|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cześć dziewczyny!!! Melduję się w nowym wątku.
Mnie już opada brzuszek i widać to dość konkretnie. Lepiej mi się oddycha, ale za to zaczęła dopadać mnie mega potężna zgaga. Bleeeee!!!! Boję się jeść, bo po niemal wszystkim pali mnie rura. No i jeszcze to latanie do kibelka mnie dobija. Normalnie co godzinkę muszę siusiu, a do całości tych przyjemności doszły jeszcze bóle w pachwinach. Oj, końcówka nie jest łatwa... Cytat:
SORKI ZA ZAŚMIECANIE WĄTKU NIECIĄŻOWYMI SPRAWAMI Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-08-13 o 09:16 |
|
|
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
![]() Choduje gigancika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() Nie, nawet o tym nie myślę na wózku widlowym by mnie wiezli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#123 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
no to duża dzidzia, aż miło
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z de - w piątek jest święto u nas - jest wolne od pracy czy nie ? Bo mam wizytę na piątek i nie wiem czy się pomyliły czy nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam wierzę mojemu ginowi, że w moim przypadku nie ma szans na przenoszenie Niech no się tylko pomyli to mu zasieję terror![]() Madzia no tylko się cieszyć, że Stasiek taki grzeczny. Oby cię nagle nie zaskoczył hehe ![]() Moje dziecko ewidentnie ma adhd i znęca się nad matką, żeby tak się wyginać Mam gule na brzuchu z dwóch stron
|
|
|
#126 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
ale chodzi o ciążę, mija bez problemów. Tylko na początku miałam krwawienie, ale to było uszkodzenie mechaniczne bo przy dopochwowej natamycynie, przy wkładaniu się drapnęłam paznokciem, a rozryczałam się z rozpaczy i strachu. Wolałam pojechać do szpitala i sprawdzić. Ciekawe od kiedy to rozwarcie się zaczyna, ja się dowiem dopiero 26 o ile nie urodzę wcześniej. Ale ostatnio lekarz powiedział, że wątpi abym wcześniej urodziła. Ciekawe. Niby skąd może wiedzieć.
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas chłodniej dzięki czemu czuje się fantasycznie Za jakąś chwilę ide z mała na spacer, przy okazji zrobię zakupy. Może dzisiaj na obiad rosół?? Chociaż cukinia za mna chodzi ![]() Ania9106 nie daj się mężowi. 3 treningi w tygodniu plus mecz w weekend to jest bardzo duzo. Jak najbardziej należy mieć swoje pasje i zainteresowania jednak oprócz tego trzeba mieć czas na pracę i rodzinę. Mój maz trenuje piłkę ręczna, ale akurat u nich liga trwa około pół roku. Do tego treningi raz w tygodniu i czasami mecz w weekend. Jednak większość facetów w drużynie jest żonatych i dzieciatych. Poza tym oboje biegamy (oczywiście teraz mam przerwę) i wymienialismy się w opiece przy corci tak aby każde z nas miało czas da siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, ja myślę, że oni coś tam wiedzą, wiesz. Humant
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-08-13 o 09:37 |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, my uciekamy bo tż nie doczeka do po obiadu tylko chce już teraz
![]() Tak więc zakupione szaleństwo ciąg dalszy Aisa - nie zamierzam ominąć c&a i h&m Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Może i tak, ale jak byłam 29 lipca, to miałam tylko posiew zrobiony, co trwało minutę. Nawet tam nie zaglądał głębiej by ocenić to rozwarcie, rozumiesz, stąd się zastanawiam skąd wie.
Jak widać, co lekarz to lekarz.
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im człowiek mniej wie tym lepiej śpi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Metka i reszta wizytujacych dzisiaj trzymam
![]() Evelinka gratuluje prezentow ![]() Witam sie z rana ![]() Dzisiaj znow mojego Tzta nie bedzie caly dzien... Ide do rodzicow i tu posiedze sama z psem... Nie bede miala dostepu do internetu dzisiaj. Wieczorem nadrobie.
