Panny Młode 2015 cz. 25 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 21:21   #2041
dotuniek
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 25 :)

kreciorek85

Dobranoc
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:27   #2042
lexis1306
Raczkowanie

Znowu wyjdzie mi kilometrowy post, bo nadrabiam, czytam, dodaję...

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
Kochane, a jakie kursy trzeba zrobić przed ślubem kościelnym i ile czasu przed nim ?
nie zainteresowalam się jeszcze tematem, a trza by coś zacząć

a czy do hybrydowych lakierów potrzeba lampę UV?
Do ślubu kościelnego trzeba zrobić nauki przedmałżeńskie w parafii (jednego z narzeczonych albo w zupełnie innej) i poradnię rodzinną.
My nauki przedmałżeńskie robiliśmy w parafii, gdzie będziemy brać ślub. To były cztery spotkania po 20-30 minut raz w tygodniu czyli w sumie przez miesiąc. Ksiądz był fajny i nie nudził.
Poradnie rodzinne są przy niektórych parafiach. U nas to też były cztery spotkania - dwa grupowe z innymi parami i dwa indywidualne. Pani w porządku, można było posłuchać, bo fajnie mówiła o relacjach w małżeństwie, sporo psychologii.
Nauki przedmałżeńskie w parafii można robić równolegle z poradnią rodzinną.
Jest jeszcze udział w dniu skupienia dla narzeczonych. W naszym przypadku to konferencja w niedzielę ok. 30 minut, msza i 10-15 minut modlitwy w kościele po mszy.

Co do czasu, kiedy robi się nauki to jak kto chce - były z nami pary, które miały prawie dwa lata do ślubu, a była para, która zaczęła nauki w końcu maja, a ślub miała 14 sierpnia 2014 roku czyli mieli na wszystko 2,5 miesiąca. Moim zdaniem to trochę mało, jakby coś w międzyczasie wypadło. Ale 3-6 miesięcy i więcej to OK.

Wiem jeszcze, że dziewczyny zapisują się na kursy weekendowe, dobre dla osób, które nie mają czasu chodzić regularnie przez miesiąc. Wtedy to wszystko, o czym napisałam robi się w jedna sobotę i niedzielę.

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
A w ogóle pochwalę się Wam fotą z mojego ostatniego pikniku rekonstrukcyjnego w Brzesku - było super rodem jak z powieści Jane Austen.
I dziewczęta ta sukienka to dokładnie krój empire
Mój D powiedział, że chciałby żebym w niej do ślubu poszła
Zastanawiałam się przez chwile ale chyb wolę mieć nową
Śliczna sukienka Spokojnie mogłaby być na ślub

Chciałabym taką ale nie wiem, jak bym w niej wyglądała...

Cytat:
Napisane przez agogika Pokaż wiadomość
Czytam tak i widzę, że wydajecie dużo pieniędzy na wesele.
My się zamkniemy w małej kwocie 13 tysiecy gdzieś.
Ale będę miała koło 50 gości i wiele rzeczy mam po znajomości w sensie samochód, ciasta, kwiaty , bukiet ślubny. Tak się jakoś szczęśliwie złożyło, że mamy dużo znajomych w poszczególnych branżach i nam pomogą.
Udało nam się nawet tanio znaleźć dobrego fotografa za 950 zł całość (przygotowanie, ślub, wesele, plener w innym dniu).
Zastanawiam się jak jest z plenerem? lepiej tego samego dnia mieć czy na spokojnie w innym dniu??
Fajnie, że masz możliwość zrobić wesele za mniejsze pieniądze. My mamy na 50-70 osób i budżet 2,5 razy wyższy...

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
mojkolega z pracy(lat 30) na wysokim stanowisku po studiach i w ogole zaczal sobie rok temu technikum mechanika samochodowego
for fun
Myślę, że niegłupio mieć taki dodatkowy zawód. Moja znajoma opowiadała, że przed wojną panny z dobrych domów oprócz odebrania solidnego wykształcenia uczyły się rzeczy praktycznych np. szycia. W razie gdyby coś się w życiu posypało takie umiejętności umożliwiały ewentualne utrzymanie się.
Sama zastanawiałam się czy nie nauczyć się czegoś praktycznego w ramach alternatywnego zawodu.

