|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Dobra, policzyłam jak zostanę do końca miesiąca i wezmę urlop to mi średnia roczna wzrośnie tak, że wyjdzie 26zł więcej co miesiąc :P więc nie ma co się bawić, zostawię sobie urlop na po macierzyńskim, a teraz za tyle nadgodzin sporo kasy dostanę, będzie na wózek
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za porady odnoście tego sposobu ubierania, już mi się troszkę rozjaśniło na szczęście
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Teja czyli zwolnionko?
|
#4564 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dość, że położne przychodziły to jeszcze studentka, która miała akurat praktyki ![]() Cytat:
U nas w szpitalach raczej nie ma problemu z położnymi, częściej to lekarze są nieprzyjemni...Cytat:
nie jest rudy jak większość brązów, ale to nie jest taki bardzo ciemny brąz. Farbowałam też farbą Nectra Color, ale nie pamiętam odcienia i też był spoko. A najlepsze w niej było to, że nie zostawiała plam na skórze Kiedyś długi czas farbowałam tą farbą w piance Perfect Mousse i też brąz mi nie wychodził rudy. Chociaż oczywiście najlepsze efekty były zawsze u fryzjerki, która sama mieszała kolory ![]() Cytat:
body fajnie trzyma pieluchę na miejscu Body to zawsze pierwsza warstwa, a resztę zakładasz już według swoich upodobań ![]() Ja będę chciała kupić body bez rękawków żeby nic się nie podwijało pod kolejnymi warstwami a na wierzch to już zależy co mi się akurat spodoba. Albo z długim i wtedy spodenki lub śpioszki na wierzch... Spodenki albo półśpiochy powinny być z szerokim ściągaczem a nie z gumką - wtedy są wygodniejsze. Ja raczej preferuję spodenki bo jak są za duże to można wywinąć nogawki, a nawet trochę za małe można założyć w domu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Tak. Policz miesiąc po miesiącu z ostatnich 12ms, ile pracodawca Tobie wypłacał. Jeżeli premię masz oddzielnie (innym przelewem) to też dodaj.
a na L4 będziesz miała tak liczone: od kwoty brutto średniej z 12 msc odejmij 13,7 %. (składki). z tego wyjdzie podstawa do obliczenia zwolnienia.i od wyniku odejmij 18% podatku i kwotę podziel na 30 (dni). Będziesz miała sumkę jaką dostajesz do ręki dziennie na L4. w ogóle najlepiej założyć sobie konto na stronie zus'u. Musisz iść potem do placówki z dowodem i potwierdzić dane. na Swoim koncie będziesz widziała jaką kwotę, kiedy za jaki okres dostaniesz. Bo to jest w ogóle wypłacane tak jak kończy się zwolnienie. a właśnie pisząc ten post dostałam list z zusu, że obniżają mi chorobowe o 25 % za 5 dni, bo za późno zwolnienie dostarczone. Pracodawca przetrzymał, ja dostarczyłam do pracy tego samego dnia;/
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
alb - dzięki za opis ubierania
dzięki niemu zaczaiłam, że body - bez rękawków i nogawek to coś jak halka/biustonosz plus figi u nas czyli taka baza/bielizna, na którą pakujemy resztę odzieży wierzchniej ![]() czyli ubieranie na cebulę - to mi gra, bo będę spokojna, że nie marznie i nie podwiewa ![]() dzięki a co do Ujastka, to z tą klimą to kuzynka też narzekała ![]() ja będę rodzić na Rydygiera, bo stamtąd mam lekarza prowadzącego, jednak tego oddziału neonatologicznego Ujastku troszkę żałuję. Ale z jednego do drugiego szpitala nie tak daleko i tfu tfu niech Bóg da, by nie był potrzebny
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Alb nie mam dobrych wspomnień ze szpitalami choć ani razu nie musiałam tam lezec. Jesli nie ma sie znajomosci w danym szpitalu to jest cieżko..mam swoją opinie o państwowych placówkach i nie chodzi tu tylko o szpitale.
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie trochę cmi...ale zauwazylam ,że jak późno wstaje. ..
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak i duża ostatnia wypłata, co mnie cieszy
![]() Moje małe dzisiaj szaleje...
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostawić Was na kilka dni i już 20 stron do nadrobienia. Nie dam rady, zwłaszcza że jutro wyjeżdżam
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Teja, no to super
zacznie się szaleństwo ![]() Kinqa, a może Ty poprostu za długo śpisz i dlatego Cie ta głowa boli i cię ćmi?? ![]() Linda, ajj już nie przesadzaj kochana i tak Cię kiedyś zobaczę no ja też Rydygier mam nadzieję że wszystko pójdzie oki ![]() Alb, o kurcze dzięki za pomoc ![]() Szczeperka, bo nas na tyle się nie zostawia kochana
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
allgoodthings jest juz mężatką ...hmmm---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Smerfetka tak też mi się zdaje
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem udaje mi się z niego wyrwać i się dobrze czuję ale jak za dlugo pośpię tez mnie ćmi dlatego już budzik nastawiam i muszę do niego wstać i wtedy już się nie kładę Bajlga, właśnie! fota wlosków kochana! raz dwa trzy ![]() ide gotować barszcz zabielany z ziemniaczkami
