|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Orientuję się któraś ile trzeba liczyć za garnitur w lazarze?
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
My też mamy granatowy i zastanawiam się jaki krawat dla TŻ
?
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o moj bozeeeeeeeeeee wy tyle zjecie? strasznie duzo jedzenia wam zosatnie tylko siedziec przy stole i jesc ![]() no babcie mam mega nie raz z tż padalismy ze smiechu jak nam swoje teksty gadala rodzice tż przyjechali do moich no i tak sie zlozylo ze babcia byla, i cos tam siedza gadaja a rodzice tż ze trzeba to zlatwic tamto, i ze tak malo czasu, ze pod koneic moga wyjsc jakies problemy i generalnie sie juz stresowali a babcia siedzi cicho słucha popija herbatkę w filiżance z paluszkiem w górze wszyscy w śmiech, a babcia: albo gorzej, jak im sie za chce w czasie wesela a jak bylismy na sali dogadywac z managerem to babcia do neigo: a pan bedzie na weselu cala noc? menager: bede, babcia: to ja sobie zamawiam z panem taniec koleś zdębiał
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Martwię się pogodą.. Zostało 10 dni (jak już wspominałam
cude No i jak na tym Thassos było? ![]() bardorja
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam coraz większą ochotę kopnąć w d**ę niektórych kuzynów, którzy pomimo moich prób dodzwonienia się i ponagleń przez resztę rodziny (np.ich rodziców) nie byli łaskawi odezwać się i potwierdzić (zasadniczo mam coraz większą nadzieję, że odmówią
). Termin potw.upłynął z końcem lipca, więc do jasnej cholery można było się ogarnąć i dać znać - a tu totalna zlewka.
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
An Piękne buty, a za taką cenę - świetny zakup
![]() re_nata Niedobrze, ze goście odmawiają Rozumiem Cię doskonale, nam też odpadli nawet w dniu wesela. Niestety nie masz na to wpływu, jedyne co możesz - cieszyć się najpiękniejszym dniem ![]() Must Zazdraszczam - bardzo oryginalne miejsce na podróż poślubną - wygrzejecie się ![]() say Radziłabym Ci poczekać na podróż marzeń. My tak robimy - teraz odpoczywaliśmy w PL, a marzy nam się Argentyna (bo wiem, że potem będzie ciężko tam pojechać, jak rodzina się powiększy). Glodomorek Trudna decyzja z zaproszeniem i błogosławieństwem, ale rozumiem Cię. Czasami takie odseparowanie bardziej uświadamia toksyczność zachowania. A odnośnie księdza - zawsze można poszukać spoza parafii, niektóry są bardziej wyrozumiali dla młodych par. TysiaBB1989 Zawiadomienia znajomi rozsyłali zwykle miesiąc, 1,5 msc przed. A z zaproszeniami - może pomoże strategiczne podejście - ze znajomymi umawiacie się większą grupą, resztę wyślecie pocztą. Le_lena Powodzenia z zaproszeniami, dacie radę ![]() madziara889 Ale dziwnie rozumiana duma... Menu bardzo bogate i różnorodne. Tylko pytanie - czy goście się nie przejedzą? Mój znajomy, który ma nieograniczoną pojemność żołądka był na podobnym weselu i nie dawał rady z jedzeniem ![]() domar123 Super, że udało się z dziewczynką z kwiatkami Na paznokieć żel lub coś w stylu akrylu/ tipsa. cude Jak się udała podróż? Robusta Krawat był w kolorze srebrny - średni popiel. Bardzo ładnie wygląda to przy granatowym garniaku. Bardorja Twoja babcia jest niesamowita ![]() Sziket A kiedy musicie potwierdzić restauracji? Niestety moje doświadczenie jest takie, że dla gości termin potwierdzeń na miesiąc- 2 tyg przed jest optymalny ![]() Nasza podróż dość udana. Zakochaliśmy się w Zamku Książ, trochę marzy nam się nawet drugi plener tam. [Proszę nie cytować: w trakcie podróży dowiedzieliśmy się, że zmarła ukochana babcia TŻ-ta i wracaliśmy na pogrzeb]. Co do plenerów ślubnych, w niedzielę zwiedzaliśmy jeden ze śląskich zamków i było zatrzęsienie sesji zdjęciowych. Głupia sprawa, bo jedna z młodych par liczyła na widowiskowe zdjęcie na schodach, a tu pani przewodniczka przegania tymi schodami ogromna grupę turystów, z których nie wszyscy zachowują się stosownie do miejsca. Na placu przed pałacem spotkały się trzy pary, jedna foci przed wejściem, druga dosiada kamiennego lwa, trzecia wygina się przy balustradzie. A wokoło tłumy turystów. Najgorsze, że te pary musiały zapłacić za możliwość fotografowania w obiekcie, a wcale nie miały zagwarantowanych kadrów bez turystów. Jeśli marzycie o plenerze w zabytkowym obiekcie, lepiej robić go w tygodniu.
