|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w mlecznej mgiełce Le Feu Light
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...chociaż mają gorzej. Nie ma wśród nich Herculesa Poirot. Pociąg jest piękny, przedziały małe ale ten wystrój... Orient Express postoi w Krakowie dwa dni. Jutro idę na rekonesans z aparatem.
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ( to ostatnie zdanie piszę żeby zakamuflować offtopowość posta). |
|
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym się chętnie udała w podróż Orientem. Najlepiej na klasycznej trasie z Paryża do Konstantynopola. Oczywiście czułabym się pewniej mając za sąsiada Herkulesa
. Ten powiew innego świata przyciąga. Sama lubię sobie od czasu do czasu pooglądać luksusowe liniowce cumujące w Gdyni.Pięknego oglądania Córko W temacie - orzechowy Mechant Loup |
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale wiesz, z tego pociągu wysiadało sporo pań w... tem tego wieku ...jedna nawet w kapelusiku była.Jacqueline Bisset grała chyba w najsłynniejszej ekranizacji "Morderstwa" Sidneya Lumeta z Albertem Finney'em, który wcielił sie tak sugestywnie w rolę Poirot, ze sama Agatka stwierdziła, ze tak sobie właśnie wyobrażała małego Belga. A czym by pachniała młoda hrabina??? No jak to czym Kota...szyprem, szyprem. |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale podróż?! W żadnym razie. Tyle dni w pociągu to masakra. Nie znoszę podróżować - w sensie przemieszczać się z miejsca w miejsce. Samo przebywanie w nowych okolicach to już inna sprawa...Córko, dwa dni? To znaczy, że do jutra stoi? Może wzięłabym moje Kłopotliwe Szczęście i pojechała zobaczyć? ------------------ W temacie: idę sobie popachnieć mlekiem i wanilią do wanny.
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(zwłaszcza pociągiem), ale taki Orient to "insza inszość" - ten styl, blichtr, nie mający nic wspólnego z odrapaną siermiężnością rodzimych kolei . Pomarzyć - dobra rzecz...
|
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie podróżowanie i zwiedzanie ciekawych miejsc. Orient Expressem z pierwszorzędną obsługą (wspaniała kuchnia) bez zastanowienia, ale wiesz...proza zycia, mogę sobie palcem po mapie Może jutro uda mi sie zrobić ciekawe fotki, to wkleję.Cytat:
Z Warszawy jadą do Malborka a w drodze powrotnej pociąg tylko śmignie przez Bydgoszcz, Poznań,Wrocław i Wałbrzych nie zatrzymujac sie w tych miastach spiesząc do Pragi. |
||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, ja bym chętnie Orientem pomknęła - uwielbiam podróż i samo przemieszczanie się też. Kocham patrzeć na nieznane krajobrazy, domostwa, dworce - tyle rzeczy sobie wtedy wyobrażam... A w Oriencie, w odróżnieniu oc PKP jest wygodnie, nie ma tłoku i przypuszczam, że inaczej pachnie ![]() Chyba się gdzieś ustawię z aparatem coby zdjąć OE w pędzie ku mojemu ukochanemu miastu - Pradze ![]() A w środku też go można będzie zwiedzać? I żeby nie było - pachnę delikatnie Ralph Hot
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ____________________ A w temacie byl dzis Le Feu, a zaraz bedzie Zagorsk
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Bo jak dotąd jeśli chodzi o pociągi, mam doczynienia jedynie z tymi podmiejskimi, więc może bym sie chociaz otarła o ten powiew luksusu ![]() Pachnę po kolei: swiezo upieczoną karpatką
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się ostatecznie też mogła przejechać
![]() Ide oglądać Express w sobotę
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Orient Express, no to juz inna bajka, ale ten sam dreszczyk emocji. W odróznieniu od naszej (pozal sie boze) PKP, pachnie zupełnie inaczej. Niestety podróżowanie naszymi kolejami to istna katorga...zapachowa również. Jutro dam znać czy w środku można zwiedzać. Może tylko wybrane wagony. _______________ A czy wiecie dziewczyny, że 14 lipca na naszym niebie pojawi sie kometa, która podobno będzie doskonale widoczna? Aparaty fotograficzne przygotowane? ![]() Cytat:
W Warszawie zatrzyma się na jeden dzień.
Edytowane przez Córka D'artagnana Czas edycji: 2007-07-13 o 07:44 Powód: hi;) |
||