|
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, ale skrót dobre ![]() ja też jak długo śpię to potem się taka wysra*a czuję, ale jak jest okazja to czemu nie poleżeć sobie w łóżku i sobie słodko pospać? ![]() smerfetka eee, raczej nic ciekawego na zdjęciu by nie wyszło, ciemne włosy, mam nadzieję, że za kilka dni kolor będzie lepszejszy a my dziś będziemy żrać spaghetti
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za skrót relacji Dobrze że mnie słodycze Dusiolki ominęły bo ja jestem bardzo podatna na takie sugestie I nie mogę powstrzymać ślinotoku :PObiecuję poprawę ale to dopiero po weekendzie gdy wrócę od rodziców. Chyba że nie wytrzymam z nimi tak długo
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Macie w klubie wygibasy mojego dziecia :P
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-08-12 o 12:47 |
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ze śniadaniem w reku i telefonem w drugiej ręce Oo tak jesień idzie.juz chlodniej sie robic chociaż lato uwielbiam Sweetbe zdrowka Bajlaga zobaczysz ze dzidziuś zdrowy ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na chwilę w pracy bo dziewczyny potrZebowały pomocy. Wcale sie za nimi nie stesknilam heh.
Później poszliśmy z malzem na lody i spacer, a teraz czas na obiad. dzis placki ziemniaczane ![]() A jeśli chodzi o problemy z wc i z dwojeczka to polecam jeść sloiczki dla dzieci- mus z suszonych śliwek. Poleciła mi to kiedys koleżanka która jadła to w ciąży właśnie na problemy z dwójka. Już wyprobowalam i mogę powiedzieć że działa
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam jechac do znajomej, ale zaspalo mi sie i nie chce mi sie
moze jutro...Dzis chyba robie dzien domowy i siedze. Aczkolwiek TZ ma wpasc po pracy z kolegami ale nie mam gdzie uciekac za bardzo heheh.
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci, że w temacie innych oddziałów szpitalnych też raczej nic dobrego powiedzieć nie mogę, ale na porodówkę były takie naciski, że zmieniło się podejście położnych. Na innym oddziale byłam z córką jak była chora to już niewiele dobrego mogę powiedzieć, ale to zwłaszcza o lekarzach, pielęgniarki były ok. Dla mnie 3 dni pobytu to już była masakra i byłam wykończona, mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała z dzieckiem być w szpitalu bo to nie na moje nerwy... A tak to jak jeździłam do kogoś w odwiedziny to widziałam jak się zachowują pielęgniarki... Dramat.
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę pod kocem, w domu mam 19st zima idzieeeee
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku wyjątkowo ciesze się że zima idzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina właśnie slyszalam
zagladne pewnie jakie ceny będą i czy coś ciekawego. Dzieki ![]() Muszę koszyk gdzieś schować ,bo na wierzchu stoi i mloda zaczyna lalki wsadzac i udawac mamusie
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Jednak na obiad bedzie pizza ;p ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ale własnej roboty zeby nie było;p |
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4587 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie siusiak, 16t1d wczoraj ważył 175 g. Ruszał się, jak mały dzikusek ![]() obyb tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szykuję obiad i zbieram powoli rzeczy do kupy. W czwartek rano jedziemy nad morze. Oby tylko nie padało. Jak będzie chłodniej, to nawet lepiej
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka gratuluje!
kolejny chłopak na wątku... Właśnie obiad podgrzewam. Udało mi się na dwa dni zrobić coś wkoncu Ale mam ochotę na kapustę kiszona! Której nie ma w domu chyba ;(
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
U nas podobno najgorzej jest w szpitalach dziecięcych, gdzie przecież powinna być szczególnie dobra opieka. Rodziców traktuje się jak intruzów. Koleżanka była z 4-miesięczną córeczką i straciła pokarm z nerwów i zmęczenia (nie miała miejsca do spania, musiała spać na krześle albo na podłodze). Ja miałam zdecydowanie lepsze warunki, ale opieka tragiczna. Jedna lekarka była spoko a tak to brak jakiegokolwiek podejścia do dzieci już o rodzicach nie wspominając - lekarze nie informują o niczym a rodzice nie maja prawa głosu...
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
A nie! Wrrrooooc! Mam kapustę kiszona
Nic nie mówcie o szpitalach,bo my idziemy w piątek na nocke.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

tylko że one to mi się takie jednak dla brzuszka uciskające wszystkie wydają nadal 

Body to zawsze pierwsza warstwa, a resztę zakładasz już według swoich upodobań 

i tak Cię kiedyś zobaczę 

głowa mnie nie boli