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47670952]Ja planuję na Boże Narodzenie (a ślub 02.05). Z kolei jeżeli ogarniemy cywilny, to będzie to pewnie zaproszenie na miesiąc przed.... [/QUOTE]

Też planują rozdać zaproszenia najbliższym w Boże Narodzenie, chociaż ślub w końcu maja.
Gorzej mam z gośćmi, bo ja planowałam rozwieźć zaproszenia gdzieś w końcu lutego, a M. chce już po świętach a przed Sylwestrem. Moim zdaniem to za wcześnie, bo to na 5 miesięcy przed ślubem...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do tego gościa od Lincolna do wynajęcia do ślubu i powiedział mi między 500 a 600 zł ale mam zadzwonić w przyszłym roku, spiszemy umowę i będziemy jechać 9 m limuzyną do ślubu Taaaaaaak się cieszę
Takim czarnym właśnie Piękny!
Cytat:
Napisane przez Bziuma Pokaż wiadomość
Fajny

My jedziemy czerwoną strzałą Jaguarem
Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Super! My będziemy jechać tym.

Witaj!
Piękne te wasze samochody

Bziuma, chcieliśmy takie cudeńko, jak Wasze ale w naszych stronach nieosiągalne...

Misiaa91, taki jak Wasz też nam się podobał ale nasz termin już na rok przed weselem był zajęty...

No i ostatecznie zdecydowaliśmy się na TAKI
Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że byłam zdziwiona tym faktem
zwłaszcza, że wypadają one w sobotę i są to ostatki.

Coś więcej o nas... oboje przekroczyliśmy magiczną 30tkę (ja właśnie w tym roku - zaręczyny to taki gratis do prezentu urodzinowego). Ja jestem wrednym pedagogiem znęcającym się nad dziećmi, mieszkamy w najfajnieszym mieście w Polsce _ Kraków

A poznać nam się pomógł taki jeden portal randkowy
Witaj!
Ja też już po magicznej 30-stce A TŻ rok młodszy

I też poznaliśmy się na pewnym portalu randkowym ale nie tym samym, bo nasz już nie istnieje

Edytowane przez lexis1306
Czas edycji: 2014-08-12 o 21:55
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:29   #2043
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
to nawet nie to, ale większość problemów z dziećmi bierze się od ich rodziców (szczególnie w mojej pracy) - zresztą nie tylko tu, bo w większości miejsc gdzie pracowałam problem był z rodzicami - raz byłam na obozie piłkarzy i trener z kierownikiem drużyny wymyślił sobie weekend integracyjny rodziców, 3 miesiące tłumaczyłam że to najgłupszy pomysł świata, zrozumieli po 2 godz obecności rodziców na obozie, żałowali cały następny tydzień.
masz rację!

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:31   #2044
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
Znowu wyjdzie mi kilometrowy post, bo nadrabiam, czytam, dodaję...

Do ślubu kościelnego trzeba zrobić nauki przedmałżeńskie w parafii (jednego z narzeczonych albo w zupełnie innej) i poradnię rodzinną.
My nauki przedmałżeńskie robiliśmy w parafii, gdzie będziemy brać ślub. To były cztery spotkania po 20-30 minut raz w tygodniu czyli w sumie przez miesiąc. Ksiądz był fajny i nie nudził.
Poradnie rodzinne są przy niektórych parafiach. U nas to też były cztery spotkania - dwa grupowe z innymi parami i dwa indywidualne. Pani w porządku, można było posłuchać, bo fajnie mówiła o relacjach w małżeństwie, sporo psychologii.
Jest jeszcze udział w dniu skupienia dla narzeczonych. W naszym przypadku to konferencja w niedzielę ok. 30 minut, msza i 10-15 minut modlitwy w kościele po mszy.

Co do czasu, kiedy robi się nauki to jak kto chce - były z nami pary, które miały prawie dwa lata do ślubu, a była para, która zaczęła nauki w końcu maja, a ślub miała 14 sierpnia 2014 roku czyli mieli na wszystko 2,5 miesiąca. Moim zdaniem to trochę mało, jakby coś w międzyczasie wypadło. Ale 3-6 miesięcy i więcej to OK.

Wiem jeszcze, że dziewczyny zapisują się na kursy weekendowe, dobre dla osób, które nie mają czasu chodzić regularnie przez miesiąc. Wtedy to wszystko, o czym napisałam robi się w jedna sobotę i niedzielę.

Śliczna sukienka Spokojnie mogłaby być na ślub

Chciałabym taką ale nie wiem, jak bym w niej wyglądała...

Fajnie, że masz możliwość zrobić wesele za mniejsze pieniądze. My mamy na 50-70 osób i budżet 2,5 razy wyższy...

Myślę, że niegłupio mieć taki dodatkowy zawód. Moja znajoma opowiadała, że przed wojną panny z dobrych domów oprócz odebrania solidnego wykształcenia uczyły się rzeczy praktycznych np. szycia. W razie gdyby coś się w życiu posypało takie umiejętności umożliwiały ewentualne utrzymanie się.
Sama zastanawiałam się czy nie nauczyć się czegoś praktycznego w ramach alternatywnego zawodu.

