![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Moderna wg mnie dobrze robisz,bo utrwalasz poczucie bezpieczenstwa dziecka. Ja robie tak samo. Jestem obok,imo czasem histeroi niewiadomo o co, siedze przytulam jak nie chce sie przytulic to naeijam i nawijam odwracajac uwage.
Na placu zabaw pozwalam na duzo, jestem obok zeby mnie widziala,zeny wiedziala ze czuwam. A wspina sie wszedzie , lawki, tskie psjeczyny dla starszych dzieci scianki, a ja stoje lapie,podaje rece. Dla mnie to naturalne mimo ze tego fachowo nie nazywam. BYou dzieki. Net tam jest,wifi wszedzie wiec bede nadawac. Aaaaa, moje dziecko dzis jadlo spagetti,siama, to nic ze wszystko ibabrane, ciuchy podloga jak bylo mniam,mniam.
#2462 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
#2465 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to niestety praca, potem głównie na dworze zrobić coś w domu i czasu brak czasami was poczytam ale jak dużo piszecie to nigdy nie jestem na bieżąco i nie mam jak wbić ![]() ![]() co do upadku to ja czekam aż sam sie podniesie patrze, jak sie zerwie otrzepie ręce i leci dalej to nic nie mówię jak popatrzy na mnie to pytam czy wszystko dobrze czasami mówi 'boli' pytam gdzie boli to pokazuje gdzie i całuję wtedy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
Tasia, piekne malenstwo.
Wyrzezbilam dluga odpowiedz na tel i blad aplikacji :/
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cudowna ![]() Moderna to zdjęcie na fb to oczywiście zapora w Solinie. Fifi szalał niesamowicie byliśmy tylko jeden dzień ale dał rade dzielnie po 2h w samochodzie w jedną stronę i tam wyjątkowo dzielny, zaczepiał dziewczynki na zaporze ![]() ![]() Tak w ogóle to mam tydzień urlopu od niedzieli ale już jutro środa tak to leci. I jutro jedziemy na (mam nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
MBZ♥
|
Malpko jak czytam co piszesz o Karolku to jakbym siebie czytała piszącą o Zosi
![]() ![]() Monicca mocne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=Moderna;47665906]Kasiu ciesze sie, ze pierwszy dzien za Wami
![]() ![]() kmagg a juz wrocilas do pracy? Tak wróciłam do pracy i pracuję już od grudnia, a moje dziecko na upamiętnienie powrotu mojego do pracy zachorował na ospę dokładnie 5 dni po tym jak wróciłam do roboty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cudowna Jest Anulka !! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja sie melduje ze juz wrocilismy (wczoraj). Na razie czasu na pisanie brak ![]() Tasia, Ania cudo ![]() ![]() Kasia, Milus przedszkolak ![]() Anika, moze tak jak dziewczyny pisza, Oliwka dorasta ![]() ![]() Monika.g, Janek wciaz chodzi z rączkami w gorze, tez jestem ciekawa jak dlugo to trwa Kmagg, witaj ![]() Scarlett, ![]() Janek dzis niespodziewanie dostal goraczki. Obudzil sie po drzemce rozpalony. Nie mam pojecia co to moze byc. Temperature ciezko bylo zmierzyc, teraz mierzylam to ma 38,3. Nie dalam mu zadnych przeciwgoraczkowych, bo troche marudzil, ale ogolnie nie bylo tragedii, zjadl kolacje, zasnal bez problemow. Ida mu kolejne trojki, moze to to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
MBZ♥
|
Alliw może być ale obserwuj
![]() Zoś każdy ząb z temp, podawałam lek, raczej przeciwbólowo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to Maksymilian jest kochany i uroczy, i zadziwia mnie co dzień jak duzo rzeczy On rozumie, dokładnie wie co się do niego mówi, gorzej już z wykonaniem prośb - ojj bo dziecię uparte.
Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieci piją jeszcze mleko ?? mój Maksiu ani tknąć już mleka nie chce, każde przekonywanie kończy się porażką i wylaniem mleka do zlewu, a swoją drogą to tyle ile ja mleka do zlewu wylałam odkąd Maksiu się urodził to masakra - z każdej puszki pół zjedzone a pół w zlew ![]() Ma śniadanko je kaszkę mleczno-wielozbożową, ale mleka do picia nie tknie. A tak w skórcie o nas: przeszliśmy już jak pisałam ospę, trzydniówkę, początki zapalenia dziąsła, i przeziębienia w ilości kilku. Ząbków mamy 8 i kolejne w drodze, ale u nas ciężko ząbki wychodzą bo dłuuugo się przebić nie mogą i przechodzimy to marudnie, z zerowym spaniem w nocy itp ... We wrześniu będziemy się przeprowadzać, więc w związku z tym Maksiu zaiwta w żłobku, a ja zmieniam miejsce pracy. Zatem zmiany, zmiany ... stresuje się i cięzko mi teraz, wiem, że przez to trudno się może ze mną dogadać i jestem drażliwa .... ale przeprowadzamy się do teściów .... ehhhh szkoda tylko, że nikt mnie nie rozumie tylko afery tz robi żem niesfoja i nerwowa ..... No ale może innym razem o tym. Powiem Wam, e fajnie do Wa wrócić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio Karol bawił się z chłopcem 2 miesiace starszym od siebie na placu zabaw, ganiali się na zjeżdzalni jeden zjeżdzał drugi za nim i wbiegali spowrotem na zjeżdzalni i tak z godzinę ![]() Cytat:
![]() moj to mógłby tylko mleko pić cały dzień ![]() ![]()
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ Moderna - ja tak nie piszę bo i czasu nie mam. wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy ze wsi (koszmarna ulewa po drodze była, musieliśmy trochę przeczekać na stacji bo nie dało się jechać), w nocy J. znowu wybudził się z płaczem, krzykiem, tuliłam, lulałam, zasnął, a za 1,5 godz powtórka. to już kolejna taka noc. do tego maruder straszny, ciągle przy mojej nodze, na krok odejść nie mogłam bo płacz, siada na mnie, opiera się o mnie non stop. od rana sprzątaliśmy bo tż przez 10 dni nie wpadł na to, żeby użyć odkurzacza czy cokolwiek ogarnąć bo "musiał odpocząć" a robienie czegokolwiek z tak marudnym J. zajmowało dziś przynajmniej 5 razy więcej czasu niż zazwyczaj, jedno pranie zrobiłam, nic nie schnie, drugie naszykowane a kosz nadal się nie domyka..., w międzyczasie 3 razy bezskutecznie usypiałam J., padł dopiero o 16.30 na godzinę. I tak leci u nas....żaden ząb nie wyszedł a z dnia na dzień jest tylko gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Oliwia pije 2 x dziennie po 180-210 ml rano samo a wieczorem z kaszą
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
No heeej!
My wrocilismy z 2 dniowego wypadu do Wrocławia, bez Kubcia bylismy. Fajnie było, choć w poniedziałek pogoda sie popsuła wiec zostały nam jedynie galerie do zwiedzania ![]() Stęskniłam sie jak głupia a to tylko 2 dni ![]() ![]() ![]() Także łatwo nie jest, dziś zapowiedziałam, że jak tak dalej bedzie to go do złobka poślemy bo ja już wymiękam czasami.... ![]() Oczywiscie jak tesciowa go teraz pilnowała przez jakies 6h to po raz kolejny K ją 'umordował'. No co ona nie powie ![]() Poza tym zaczynam 6 miesiąc - czas tak leci, że szok! Dalej nie wiem kto w brzuszku mieszka ![]() Tasiu, Ania jest śliczna - a te pucusie ![]() Byou dzieki samopoczucie raczej złe - psychicznie no i fizycznie też - zgaga co po chwila, bol pleców. Cale szczescie upały sie skonczyly, bo głowa mnie codzienniee bolała. Wczoraj zafundowałam sobie nowy kolor włosów - taki brązowo rudawy - inaczej wygladam ale chyba fajnie ![]() ![]() Na razie tyle pamiętniczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
BYou to wypoczwaj u mamy
![]() fajny prezent taki koncert ![]() ![]() u nas tez pojawia sie juz ten etap, przede wszystkim przy wchodzeniu czy schodzeniu po schodach, jak jest pewny to chce sam, jak potrzebuje pomocy to wyciaga raczke ![]() a w ogole to teraz wszystko jest telefonem, bierze rozne rzeczy do raczki i przyklada do ucha i mowi daaaa? hehe ![]() Malpka fajnie, 30 m od morza to hop siup, ulatwia wszystko ![]() dzieci chyba spedzalyby cale dnie na dworze, gdyby byla taka mozliwosc ![]() ![]() oczywiscie, ze tesknimy - za wieloma innymi mamusiami rowniez, ale to wiadomo, ze przy obowiazkach zawodowych i domowych ciezko o czas jeszcze na forum ![]() despa odliczasz dni? a jak z pakowaniem, w czwartek, czy masz juz czesc przygotowana? monicca ciesze sie, ze wyjazd udany - a Soline milo wspominam, ahh te czasy mlodosci ![]() ![]() kciuki za wizyte, daj znac po ![]() kmagg a mocno przechodzil ta ospe? wiesz, gdzie mogl sie zarazic? przeprowadzka do tesciowej? dlaczego? ja Cie rozumiem, tez bym sie zachowywala nieswojo.. ![]() alliw ja po powrocie 4 dni tylko pralam, rozwieszalam, skladalam pranie, prasowalam, sprzatalam.. ehhh, ciezko bylo mi sie ogarnac ![]() a jak urlop, udany? ![]() ojj biedny z goraczka, oby szybko minelo, troche wysoka jak na zeby (wedlug mnie), obserwowalabym ![]() my nadal tylko 6 zebow ![]() monika wspolczuje ![]()
#2478 |
Rozeznanie
|
a ja wlasnie wróciłam od lekarza i d...mały ma wirus w gardle takze nigdzie nie jedziemy na długi weekend. mam jeszcze siuski złapac i juz się cieszę bo ostatnio obraza na nocnik totalna.
alliw jak urlop? mogą być zęby.jak najbardziej.foty jakies pokaz proszę
#2479 |
Zakorzenienie
|
Troche do poczytania
![]() Wywiad z Agnieszka Stein: Rodzic na luzie http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...types=og.likes Agnieszka Stein o "wychowaniu bezstresowym" ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...li-jakie/xrwx3 Agnieszka Stein - złość i agresja u dzieci: http://dzielnicarodzica.pl/42231/27/...zmowa_o_zlosci
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
Demeter - w sprawie żłobka to się zapytaj teściowej i tż czy to oni będą siedzieć cały dzień z maluchem? bo jak nie to zrób jak tobie wygodniej. ja ostatnio się nasłuchałam na temat szczepienia przed wyjazdem, tylko ze kto by siedział z chorym dzieckiem? no ja a nie teściowa albo tż
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- widziałyście ![]()
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Moderna, przygotowane mam rzeczy Oliwki dzis wrzuce do walizki,spakuje siebie i wstepnie przygotuje mala.
Liste mam zrobiona co wziac wiec powinno byc dobrze. My jedziemy w piatek, znaczy z pt na sb w nocy wiec na jutro zostana zakupy na tzw droge bo w pt pozamykane sklepy. Ale mam jeszcze pare rzeczy do skonczenia w pracy, wiec to bedzie ciezki dxien i chyba pojde jutro na 6 rano. No i jutro ostatni dzien tego zlobka po wakacjach we wrxesniu idzie do panstwowego... Ech.... A mialam jeszcze dodac o bexplatnej edukacji ksiaxki do I kl gimnaxjum, mieszsne czesc nowych czesc uzywek wyszly nas 440 zl a jeszcze jezykowych nie mamy. Ja pierdziu jak ktos ma dwojke, trojke w wieku szkolnym to wyplata leci jak nic....
#2483 |
Zakorzenienie
|
wciąż zdycham. a jutro do t.
![]() bęęęęędzie, będzie się działooooo, będzie zabawa... ![]() Despa, trzymam kciuki za pogodę ![]() Alliw, czekam wciąż na relację ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Pani, dzieki.
Trzymam kciuki za morze cierpliwosci u t. Powiecie jej?
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezle ceny - masakra, ze sie wyraze ![]() Cytat:
![]() czy przekazecie jej wesola nowine? ![]() kciuki za pobyt, obyscie jakos przetrwali ![]()
![]() |
#2486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Robie porzadek w szmatach i wiecie co, wlazlam w kazde spodnie sprzed trzech lat.ale mi sie micha cieszy
#2488 | ||
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() Nareszcie jutro już wraca tż z Julką ![]() Cytat:
![]() u nas bierze telefon i pyta "halo, kto to" ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze asekuruje, bo nie do konca M. ufam, ale juz niedlugo tez bede sie cieszyc ta wolnoscia rak ![]() hehe.. slodki jest ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.