|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
A ja znowu z tymi zupami
![]() Świetny blog, dla zupomaniaczek: https://zakochanewzupach.pl
|
|
#212 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Mi jest bardzo cieżko, ze mama daleko
codziennie rozmawiam z nia na skype i jakos daje radę bo ja widze...ostatni raz w Pl byłam pod koniec czerwca jakos i juz mi cieżko bardzo ale za 3 tyg mama przyjedzie do nas a pózniej to chyba w grudniu dopiero pojedziemy z mała do Pl...Wczoraj mama kupiła dla małej ta żyrafkę Sophie co kiedyś tu o niej pisałam tutaj jej nigdzie nie ma...w Pl tez kupiła przy okazji jak była w Jeleniej Gorze a juz miała zamawiać przez internet...Niech mnie ktoś kopnie w dwa razy wystawiła rączkę albo nóżkę tak wyraźnie, ze ja złapałam bo tak to chodzi taka kula pod skóra a to taki fajny szpic był Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosz skończony
Jutri tylki trzeba materac przyciąć i gotowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś myślałam,że wywinę orła do przodu Cytat:
a tu trzeba coś na szybko robić na obiad... mój mały tylko w lewy bok jakąś kończynę wypycha i nie wiem dokładnie co to,ale chciałabym zobaczyć taką odbitą stópkę
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny rozumiem co czujecie majac rodzicow daleko... ja miekszam w rej samej miejscowosci co moi rodzice i widzimy sie praktycznie codziennie, a teraz jak wyjechali miesiac temu to strasznie mi sie teskni za nimi
odliczam dni do powrotu mojej mamusi, a to juz 23.08Tesciow tez mam super i mieszkamy z nimi ale to nie to samo co rodzice, mam nadzieje ze w koncu dorobimy sie czegos swojego i nastapi to dosc szybko Cos mam dzisiaj jakies skurcze nieregularne i bezbolesne. Chyba czas spakowac torbe do szpitala w koncu zostalo mi troche ponad trzy tygodnie... licze jeszcze na dwie wizyty u mojej gin, ale moze byc ciezko. W nastepny piatek jest jedna, a druga pewnie przed samym porodem, albo juz po ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja odbita tez bym chciała taka wyraźna...ale to chyba nierealne...a to był taki szpic/stozek fajny ale chyba juz znalazła odpowiednia pozycje bo jest cisza...wstaje siku to moze nabiorę rozpędu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ooo 3 tyg tylko to lepiej pakuj torbę dla spokoju sumienia moja juz stoi gotowa do działania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę jeszcze nie rodzić, ładnie proszę
![]() Dziś na obiad zupka koperkowa zainspirowana blogiem Szkoda, że nie mam łososia, ech, to bym zrobiła według przepisu ![]() Martynka ja mam termin 5 dni po Tobie Moja torba stoi już w zasadzie gotowa.
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-08-13 o 12:48 |
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze to tylko przepowiadacze
A pakowanie torby odwlekam strasznie Mala na ostatniej wizycie napierala glowka na szyjke, a szyjka co prawda byla zamknieta, ale miekka... Kurcze do wrzesnia niech tam siedzi sobie ja wczesniej nie chce rod ic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
No moja torba też gotowa, tylko klapki muszę dopakować. Ciekawe która z nas urodzi pierwsza. Martynka, Asia, ja... Dziewczęta, koniecznie musicie się pochwalić potem dzidziami, nie zapomnijcie o tym.
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Zbieralam śliwki mam dość zmeczylam sie tym schylaniem ;-) a moja siostra najmłodsza stała i zebrała aż 10 bo na jednej mrówka na tej trawa i tak przebierala aż sie wkurzylam i powiedziałam żeby poszła do dkmu bo nie mogłam przepatrzec szkoda sie denerwować ;-) zaraz ja wyśle do sklapu ale bym wypilq cole :p
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także teges no... Ciekawe kiedy urodzę ![]() Madzia o to prosić nie trzeba, my tu żyjemy dzieciaczkami i czekamy na więcej maluchów na wątku ![]() Jedną parkę już mamy
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dobry motywator teraz do zrobienia zakupów i spakowania torby
Jak nie daj Boże wyniki w poniedziałek okażą się złe to już nie ma zmiłuj i wysyłają mnie na patolę a wtedy torba musi być no i wszystko co potrzebne na ten czas,na poród i po porodzie też... Chyba dzisiaj albo jutro się za to zabiorę,bo nie ma żartów,chyba wolę chuchać na zimne... A nawet jak się okaże,że jest ok to torba jeść nie woła i niech sobie leży
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam niby porod za 27dni
torba jeszcze niespakowana jakoś się zebrać nie mogę,zresztą się boje
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno będzie wszystko dobrzeU mnie od jutra 30 dni zostało
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widzę, że tu zachcianki na porządku dziennym a ja standardowo pasztet i mleko. Tak na marginesie - jak któraś ma zgagę, polecam mleko, oczywiście pasteryzowane. Mi rewelacyjnie pomaga, może Wam też pomoże
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka mi zostal jeden dzien mniej niz Tobie
chyba czas wxiac sie za szykowanie... Od samego poczatku ciazy na usg termin wychodzil mi ok 2 tyg pozniej niz z om, a ostatnio sie wyrownalo... i teraz mam wrazenie ze zamiast pozniej, wyjdzie wczesniej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie od dziś 30 dni ;-) fajnie ze juz niedługo ;-) bo nie moge sie doczekać kiedy bedzie malenstwo no i chciałabym juz ubrać to co kiedyś bo w nic sie nie mieszcze :p grubas heh
