|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
A ja napiszę że mam gdzieś czym i kiedy ludzie karmią swoje dzieci. Niech sobie robią co chcą, ja świata nie zmienię, a jak mają takie przekonania a nie inne to też ich sprawa. Nie oceniam ludzi w mc donald bo sama czasem robię sobie z synkiem wycieczkę rowerową do mc. Mamy dosyć daleko- więc pewnie jak syn dojedzie tam i z powrotem to i tak wszystko spali.Ale ktoś może ocenić- co za zła matka- zamiast obiadu mc donald. Moim zdaniem przeginanie w każdą ze stron jest złe. Dzieci powinny mieć świadomość, że taki odżywanie na co dzień jest złe, ale też zabranianie też nie ma sensu- bo przecież w końcu się wybierze do jakiegoś fasta- i wtedy dopiero zacznie się problem. Znam takie osobniki które za młodu nie wiedziały co do mc - a teraz się tylko tam żywią. Do tego na jedzeniu świat się nie kończy, dzieci mają stanowczo za mało ruchu. Nie spędzają już tyle czasu na podwórku, nie uprawiają sportów. Moje dziecko je dosłownie wszystko, słodyczy staram się nie kupować, ale nie powiem, ze ich w domu nie ma bo są. Mój syn sie śmieje, że jak jedziecie do nas moja teściowa to znowu będziemy mieć lodówkę pełną danonków i szafę pełną cukierków
|
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Tiera pewnie ze swiata nie zmienisz ale zal tych dzieci... one winne nie sa a przez glupich rodzicow maja zmarnowane zycie. Mowie tu o tych przypadkach ktore zywia sie tak codziennie. A mówić o tym warto, bo moze ktos przeczyta, przemysli i powie hej.... racja.... przestane tak robic. Swiata nie zmienisz ale moze swiat jednego dziecka tak
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- A tesciowa niezla....
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystko mnie boli po wczorajszym myciu sypialni, chyba przegielam Dzisiaj tez zapowiada sie deszczowa pogoda, ale nawet do dobrze, odpoczniemy od upalow ![]() Powodzenia wszystkim wizytujacym ![]() ja ide jutro zrobic ta morfologie i mocz
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek z rana.
Spać kolejną noc nie mogę Zmykam zjeść śniadanko i szykuję się do wyjścia... jadę ZNOWU ogladać wózki !!! Mówię Wam mózg mam już zlasowany bo nie wiem jaką decyzję podjąć. Przez to że nie mieszkamy już w Warszawie i teren po którym będe spacerować jest bardziej wymagający to tym trudniejszą mam decyzję Nie mogę niestety wybrać, jak większość z Was, wózka z małymi przednimi kołami bo zwyczajnie będę się zakopywać na tych piachach. A szalenie mi się te Wasze wózeczki podobają...I najgorsze jest to, że w każdym sklepie mówią mi co innego Prosze trzymajcie za mnie kciuki abym w końcu COŚ znalazła odpowiedniego ![]() Trzymam kciuki za wizytujące dziś !!!
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w takim razie ![]() a na jakim wozku ci najbardziej zalezy?