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, uważam, że Twój facet obecnie nie ma kompletnie wyobrażenia, jak to będzie jak urodzi się dziecko. A jak sie już dziecko urodzi, to się przekona o tym i zrozumie, tylko niech on też robi wszystko przy dziecku. U mnie było też tak, że chodzil na kosza, grał w gry wieczorami, ja mu mówiłam, że jak urodzi się dziecko to się to troche zmieni, a on tylko "dobrze,dobrze", ale olewał to. Ale jak się Asia urodziła to rzeczywiście załapał, robił wszystko, to co ja przy dziecku (do dziś wszystko potrafi robić, ja jedynie młodej myję włosy, bo on tego nie znosi, bo młoda ma długie włosy
). Tak po paru tygodniach, jak już człowiek nauczy się rytmu dnia dziecka, kiedy śpi, kiedy mniej wiecej głodne itp to można sobie ustalać, kto kiedy wychodzi. No bo rozrywek nie ma sensu się pozbywać także spoko, dogadacie się![]() zaraz dzwonię do mojej mamy, jak tam moja młoda nad morzem generalnie jest super, młoda szaleje na plaży z dziadkiem, wcina ryby, obserwuje 4 kocieta z okna, bo akurat mają widok na kotkę z kociętami. Ze mną nawet gadać ie chcę, tak jej się podoba oby w ogóle chciała wrócić do domu
|
#135 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stopy rozgrzałam sobie ciepłą wodą i potem już zasnęłam. Spałam do 8:30 kiedy to moja córka zdołała mnie zdołała obudzić. Wołała "tato" to ja nie reagowałam przez sen... a TŻ już w pracy o tej porzeCytat:
![]() Cytat:
U Ciebie to trzecie dziecko jak pamięta,? U mnie drugie. Więc zgodnie z teorią, że kolejne porody mogą być troszkę wcześniej - Ty będziesz pierwsza. ![]() Dziś będę na wizycie to się okaże jak u mnie z szyjką itd. USG nie będzie ale co nieco sie dowiem ![]() humant - pojawiaj się częściej! ![]() Dobra, bo dziecko zaniedbuję siedząc przed komputerem...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
A propos tego co pisze Aliszcze. Dziewczyny pamiętajcie aby pozwalać i zachecac mężczyzn do opiekowania się dzieckiem.
Mój maz przy corci zrobi wszystko, sa również czynności które całkowicie on przejął - kapanie i usypianie. Do tego czeSze corcie. No, bo kto zrobi ladniejszego kucyka niz tatuś? Natomiast mam koleżankę, która przy dziecku wszystko robiła sama bo ona to zrobi lepiej. Pierwszy raz swojego męża wyslala samego na spacer z dzieckiem jak mała miala pół roku. A do tego dzwoniła co 10 minut czy wszystko w porzadku Tym sposobem na jej własne życzenie całą opieka nad dzieckiem spoczela na niej. Maz przy dziecku nie robił nic. Po jakimś czasie byla tym juz bardzo zmęczona i sfrustrowana ale podział opieki się nie zmienił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wyspalam sie jak nigdy nawet bylam w sklepie a teraz siedze i popisze z Wami. Jakos przez ostatanie dni szybko sie mecze ledwo chodze chodz taki brzuszek maly ![]() Wczoraj byla kuzynka u mnie i wlasnie jest w 5 miesiacu i ma brzuszek jak ja ![]() Wy tak o jedzieniu a ja kurde zglodnialam i nie mam pojecia co ja moge zjesc
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzieki dziewczynki jesteście kochane ![]() Widzialam temat szkół był i powrotów do nich. Ja sie wybieram tutaj na "Ausbildung" wyksztalcenie trwa to 2-3 lata zalezy na co się idzie. Ze względu na to ze ja już po jednej medycznej to wybieram sie na fizjoterapie. Niby jest praca w Niemczech ale praca w fabryce na taśmie mnie nie satysfakcjonuje. Nie mowie ze to cos złego bo i w fabryce można sie piąć bo drabince do góry, ja też zaczynałam na pakowaniu ciastek a skończyłam na obsłudze maszyn, wypełnianiu dokumntacji i częstszych wizyt w biurze, ale to zasluga znajomości języka i ogarnięcia, bo nie chcialam na tasmie :p Moj M powiedzial że bedzie mnie wspierał, chociaż wolałby żebym otworzyło swój interes. No i jeszcze chce w koncu skończyć prawko bo dwa razy w Polsce robilam ale nigdy nie doszlam do egzaminu bo musialam wyjechać. Wiec liczę na to ze tym razem w Niemczech je dokoncze. Jako motywacja pokazal mi auto jakie dostanę Planów mam dużo, ale czy czasu starczy, same chęci nie wystarczą. Jakoś ogólnie mam sporą listę rzeczy które chce zrobić po pprodzie i nie wiem czy to mnie tak Justek inspiruje, czy to zylko hormony i minie. Lista wisi na lodówce po Polsku by mój nie wiedzial o co chodzi. Jedyne co tam rozumie to zdać egzamin z języka Niemieckiego GDS (Großes Deutsches Sprachdiplom) jezeli go zdam to spełnię swoje jedno z wielu marzeń, głupie wiem ![]() Ale sie rozpisałam, mam nadzieję ze nie zanudzilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#139 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie w ten chłodny dzień
Cytat:
więc ie mam potrzeby korzystać z męża usług ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ircha wracaj do nas szybko,
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Perełka super ze jeszcze w dwupaku
i trzymam za was kciukiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, trzymam kciuki za plany z dzieckiem może będzie trudniej realizować plany ale bankowo się uda ja sobie myślę, że chcę pokazać moim córkom, że warto spełniać się zawodowo, być niezależną, uczyć się itp one są dla mnie dużym motorem działań![]() Cytat:
co do usypiania to mój mąż jest w tym mistrzem obecnie ja często też młodą usypiam, ale przez większość jej 3,5 letniego życia robił to tatuś, śpiewając jej kołysanki itp, ja np jak chce jej coś zaśpiewać, to ona mówi nie, to tata śpiewa
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Niestabilna trzymam kciuki za plany
|
|
|
|
#144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I broń Boże nie mówicie TŻ jak coś lepiej zrobić - niech sobie wypracują swoje sposoby. Mnie np zastanawiało jak tż może trzymać małą na ręce w tak niewygodny sposób, ja bym nie utrzymała małej przez minutę, ale jemu było dobrze, to po co pokazywać lepszy chwyt w naszym mniemaniu. Tak było też z innymi rzeczami. Mój też przejął kąpiel i usypianie wieczorem. Za to tylko ja jestem od obcinania paznokci, kiedyś drasnął małą do krwi i tak się przejął że już nożyczek nie tknie. Ostatnio rozmawałam z koleżanką z którą się bardzo rzadko widzę. Ma synka dwulatka i zwierzyła mi się że jej mąż jeszcze niddy nie przebrał pieluchy synkowi ani nie kąpał. Poza tym na okrągło przesiaduje w pracy, nawet więcej niż 12 godz. Podobno raz przez pięć godz nie przebierała pieluchy malcowi żeby mąż to zrobił, ale on jej tylko wygarnął że dziecko zaniedbuje i... sama przebrała, nie wytrzymała. Znając jej charakter nie pozwałała tż na opiekę, albo ciagle mu dogadywała. A teraz ma. Chciałaby do roku mieć kolejne dziecko ale teraz się waha, bo sama musiałaby zajmować sie dwójką pociech. Cytat:
![]() Jednak nie będę studiować przedszkolnej tylko jestem zdecydowana na logopedię. Kiedy? Nie wiem. I nie wiem gdzie? Do Lublina bo tam lepszy poziom czy na miejscu, gdzie jest podobno beznadzieja na uniwersytecie, a w szkole prywatnej niby lepszy poziom (wykładowcy z Lublina m.in) ale dyplom z jakiejś "dziury". No nie wiem co zrobić. Okaże się.Idę wieszać pranie.
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry...
Witam się na nowym wątku... Asia ja jestem ostatnia... ;-) Niestabilna brawa, jak zwykle nowy wąteczek w pełni dopracowany... U nas już prawie koniec remontu... Połowa mebli już stoi i zmywarka, dzisiaj będę je myła dokładnie, no ale zostaje ogrom sprzątania, mycie okien-ale to meża robota, no i tak stwierdziłam że leci mi 37tydzień, jeszcze tak chociaż do 39 i mogę rodzić, bo musimy to ogarnąć wszystko... Ale już bliżej końca... Wizytę mam dopiero za tydzień w czwartek razem z ktg... Ciekawe jak u mnie wygląda sytuacja... A no i witam nową mamusię, bo się jeszcze nie witałam... |
|
|
|
#146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Business English i za zmianę pracy ![]() Jak to się mówi do odważnych świat należy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
I ja sie witam w 36 tyg oficjalnue Justek może wychodzić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z opieka nad dziecmi przez mezow
![]() Moj mowi ze chce pomagac ale musze to zobaczyc, jego brat w ogole sie nie zajmowal dzieckiem jak bylo male, albo szukal innego zajecia po pracy albo mowil ze tego nie zrobi. Ja nie mowie zeby zmuszac ale pomoc w czyms musi. Zobaczymy jak to bedzie za niedlugo oby nasi mezowie nam pomagali w koncu tez ich dzieci
|
|
|
|
#148 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj na pewniaka do lekarza szlam, ze juz mała na wylocie a tu Cytat:
Ja moje hybrydy na raczkach pozegnalam juz jakis czas temu i rzęsy miałam ale na poczatku ciazy zdjelam bo jeden dzień po założeniu miałam od nich katar.a brakuje mi ich tak, ze dzisiaj mi sie śniło, ze sie umawiam po urodzeniu na założenie.z tymi rzęsami nie musiałam sie malować tylko podkładu trochę i jazda Cytat:
No tak sie wlasnie zastanawiam ile tu maluchów zastaniesz jak powrocisz po wizycie mamy Cytat:
Czekam na zdjecia Cytat:
Ychyy...ja mam 37 od soboty i nic z wybuchów.mama moja sie cieszy, ze Wiki grzecznie czeka na babcie bo ona tez ma wolne dopiero od poczatku września i ma przyjechać jak tylko urodze i będziemy wychodzić ze szpitala Cytat:
No to czekamy na dzidzie fajnie jak juz wiesz, ze to zaraz no i całe szczęście wróciłaś do domku zeby nabrać sił.informuj nas tu bo teraz każdy porod dla nas to wydarzenie nr1 ![]() Cytat:
Ja tak mam juz od jakiegoś czasu... Jak budze sie po 3 godzinach od zaśnięcia siku to jestem cała mokra ale w domu chłodno...cos nam hormony wariują jakbyśmy w ciazy były Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze ja się witam!
w nowym wątku i 35 tygodniu ![]() Macie tempo dziołszki niezłe ![]() Jestem już po śniadanku, mąż ma wolne dzisiaj, więc nudzić się sama nie będę ale jak zwykle śpi i pewnie oczyska otworzy dopiero koło 12...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

witajcie i miło Was poznać!

a TŻ już w pracy o tej porze
z dzieckiem może będzie trudniej realizować plany ale bankowo się uda
Do Lublina bo tam lepszy poziom czy na miejscu, gdzie jest podobno beznadzieja na uniwersytecie, a w szkole prywatnej niby lepszy poziom (wykładowcy z Lublina m.in) ale dyplom z jakiejś "dziury". No nie wiem co zrobić. Okaże się.