|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
A w rozmiarze 50 to i sukienki i jeansy da się kupić, ale moim zdaniem to głupota, choć każdy robi jak chceEdit. jeszcze tak sobie myślę, że legginsy chyba nie są z czystej bawełny, skoro się rozciągają, a noworodek jak najbardziej powinien mieć tkaniny oddychające, ale tu mogę się mylić, bo może i bawełna może się rozciągać ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-08-13 o 12:20 |
||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, spytam meza, on napewno bedzie wiedziec, nie orientuje sie w tym temacie, oby oby cos takiego bylo, chetnie bym poszla
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle tak się przyjrzałam teraz bardziej szczegółowo twoim zakupom i faktycznie wszystko prześliczne, ale: pajacyk też jest bez stópek, więc bym nie kupiła a body ma guziki i też ci będzie niewygodnie i ogólnie raczej bym unikała. Może to wszystko tak strasznie praktycznie brzmi, ale jak pisała Magiusa, na początku naprawdę tylko się ubiera body (bez guzików zwłaszcza z tyłu), pajace, śpiochy i to wszystko. nie znam nikogo, kto serio miałby siłę i ochotę męczyć siebie i dziecko ubieraniem sukienek, ogrodniczek, spodenek, itp. Ewentualnie mogą być półśpiochy. Natomiast również odradzam bluzeczki, kaftaniki, itp
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z guzikami myślę, że dam sobie radę. Mnie to zawsze wkurzały w body te zapięcia na ramionach, więc właśnie wolę takie z zapięciem z przodu![]() A z tym, że nie ma siły i ochoty na ubieranie dziecka w sukienki, ogrodniczki, spodenki to nie mogę się zgodzić. Co prawda nie mam jeszcze dziecka, ale 6 lat temu praktycznie dzień w dzień, od rana do wieczora sama, na zmianę z mamą zajmowałam się siostrzeńcem (siostra miała dość skomplikowaną sytuację życiową) i te mniej praktyczne ubranka też wykorzystałam Ale co do kaftaników muszę się zgodzić- zło perfidne i jeszcze to wiązanie tego (mieliśmy takie przedpotopowe wiązane na wstążkę)![]() Ja takich ciuszków praktycznych to mam w spadku 2 walizki (dzisiaj rano z mamą to przeglądałyśmy Duzo też na pewno zależy od sytuacji. Jeżeli ma się drugiego szkraba, którym trzeba się zająć albo np. bliźniaki, to szybciej będzie maleństwo ubrać w pajacyk i zająć się drugim dzieckiem A co myślicie o woombie i tego typu wynazkach? przydaje się to? |
||
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Matko dziewczyny ja nawet nie wiem co to pajace śpiochy polspiochy hehe.. A wy jak profesjonalistki
)Dziś jadę do lekarza po oświadczenie że w ciąży jestem do pracy. Dziewczyny cis mnie szczypie w pochwie żeby nie jakaś grzybica ale od czego to? MasakraWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do swędzenia- to może być jakaś infekcja, niekoniecznie grzybica. Gdyby Ci to nie przeszło do wieczora, to przeszłabym się jutro do gina |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zrobilam w koncu salatke jarzynowa.... zjadlam i mnie zmulilo. Dzisiaj juz zamawiam opaski przew chorobie lokomocyjnej i te tabletki bo sie idzie wykonczyc.
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
A ja pierwsza sukieneczke założyłam córce jak miała 3,5 tyg i cały czas zakładałam od małego i rajtuzki takie malusie. Uwielbiam ją stroić do teraz
Śpiochów żadnych nie toleruję, kaftaników itp.