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
corn- bardzo mi przykro
Ciekawie z tymi plenerami. Rozumiem, że taki plener na zamku to coś ale sądziłabym, że większość decydujących się na niego par mieszka w pobliżu i przyjechałaby właśnie w tyg. Chociaż teraz w wakacje to i w tygodniu może być ruch... Ale w ten sposób może trafi im się jakieś zdjęcie z śmiesznie wyglądającym turystą w tle i będzie śmiesznie :P
|
#1839 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To mnie wkurza najbardziej.
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara, bogate menu
Co gorsza, ja też mam aż 4 kolacje poza obiadem i nie wiem, kiedy to zmieszczę czasowo Przemiła pani od której wczoraj kupiłam buty już mi je wysłała, dziś o 8 rano, więc mam nadzieję, że dojdą jutro, ew. w czwartek Kupiłyśmy też z mamą pasek do garniaka dla taty oraz 2 parasole - obydwa czarne, jeden dla rodziców, drugi dla nas Chciałam przezroczysty dla nas, ale stwierdziłam, że nie ma co cudować, bierzemy czarny, bo najtaniej, i tak nie mam w planach użycia
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Księdza do błogosławieństwa mam swojego, tylko obawiam się że w parafii "za użyczenie kościoła" mogą zawołać sporo. Coś planujemy dać, ale nie 500zł, gdzie jeszcze dochodzą dekoracje, organista, kościelny. Muszę pogadać z proboszczem i nie wiem czy iść wcześniej czy przy okazji spisywania protokołu popytać o to.
cornflower_girl, Zamek Książ cudowny, miałam tam studniówkę. A w ogrodach będziecie mieć świetne zdjęcia. Przykro, że musieliście wcześniej wracać. |
|
|
|
#1842 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko,że to osoby z rodziny, która organizowała wesele 2 lata temu więc wiedzą jak to wygląda ![]() Nic tylko siedzieć i ego jeść, na pewno każdy znajdzie dla siebie coś dobrCytat:
Cytat:
ja już tydzień mam pękniętego do połowy w połowie palca, gdy się zapisywałam na paznokcie, to mi pani jakimś akrylem coś porobiła,żeby dalej nie pękał, ale dużo to nie pomogło. i tak chodzę z zawiniętym w plaster i oby do czwartku wytrzymał. A ja zamiast zajmować się przygotowaniami leżę w łóżku i umieram.... i tylko się cieszę,żę mam teraz@, a nie w dniu ślubu |
|||
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
re_nata
To jak wiedza jak to wygląda to powinni się odezwać wcześniej.. Ale ile radości przy naklejaniu Wczoraj zrobiliśmy tylko 8 butelekPaznokieć wisi.. Jakbym pociągnęła to bym oderwała.. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić. Dzwonię
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Corn, bardzo mi przykro
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, w umowach z fotografem jaki macie wpisany czas oczekiwania na zdjęcia?
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
domar, chyba doklejają tipsy jak trzeba.
corn, Argentyna, Meksyk, Indie to moje marzenia Może kiedyś się uda. Co do powrotu, niestety tak czasem bywa, radość przeplata się ze smutkami.Polecam wycieczkę na Thassos, jeśli ktoś chce odpocząć i trochę się ponudzić na pięknych plażach, oliwnych gajach oraz fanom ruin ![]() Sziket, co do wódki i tortu. Wychodziłam z założenia, że wódka się nie zmarnuje Tort można pokroić na mniejsze kawałki, goście nawet nie przyuważą, a jest to jakieś pole do manewru dla liczby gości.Nie ma wody, więc nie ma kąpieli i prania. A mamy urlopik wspólny do końca tygodnia i chcieliśmy jeszcze gdzieś się wybrać, np. pod namiot, ale ta pogoda. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Buczorek, tydzień, ale on nie zdążył, a my akurat lecieliśmy w podróż, więc bez różnicy. Wczoraj wysłał nam płyty, ale do galerii już nie zdążył wrzucić :| A wszyscy tak sie dopytują i ja sama jestem ciekawa
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
fotograf do 2 tyg po slubie a kamerzysta do 4 tyg po slubie
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
docik10
mi też się wydaje, że do szarego garnituru lepiej pasują kolorowe dodatki u nas od początku było nastawienie, że szuakmy garniaka w szarościach bo Tż najlepiej się czuje w tym kolorzewybraliśmy grafitowy, koniec konców był to strzał w 10, Tżcik super się prezentował
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam maksymalny termin - 3 miesiące licząc od daty pleneru
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mieliśmy wpisane 1,5 miesiąca (zdjecia i film) ale przeciagneło się u nas do 2 m-cy (jakiś pilny wyjazd fotografa)
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Wracam do Was po długiej przerwie...jakoś nigdy nie było czasu na przeglądanie a tym bardziej udzielanie się... pewnie już nikt nie pamięta...ślubuję 4 października i właśnie jesteśmy w trakcie rozdawania zaproszeń ślubnych. Jak to u nas bywa lista gości jest ciągle otwarta i mam mega dylemat odnośnie zaproszeń dla szefa i współpracowników. Zdaje sobie z tego sprawę, że żadna z Was nie da mi recepty na tę sytuację, ponieważ nie zna tych osób ale może doradzicie. W firmie panuje ogólnie zwyczaj zapraszania i szefa i współpracowników ( no chyba, że ktoś robi mikroskopijne wesele) a ja mam dylemat. Prawda jest taka, że szefa zaprosić muszę i teraz pytanie co z resztą. Moje biuro jest jakby "przelotowe"- sekretariat w jakimś stopniu więc z każdym mam jakiś kontakt ale każdego zaprosić nie mogę. Cała reszta jest w rozjazdach bo pracują częściowo na miejscu, częściowo w terenie. Wybrałam sobie kilka osób (dokładnie 7) z którymi wydaje mi się, że mam najlepszy kontakt i teraz mam problem jak ich zaprosić- te osoby pracują w pokoju z innymi których zapraszać nie zamierzam i muszę jakoś ukradkiem wręczać te zaproszenia;/ aj ogólnie mam mega problem z tym
a i te osoby będe zapraszać na ślub i wesele, ponieważ w moim regionie nie ma czegos takiego jak zaproszenie tylko na ślub- myślę, że gdyby ktoś takie zaproszenie dostał mógłby się obrazić. I tak sobie myślę jak to załatwić. Ciągle odwlekam wręczenie tych zaproszeń bo codziennie "nie ma okazji" to się wyżaliłam
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrał na szybko, byle jak. Pod spodem biały, sportowy t-shirt, bo nie mamy jeszcze koszuli. A ja go zobaczyłam i się poryczałam Że taki przystojny, że tak super wygląda, że taki szczupły po tej naszej diecie, że ślub już zaraz i że to będzie właśnie MÓJ MĄŻ! Godzia - jestem baaardzo przeciwna kolorowym krawatom, muszkom na własne wesele, a u Was wyglądało to bardzo fajnie !
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki Dotka
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dwa paznokcie uratowane!
![]() Cytat:
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo bogate menu. ile za niego dajecie ?---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ewelinka16169 a nie możesz dać jak będą przechodzić przez twoje biuro ? |
|
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam to 16 sierpnia będzie wysyp ślubów
|
#1860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam ten sam problem i pracę na tym samym stanowisku. Zaprosiłam Prezesa całej firmy + moją obecną szefową. W trakcie pracy 2 razy zmieniały mi się szefowe, ale ich nie zaprosiłam. Zaprosiłam też 7 osob, ktore zwyczajnie lubię. I nie przejmowałam się tym, ze ktoś jest z nimi w pokoju czy coś. No wiadomo, ze nie zapsisz wszystkich
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

rodzice tż przyjechali do moich no i tak sie zlozylo ze babcia byla, i cos tam siedza gadaja a rodzice tż ze trzeba to zlatwic tamto, i ze tak malo czasu, ze pod koneic moga wyjsc jakies problemy i generalnie sie juz stresowali a babcia siedzi cicho słucha popija herbatkę w filiżance z paluszkiem w górze 

Rozumiem Cię doskonale, nam też odpadli nawet w dniu wesela. Niestety nie masz na to wpływu, jedyne co możesz - cieszyć się najpiękniejszym dniem 

To mnie wkurza najbardziej.