Też planują rozdać zaproszenia najbliższym w Boże Narodzenie, chociaż ślub w końcu maja.
Gorzej mam z gośćmi, bo ja planowałam rozwieźć zaproszenia gdzieś w końcu lutego, a M. chce już po świętach a przed Sylwestrem. Moim zdaniem to za wcześnie, bo to na 5 miesięcy przed ślubem...

Piękne te wasze samochody

Bziuma, chcieliśmy takie cudeńko, jak Wasze ale w naszych stronach nieosiągalne...

Misiaa91, taki jak Wasz też nam się podobał ale nasz termin już na rok przed weselem był zajęty...

No i ostatecznie zdecydowaliśmy się na TAKI

Witaj!

I też poznaliśmy się na pewnym portalu randkowym ale nie tym samym, bo nasz już nie istnieje
Bardzo ładne to Wasze autko.
Stary 2014-08-12, 21:32   #2045
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję, aż wydrukuję sobie tego posta i dodam do kalendarza mojego wszystko teraz wiem

auto klasa! prawie jak para prezydencka

Edytowane przez marynka42
Czas edycji: 2014-08-12 o 21:33
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:36   #2046
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ledwo zrobiłam obiad i już muszę myśleć o kolacji... nie chcę

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:36   #2047
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:

Jest jeszcze udział w dniu skupienia dla narzeczonych.
Jak ja się cieszę, że u nas w diecezji tego obowiązku nie ma, trzeba odwiedzić poradnię i zaliczyć nauki. My właśnie zapisaliśmy się na te weekendowe, bo nie ma najmniejszych szans żebyśmy mogli przez 4 tyg przychodzić na zajęcia - żeby zrobić weekendowe oboje musieliśmy wziąć i tak urlop bo w życiu byśmy się nie zgrali.
CO do poradni u nas są 3 spotkania, wszystkie indywidualnie nie z innymi parami i trzeba je zrobić w jeden miesiąc - więc znów będę musiała żąglować grafikiem, bo nie ma szans żebym miała np 3 środy popołudniu wolne w jednym miesiącu.

Cytat:
Witaj!

Portale randkowe są całkiem fajne, dużo przygód można dzięki nim przeżyć i poznać czasami bardzo osobliwych ludzi
Stary 2014-08-12, 21:45   #2048
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Więc po koleji... Ślub 14.02.2015

Coś o nas, razem jesteśmy od troszkę ponad 2 lat, zaręczeni jesteśmy od niespełna 2 miesięcy. Mój TŻ jest mistrzem wygodnictwa... zaręczyny w urodziny, ślub w walentynki --> wie jak ułatwić sobie życie.

Nie wiem co jeszcze Was ciekawi
witaj lutowa panno młoda

Cytat:
Ja to mam pytanie do zuzulka_89 oraz MajsterkaANB ze względu na ten sam miesiąc ślubu: na jakie kwiaty się będziecie decydowały??

Bo ja właśnie jestem po zaklepaniu tych największych, najważniejszych rzeczy weselno-ślubnych i zaczynam zastanawiać się nad drobiazgami i nie umiem się zdecydować, jakie bym chciała.
białe róże

Cytat:
lipstick89, to wcale nie jest ściema.

Wiecie, ja od lat powtarzam, że w mojej pracy najgorsi to są rodzice
tak ps. ja też jestem pedagogiem, zintegrowanym, przedszkolnym, a za rok oligofreno :P

a ty pracujesz w zawodzie?

Edytowane przez MajsterkaANB
Czas edycji: 2014-08-12 o 21:47
Stary 2014-08-12, 21:46   #2049
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Kelpie! mi też hybrydy popękały 2-3 dni po zrobieniu i też tak mam z niektórymi lakierami zwykłymi że mipękają na płytce, takiepajęczynki mi się robią...

DObra.. stres jest duży.. życzcie mi powodzenia!
Dokładnie. Powierzchnia lakieru gładka, a pajęczyna taka jakby ciemna się robi.

My polazilismy po górach i zakwasy są. A po wczoraj było tak dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 21:55   #2050
dotuniek
Zakorzenienie

[QUOTE=MajsterkaANB;476776 96]witaj lutowa panno młoda [COLOR=Silver]

Witam, również.

