![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Poczułam w 17 tyg, to uczucie "dugania" czasem rozpierania od środka , w moim przypadku dość mocne bo nawet mąż czuje
![]() ![]() Jeśli jesteś szczupła to powinnaś też wcześnie czuć ruchy ![]()
#2253 |
Raczkowanie
|
Hej, hej...
Inseminacja była tydzień temu, nie mam jednak pozytywnych myśli. Mam wrażenie, że zbyt późno po owulacji. W poniedziałek rano pęcherzyk miał 24mm, we wtorek rano go już nie było - nie wiem kiedy pękł, ale pewnie nie dotrwał do południa we wtorek, a nawet dłużej.... W każdym razie jeszcze tydzień czekania, dzisiaj równo 21dc. Cicci nie zazdroszcze oczekiwania na powrót lekarza - tj najgorsze. Ja to bym chciała okres( 2 dni) owulacje (2 dni) i efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
jestem juz po laparo i chromotubacji. jajowody oba drozne, 2 małe ogniska endometriozy i miesniak macicy... nie wiem co dalej. mozliwe ze przyczyna niepowodzen byla endo, takze mamy najwieksze szanse na zajscie do roku, zeby endo sie nie odnowila
![]()
#2255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziadzia i co słychać? Robiłaś już test?
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane dawno nie pisałam bo wprawdzie nic się u mnie nie działo ale sumiennie Was zczytywałam. Gratuluje tym co się udało i będą mamami i trzymam kciuki za te niepoddające się...wierzę w Was.
U mnie ten cykl, wprawdzie trwa już od 11 lipca, jest spalony. Było bardzo dużo zbliżeń (jak na mego mmęża), których jakoś nie brałam do głowy. Będzie co ma być. Okres powinnam była dostać 9 sierpnia (30 dniowe cykle-z reguły) . Wcześniej czułam się zmęczona, nie ciągnęło mnie do czekolady (a do pomidorów z solą) i gdy nie bolały mnie na czas piersi zaczęłam poważnie zastanawiać się nad tym, że może jednak się udało. Wszystko było nie tak...objawy nie na czas i nie te co powinny...Przeddzień planowanej @ tj. 08.08 zrobiłam test-negatywny. Pocieszałam się że piersi właśnie zaczęły boleć i może za wcześnie na test. Zatem będąc przeszczęśliwa cały weekend pojechałam dziś do szpitala zrobić Betę....wynik 0,10 niestety nie zadowolił mnie. Przepłakałam całe popołudnie, tak bardzo cieszyliśmy się z mężem że to jednak stało się, czułam to "coś " a tu taki zimny kubeł wody. Przeżywam osobistą tragedię, jest mi naprawdę cieżko i to tak bardzo boli. Każdy kolejny miesiąc odbiera mi nadzieje, sprawia, że opadam z sił i nie chce mi się żyć . Życie jest niesprawiedliwe, nie mogę mieć tego, czego tak najbardziej pragnę. Dlatego podziwiam Was te, które mają lata za sobą i wiele nadzieji przed sobą...dla mnie jesteście BOHATERKAMI.... Podsumowując : mam 30lat, rok i 2 mies. starań, dziesiątki wmawianych objawów ciążowych, pierwszy tak poważny łzawo-psychiczny kryzys, zero nadzieji i sił, okresu nadal brak, na minusie zrozumienie "dlaczego"... Edytowane przez waga109 Czas edycji: 2014-08-11 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Przyczajenie
|
witam, ja też mam już kilka nieudanych prób za sobą. dziś mam wizytę u ginka
![]() Pełna nadziei <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Waga trzymaj się, my wszystkie tutaj dobrze to rozumiemy.
a ja czekam na wizyte u ednokrynologa bo chyba mam hashimoto... agu88sia witaj, ale obyś tutaj nie musiała długo siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
gratuluję, napisz coś więcej o ziołach, proszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też się okropnie boję... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Rany, Tobie to nie zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Uuu to również nie zazdroszcze :x ja pare razy miałam 5 dni potem dzień przerwy(wykorzystany hihi
![]() Wiem, że to wątek o planowaniu ciąży, ale też się wypowiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2266 |
Raczkowanie
|
Cicci powiem Ci, że przeżyłam to okropnie. Nawet nie sam wynik, ale zabieg. Już mi jednak lepiej
![]() Cicci nie możesz się bać! Musisz myśleć pozytywnie! Każda z nas jest inna, Tobie się uda za pierwszym podejściem ![]() figa84 a jakie masz wyniki tarczycowe? Mi coś ostatnio TSH znowu rośnie ![]() waga nie wiem czy to Cię pocieszy, ale ja tak samo całą niedziele wyłam do poduszki. Każda z nas przechodzi to chyba podobnie i mamy wzloty i upadki. Mam nadzieję, że jednak kiedyś uda się każdej z nas !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
TSH wyskoczylo mi powyżej 3, a też już było ładnie, FT3 i FT4 przy dolnej granicy normy. Podnieśli mi dawkę eutyroxu, ide w przyszlym tygodniu na usg tarczycy, ale porównałam wyniki z przed roku i dwóch i tarczyca się zmniejsza.... więc pewnie zanikowe zapalenie czyli Hashimoto... w przyszlym tygodniu będę miała czarno na białym...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny odzywam się do Was bo - jak to któraś z użytkowniczek forum napisała - jak trwoga to na forum
![]() Wczoraj byłam u nowego gina - poszłam do niego tylko z przezorności bo od czerwca staramy się o dziecko i chciałam się upewnić, że wszystko jest okej. Zrobiłam wszystkie badania i z uśmiechem wmaszerowałam do jego gabinetu. Po wizycie uśmiech niestety zszedł mi z twarzy i od wczoraj nie mogę przestać o tym myśleć... Widzę, że Wy z własnych doświadczeń jesteście już swojego rodzaju specjalistkami dlatego uderzam tu. Chciałabym wiedzieć, czy uważacie że warto konsultować się z drugim lekarzem, czy mój dobrze zareagował i czy jest jeszcze coś co powinnam u siebie od razu sprawdzić. Opis USG mówi: progesteron niski, tsh 3,6 / 4,05 20dc macica w przodozgięciu endometrium 10mm, prawy jajnik 3x2 cm, liczne drobne pęcherzyki PCO lewy 4x3 cm z przetrwałym pęcherzykiem 30 mm szyjka macicy czysta androgenizacja, cykle bezowulacyjne wskazania: badanie prolaktyna, androstendion, ft3, ft4 przepisano: clostilbegyl w 2 do 6 dnia cyklu i wyzyta w 12 dc dotychczas żyłam sobie spokojnym życiem, z regularnymmi miesiączkami i bez jakichś większych dolegliwości.Co prawda w ciągu ostatniego roku przytyłam 10 kg, lekkie owłosienie wokół brodawek miałam chyba od zawsze ale nie sądziłam że to może być jakiś zły znak. powiedzcie mi co teraz mam zrobić bo mój lekarz mało wylewny i tak naprawde dopiero teraz przeczytałam co oznacza to PCO a on w ogóle mi o tym nie powiedział. Mam się bać? Jak bardzo jest źle? Po badaniu uslyszalam tylko że to jest cykl bezowulacyjny i ze przepisuje mi lek na owu... Napiszcie jakie Wy macie doświadczenia,czy może któras z Was miała podobnie...
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dawno mnie nie było... najpierw wyjazd na wieś, potem maratony po lekarzach i na forum nie miałam za wiele czasu... Cały czas trzymałam za Was kciuki, ale widzę, że jakiś przestój w pozytywnych wieściach ![]() Co do mnie, to sytuacja ma się następująco: Tak jak planowałam, w lipcu byłam w klinice w Białymstoku. Powiedział, żeby nie martwić się tym in vitro, bo najpierw trzeba zobaczyć jak dokładnie te jajowody wyglądają - i że może okaże się, że są ok. Dał mi skierowanie na NFZ na laparoskopię - teraz czekam na @, a potem operacja; może uda mi się wyrobić jeszcze w sierpniu. Z innych rzeczy, to zrobiłam też badania hormonów LH, FSH, testosteron i coś tam jeszcze - no i wczoraj endokrynolog potwierdził mi, że wygląda to na PCOS... Poza tym tak jak u Figi: zrobiłam USG tarczycy i u mnie również się zmniejsza. Także wczorajszy lekarz też wspomniał o Hashimoto. No i cóż... pan doktor powiedział, że ani z jednym, ani z drugim nie ma co zrobić - podczas starań z PCOS-em podobno nie ma co wymyślić oprócz stymulacji, a z tarczycą też nic ponad Euthyrox nie zdziała... Oprócz tego, to złapałam mega doła ostatnio... czekam na to co wyjdzie w laparo, ale jeśli okaże się, że chociaż jeden jajowód jest drożny, to potrzebna będzie stymulacja - a ja łażę teraz po tych lekarzach i nie trafiam na nikogo, kto chciałby się tym zająć ![]()
#2273 |
Raczkowanie
|
Lea a czemu na koniec cyklu masz lutkę??
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja nie wiem czy to jest koniec cyklu, bo u mnie bez wywoływania nawet i po 3 miesiące cykle trwają
![]() ![]() ![]()
#2275 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Lea_ny jak po wizycie? Jakie wrażenia ?
Czytam was ciagle i mocno kibicuje Ja po kolejnej próbie , teraz musze czekać na wynik bety Dużo złego mnie ostatnio spotkało , nawet podczas pobytu w klinice , ciagle cos szło nie tak ![]() Nie nastawiamy sie na pozytywny wynik ake czekamy
Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę. Edytowane przez nanka30 Czas edycji: 2014-08-14 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
nanka30 zaciskam mocno kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Dziadzia237
![]()
#2278 | |
Rozeznanie
|
o nanka, to kiedy beta? trzymam kciuki!
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Dziadzia czyli robisz powtórkę? Tobie też dała trzy próby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Rozeznanie
|
Cicci beta za dwa tygodnie ale chyba wcześniej dostanę @ bo jajniki bolą jak szlak
#2280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ten cykl naturalny. Tzn my mamy z M urlop i moja pani dr też. Więc insemka pewnie dopiero w kolejnym cyklu ( chyba, że natura zrobi niespodzianke w 22 cyklu starań). Nie wiem ile będę miała podejść. Pierwsza była bez stymulacji. Być może ta druga będzie już na stymulacji - chociaż w sumie u mnie jajca rosną piękne i pękają... no ale może stymulacja zwiększy szanse?? wiem, że coś trzeba robić, bo skoro samo się nie udaje to nie ma innego wyjścia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.