Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 08:08   #4651
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Witam sie w połowie ciazy

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Co do tego ze wam lekarze przelaczaja na 3d.. Mi noe chodzi o zwykle badanie usg bo podczas takiego moja raz tez mi przelaczyla na 3d ale nie ma az tak dużego ekranu jak ten lekarz do ktorego jade na polowkowe i sprzęt ten tez ma o wiele lepszy,a to jest klinika i za kazdy dodatkowy ruch sie płaci po prostu.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:20   #4652
Myszunia19
Zakorzenienie

dzięn dobry
dziekuje dziewczyny za pozytywne komentarze
zaraz mam klientkę na rzęsy więc wpadłam się tylko przywitać i życzyć Wam miłego dnia
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:29   #4653
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Myszunia bardzo pasujesz mi na kosmetyczke!ale myślałam ze masz ciemne włoski,to chyba przez ten avatar;p
Stary 2014-08-13, 08:31   #4654
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
ale nie piątek

dziewczyny, a może by tak pójść do wróżki o przepowiednie co te teściowe jeszczy powyczyniają?
i jakieś egzorcyzmy poodprawiać
heheh może lepiej nie , bo jeszcze może być gorzej niż jest z nimi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:33   #4655
daria715
Raczkowanie

Witam w ten pochmurny u mnie dzień.

Od tygodnia co jakiś czas ćmiły mnie nerki, aż do wczoraj kiedy obudził mnie ich ból. Trwał 2 godziny, nie byłam w stanie chodzić. Cały czas siedziałam z ciepłym termoforem, aż wreszcie puściło. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła, z tym, że boli mnie tylko lewa nerka i ból rozchodzi się aż na biodro i promieniuje do podbrzusza.

Czytałam, że może to być kolka nerkowa. Postanowiłam, że do lekarza już dzisiaj udać się muszę, ale niestety mam możliwość jechać dopiero do przychodni przyszpitalnej, która jest czynna od godziny 18.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:35   #4656
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Witam w ten pochmurny u mnie dzień.

Od tygodnia co jakiś czas ćmiły mnie nerki, aż do wczoraj kiedy obudził mnie ich ból. Trwał 2 godziny, nie byłam w stanie chodzić. Cały czas siedziałam z ciepłym termoforem, aż wreszcie puściło. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła, z tym, że boli mnie tylko lewa nerka i ból rozchodzi się aż na biodro i promieniuje do podbrzusza.

Czytałam, że może to być kolka nerkowa. Postanowiłam, że do lekarza już dzisiaj udać się muszę, ale niestety mam możliwość jechać dopiero do przychodni przyszpitalnej, która jest czynna od godziny 18.
witam o jej to nie masz za ciekawie. mnie coś kaszel łapie znowu masakra inhaluję się solą fizjologiczną. z choróbskami no ciągle coś!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-13, 08:37   #4657
dusiolka
Zakorzenienie

W klubie powinien byc osobny dział "nasze mamusie" ;d
Stary 2014-08-13, 08:37   #4658
smerfetka2808
Zakorzenienie

dzień doberek
ja musiałam założyć bluzkę z długim rękawem bo tak zimno u nas w końcu się ochłodziło

Kinqa rzuciłabyś tą kapustą troszkę a co do obrazka może i prawdziwy ale ja się na tym nie znam

Linda ja tez uwielbiam oglądam PnŚ albo DDTvn
a co do teściowej i wróżki to szczęki nie mogłam podnieść z podłogi kurcze jak ja się cieszę że mam normalnych

Dusiolka mnie się nie podobają dzieciaczki w 3d wiem może dziwna jestem ale jakoś w 2d bardziej do mnie przemawiają w 3d takie małe glutki mi się wydają i może dlatego z mężem nie chcemy iść wystarczy że lekarz nam przełączy bo ma bardzo dobry sprzęt

Katerina związać go
kurcze teraz tak myślę że jednak różnica 2latek w rodzeństwie i jak jedno jest niedobre to za mało
Stary 2014-08-13, 08:39   #4659
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Daria idz i sprawdz co to tak boli

U nas dziś zaczęła sie juz szkoła, my tez idziemy na play grupe (to takie miejsce gdzie można przyprowadzic nie szkolne dzieci)

Kinga pytanie do ciebie, bo masz juz szkolne dziecko, a moje zacznie dopiero zerowke (preschool) w kwietniu.
To prawda, ze mozna posłać dziecko4 letnie do szkoły jesli sie urodzilo styczen -marzec? Tak mi mówiła matka 4 dzieci, ze jej syn rodzony w marcu ale bedzie chodził 2 lata do preschool
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:41   #4660
smerfetka2808
Zakorzenienie

Daria koniecznie jedź do lekarza, moja teściowa tak miała i się okazało że ma kamienie na nerkach jak była w ciąży nie ma co zwlekać
Stary 2014-08-13, 08:53   #4661
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka: moze niewyraźne było widac wcześniej ale jak znajome mi pokazywały zdj 3d swoich dzieciaczków tylko ze jedna z nich to w 28tyg robiła to dzidzius miał takie same rysy jak sie urodził!

Co do 2latkow to zalezy, znajoma jest w ciazy i ma taka 2latke w domu to jest grzeczna pod tym względem ze nie bije jej itp tylko lubi byc w centrum uwagi druga znajoma ma 2latka to jak przyszłam to klockami rzucał i mnie uderzył w brzuch na szczęście bardziej w żołądek,to potem z poduszka na brzuchu siedziałam..moze chłopaki wlasnie to takie rozrabiali bo ten drugi to był chłopak;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 08:54   #4662
Karoloo
<3 <3 <3

Dzien dobry
Ale sie wyspalam

Ale macie przebije z tesciowymi moja jedynie po slubie zawsze witala mnie tekstem "moja jedyna coreczko" ale nie bylo zadnej reakcji z mojej stron. Zreszta ciezko mi sie zwracac do nich "mamo, tato" i jest bezosobowo.
A i przypomnialo mi sie jak mi tesciowa dowalila.
T: Oo jaki z Ciebie GRUBASEK.
Ja: oj chyba za czesto nie bede tutaj przyjezdzac.
T: Nie nie, to tak z czystego serca, zawsze byalas taka fit...
Ja: a teraz jestem w ciąży...
a jakies 30 min wczesniej pytala sie ile przytylam

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 08:59   #4663
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ale sie wyspalam

Ale macie przebije z tesciowymi moja jedynie po slubie zawsze witala mnie tekstem "moja jedyna coreczko" ale nie bylo zadnej reakcji z mojej stron. Zreszta ciezko mi sie zwracac do nich "mamo, tato" i jest bezosobowo.

Trzeba było sie spytac o zdj jak ona była w ciazy i tez powiedzieć ze mamusia to jak hipcio wygladała;d jakby to cos nienaturalnego było ze brzuch rośnie jak kobieta w ciazy jest.. No załamka ;p
Stary 2014-08-13, 09:14   #4664
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ale mnie dziecko po pęcherzu okłada, zaraz mu kichne i spokój mi tu bedzie

szczerze mówiąc, jak kicham (a kicham często) to mam wyrzuty sumienia, że małego tam obkręca
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
kika1985 - apropos egzorcyzmów, to moja teściowa była z moją fotą u wróżki

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
druga znajoma ma 2latka to jak przyszłam to klockami rzucał i mnie uderzył w brzuch na szczęście bardziej w żołądek,to potem z poduszka na brzuchu siedziałam..moze chłopaki wlasnie to takie rozrabiali bo ten drugi to był chłopak;p
dwulatek mojej siostry często na przywitanie daje mi w pysk z liścia

uff, dobrze, że dużo nie naprodukowałyście, bo ledwo się potem do pracy wyrabiam, ale jutro wyjeżdzam, to się pewnie w poniedziałek nie ogarnę znów z forum
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:18   #4665
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ale sie wyspalam

bardzo lubią dogryzać teściowe a ciekawe też bardzo :P nie przejmować się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-13, 09:25   #4666
dusiolka
Zakorzenienie

Tomorrow: masakra,a ta mama 2latka jakos reaguje na takie przywitanie Cie przez niego? Kurczę nie wiem jak to jest ale takie rzeczy bede ukrócac w zarodku;p

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Przypominam ze zdj do klubu a w nim sa nie dały jeszcze: suszarka i tomorrow ;d

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

I nuna;p
Stary 2014-08-13, 09:26   #4667
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie w połowie ciazy

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Co do tego ze wam lekarze przelaczaja na 3d.. Mi noe chodzi o zwykle badanie usg bo podczas takiego moja raz tez mi przelaczyla na 3d ale nie ma az tak dużego ekranu jak ten lekarz do ktorego jade na polowkowe i sprzęt ten tez ma o wiele lepszy,a to jest klinika i za kazdy dodatkowy ruch sie płaci po prostu.
Nie wiem o jak duży ekran chodzi ale mój ma właśnie taki dodatkowy duży dla pacjentki, on patrzy w swój ja w swój, sprzęt ma naprawdę świetny, ale może jeszcze o czymś innym mówisz
Stary 2014-08-13, 09:27   #4668
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Nie wiem o jak duży ekran chodzi ale mój ma właśnie taki dodatkowy duży dla pacjentki, on patrzy w swój ja w swój, sprzęt ma naprawdę świetny, ale może jeszcze o czymś innym mówisz

Tez mi chodzi ten dla pacjentki no i sprzęt tez ma swoje znaczenie.
Stary 2014-08-13, 09:38   #4669
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Dusiolka mnie się nie podobają dzieciaczki w 3d wiem może dziwna jestem ale jakoś w 2d bardziej do mnie przemawiają w 3d takie małe glutki mi się wydają i może dlatego z mężem nie chcemy iść wystarczy że lekarz nam przełączy bo ma bardzo dobry sprzęt
Aż wstyd się przyznać ale jak ja widzę mojego bejbika w 3d lub 4d to mówię, że urodę to na pewno ma po tatusiu
Ale im maleństwo jest większe, tym ładniej tam sobie wygląda więc czekam cierpliwie aż wyładnieje

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Tez mi chodzi ten dla pacjentki no i sprzęt tez ma swoje znaczenie.
A pokażesz fotkę ze swojego 3d ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 09:50   #4670
akrolowa
Zadomowienie

a ja dziś poczułam przypływ energii, którą spożytkuje w kuchni - na obiad już się szykują kluski śląskie, schab w sosie i suróweczka z porem i marchewką w roli głównej.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Aż wstyd się przyznać ale jak ja widzę mojego bejbika w 3d lub 4d to mówię, że urodę to na pewno ma po tatusiu
Ale im maleństwo jest większe, tym ładniej tam sobie wygląda więc czekam cierpliwie aż wyładnieje
Też uważam, że na tym 3D dzidzie są mało urodziwe, ale cóż, we wtorek przekonam się jak mój maluch się prezentuje

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

szczerze mówiąc, jak kicham (a kicham często) to mam wyrzuty sumienia, że małego tam obkręca

Ja kicham bardzo intensywnie wręcz nie umiem kichać cicho i jak to robię to wręcz zginam się w pół - całe ciało pracuje. Jak raz mi się zebrało podczas USG to przekonałam się, że maluch ma tam wtedy istne trzęsienie ziemi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

po obiadku wybieram się z mężem do hurtowni artykułów dziecięcych "pomacać" wózki i ogólnie porozglądać się co i jak. Czasu jeszcze sporo, ale muszę wstępnie ogarnąć temat
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:57   #4671
alb
Zadomowienie

Cytat:
Smerfetka: moze niewyraźne było widac wcześniej ale jak znajome mi pokazywały zdj 3d swoich dzieciaczków tylko ze jedna z nich to w 28tyg robiła to dzidzius miał takie same rysy jak sie urodził!

Co do 2latkow to zalezy, znajoma jest w ciazy i ma taka 2latke w domu to jest grzeczna pod tym względem ze nie bije jej itp tylko lubi byc w centrum uwagi druga znajoma ma 2latka to jak przyszłam to klockami rzucał i mnie uderzył w brzuch na szczęście bardziej w żołądek,to potem z poduszka na brzuchu siedziałam..moze chłopaki wlasnie to takie rozrabiali bo ten drugi to był chłopak;p
Moja raczej nie biła, nauczyła się bić (i pluć ) później (nie wiem czy w przedszkolu czy od jednego takiego chłopaczka 6 czy 7 letniego). A wcześniej to gryzła, najczęściej mnie Ale teraz już jest spokój, tylko "skoczna" jest i czasem mi przysiądzie na brzuchu z impetem, ale bardzo rzadko
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 09:58   #4672
dusiolka
Zakorzenienie

Martusia no niestety ale nie wstawiam zdj z usg na forum
Stary 2014-08-13, 09:58   #4673
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Myszunia bardzo pasujesz mi na kosmetyczke!ale myślałam ze masz ciemne włoski,to chyba przez ten avatar;p
Dokładniej to jestem kosmetologiem , wizażystka nawet na ślubie musiałam mieć supermocny makijaż bo zazwyczaj panie młode to tak byle jak najdelikatniej
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 09:59   #4674
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka no zobaczymy jak pójdę na połówkowe jak się zapiszę ale póki co lekarz mi nic nie mówił żeby się zapisała pewnie powie na nast wizycie,

Karoloo brak słów po prostu jak tam można

Tomorrow jak wrócisz zapewne będzie nowy wąteczek także szykuj się ja też jadę w piątek do rodzinki jak co roku 15 sierpnia ale dobrze że na 1 dzień

Martusia no właśnie do mnie też nie przemawiają te 3d tak jak do mojego P no ale jak niektórym się podobają to niech sobie robią haha dobre uroda po tatusiu