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Madziuszka ja też biorę leki ale na serce i też się na samym początku naczytałam że mogą mieć zły wpływ na rozwój maluszka itd. Kardiolog mi je przepisał od 13tygodnia ciąży ale w 12 tygodniu wylądowałam w szpitalu z częstoskurczem i zapaleniem nerek i kazali mi je brać już wtedy... No i napad częstoskurczu przerywali mi adenozyną a potem werapamilem... I się strasznie zamartwiałam i nie bardzo chciałam sie faszerować lekami, bo mi dodatkowo zwiększono dawkę dwukrotnie niż było zaplanowane. Ale rozmawiałam z moim kardiologiem i wytłumaczył mi że w niektórych przypadkach czyli moim między innymi na prawdę mniejszym ryzykiem jest branie leków niż napad częstoskurczu który może powodować niedotlenienie... W sumie w ciąży miałam 3 napady takie ale po zaprzestaniu kp będę brała jeszcze dodatkowe leki... Także najlepszym sposobem jest nieczytanie pana Google... ;-)
Nie wytrzymałam i umyłam okno w sypialni ale tam było tylko lekko zabrudzone... W kuchni po remoncie zostawiam Małzowi... A teraz się biorę za sprzątanie kuchni właśnie... Myślę że w piątek urządzimy do końca kącik Maluszka bo czasu coraz mniej... |
|
|
|
#232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedy ja w koncu zaloze swoje obcisle dzinsy??? bo na razie to mi wchodzą do kolanbrakuje mi mojej "małej" dupki
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
ania9106 dziewczyny dobrze prawią, nie zazdroszczę sytuacji z mężem, bo wiadomo że będzie na poczatku bardzo potrzebny. Na sr położna powiedziała facetom, że przynajmniej przez 6 tygodni mają się opiekować nami, dzieckiem i całym domem... a to i tak nic w porównaniu z tym co przechodzą kobiety, poświęcają 9 miesięcy życia i oddają swój organizm dzieciątku... tak to fajnie zabrzmiało, ze aż miałam łzy w oczach
![]() powodzenia ![]() małaPaulina gratuluję rozpoczecia 37 tygodnia ![]() no i brawa za ten pierwszy raz ![]() perełka 38? ![]() Asiu troskliwy ten Twój tż ![]() naleśniki z twarogiem... obśliniłam się!! ![]() jak to 30dni?:P Natalusia same nauczycielki ![]() ale logopedia też mi się marzy... Niestabilna trzymaj się tam dzielnie! i pochwal się koszem! chyba nadrobiłam:P |
|
|
|
#234 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam Cię, że Ci się chce, pamiętaj tylko się nie forsuj zbytnio. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Będziesz miała z powrotem swoją małą dupkę
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() E, no nie jest tak źle, tyłek mi się zmieścił, trochę ciasno, i oczywiście nie zapnę, ale w udach ciaśniej, ciaśniej. Czuję się tak słodko wielka
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-13 o 13:29 |
|
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem dzis jakaś nie do życia... Mogłabym spać tylko i spać...
Ale spakowalam dziś torbę do szpitala choć mi.jeszcze sporo czasu zostało... Wczoraj wypełniłam plan porodu bo męczą nas o to na sr... Jutro musiałabym powtórzyć hbs i vdrl bo mi się przeterminowal a w pn na wizycie pobierze mi gbs... Brakuje mi tylko kosmetykow dla siebie i nie spakowalam rzeczy dla.małej... Bo nie wiem co.. Średnio do mnie to wszystko dociera. Patrzę na brzuch i mam wrażenie że już tak zawsze będzie tam mała jest bezpieczna.Dzisiaj pierwszy raz kasjerka.w sklepie obsłużyla mnie poza kolejką chyba już wyglądam jakbym miala rodzić na dniach
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
No to dobrze ;-) ja mialam.zawsze dżinsy kupowane ze ledwo wchodziły więc co tu sie dziwić ;-) jedynie ubiore moje dżinsy które nosilam przed schudnieciem ;-) takze aż tak złe nie jest mam nadzieję ze do świat schudne :p
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś mam po prostu mega kryzys. Skopała mnie mała w nocy tak, że wszystko mnie boli, a do tego jeszcze nie spałam prawie wcale
Po sobotniej wycieczce na IP mam prikaz leżeć ale już kota dostaję od leżenia. .. Myślę, nad jakimś prostym obiadem.
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też tej nocy strasznie skopala j nadal to robi. Co chwilę tak sie rozpycha ze stopki wystają ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

codziennie rozmawiam z nia na skype i jakos daje radę bo ja widze...ostatni raz w Pl byłam pod koniec czerwca jakos i juz mi cieżko bardzo ale za 3 tyg mama przyjedzie do nas
a pózniej to chyba w grudniu dopiero pojedziemy z mała do Pl...
mój mały tylko w lewy bok jakąś kończynę wypycha i nie wiem dokładnie co to,ale chciałabym zobaczyć taką odbitą stópkę
odliczam dni do powrotu mojej mamusi, a to juz 23.08
w koncu zostalo mi troche ponad trzy tygodnie...
licze jeszcze na dwie wizyty u mojej gin, ale moze byc ciezko. W nastepny piatek jest jedna, a druga pewnie przed samym porodem, albo juz po
27.07.2013 Ślub

widzę, że tu zachcianki na porządku dziennym 

choć mi.jeszcze sporo czasu zostało... Wczoraj wypełniłam plan porodu bo męczą nas o to na sr... Jutro musiałabym powtórzyć hbs i vdrl bo mi się przeterminowal a w pn na wizycie pobierze mi gbs...