|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
nadrobić chyba nie dam rady ale postaram się być na bieżąco jak się czujesz ??---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Piszecie o lekach no więc ja biorę asmag 3 razy dziennie i żelazo 2 razy dziennie (kiepska morfologia ) i oprócz tego prenetal duo aaa i mam jeszcze syrop na zaparcie które dokuczją od czasu do czasu niestety
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak moglabym zapomniec ?
W koncu termin mamy ten sam ![]() czujemy sie dobrze,rosniemy,wczoraj jak tz przylozyl reke to Emilka tak sie prezyla ze spojrzal na mnie przerazony i sie mnie pyta "Ciebie to nie boli?!?!?!" Swoja droga jak mala urzeduje po lewej stronie to czesto mnie tam cos kluje,chyba na cos mi tam uciska
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Inka super teściowa
![]() Truśka witaj z powrotem i gratuluję córci ![]() Może z nowym wątkiem rozpiszmy kto ma dziewczynkę, a kto chłopca ?, Odnośnie morfologii to mi się przypomina, że w drugim trymestrze to często jest się na progu anemii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape prosiłam o pw z takimi informacjami i cześć nadesłała i te mają dopisane :-D
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka wczoraj jak Ci wysylalam pw to poczytalam sobie wpisy na twojej tablicy
Ejjj jakim cudem jakies obce istoty chca dostepu do klubu ?
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kiedyś to tak mi brzuch skakał że Tż też trochę przerażony był ![]() ![]() Cytat:
ja podświadomie myślę że to będzie jednak chłopak jeszcze Mi też gin mówił że po 24 tc powinna iść morfologia do góry i być już ok ![]() Dobra ja zmykam na zakupy szukać spodni ciążowych a później na 15 na zajęcia do szkoły rodzenia dzisiaj będzie o szczepieniach noworodka
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
trusia- no nieźle
coraz więcej takich przypadków lol a ja sie ciagle myle i do brzucha mowie mała ! i jak komus opowiadam to mowie ze mała to i tamto..a przeciez syn ma byc..to moze ja podswiadomie czuje to czego lekarz jeszcze nie zauwazył??? |
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Roksape - super, że jutro wrócisz do domku
![]() Mnie już przeraża zostawienie Małego w domu, nasza rozłąka na kilka dni po porodzie a co dopiero przy dwójce. Serce chyba by mi pękało... jak Ty dawałaś teraz radę - dzielna. Cytat:
aż podejrzałam bo mnie to zaintrygowało ![]() Co do leków - na razie łykam tylko żelazo i witaminy (pregna plus). Gin wspominał mi właśnie o tym (nawet mam zapisane) że gdyby pojawiły się kurcze łydek itp. to mam brać magnez+aspargan. |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę na komputerze to otworze :-D
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Linka ten magnezin to masz tabletki 500 czy 200? chyba te o wyższej zawartości?
Ja wczoraj kupiłam sobie magne B6 max bo te inne w aptece to były jakieś lipne...następnym razem kupię magnezin albo spróbuję wydusić na wizycie co mam brać konkretnie!, bo ona zawsze powtarza, że witaminy jakie nie kupię są ok byle były dla kobiet w ciąży i jakiś magnez. Kupowałam Pregna Plus i Pregna DHA ale to drogie jak diabli, kupiłam sobie teraz Vita miner Prenatal DHA połowę tańszy i nie wiem czy dobrze zrobiłam ![]() Roksape super wieści dzieci się ucieszą tylko uważaj na siebie i się nie forsuj
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ i jego siostra pojechali bezemnie do mcdonalda a jak Ja o tym uslyszalam to ...
Poplakalam Sie !!! Te moje humory mnie dobija kiedys...
|
#4634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Inka....rozumiem cię.... wczoraj zrobiłam dla mojego brata kolegi torcik-nic szczegolnego kupny spód jakis krem i owoce zalane galaretka.... i przyjechała to jeszcze nie stężone do końca....ale on wezmie i wszystko będzie dobrze i się nie martw itd itd.... jak zaczęłam się drzeć....że nie szanuje mojej pracy, że w foremce mu nie dam bo zniszczy (moja ulubiona do tarty prezent od TŻa) i wogóle dramat!brat z TŻ uszy skulili i poszli n abalkon palić a ja trzaskałam szafkami tylko....śmiech na sali...
moja lekarka też mówi że "jakiś magnez/witaminy" wczoraj zamówiłam femibion który biorę od początku po 10zł taniej niż w NAJTANSZYM punkcie w waw.... ceny są powalające... |