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
a ty pracujesz w zawodzie?
owsze, jestem wrednym wychowawcą w DD
Stary 2014-08-12, 22:11   #2051
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne to Wasze autko.
Cytat:
dziękuję, aż wydrukuję sobie tego posta i dodam do kalendarza mojego wszystko teraz wiem

auto klasa! prawie jak para prezydencka
Dzięki, dziewczyny!

Auto to pomysł TŻ-a Wziął to na siebie, szukał, pisał maile, dzwonił (chociaż tego nie cierpi). Jestem z niego dumna!

Marynka42, zależy jeszcze z jakiej diecezji jesteś, bo mogą być małe różnice w tych naukach ale ogólnie chodzi o to samo, zasadniczy zarys chyba wszędzie jest podobny.

Cytat:
Jak ja się cieszę, że u nas w diecezji tego obowiązku nie ma, trzeba odwiedzić poradnię i zaliczyć nauki. My właśnie zapisaliśmy się na te weekendowe, bo nie ma najmniejszych szans żebyśmy mogli przez 4 tyg przychodzić na zajęcia - żeby zrobić weekendowe oboje musieliśmy wziąć i tak urlop bo w życiu byśmy się nie zgrali.
CO do poradni u nas są 3 spotkania, wszystkie indywidualnie nie z innymi parami i trzeba je zrobić w jeden miesiąc - więc znów będę musiała żąglować grafikiem, bo nie ma szans żebym miała np 3 środy popołudniu wolne w jednym miesiącu.

Portale randkowe są całkiem fajne, dużo przygód można dzięki nim przeżyć i poznać czasami bardzo osobliwych ludzi
A u nas poradnię można chyba zrobić w czasie nauk weekendowych ale pewna nie jestem, bo my wszystko robiliśmy normalnym trybem.

Właśnie kiepsko z tą poradnią rodzinną, jak ktoś ma np. pracę na zmiany. U nas spotkania są około 19.00, więc nie jest źle i można rozciągnąć to w czasie np. robić przez 4 miesiące po jednym spotkaniu w miesiącu. My teraz czekamy na drugie indywidualne, bo na pierwszym byliśmy w końcu czerwca, drugie ma być za około 1 miesiąc ale są wakacje i poradnia nie pracuje, więc pójdziemy dopiero na początku września. Resztę już mamy zrobioną.

A co do portali randkowych... O tak... Niektórzy byli tak osobliwi, że ich po dziś dzień pamiętam

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Uciekam spać, bo jutro mam paskudny dzień w pracy - muszę poprawić całą swoją dzisiejszą robotę... A jeszcze nie mam koncepcji, jak mam to zrobić, żeby było dobrze.

Dobranoc!
Stary 2014-08-12, 22:11   #2052
existence
Zakorzenienie

Cytat:
owsze, jestem wrednym wychowawcą w DD
gdzieś w Krk? może miałam tam nawet praktyki?
w ogóle witam

pikne Wasze autka ja zawsze chciałam jechać jakimś retro i mam takie
Stary 2014-08-12, 22:12   #2053
Beezee
Zakorzenienie

My pewnie pojedziemy autkiem swoim albo jakiegos znajomego zeby kasy nie wydawac

Stary 2014-08-12, 22:14   #2054
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
moja koleżanka ma suknię na kole i specjalnie wynajęła terenówkę, bo boi się, że się nie zmieści
my tniemy koszta i jedziemy naszym czarnym
Lubię czarne samochody A ten model dodatkowo bardzo zgrabny
Stary 2014-08-12, 22:16   #2055
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, dziewczyny!
A u nas poradnię można chyba zrobić w czasie nauk weekendowych ale pewna nie jestem, bo my wszystko robiliśmy normalnym trybem.

Właśnie kiepsko z tą poradnią rodzinną, jak ktoś ma np. pracę na zmiany. U nas spotkania są około 19.00, więc nie jest źle i można rozciągnąć to w czasie np. robić przez 4 miesiące po jednym spotkaniu w miesiącu.
no właśnie u nas nie ma opcji "weekendoweJ" - zresztą u nas by to nie wypaliło, bo my nie mamy wspólnych wolnych weekendów z TŻtem, mijamy się w tej kwestii, a dodatkowo podobno trzeba to zaliczyć w ciągu jednego miesiąca.