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj LLL, na nadgarstku Princess VW - bardzo sympatyczy zapach, ale zupełnie nie w moich klimatach
![]() Widziałyście kiedyś studentkę politologii i chemii jednocześnie? To ja jestem, od dzisiaj jeszcze nie wiem czy to będzie chemia podstawowa czy środowska, ale postudiuję sobie semestr, czemu nie
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Tulipanko, ogromne gratulacje!!!
Jestem właśnie na etapie rekrutacji więc wiem jak ciężko jest się dostać na dobre studia Kochane, muszę trochę ochłonąć i wyjeżdżam na kilka dni do babci, bo naprawdę zwariuję Będę tęsknić - buziak dla Was wszystkich ogromniasty
|
|
#3077 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Chemia to było moje marzenie przez lata, a politologia... W obecnych czasach to bardzo egzotyczny kierunek. Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. Gratuluję. Dżizas, jak ja bym chciała sobie postudiować jeszcze... ![]() Daigee - miłego wypoczynku. Będzie nam Ciebie brakowało.
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki bardzo mocno, żebyście wszystkie podostawały się tam, gdzie trzeba odpocznij u babci i wracaj do nas ![]() Sabbath - dziękuję w sumie tak szukam trochę tego, co mi się najbardziej spodoba, co bym chciała w życiu robić... nie wiem sama
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Taaa... nie wiem czy odpocznę, ale się postaram
Kocham Was Tulipanko, nie wciskaj nam tu kitu Na państwowy Uniwerek dostać się ciężko jak cholera!
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspanialego odpoczynku zycze! |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale będzie dobrze
|
|
#3083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pachną mi jak ogórki kiszone posypane pieprzem i dlatego kompletnie nie rozmumiem zachwytów... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W temacie - dzisiaj w noc będzie nade mną czuwał słodki Aniołek...
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
dziś piatek 13go
![]() P.s. zwykle nie jestem przesądna.. właściwie to nigdy.. ... ale dziś jest wyjątek
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero niedawno to sobie uświadomiłam jak zmieniałam dzień w kalendarzu.
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, na ten kierunek nie ma właśnie dużych kłopotów, ja z moją historią i WOSem się dostałam dziękuję ja przesądna nie jestem, ale czeka mnie dłuuga podróż właśnie w ten dzień i to mnie stresuje lekko
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dotarłam do Kołobrzegu. 10 godzin jazdy z trójką dzieci, rozpakowywanie i kładzenie spać - padam na twarz - na szczęście wykrzesałam z siebie odrbinę energii by się wykapać - po czym zlałam się obficie green Tea - E.Arden - no nic tak jak to mi się tak nie kojarzy z wakacjami morzem jak ta woda.
łapki potraktowałam Black Orchid ( z próbeczki od Ryjka ![]() apropo : 13-go w piątek urodził się mój pierwrodny Syn (wrzesień '96 )
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś słodko Apparition Ungaro
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

. Legendarny Orient Express wjechał na pierwszy peron krakowskiego dworca dokładnie o 12.00. Była to niezła gratka i uczta dla oczu. Gapiów łącznie ze mną było mnóstwo. Pasażerowie tego sławnego pociągu jakoś nie przypominali bohaterów "Morderstwa w Orient Express". Normalnie, skromnie wyglądający, aczkolwiek od reszty gapowiczów odróżniały ich pogodne twarze i luksusowe dodatki: okulary CD, CC, markowe torebki i zapachy( tylko od niektórych pań) jakich się raczej w Sephorach nie znajdzie. Trochę zmęczeni podróżą ale z uśmiechem i werwą wysiadający podążali do czekających już na nich krakowskich dorożek.
.
Tyle dni w pociągu to masakra. Nie znoszę podróżować - w sensie przemieszczać się z miejsca w miejsce. Samo przebywanie w nowych okolicach to już inna sprawa...

Uwielbiam takie podróżowanie i zwiedzanie ciekawych miejsc. Orient Expressem z pierwszorzędną obsługą (wspaniała kuchnia) bez zastanowienia, ale wiesz...proza zycia, mogę sobie palcem po mapie

Będę tęsknić - buziak dla Was wszystkich ogromniasty 

?