|
#1929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie większość bodziaków miałam smykowych (te pierwsze rozmiary) i wszystkie były jakieś koślawe poza tymi zapinanymi właśnie..woombie myślę, że fajna rzecz.. my używaliśmy kocyka i faktycznie pomagał w uspokojeniu Cytat:
![]() Co do szczypania to ja w 1 ciąży co chwila miałam jakieś infekcje
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
RaDaMa ale miałaś taki zwykły kocyk, który ciaśniej owijałaś czy jakiś specjalny? oglądałam wczoraj takie otulacze w stylu woombie i dla mnie to makabrycznie wygląda, chyba bym się wściekła w takim czymś
no ale wiem, że maluszki to lubią, więc czemu nie![]() powodzenia na wizycie Cytat:
![]() Dziewczyny chciałam zaznaczyć, że z tymi ciuchami to ja tak pisałam, jak to wygląda z mojej perspektywy i absolutnie nikomu nie chce narzucać swojego zdania to tak gwoli wyjaśnienia
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
elo
czytam was czytam, choc pracuje i malo sie udzielampieknie rosna wasze brzuszki, ja mam 9tydzien i juz widac ze jestem w ciazy(moze dlatego ze 3 ciaza?) co do ubranek: jesli nie ma zadnych guziczkow ,kapturkow to czemu nie?Moze i w marcu zimno ale dziecko tez bedzie w domu i nie widze problemu kiedy jest w domu cieplo by dziecko mialo gole stopki ![]() co do zakupow ja kupilam body z disneya 5pak i 2pak z nexa z disneya limitowanej edycji bo piekne i nie moglam sie oprzec. Mam tez laktator z tomme tippe nowka-zostal z poprzedniej ciazy ale powolutku zbieramy wtprawke
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Zainspirowałyście mnie swoimi zdjęciami brzuszków. Postanowiłam też wstawić zdjęcie, ale u mnie to bardziej brzuch jest duży z przejedzenia niż ciążowy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#1934 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że juz jestes w domu i z dzidzią wszytsko OK, uffffff... ![]() Cytat:
są superowe! też będę kupowała, to co uwazam za piekne i na co chwilowo pozwoli mi kasa czy jakies ogrodniczki, czy spodniczka, zawsze skarpetki, czy rajstopki można założyc, po to one są w takich rozmiarach by je kupic i zakładac dzieciom RaDaMa, po wizycie się odezwij, i nie strachaj się, wszytsko jest OK ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
nie narzekaj, że z przejedzenia, bo ja zaraz wstawie swojego olbrzyma i wszytskich wystrasze ![]()
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja po wizycie u mojego ginekologa dziś. Okazało się, ze dziecko ciągle mi przyspiesza i wg usg dziś jest już 11t2d. ( a generalnie to jakoś tak wychodzi mi z wcześniejszych wizyt,że powinno być koło 10t5d) Wszystko dobrze, widziałam już całkiem długie rączki i nóżki, nawet machało. 20.08 genetyczne i mam nadzieję, że później już będzie totalny relaks ![]() Mam pytanko- czy Któraś z Was jest obeznana w prawniczych sprawach? Potrzebuje małej rady.
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze warto wymienić się doświadczeniem i poglądami
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, podczytuję was ale siły na pisanie brak, bo mdłości mnie rozłożyły
na szczęście juz bliżej ich końca myśle Z ciuszkami to widzę ze co mama to inna opinia Ja rodziłam w styczniu i przez pierwsze 3 msc używałam praktycznie tylko pajacy. Kaftaniki, spiochy, połśpiochy + body u nas nie zdały egzaminu. Każdej się coś innego i tak pewnie sprawdzi Jak u was z mdłościami? Zdjecia brzuszków cudne ja na razie nie mam za wiele do chwalenia się, wieczorem mi wyskoczy brzuszek ale to głownie spożywczy
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój syn ma 17 miesięcy i dotąd jest dresiarzem. nie miałam sumienia mu dżinsiorów wkładać. Nic nie mogę jeść. Jak czytam co jecie, to tylko zazdroszczę
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
A propos jedzenia - właśnie wyjęłam tartę ze śliwkami na kruchym cieście i z kruszonką. Jeszcze ciepła, mam do niej lody... komuś kawałeczek?
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem ogromnym fanem, mimo, że z początku to nie wiedziałam, że TO się tak nazywa Dziewczyny, chwała Wam za zdjęcia bo bałam się, że mam taaaki brzuch ale kiedy porównuje się z Wami to nagle stał się idelany |
|
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny chwilę się nie odzywałam, ale wiadomości od gin po poniedziałkowej wizycie mnie bardzo zasmuciły. Powinien być 8 tydz, a pęcherzyk ciążowy jest pusty
![]() Gin postanowił zrobić bętę bo stwierdził że ciąża może być młodsza niż nam się wydaje i wyszła ponad 30 tys mniej więcej 6 tydzień więc może jeszcze się coś pojawi na usg, jutro idę na drugą betę i o 16 wyniki i ewentualne usg. Strasznie mnie to wszystko stresuje i muszę wytrzymać do jutra. A wasze brzuchy piękne
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko bedzie ok, badź dzielna
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:zazdroszczę choć mój mały sukces to dziś zjedzony talerz pomidorówki... wierzę olbrzymiaste kciuki!