A my do kościoła idziemy na piechotę a z kościoła na salę razem z goścmi jedziemy takim o to pojazdem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (11,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-08-12, 22:16   #2056
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
gdzieś w Krk? może miałam tam nawet praktyki?
w ogóle witam

pikne Wasze autka ja zawsze chciałam jechać jakimś retro i mam takie
Chyba jednak nie pójdę spać Ale fajne auto Chcieliśmy początkowo właśnie takie retro ale u nas posucha z takimi pojazdami...
Stary 2014-08-12, 22:17   #2057
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
gdzieś w Krk?
tak w krk
Stary 2014-08-12, 22:17   #2058
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie u nas nie ma opcji "weekendoweJ" - zresztą u nas by to nie wypaliło, bo my nie mamy wspólnych wolnych weekendów z TŻtem, mijamy się w tej kwestii, a dodatkowo podobno trzeba to zaliczyć w ciągu jednego miesiąca.

A my do kościoła idziemy na piechotę a z kościoła na salę razem z goścmi jedziemy takim o to pojazdem
Super pomysł
Mam na myśli oczywiście pojazd
Stary 2014-08-12, 22:19   #2059
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

Super pomysł

Pomalowałam paznokcie i nie mogę pójść spać póki nie wyschną

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 22:19   #2060
existence
Zakorzenienie

chętnie bym pojechała tramwajem na salę! no ale że nie mamy takiego sprzętu w mieście no to życie tęsknię trochę za krk

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-08-12 o 22:20
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 22:20   #2061
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
My pewnie pojedziemy autkiem swoim albo jakiegos znajomego zeby kasy nie wydawac

a to ty jednak w 2015 bierzesz slub?

Stary 2014-08-12, 22:21   #2062
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Super pomysł

Pomalowałam paznokcie i nie mogę pójść spać póki nie wyschną
spróbuj patent z zamoczeniem rąk w zimnej wodzie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Chyba jednak nie pójdę spać Ale fajne auto Chcieliśmy początkowo właśnie takie retro ale u nas posucha z takimi pojazdami...
dzięki
Ja wybór to miałam spory ale długo się biłam z myślami gównie w kwestii cen. Ostatecznie wybraliśmy tak po środku
Stary 2014-08-12, 22:24   #2063
dotuniek
Zakorzenienie

existence no bo kraków fajny jest!

Wiecie, ja to powoli zmywam się w stronę łóżka... o 5 pobudka i do pracy na 12h, a tak mi się bardzo nie chce, że masakra!
Stary 2014-08-12, 22:26   #2064
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie, ja to powoli zmywam się w stronę łóżka... o 5 pobudka i do pracy na 12h, a tak mi się bardzo nie chce, że masakra!
opowiedz coś o swojej pracy, bardzo mnie to ciekawi

Stary 2014-08-12, 22:27   #2065
existence
Zakorzenienie

Cytat:

mieszkałam tam 5 lat pewnie, że fajny ale ma też swoje minusy u mnie życie tańsze jednak nie minął nawet miesiąc od wyprowadzki więc troche się tęskni
Stary 2014-08-12, 22:28   #2066
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Kraków jest boski... moje wymarzone miasto

Stary 2014-08-12, 22:30   #2067
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
opowiedz coś o swojej pracy, bardzo mnie to ciekawi
Praca jest super, kocham ją nad życie ale nie polecam jej nikomu, bo to niestety praca 24/24, 7/7 nawet jak masz urlop a coś się dzieje z "twoim" dzieckiem to wydzwaniają, ściągają, opierdzielają... a nasz walentynkowy termin ślubu nie jest stąd, że to takie romantyczne a dlatego że dzieci mają ferie, pojadą na zimowisko, więc ja mogę wziąć parę dni urlopu bez dokładania innym pracy.

Jak chcesz coś więcej wiedzieć, pytaj
Stary 2014-08-12, 22:35   #2068
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Praca jest super, kocham ją nad życie ale nie polecam jej nikomu, bo to niestety praca 24/24, 7/7 nawet jak masz urlop a coś się dzieje z "twoim" dzieckiem to wydzwaniają, ściągają, opierdzielają... a nasz walentynkowy termin ślubu nie jest stąd, że to takie romantyczne a dlatego że dzieci mają ferie, pojadą na zimowisko, więc ja mogę wziąć parę dni urlopu bez dokładania innym pracy.

Jak chcesz coś więcej wiedzieć, pytaj
właśnie dlatego podziwiam takich ludzi... jakie masz dzieciaczki pod opieką?

Stary 2014-08-12, 22:39   #2069
dotuniek
Zakorzenienie

od stycznia pracuję w tzw grupie usamodzielnienia, więc 15+, więc już nie takie dzieciaki, wcześniej w grupie rodzinkowej czyli 3+
Stary 2014-08-12, 22:40   #2070
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Czas iść spać i szykować wątrobę. Jutro jedziemy z TŻem i paczką znajomych na działkę koleżanki na Mazurach. Będzie się działo. Trzymajcie się.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości