![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowy shred językowy
a ja dzisiaj leniwa byłam
![]() ![]() Edytowane przez nerveuse Czas edycji: 2014-08-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Konto usunięte
|
U mnie kolejny dzień do d. Przez pewną sytuację w ogóle nie mam ochoty na naukę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby cytat działał to musi być początek i koniec. Początkiem mojego cytatu jest "[QUOTE=ShrinkingViolet;476 60810]", a koniec już masz - nie mogę go dodać bo moja wypowiedź stanie się cytatem - chodzi o to /quote na końcu. Pomiędzy tymi dwoma widełkami jest cytat. ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Co do rosyjskiego to dzięki za informację, zachęciłaś mnie. Moja matka i babcia kiedyś się uczyły, ale pod przymusem więc niewiele z tego zostało oprócz niechęci do tego języka. Mnie się bardzo rosyjski podoba, ostatnio jak sprzątałam to puściłam jakąś mowę Putina, kij z treścią, ładnie brzmi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
Mnie się w ogóle rosyjski nie podoba i reaguję na niego alergicznie. Mój TŻ niestety jest w nim po uszy zakochany i od czasu do czasu wypisuje do mnie po rosyjsku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo podziwiam jak ktoś się uczy tego języka - z jakimś rezultatem oczywiście bo znam milion osób które ciężko uczą się japońskiego, chińskiego, arabskiego i trąbią o tym na cały świat, a jak przychodzi powiedzieć cokolwiek to nastaje taka niezręczna cisza. Jak miałam w łapach Edgard do arabskiego to wiem, że by mnie szlag trafił przy nauce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
Nie kojarzę jego brzmienia, ale te szlaczki mnie odstraszają.
![]() ![]() Dzisiaj już nic nie uda mi się zrobić (spisałam tylko kilkadziesiąt słówek z EM), bo mam jeszcze kilka innych rzeczy do ogarnięcia, ale przed snem poczytam sobie coś po angielsku na moim kundelku. Już mi nie straszne czytanie po angielsku, bo klikam na słowo i wyświetla mi się znaczenie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże, to było dziwne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Melduję dziś Anki zrobione i zapełnione odmianą czasowników nieregularnych, Duolingo zrobione, Memrise też i stworzyłam swój własny kurs
![]() http://www.memrise.com/course/367704...-mit-prafixen/ - Dziewczyny uczące się niemieckiego, jeśli tematyka was zainteresuje, to zapraszam, dawajcie też znać, jeśli wypatrzycie jakieś błędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Dziś słaby dzień przez ogólne zamieszanie w domu:
- 1 rozdział 1000 Introductory French Words - mapa myśli do 2 zaległych rodziałów z Advanced Grammar in Use - wpisanie do zeszytu 1 poziomu kursu CPE - dokładna powtórka 4 poziomów kursu CPE Bardzo bym się nie obraziła jakby w ciągu paru kolejnych dni podskoczyła mi ranga na memrise. ![]() W ogóle znalazłam jeszcze w ramach motywacji odwrotną listę na memrise ![]() memancholy (-5 points) memposter (-500 points) memorexic (-2,000 points) memptyheaded (-5,000 points) memorrhoid (-10,000 points) memferior (-25,000 points) memented (-50,000 points) memfidel (-75,000 points) memaciated (-100,000 points) memfective (-150,000 points) memsgusting (-250,000 points) memtrocious (-500,000 points) memdiculous (-1,000,000 points) membarassment (-2,500,000 points) Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-12 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj, dzwonił nowy facet na korepetycje, już po głosie słyszę, że amoroso jakiś, nie mogłam się z nim rozłączyć, aż się boje co będzie w poniedziałek. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-12 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A akcenty to zmora...
Edytowane przez latysia Czas edycji: 2014-08-12 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw - grażdanka - nie znałam tej nazwy. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-12 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
No to we Francji wróżę Ci ciągłą alergię
![]() Ja dzisiaj wygrzebuję się z powtórek na memrise, potem biorę się za Niemiecki dla Ciebie i Assimila.
#316 |
Raczkowanie
|
Ja jestem niesamowicie zła na siebie bo przez ostatnie dni nie robię prawie nic
![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to, że dopiero w czwartek będę miała chwilę oddechu i zajmę się językami.
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ShrinkingViolet;476 61558]Żeby cytat działał to musi być początek i koniec. Początkiem mojego cytatu jest "
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj miałam piękny dzień naukowy - 8 rozdziałów z ELP, 3 rozdziały Czarnoksiężnika i radio BBC.
Stwierdziłam, że jak przerobię ELP i EGiCE to kupuję sobie English Grammar in Context Intermediate i może te książki z Preston Publishing w nagrodę ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Ale kusicie tym rosyjskim i francuskim.
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
A ja znów trafiam tu w połowie miesiąca... Ale niech będzie
![]() 1. Imię - Karolina 2. Język - turecki od podstaw 3. Cel - przerobienie podręcznika ![]() 4. Problemy i słabości - specyfika języka tureckiego (aglutynacja) 5. Materiały - seria "Nie Gryzie" |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Nie krępuj się.
![]() Ja dziś dzień do tyłka ale staram się nie mieć do siebie pretensji bo to pierwszy dzień od początku miesiąca w którym nic nie zrobiłam, a ktoś musiał pomóc przy organizacji stypy i pogrzebu.. Ale już po wszystkim więc teraz się biorę ale nie oszukuję się, że góry przeniose bo jestem fizycznie i psychicznie wykończona.. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-12 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciułam punkty payback na książkę "Niemiecki dla Ciebie" z Empiku. Może do końca roku uzbieram ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uzbierasz, uzbierasz - grosz do grosza i będzie kokosza. ![]() Ja na dziś się troszkę zmobilizowałam, żeby mimo wsyztsko ten dzień nie był taki całkiem nie-shredowy i: - nawodniłam kurs 1000 Introductory French - nawodniłam kurs CPE [nazbierało się ![]() - zrobiłam notatki w zeszycie z jednego poziomu kursu CPE i popowtarzałam 5 poziomów - zrobiłam nowy poziom w moim kursie - nauczyłam się 6 czasowników nieregularnych z francuskiego Nie jest źle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny z rana
![]() Mój plan na dzisiaj: 1. duński - powtórzyć 1 rozdział + ćwiczenia z Aktivt Dansk, rozkminić 1 odcinek serialu, poduczyć się słówek ile da radę na memrise; 2. niemiecki - artykuł w Deutsch Perfekt, Fiszkoteka słownictwo ZD i zajrzeć do Begegnungen powtórka 1 rozdział ile dam radę; 3. angielski - artykuł w Business English, idiomy + Phrasal verbs (50 sztuk) z ang.pl Do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam powtórki na memrise i powtórkę około dwustu słówek z repetytorium maturalnego. Teraz biorę się za nowe słówka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.