|
|
|
#1945 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie ten http://merlin.pl/Motherhood-Kojec-pr...6,1287066.html Cytat:
Wszystko będzie dobrze, nie martw się Cytat:
ciekawe jaka płeć wyjdzie na tych genetycznych ![]() Cytat:
![]() A my mówimy Dzidzia ![]() Cytat:
Mamy, które to kupiły są zadowolone Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czeka mnie jutro wieczorem podroz 13 godzinna, z moimi mdlosciami. Czy mozna brac jakies leki na dluzsze podroze , zapomnialam nazwy ale dzieci takie biora, zeby czuly sie dobrze podczas jazdy?
najchetniej to bym spala i spala. 3 razy usypialam w ciagu dnia. ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Wróciliśmy z wizyty. Dzieć wg USg 11t3d, wg mojego kalendarza 11t0d a pani położna w rejestracji wymyśliła 10 no ale może ma inny system liczenia ![]() Wszystko ok, spadła mi bardzo hemoglobina więc mam brać żelazo, dostaliśmy skierowanie na usg prenatalne ![]() Z usg na chwil obecną wygląda bardziej na chłopca, no ale to jeszce dość wcześnie. Zobaczymy co na prenatalnym powiedzą
Edytowane przez RaDaMa Czas edycji: 2014-08-13 o 20:44 |
|||
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawa jak się mają sprawy w moim przypadku, bo u mnie ciąża była młodsza niż z OM![]() Ja jestem mniej więcej obeznana w sprawach prawniczych, tylko z góry zaznaczam, że jeżeli chodzi o sprawy ZUSowskie wykraczające poza podstawę, to musisz szukać kogoś kto siedzi w sprawach kadrowych albo księgowego ![]() RaDaMa Cieszę się, że wszystko ok ja myślałam, że to dopiero po 20tc. crystal25 to, o czym mówisz to aviomarin, ale tego chyba nie można w ciąży A próbowałaś Mamarin? to jest lek dla kobiet w ciąży łagodzący dolegliwości ciążowedebraM A czemu akurat ten wybrałaś? Pytam, bo rozglądałam się za tańszymi, ale może ten ma jakieś lepsze właściwości![]() My też mówimy Dzidzia ![]() odrobinacheci trzymam mocno kciuki! Cytat:
![]() ![]() o maaaaatkooooooooooo!!!!
|
||
|
|
|
#1949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro wynik będzie super! zobaczysz! Cytat:
Słyszałam, tez o zaklejeniu pępka np. plastrem- ponoc działa Cytat:
na prenatalnym, pewnie juz będzie wiecej widac! i będzie większa gwarancja, że to chłopczyk debraM ja oprócz tych 6 dupków na dzień, biorę 4 luteiny dopochowowo datkowo dziennie a ja jutro w planach jadę ozonaczyc grupę krwi i zrobic TSh ( ostatnio ochrzan dostałam jak byłam w szpitalu, że nie mam oznaczonej, i juz wypadałoby zrobic, więc mobilizuję się, no i to TSH kiedys miałam prolemy z tarczycą, ale od ok 3 lat miałam ok wyniki, ale w ciązy nie robiłam, dlatego zrobic trzeba, tymbardziej, ze to hormon) a ja dzisiaj tylko z rana mdłosci miałam, zrobiłam sobie pł.kukurydziane z mlekiem, i 20 min wytrzymały w moim brzuszku... potem kilka łyków pepsi, by sie dobrze odbiło i przeszło. ![]() ja ostatnio mam faze na orzeszki ziemne w miodzie ![]() i coraz częściej jak wpadam do sklepu to kuouję drożdzówkę i danmleko kakao, zajadam się w aucie Pychaaaaaaaaa . Jutro tak zrobię po badaniach , a co ! ![]() zauwazyłam, że jak kichnę, to całe podbrzusze mi się tak napina, że aż boli! jakbym naciągała sobie tam cos
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny - przepraszam ze dopierp teraz ale miałam troche problemów rodzinnych.
Wczoraj byłam na wizycie u mojej gin 8w1d. Dzidzius 1,8 cm serduszko bije prawidłowo - widziałam główkę i zawiązki rączek i nóżek ) cos pięknego Kolejna wizyta dopiero za miesiąc ;( Ok 10.09 mam termin na badanie genetyczne - idziecie jednak ? Pozdrowienia z deszczowego Krakowa ;* |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

najważniejsze, że już wszystko ok, teraz tylko leżeć i pachnieć!
ja też tak latam. Powiększająca się macica usiska pęcherz (chyba tak to działa

no ale wiem, że maluszki to lubią, więc czemu nie

dobrze, że juz jestes w domu i z dzidzią wszytsko OK, uffffff...
07.07.2012