyeux- mam nadzieję że już wszystko będzie dobrze i gluty nie wróca Meganka- powodzenia na wizycie u gin. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Lesyeux- ja czasem czuję takie ciągnięcie bolące w podbrzuszu,że się wyprostować nie mogę ale po chwili mija ![]() Cycki mnie nie swędzą ale są twarde i bolące nadal. Urosły ze 2 rozmiary
|
#1829 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A planów jak na razie brak. Jakaś zmierzła dziś wstałąm
|
||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lesyeux super, że Ci się polepszyło A cycki też mnie swędzą, szczególnie jak po kilku godzinach ściągam stanik
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

ale dla dziewczynek to chyba jest łatwiej

aż takiego dyskomfortu jeszcze nie przerabiałam