|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Butter czyli wszystko super, cieszę się bardzo. Ja też myślę nad tym szczepieniem przeciw pneumokokom i nie wiem sama. Jestem rozdarta. Jeszcze ostatnio trafiłam na pewien artykuł i sama już nie wiem.... ech.. Maja też miała przezciemączkowe (jeszcze w szpitalu, dlatego dłużej leżałam) na szczęście wszystko wyszło super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
A p/ rota i meningokokom szczepiłaś? Hania też już w szpitalu miała przezciemiączkowe, bo urodziła się z krwiakiem na główce. Wyszło ok, ale lekarka mówiła, że zrobić raz jeszcze, na wszelki wypadek. Bioderka też już miała, też wyszły dobre, no ale wiadomo, że trzeba jeszcze jedno po 6 tygodniach ![]() Nic nie protestuję, wolę zrobić więcej badan i mieć pewność, że wszystko ok!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Artykułu zaraz poszukam, to podam link. Na te 2 co podałaś nie szczepiłam. Szczepiłam tylko na wszystkie obowiązkowe (szczepionką 5 w 1). Ja na bioderkach byłam 3 razy, bo Maja miała jedną fałdkę więcej przy kroczu i na bilansie roczniaka kazali nam to sprawdzić. Ale ortopeda po usg stwierdził, że jest ok i zniknie. Faktycznie, już jej nie ma. Znikła, jak i większość innych fałdek wraz z wyciąganiem się Mai
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/ "Rząd Holandii zabronił stosowania Prevenaru po śmierci 3 niemowląt po tej szczepionce (16). Japonia też wstrzymała stosowanie szczepionki Prevenar po zgonach niemowląt (17). Portugalski Instytut Leków i Produktów Zdrowotnych Infarmed prewencyjne zawiesił w trybie pilnym użycie serii dwóch rodzajów szczepionek (przeciw rotawirusom i przeciw pneumokokom), wykorzystywanych także w Polsce, po śmierci sześciomiesięcznego niemowlęcia (18)." Powiem ci, że sama nie wiem. Do tej pory jej na to nie szczepiłam, miałam po 2 urodzinach, wtedy jedną dawką. Ale jakoś się boję. Jak się nigdy szczepień nie bałam, tak teraz nie wiem czemu mam obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym to na bunt dwulatka zwalila ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2014-08-13 o 07:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
czesc
kasia duzy chłopczyk z Mikołaja ![]() Butter dobrze, ze z mala wszystko ok, ładnie przybiera, co do pneumokokow to ja mialam teraz dylemat, położna, jeszcze ta co przychodzila do Szymka mowila nam zeby szczepić jeśli dziecko bedzie mialo kontakt z innymi dziecmi czyli tak na prawde jak pojdzie do zlobka czy przedszkola, z kolei pielegniarka w przychodni mowila zeby najlepiej zaszczepic przeciwko pneumo i meingokokom, bo te 3 szczepionki ( na jedna dziecko jest szczepione w szpitalu) chronia najlepiej, jak zrobilam wywiad wsrod znajomych to sie okazalo ze minimalna wiekszosc nie szczepila na pneumokoki a na meingo nikt,po dlugim zastanowieniu stwierdzilismy z tz ze jednak zaszczepimy tylko na pneumo, na razie Szymka a Mateusza dopiero jak bedzie szedł do przedszkola, nad rota wogole sie nie zastanawialam, nie szczepilismy, a artykułow na temat szczepien nie czytam ![]() a bunt 3,5 latka moze byc? ![]()
#4147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie tak ![]() czasami mi się wydaje że w ciąży to ja już jestem ze 2 lata :P nie pamiętam jak się czułam przed ![]() czy to od razu po porodzie odczuwa się lekkość? (o ile ktoś poczuł ciężkość) bo ja się czuję okrooopnie ociężała i ziejąca:P Cytat:
![]() pamiętam jak odliczałaś ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Haniutki za wagę ![]() reakcja dziewczynek po prostu ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Ana ja po porodzie czułam się mega pusta, taka nic nie znacząca. Ech. ... baby blues mnie dopadł. Ryczałam codziennie przez 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U 3,5 latka to nie bunt, to temperament ![]() ![]() Cytat:
Ja urodziłam w 36+5 dni, ale w karcie mi wpisali 36+2 dni, nie mam pojęcia czemu. Brakło kilka dni, żeby Hania by donoszona, ale i tak, chociażby ze względu na wagę, miałaby cechy wcześniactwa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czyli 37tydz musi być ukończony ![]() Ciekawe jak to będzie u mnie;P A Ty miałaś skurcze przepowiadające czy coś wcześniej się działo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
na rota nie szczepilam, w sumie za sprawa poloznej, to ona powiedziala ze tych wirusow jest ogrom a szczepi sie tylko na jaks tam czesc i ze to wcale nie daje gwarancji ze dziecko nie zachoruje, fakt moze miec lagodniejsze objawy, i tak jakos stwierdzilismy ze nie szczepimy
#4152 |
Zakorzenienie
|
Butter super że u Was wszystko tak pięknie się układa
![]() ![]() Ja szczepiłam na wszystko, rota, pneumo, meningo, ale Emilka jak miała 10mc to poszła do żłobka, więc wiadomo, drugie chyba też zaszczepię, mimo iż jak pójdzie to żłobka to będzie to o wiele później, no ale Emilka może przynosić zarazki ![]() Metka, też nie czytam takich artykułów ![]() ![]()
#4153 |
Zakorzenienie
|
mysia a gdzież Ty?
#4154 |
Zakorzenienie
|
Ja się konsultowalam z teściowa , 2 pediatrami, ordynatorem z zakaźnego i ciocia położna. Wszyscy stwierdzili ze na Rota bez sensu. Bo tak jak już było tu napisane szczepi się na jeden rodzaj. A jest kilka. I to tez nie gwarantuje Ci ze dziecko nie zachoruje. Na meningo i pneumokoki odradzali jak dziecko nie idzie do żłobka. Poza tym w pierwszym roku dziecko ma tyle szczepień ze nie wiem czy warto jeszcze tymi bombardowac. Poza tym te bakterie były od dawna. Tylko nie było o nich tak głośno. A teraz daje się dzieciom antybiotyki na byle co i nie dziwne potem ze dziecko ma słabsza obronę przed bakteriami.
Ja generalnie myślę czy szczepic na pneumokoki czy nie. Dalej nie wiem. Zastanawia mnie to wycofanie szczepień w innych krajach. Ciężko jest podjąć decyzję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Twoje plany z nacięciem krocza? Robisz coś, żeby tego uniknąć? Wiesz, dla dziecka najlepiej, żeby siedziało do końca ciąży. Ja do teraz borykam się z wyrzutami sumienia, że zrobiłam coś, co mogło spowodować przedwczesny poród...chociaz neonatolog mnie uspokajała, że nie, bo jak nie mam żadnej infekcji, to raczej taka moja uroda i już. Ja miałam tylko skurcze B-H, ale to od chyba 24 tc. Urodziłam w niedzielę, a w czwartek wcześniej byłam u swojego gina z podejrzeniem (swoim), że sączą mi się wody. Powiedział, że to nie wody, ale że na jego oko wody do 2 dni odejdą. I faktycznie, pomylił się o jakieś 10 h - spec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, ten temat szczepień mnie stresuje. Cytat:
Ok! ![]() Chyba pójdziemy dziś z Hanią do przychodni. Charczy jej w nosie i ma 37,3 st. gorączki ![]() ![]() Spytam lekarkę o te szczepienia, co ona myśli. A jutro mamy wizytę u tej pediatry prywatnej, jakaś super specjalistka! I po tej wizycie sobie sporo obiecuję, jeśli chodzi o temat szczepień. Dziewczyny, a ile kosztuje to 6w1? albo 5w1? mniej więcej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Jestem Metko
![]() Tylko weny nie mam. Pracy dużo, jestem podziębiona. Generalnie źle się czuje. Butter, cieszę się , że z mała wszystko ok ![]() Ana, już niedługo i mam nadzieję, poczujesz się lżej ![]()
#4157 |
Zakorzenienie
|
u mnie 5w1 120zł kazde szczepienie,
mysia zdrowka i przytulam Cie,
#4158 |
Zakorzenienie
|
Mysiu zdrówka kochana .
Butter zapytaj i daj koniecznie znać co powiedzą na temat tych szczepień. U nas też 5 w 1 ok 120-150 zł. Zależy gdzie kupiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, dam znać. Tylko pewniej jutro, bo bardziej wyznacznikiem jest dla mnie ta jutrzejsza lekarka. Do tej dzisiejszej idziemy tylko dlatego, ze Mała ma tę temperaturę podwyższoną i charczy jej w nosie... A czym się może leczyć matka karmiąca? Siłą woli, czy czymś jeszcze? Mysiu, zdrówka dla Ciebie!! ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-08-13 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
U nas tez 120zl 5w1
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sie nazywa ta super ekstra wypasiona lekarka?
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nacięcia to nie za bardzo cokolwiek robię w tym kierunku ![]() Nie no, ja ten tydzień to w ogóle prawie leże jak kłoda, a w przyszłym po prostu zamierzam wstawać:P no a po skończonym 37 tyg normalnie funkcjonować, na miarę możliwości normalnie ![]() a jeszcze w sobotę 23 sierpnia czeka mnie imprez urodzinowa taty 50-tka. Tak swoją drogą nie mam pojęcia na prezent... Jakieś pomysły? też mam taką nadzieję...;P ale boję się okropnie
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-13 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chciałam się uaktywnić w pierwszej fazie porodu (w drugiej też chciałam przyjąć pozycję wertykalną), to ból ściął mnie z nóg i nie byłam w stanie nawet wstać! Trwałam w jednej pozycji i każdy ruch sprawiał, że miałam ochotę dokonać mordu na kimkolwiek, lub wyskoczyć przez okno. Co do fazy parcia. To fajnie się gada! Ale jak dziecko 'jedzie', to choćby skały srały (oby tylko skały ![]() ![]() ![]() I gdybym była znowu w ciąży, to pewnie bym się do tego porządnie przygotowywała - masażami, ćwiczeniami mięśni kegla itp... bo wiem, że mojej położnej nie mam kompletnie nic do zarzucenia. Co więcej, naciął i pocerował mnie mój gin, przepędził położną i zrobił to sam! Za co też jestem mu wdzięczna ![]() ![]() Aczkolwiek życzę Ci, żeby Ci się udało, np. Bice się udało ![]() ![]() Co do taty, to zależy, czy tata ma jakieś hobby... może bilety do teatru/koncert/mecz? Może jakieś fajne rodzinne zdjęcie w fajnej ramie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
ja ogólnie nie ogarniam o co tyle krzyku z tym nacięciem
![]() ![]() ![]()
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna długo zwlekala ale jak zagrozili vacum to naciela i Maja od razu wyskoczyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pamiętasz ten dźwięk nacinania? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Butter a możesz się też Dopytac o to szczepienie po 2 roku życia? Czy jest sens . Byłabym wdzięczna.
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2014-08-13 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.