|
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Inka chyba bym też się rozpłakała na Twoim miejscu
no jak oni mogli bez Ciebie ? powinni Ci cos z tamtad przywiezc raz na jakiś czas fastfood nie zaszkodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie o to chodzi,tylko ostatnio krucho z kasa bo to niedoplata za mieszkanie,to niedoplata za prad,to trzeba wyprawke kupowac,to trzeba na remont odlozyc i ten mcdonald raz w miesiacu tobylo cos takiego co robimy razem tylko my i tylko dla nas...a on zlamal ta zasade...
Oczywiscie teraz przeprasza ze zabierze mnie wieczorem,aczkolwiek powinien mnie znac na tyle eby wiedziec ze za cholere w tym miesiacu juz nigdie nie pojade... ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Jestem okropna...
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Roksape dałaś radę, jesteśmy dumne z Ciebie i podziwiam
Na pewno bardzo się cieszysz, że do domu wracasz, dzieciaki pewnie pieją z radości Dużo zdrowia i uważaj na siebie. Ja się chwale, że wczoraj pierwszy raz widziałam jak mi się brzuch rusza. Niesamowity widok, mąż też widział. Mogłabym się tak patrzeć godzinami, mam mojego osobistego rozweselacza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4640 |
|
Rozeznanie
|
o też bym sobie taki syropek zapodała...jogurty coś mi nie wchodzą ostatnio. Ewentualnie jak się nawpierniczam owoców ale wtedy to jest burza z piorunami
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- ależ wam dziewczyny hormony szaleją
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Co do witamin to brałam coś w pierwszym trymestrze, później przestałam. Bardziej zwracałam uwagę na dietę i czuje się super. Jedynie to skurcze łydek mnie nękają w nocy, ale póki co staram się jeść więcej produktów obfitych w potas i magnez. Przy następnym badaniu krwi zobaczymy czy wszystko jest ok i czy to wystarczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze to mój mąż ma ze mną tak dobrze i nie docenia:P Ja to ani się nie złoszczę, ani nie krzyczę, a jak mi się nie chce z nim gadać to idę zamykam się w sypialni i śpię ;D
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się zdziwiłam ostatnio będąc w aptece jak pani farmaceutka powiedziała, że zwykłego magnezu kobieta w ciąży nie powinna i dała mi taki Chela Mag B6 MAMA
za 30 kapsułek zapłaciłam 9 zł więc nie wiem czy podobnie a do tego biorę prenatal duo - teraz planuję matruelle zakupić bo już mi się prenetal skończył dzisiaj. Do tego przed chwilą zjadłam kanapkę- szynka, kilka liści sałaty, prawie całą paprykę czerwoną, ogórek kiszony i pół pomidora. Chyba morfologia jutro będzie dobra co ?Uwielbiam takie jedzenie
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
zaszalałam na stronie c&a
może trochę pochopnie, ale wyprzedażowe ceny ciążowych rzeczy są baardzo atrakcyjne...
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wszystko letnie...ja będę polować na coś jesienno-zimowego niestety nie załapię się na wyprzedaże...
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u dentysty. Zaskoczona wyszłam bo powiedział, że ogółem ładne ząbki mam
tylko niewielkie ubytki także sam zadowolony z tego. No i powiedział, że kobietom w ciąży nie zakłada się ciemnych plomb tylko te jasne i są refundowane. A ja cos kiepski dzień mam. Bolą mnie plecy i dół brzucha. Leżę i nie ruszam się. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
basiabaia- ja biore ten vita miner prenatal dha od 1,5 mca i jest ok a przedtem brala vita miner prenatal bez dha i tez byl ok płaciłam 15zł i stykalo na 2mce!!!
a teraz 20 i na miesiac.magnezin ja biore 500 |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Syrop na zaparcia to laktuloza :-D
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
patrze, że większość z was coś łyka, aż podpytam swojej lekarki czy na pewno nie potrzebuję jakiś witamin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Super wiedziec ze u Ciebie wszystko wporzadku 

Ejjj jakim cudem jakies obce istoty chca dostepu do klubu 

i jak komus opowiadam to mowie ze mała to i tamto..a przeciez syn ma byc..to moze ja podswiadomie czuje to czego lekarz jeszcze nie zauwazył??? 

powinni Ci cos z tamtad przywiezc
za 30 kapsułek zapłaciłam 9 zł więc nie wiem czy podobnie