|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Jakby co to mam ciasto ze sliwkami pod kruszonka Kto wpada na kawke i ciacho? Aaaaaa nie mowilam Wam! W sobote byly urodziny synka mojej chrzestnej(2 lata). Ide sobie juz po tych urodzinach na drugi dzien do nich na podworko, pogoda ladna, wzielam sobie kubek z kawa, a raczej mlekiem zabarwionym kawa, a moja mama moja chrzestna na mnie: nie mow ze pijesz kawe, nie pij kawy, bedziesz miala problem, dziecko Ci nie bedzie spalo, nie pij tej kawy! Kup sobie zbozowa jak juz i tak z 5 minut. Ja pier.... Bez przesady, jak mialam niskie cisnienie(nadal mam niskie) to lekarz mowil, ze nie zaszkodzi slaba kawa. W koncu jak mi tak gadaly to sie zawinelam i poszlam. Ciekawa jestem co bedzie jak urodze. Ciesze sie z kazdej rady i porady, ale sa granice ![]() Na maxa mnie to wkurzylo, bo serio jem zdrowo, codziennie pije pol litra swiezego soku z sokowirowki, nie jem smieciowego zarcia. Cola baaaardzo sporadycznie. I moja mama tekst: tak tutaj kawka, ostatnio cola.... Pfff. G. wie, a sie wypowiada. M a s a k r a . I "najlepsze "co moze sie zdarzyc to jak mala mi nie bedzie spala to uslysze : bo pilas kawe! ![]() NIESTABILNA, trzymam kciuki za Twoje wyniki i za Justka
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pewnie usg zrobi,bo ten to nawet nie umie się aparatem posługiwać...Musi być dobrze badanie ginekologiczne to najgorsze co może być zawsze mnie bolało ale dzisiaj to już przegiął,normalnie szłam do domu jak kaczka :/ szybko dostanę rozwarcia jak będę do niego chodzić,więc jak się uda to będę chodziła do tego co w poniedziałek idę,bo mój gin na pewno do porodu tu już nie wróci,jedynie w szpitalu go spotkam :/
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#184 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic mi nie mów...mam tylko 8 na plusie a mecze sie jak nie wiem co Cytat:
Tez sama ogarnelam Bożene przedwczoraj mój tz by sie chyba nie zgodził bo by sie bal a poza tym mi by było dziwnie Cytat:
Tez mam zamiar pozwolić tz zajmować sie mała po swojemu zobaczę co mi z tego wyjdzie :p czy nie bede nadopiekuńcza i w ogole...bardzo chce tego uniknąć Cytat:
Tez zdecydowałam sie na te białe i mama mi je przysłała do De bo tu nie ma ... Ostatnio w rossmanie była promocja na paczki jakos 78szt...cos około 40zl kosztowały ja mam ta kartę rossnę (załóż jak nie masz ) i ściągnęłam aplikacje rossman na tel i tam w zakładce rossnę sa aktualne promocje takze nie trzeba latać sprawdzać w sklepie dziewczyny tez tu podawały strony na których sa zebrane promocje dla dzieci ale nie mam linka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carolcia bez przesady... Jakbyś piła 3x dziennie mocną, sypaną to okej.. Po prostu można wszystko z umiarem
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa już tu jesteście??? no oszalały baby
|
|
|
|
#187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się z kolei martwię lekami na astmę, oj bo się niepotrzebnie naczytałam o tym. Ale przecież lekarz mówił, że wszystko jest w porządku, to po co ja się nakręcam...
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Carola nie przejmuj sie takim gadaniem glupim, na pewno przez to ze pijesz teraz kawe to potem nie bedzie dziecko spalo, rozumiem jak sie karmi i pije kawe wtedy fakt nie spi
ale teraz mozna pic kawe nigdzie nie jest zakazane ja tez pije i nie raz slyszalam zeby nie pic kawy ale lekarz mi nie zakazal Mala zdrowa wiec ![]() Denerwuje mnie takie gadanie bo ciezarnym nic nie mozna na to wychodzi
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozniej moja chrzestna sie mnie pyta czy mam spakowana torbe do szpitala i pyta co wzielam, a moja mama zlosliwie przy mnie do niej: uwazaj, bo nie wiadomo czy mozesz zapytac.... Powiem Wam, ze moja mama mi w ten weekend troche podniosla cisnienie kilka razy. |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi za to każdy najmądrzejszy(niedzieciat y i niebrzuchaty) robił wywody o kawie ale skoro piłam przed ciążą i to po 3-4 dziennie a do tego energetyk czasem to czemu mam sobie odmówić teraz tej jednej filiżanki,która jest słabiutka albo jakiś shit 3w1. Do tego moje ciśnienie wiele zostawia do życzenia i nawet dzisiaj w stresie i nerwach miałam na wizycie 100/60 więc już bez przesady z tym odmawianiem piwka,winka,drinka sobie musimy odmówić ale kawka niech już zostanie,chociaż tyle nam wolno
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma co sie przejmowac gadaniem i tyle
ale sie najadlam teraz odpoczynekChyba poszedl cukier do gory i chce mi sie znow spac hehe |
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia19x święto jest takie ze Tz w koncu sie przełamał
aaaaaaaaaa w piatek święto i mam fitness odwołany Meta a to pech... to byle do poniedzialku ![]() carolciuska a daj spokoj z takim gadaniem... mi sie czasami dlatego nie chce spotykac z ludźmi bo mam dosyc takie biadolenia... a co do zdrowego odzywiania to śmieszne to jest moj Tz odebral wczoraj wyniki morfologi i moczu i ma wszystko idealne!!!!!!!!!!!a ja sie odzywiam duzo zdrowiej od niego no i przede wszystkim nie pije tych piw wstretnych i co?i du** aaaaaaaaaaaa dlaczego paliwo jest takie drogie ![]()
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurcze, brzuch mi jakoś tak ciągnie do dołu
|
|
#197 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam wlasnie pisać, ze w poniedziałek moze bedzie fajniejsza wizyta i juz doczytałam, ze lekarz inny to bedzie ok mam nadzieje, ze próby wyjdą dobre...Ja byłam wczoraj a juz chce 22 i kolejna wizytę bo to juz jest siedzenie jak na bombie i jestem bardzo niecierpliwa ![]() Cytat:
Tez pije codziennie słabe latte...nie uważam zebym była przez to bardzo zła i wiem co czujesz z tymi radami od ludzi mądrzejszych od lekarzy wczoraj teściowa dzwoni i pyta jak wizyta...mowię jej, ze mała wazy 2990 i za dużo według lekarza juz nie przybierze a ona do mnie "Ooo to nie dobrze...najlepiej jak dziecko rodzi sie takie 3200" tz juz brakuje sił do niej...oboje przewidujemy wojnę z nia po porodzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Carola nie dziwie sie bo powinna Cie bronic przed ciotkami albo powiedziec zeby daly sobie spokoj po co takie pytania. Ja sie juz boje soboty mama zaprosila swoje siostry na imieniny i bedzie setki pytan...a ja tego tak nie lubie
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie Tż ostatnio "A dlaczego Ty kawę pijesz?" Się królewicz obudził no! A piję z jednej łyżeczki, jak mrożona to zalewam całą mlekiem i kostki lodu, więc ta kawa to jak kawa nie wygląda![]() Powiem Wam, że ja jem wszystko - jak świnka Oczywiście, uważam co jem, staram się wartościowe rzeczy wybierać, ale jeśli mam ochotę na tosty z białego chleba z ketchupem - jem, frytki - jem, hot-doga - jem. Nie można dać się zwariować... Chcę dać małej wszystko, ale zamęczyłabym się psychicznie jedząc sam ryż i warzywa mimo, iż bardzo lubię. Piję 2l wody, jakieś soczki, ostatnio miałam ochotę na szklankę pepsi to wypiłam. Oczywiście nie zrobiłabym tego, gdyby Tż nie przytachał jej do domu
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
A widzisz, a mi sie ciezko dogadac ze skorpionem, szczegolnie z moja mama. CAsami nic nie mozna powiedziec, bo sie obraza w 5 sekund. Ale np moja mlodsza siostra sobie ja okrecila wokol palca.
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ostatnio chyba ktoś paliwo kradnie,bo tankujemy tankujemy i co chwilę rezerwa :/ już mnie to wkurza,że tyle paliwa trzeba lać żeby pojeździć po mieście..Cytat:
||
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego życie jest takie drogie... U nas wrzesień będzie bardzo biedny, oj bardzo, dlatego trzeba zaciskać pasa tylko cholera na czym tego pasa zaciskać skoro człowiek kawioru i łososisa codziennie nie je Kocham Cię Polsko ![]() O widzisz, super, że jest okej
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama jest Strzelcem i z nia niby dobrze sie zyje niby nie bo dla kazdego chce byc dobra na sile nie da sie tak. Tu mowi na kogos cos a przyjedzie ta osoba to malo jej w tylek nie wejdzie. A najbardziej mnie denerwuja zjazdy rodzinnie wtedy mnie sila wydziera zebym sie tylko pokazala eh. No nic jakos trzeba razem zyc
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz częściej przyłapuję się na tym, że mówię do małej "Kotuś,nie kop mamy tak mocno"
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Byłam dziś zrobić badania=krew,mocz i łzy Nie no,żartuję...i toksoplazmoza Wróciłam jakaś wkurzona i powydzierałam się trochę na córcię,bo nie chciała się ubierać i czesać,potem ją wycałowałam i przytuliłam,ale mam kaca morlanego.Nienawidzę tracić panowania nad soba Ech-uroki rodzicielstwa:/Julcia wczoraj dostała z Niemiec paczkę zaadresowaną na siebie,a w niej mnóstwo pięknych rzeczy-ubranka,malowanki,kredki, maskotki,klocki,batoniki hipp,a to wszystko ode mojego znajomego w ramach wcześniejszego prezentu urodzinowego Co prawda znajomy przylatuje na weekend w piątek i tak,ale napisał,że część (!)rzeczy wolał wysłać paczką,bo jako,że leci samolotem,to bagaz ma ograniczony Szaleniec normalnie,ale Julcia miała mega radochę
|
|
|
|
#207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurza mnie jak Tż mówi, że jest za dobra Ciekawe jaki będzie sam mając dzieci i mówi, że ja będę identyczna jak moja mama, ech.Odkąd się wyprowadziłam mamy jeszcze lepszy kontakt, bo wiadomo jak na co dzień jest W ogóle, moim rodzice są wspaniali,mam wrażenie, że jeszcze bardziej to doceniłam wyprowadzając się i widząc jak za mną tęsknią, a ja za nimi![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Ale super prezenty dla małej, zacny wujaszek
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Asia moi rodzice tez sa wspaniali ale chyba wlasnie lepiej mieszkac osobno
wtedy sie bardziej docenia druga osobe. Ja nigdy doceniana nie bylam i nie jestem chodz robie wszystko zawsze najlepsza jest ta siostra co studiuje i nie mieszka juz tutaj. Ale no nie bede zazdrosna, mam nadzieje ze jakos damy rade z naszym domem i za pare lat sie wprowadzimy moze wtedy sie wszystko zmieni
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z tą kawą to przesada mi na szczęście nie mówią takich rzeczy. Choć na placu zabaw jest jedna mama dwójki chłopców, generalnie spoko, ale własnie lubi "doradzać". Ostatnio zaczęłam coś mówić o owocach morza, a ona od razu, że w ciaży nie powinno się ich jeść. A ja jej an to, że surowych owszem, powinno się unikać, ale tak to można. W końcu moja bratowa pochodzi z kraju, gdzie owoce morza je się tak często jak u nas kotlety, w ciąży unikała tylko jedzenia surowych, a tak wcinała, nikt jej nie mówił, że ma nie jeść, no i wszystko ok z moimi bratankami![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

I pewnie usg zrobi,bo ten to nawet nie umie się aparatem posługiwać...

z dzieckiem może będzie trudniej realizować plany ale bankowo się uda