|
|
#4926 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Tiera, Ela ma rację, tylko dzieci szkoda, u mnie w domu też słodycze są i błędy, również zywieniowe popelniam, masz rację, że brak ruchu jest drugim problemem i to bardzo poważnym, zwłaszcza, że dzieci garną się do aktywności fizycznej, to dorosli w nich zabijają ten naturalny pęd,sadzajac przed tv albo komputerem, w tym roku chcemy, żeby syn zaczął chodzić na karate, są jeszcze fajne zajęcia piłki nożnej, tylko nie wiem czy damy radę go wozić, a w weekend często chodzimy na basen. Teraz też dużo jesteśmy na podwórku i jak widzę, że sąsiedzi wracają z pracy i z małymi dziećmi wchodzą do domu, a potem już go nie opuszczają, to mnie krew zalewa. Nawet pytałam sąsiada, dlaczego, to powiedział, że żonie się nie chce. Mi też się nie chce, ale trudno, dzieci to też wyrzeczenia. Ela, teraz nad morzem Stas śpi że mną i strasznie się wierci, myślę że w domu wróci do swojego łóżka bezproblemu, za to nie chciał się tu kąpać, bo to nie jego łazienka, mała wojna była ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobają mi sie wózki typu Camarelo czy Lupo. Zresztą te wszystkie, które Wy wrzucałyście są super -generalnie podoba mi sie ten nowoczesny design. Ale one mają przednie koła małe i tu się pojawia problem - jak mam codziennie przepychać się po piachu to lipa... Chcę wózek komfortowy ! Nawet za cene braku przednich kół skrętnych... Mówię Ci jestem w czarnej dooooopie
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-13 o 08:37 |
|
|
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzień
![]() Wczoraj przez cukry miałam niesamowitego doła, ale stwierdziłam, że jak nic nie mogę na to poradzić to po prostu muszę przestać się stresować. Więc powracam w dobrym humorze ![]() paulina, wózki na klasycznych kółkach są dobre na błoto przede wszystkim, bo się nie zakopiesz, tak nam mówił facet w sklepie. I widziałam mnóstwo przepięknych! Sama teraz szukam wiec jak coś mi wpadnie w oko to Ci podrzucę. Swoją drogą mam dylemat też, warto inwestować 4 koła w wózek? Auto można za to kupić Miał ktoś z Was albo znajomych Teutonię?
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Gratuluje udanych wizyt , ja swoja mam w poniedzialek i juz przebieram nóżkami ![]() Rosalie 30 tc mnie wg om 30tc zaczyna sie dzis... Wg usg w poniedzialek i tego sie trzymam ale strach jestCo do cisnienia to lekarka kazala mierzyc bo podobno jak sie podniesie o 30 od normalnego to juz trzeba. Kontrolowac, mnie sie podnioslo to 1 o 40 ale jest i dobra wiadomosc, skonczyly sie upaly i od przedwczoraj 110/60 a puls 77 wiec super, chyba mnie upaly dobijaly. A PCOS ze wplywa na cisnienie to nie wiedzialam a ja rowniez z tych co maja ![]() Widzialam temat mc donaldowy sie pojawil, jestem przeciwna (sama nie jadam no chyba ze juz nie mam wyjscia np w podrozy) jak widze te male grubaski w kolejkach to mnie trzepie i teksty mamusi :"co dzisaj zjemy?" Jest rowniez ale... Wg mnie dziecku trzeba od czasu do czasu takie jedzenie podac bo zyjemy w takich a nie innych czasach, pojedzie pozniej z klasa na wycieczke zje hamburgera jak koledzy i wycieczke ma z glowy (kolezanki synek tak mial, wymioty i bol brzucha bo nie byl przyzwyczajony). Jeszcze die pochwale jako ze jestem w świetokrzyskim to wczoraj wybralam sie do Kielc na zakupki, wstapilam na bazary w porownaniu do cen w Kato tu jest taniej kupilam dwie koszule nocne z rewelacyjnej bawelny, jeda typowo do karmienia a druga sie swietnie naciąga , sa super i cenowo za dwie 65zl a jakos naprawde mega nie moge zaladowac zdjecia moze pozniej sie uda
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
My sweet ja znam takich co za 4 kola wozek kupili. No wszystko ladne i fajne,ale nas na to nie stac, poza tym szkoda nam kasy
uwazam, ze spokojnie do 2 tys mozna znalezc cos ladnego i dobrego Cieszylam sie, ze zgagi nie mam...od wczoraj mnie meczy. Poki co w srednim nasileniu, ale nie jest to przyjemne. Co poradzicie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z wózkami to większość z nas wybiera własnie na kołach pompowanych i w miarę lekki wózek. Ja jestem z Karkonoszy, tutaj wszędzie pod górkę, bądź z górki, wertepy, krzywe chodniki i mnóstwo wyboistych dróg i dróżek Też patrzę przede wszystkim pod kątem lekkości wózka, wielkości gondoli i kół z amortyzatorami porządnymi, bo u nas zawsze śniegu napada po pas hihhi jakoś trzeba będzie się przemieszczać z przodu wózka będziemy mocować pług i spacerki będą możliwe hihihi nie no z tym pługiem żartuję ale fakt faktem wózek musi być solidny, co by się szybko nie rozklekotał mam nadzieje, że mój wybór będzie dobry
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to problem jest wtedy kobieta ma minus.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam Tobie i innym dziewczynom forum Wózkownia na gazeta.pl Poleciła mi je jedna z wizażanek i faktycznie tam można znaleźć masę przydatnych opinii i wskazówek. Są tam dziewczyny które mają/miały po kilkanaście wózków, mają porównanie i właśnie takie osoby doradzą najlepiej, bo sprzedawca wiadomo, że chce sprzedać to na czym najlepiej zarobi.
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Sweet dokładnie. Mówisz, że widziałas mnóstwo.... kojarzysz jakieś nazwy, modele??? Jesli tak, to podrzuć plissss
Kurde ja odwiedzając warszawskie sklepy nie widziałam praktycznie nic. Niestety 95% wózków w sklepach warszawskich to wózeczki śliczne ale typowo miejskie a te odpadają. Poza Emmaljunga, która kosztuje 4-6tyś (za 6tysi byłby z fotelikiem, spiworem na nóżki w spacerówce, parasolką) Na tak drogi wózek/komplet jest nas zwyczajnie nie stać, nie będe ukrywać. Chcę wszystko co najlepsze dla dzidziusia ale na miarę naszych możliwości ! Wczoraj spać nie mogłam więc wisiałam w necie. Wyszukałam ESPIRO Modena... Chcę go zobaczyć na żywo bo na fotkach producenta wyglada tak sobie ale juz na tych co np.wrzucają ludzie prezentuje się nawet nieźle. No i ma 4 duuuze koła !!!!
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno niebawem znajdziesz coś odpowiedniego dla Was i będziesz spokojniejsza ja przyjęłam taktykę, że jeśli już mi się coś spodobało to nie patrzę za innym, chcę też tylko jechać (może dzisiaj) obejrzeć na żywo i upewnić się w decyzji
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek na pompowanych kołach musi być ciężki Nie wierzę w takie cuda, gdzie podają, że cały wózek z siedziskiem i pompowanymi kołami waży 9kg. Jak dla mnie jest ok kiedy stelaż waży 10kg. Nad cięższym bym się zastanawiała.
|
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie masz ciezki wybor ![]() Cytat:
My tez czasem zachaczymy o MD jak jedziemy z jakis zkupow , ale moja tylko frytki tam zje, nic innego nie chce , no i oczywiscie lody z karmelem ![]() niestety fast foodow w dzisiejszych czasach nie da sie calkiem wyeliminowac z diety
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tylio musimy jechac kiedys na zywo zobaczyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę sobie dzisiaj gdzieś zmierzyć... |
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak fajnie, jest pewnie gdzie na spacerki chodzić i blisko na wycieczki
|
|
|
|
|
#4944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ja tez mam takie wymagania odnośnie wózka. Ma być lekki w prowadzeniu, z dobrą amortyzacją aby dziecko mogło smacznie spac podczas spacerów po wertepach, ma się NIE ZAKOPYWAĆ w piachach i ma sie nie rozklekotać. Proszę przypomnij mi czy juz coś wybrałaś? Przepraszam, jesli już nas o tym informowałaś a ja to przeoczyłam ale uwierzcie mi że wybór wózka spędza mi sen z powiek. Wyć mi się chce ! Cytat:
Takie właśnie odnoszę wrażenie po każdej wizycie w sklepie... niestety sprzedawcy mówią jak im wygodniej. Jeszcze nie trafiłam na sprzedawcę, który by mnie uspokoił i coś polecił. Każdy chwali swoje i zaprzecza poprzednim wypowiedziom. Jestem bezsilna bo wybór jest ogromny a ja nie mam doświadczenia
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4946 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym nie dała tyle za wózek, przyjęłam 2 tysie i nie chce przekroczyć tej kwoty. Cytat:
![]() ja wczoraj w pepco ogladałam koszule ale zwykłe, nie do karmienia sa za 19,99 i takie dosyć dosyć zastanawiałam się czy sobie nie sprawić takiej tylko chociażby do porodu![]() hihi tez masz AB Rh+? a Twój chop sprawdzał sobie też krew? bo mojego coś nie mogę na badanie zaciągnąć ciągle nie po drodze;p
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina my mieszkamy blisko lasu i oprocz tego, ze bedziemy chodzic po chodnikach to na pewno po lesie. Kupujemy wozek z pompowanymi kolami. Nam mowili, ze nie przebija sie ani nic, bo to tak jakby samochod do lasu wjechal
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem, że mnie oglądanie na żywo niewiele daje, poza tym, że jestem w stanie ocenić wózek pod kątem wizualnym, estetycznym, mogę sprawdzić jak się go prowadzi (a tutaj naprawdę potrafi być różnie). Mnie dużo dają opinie w sieci, ale też nie wszystkie... Bo część z nich mnie rozwala, dziewczyna daje wózkowi jedną gwiazdkę i ocenia go jako najgorszy z możliwych, bo jest bardzo ciężki i zajmuje jej cały bagażnik
No to przecież jak kupowała to chyba wiedziała, że jest ciężki i chyba wiedziała jaki duży ma bagażnik w aucie To nie powinna go wcale kupować Ale można też trafić na pomocne opinie i takimi się sugeruję, wybierając z tego to, co dla mnie jest istotne.Dla mnie wózek to jest żadna inwestycja, bo akurat w wózkach 2w1 jest zazwyczaj tak, że gondola jest super i wózek zbiera pochwały od mam, które użytkują go 2-3 miesiące, bo gondola jest świetna, ale jak dochodzi do spacerówki to się zaczyna jazda, bo się okazuje, że tutaj jest już troszkę gorzej... A nie będę wiedziała jak się sprawuje spacerówka, dopóki sama nie zacznę jej używać, czyli jeszcze na to muszę poczekać. Bo akurat gondola to prawie każda jest dobra i super. Więc stwierdziłam, że nie będę inwestować w wózek, bo może się okazać, że po roku będę miała ochotę go wyrzucić przez okno, bo spacerówka będzie do bani. Ale wiadomo, że chciałabym kupić coś w miarę dobrego jakościowo, bo planujemy drugie dziecko i chciałabym żeby wózek drugiemu też posłużył. Zobaczymy jak to będzie... Ja z marszu odrzuciłam Tako i Tutka, bo na wspomnianym wyżej forum te firmy są bardzo źle oceniane, głównie przez jakość wykonania.
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Justana jak kobieta ma plus to tz nie musi robic badania krwi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-13 o 09:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Nie mogę niestety wybrać, jak większość z Was, wózka z małymi przednimi kołami bo zwyczajnie będę się zakopywać na tych piachach. A szalenie mi się te Wasze wózeczki podobają...

Miał ktoś z Was albo znajomych Teutonię?
mnie wg om 30tc zaczyna sie dzis... Wg usg w poniedzialek i tego sie trzymam ale strach jest
jako ze jestem w świetokrzyskim to wczoraj wybralam sie do Kielc na zakupki, wstapilam na bazary w porownaniu do cen w Kato tu jest taniej
23.06.2011
01.06.2013

No to przecież jak kupowała to chyba wiedziała, że jest ciężki i chyba wiedziała jaki duży ma bagażnik w aucie
), że to jednak nie to ... będę szukać dalej