Akrolowa pełne szaleństwo ja dzisiaj mam barszcz ze wczoraj a jutro spaghetti będzie
ja mam męża mega niejadka więc nie wszystko zje, a ja bym jakieś kopytka czy coś zjadła albo kluski śląskie ale dla samej siebie robić nie będę

siedzę sobie z maseczką na gębusi kawior ze złotem
Stary 2014-08-13, 10:04   #4675
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Moja raczej nie biła, nauczyła się bić (i pluć ) później (nie wiem czy w przedszkolu czy od jednego takiego chłopaczka 6 czy 7 letniego). A wcześniej to gryzła, najczęściej mnie Ale teraz już jest spokój, tylko "skoczna" jest i czasem mi przysiądzie na brzuchu z impetem, ale bardzo rzadko

A tłumaczenie nic nie daje? Wlasnie tego boje sie w przedszkolu -nowych nawyków od obcych dzieci..brr potem wyplenić trudno. A jak zareagowała ze bedzie mieć rodzeństwo? bo tej mojej znajomej to mała unika tematu hahaha;d mówi ze bedzie brat albo siostra i na tym sie kończy:p

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Dokładniej to jestem kosmetologiem , wizażystka nawet na ślubie musiałam mieć supermocny makijaż bo zazwyczaj panie młode to tak byle jak najdelikatniej

No to bardzo pasujesz mi do tej roli ja tez miałam mocniejszy makijaż bo lubię mieć mocno podkreślone oko ;p

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Smerfetka: to polowkowe u tego samego co prowadzi ciaze? A ma certyfikat fmf?;p

Ja sie sama zapisałam,z moja gin tylko rozmawiałam o tym tak ogólnie,ona twierdzi ze sa to wazne badania i jak ktos moze sobie na nie pozwolić to jak najbardziej ;p

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Daleko masz do rodzicow?

Mój wszystko je praktycznie,nie mam z tym problemów na szczęście ;p
Stary 2014-08-13, 10:05   #4676
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Martusia no niestety ale nie wstawiam zdj z usg na forum
Tak myślałam.... ale zapytałam, bo chciałam sobie porównać czy faktycznie mój ma to usg o którym mówisz Jakbyś jednak się kiedyś namyśliła możesz pokazać na chwilę w klubie, chociaż pewnie i tak nie mam na co liczyć
Stary 2014-08-13, 10:06   #4677
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam.... ale zapytałam, bo chciałam sobie porównać czy faktycznie mój ma to usg o którym mówisz Jakbyś jednak się kiedyś namyśliła możesz pokazać na chwilę w klubie, chociaż pewnie i tak nie mam na co liczyć

Przeciez usg 3d to czym ma sie różnic? Moze jedynie jakością zdjeć i to wszystko.
Stary 2014-08-13, 10:06   #4678
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Mój wszystko je praktycznie,nie mam z tym problemów na szczęście ;p
Też nie mam z tym najmniejszych problemów. Nawet jak coś nieszczególnie trafia w jego kubki smakowe to i tak zje więc co bym nie zrobiła to z talerza wszystko znika.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 10:07   #4679
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka tak tak u tego samego bo jest bardzo dobry i certyfikat też posiada
no właśnie dlatego muszę się zapisać jakoś pod koniec września mi wypadnie termin, następną wizytę mam 4września to z nim porozmawiam o tym
do rodziców mam 7km a do teściów póki co 12km
moi rodzice oboje z pod Nowego Sącza pochodzą i tam prawie cała rodzina jest

a mój to taki niejadek że masakra chociaż go troszkę więcej nauczyłam jeść pomału może mi się uda żeby jadł jeszcze więcej

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-08-13 o 10:08
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 10:07   #4680
kika198513
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Coooo ?
Ja mam bardzo fajnych przyszłych teściów i ciężko mi mówić do nich na Pan/Pani, bo mamy wręcz koleżeńskie stosunki, wiadomo zgrzyty zawsze są i będą ale na szczęście są bardzo w porządku. Staram się bezosobowo, czasem zdarzy się na TY, ale mamo tato nie będę mówić, nie umiałabym

dziewczyny ale super macie te kosze
Moja teściowa jest baaardzo wierząca (jest po 3 razy w kościele) i uznała ze moje negatywne nastawienie do niej to przez szatana chyba i stad te egzorcyzmy . Ona nie potrafila zrozumiec ze jak czlowiek ma i prace i szkole w weekendy to moze nie miec sily i CZASU na msze w niedz ale to tylko moje zdanie. Ona miala swoje i juz, niewazna praca i szkola wazny kosciół. Dodam,że nigdy nam finansowo nie pomagali ale wtracac sie byla pierwsza. Ehhh u mnie to temat rzeka ale nie bede juz Was tym męczyć
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości