Mamusie Marcowe 2015 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 12:21   #1921
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ojej najważniejsze, że już wszystko ok, teraz tylko leżeć i pachnieć!

to zupełnie normalne i chyba do końca ciąży już się nie zmieni ja też tak latam. Powiększająca się macica usiska pęcherz (chyba tak to działa)

A może są u Ciebie tzw. wyprzedaże garażowe? wiem, że w Anglii to jest, ale nie mam pojęcia czy we Francji też Oglądałam ostatnio filmik vlogerki, która kupiła dziecku różne cudeńka właśnie na takiej wyprzedaży

A czemu nie dla noworodka, jeżeli mogę spytać? Mi się wydawało, że to takie samo jest jak półśpiochy tyle, że bez stópek. Ale może tylko mi się wydaje U nas siostrzeniec w półśpiochach 'latał' od kiedy pępek się zagoił

W ogóle w Kappahl jako w jednym z niewielu sklepów, rozmiary zaczynają się już od 44, więc dla malutkich dzieci albo wcześniaków idealna sprawa
Bo legginsy z natury swej są ciasnawe, a dziecko powinno mieć luz, zwłaszcza noworodek, a po 2 jak urodzimy w marcu to będzie zimno i raczej nie będziesz dziecka trzymać z gołymi stopami, a skarpetki zlatują i niewygodnie się zakłada. Ja przynajmniej bardzo długo używałam albo śpiochów albo pajacyków albo półśpiochów, bo to luźne, wygodne dla dziecka, łątwo się zakłada, nic nie spada, itp i nie trzeba się martwić o zimne stópki. Skaropety jak już zakłada się na śpiochy, ale to wtedy takie grubsze właśnie, a nie cieniutkie dopasowane. A noworodek się raczej nie bawi stópkami A w rozmiarze 50 to i sukienki i jeansy da się kupić, ale moim zdaniem to głupota, choć każdy robi jak chce
Edit. jeszcze tak sobie myślę, że legginsy chyba nie są z czystej bawełny, skoro się rozciągają, a noworodek jak najbardziej powinien mieć tkaniny oddychające, ale tu mogę się mylić, bo może i bawełna może się rozciągać

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po przerwie, powoli próbuję Was nadrobić. Wczoraj wróciłam ze szpitala, trafiła w czwartek popołudniem z dużym krwawieniem. Na szczęście serduszko biło. Lekarz przypuszcza pęknięty krwiak. Leżałam 6dni na obserwacji, leki na podtrzymanie. Przed wyjście usg kontrolne czy maleństwo rośnie. Rośnie ładnie, dziś to 8t2d. Jestem na lekach, mam jak najwięcej leżeć. Na szczęście żadnych plamień od piątku nie ma. Ale stres był ogromny, jak zobaczyłam taką ilość krwi.
Zdrówka i oby już się obyło bez takich przygód

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-08-13 o 12:20
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:28   #1922
crystal25
Zakorzenienie

dziekuje, spytam meza, on napewno bedzie wiedziec, nie orientuje sie w tym temacie, oby oby cos takiego bylo, chetnie bym poszla
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 12:32   #1923
papalinka83
Zakorzenienie

Nouvelle tak się przyjrzałam teraz bardziej szczegółowo twoim zakupom i faktycznie wszystko prześliczne, ale: pajacyk też jest bez stópek, więc bym nie kupiła a body ma guziki i też ci będzie niewygodnie i ogólnie raczej bym unikała. Może to wszystko tak strasznie praktycznie brzmi, ale jak pisała Magiusa, na początku naprawdę tylko się ubiera body (bez guzików zwłaszcza z tyłu), pajace, śpiochy i to wszystko. nie znam nikogo, kto serio miałby siłę i ochotę męczyć siebie i dziecko ubieraniem sukienek, ogrodniczek, spodenek, itp. Ewentualnie mogą być półśpiochy. Natomiast również odradzam bluzeczki, kaftaniki, itp

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:11   #1924
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Bo legginsy z natury swej są ciasnawe, a dziecko powinno mieć luz, zwłaszcza noworodek, a po 2 jak urodzimy w marcu to będzie zimno i raczej nie będziesz dziecka trzymać z gołymi stopami, a skarpetki zlatują i niewygodnie się zakłada. Ja przynajmniej bardzo długo używałam albo śpiochów albo pajacyków albo półśpiochów, bo to luźne, wygodne dla dziecka, łątwo się zakłada, nic nie spada, itp i nie trzeba się martwić o zimne stópki. Skaropety jak już zakłada się na śpiochy, ale to wtedy takie grubsze właśnie, a nie cieniutkie dopasowane. A noworodek się raczej nie bawi stópkami A w rozmiarze 50 to i sukienki i jeansy da się kupić, ale moim zdaniem to głupota, choć każdy robi jak chce
Edit. jeszcze tak sobie myślę, że legginsy chyba nie są z czystej bawełny, skoro się rozciągają, a noworodek jak najbardziej powinien mieć tkaniny oddychające, ale tu mogę się mylić, bo może i bawełna może się rozciągać

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------
hmm.. te legginsy to są bardziej takie węższe dresy, tzn. nie będą przylegać do skóry. Skład: 100% organiczna bawełna ja na składy ciuchów patrzę, właśnie ze względu na to, że nie chciałabym niczego co nie jest bawełną, ewentualnie wełną (a z tym to średnio, bo czasem uczula)

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nouvelle tak się przyjrzałam teraz bardziej szczegółowo twoim zakupom i faktycznie wszystko prześliczne, ale: pajacyk też jest bez stópek, więc bym nie kupiła a body ma guziki i też ci będzie niewygodnie i ogólnie raczej bym unikała. Może to wszystko tak strasznie praktycznie brzmi, ale jak pisała Magiusa, na początku naprawdę tylko się ubiera body (bez guzików zwłaszcza z tyłu), pajace, śpiochy i to wszystko. nie znam nikogo, kto serio miałby siłę i ochotę męczyć siebie i dziecko ubieraniem sukienek, ogrodniczek, spodenek, itp. Ewentualnie mogą być półśpiochy. Natomiast również odradzam bluzeczki, kaftaniki, itp
Pajacyk jest na lato, więc bez stópek też się coś przyda A z guzikami myślę, że dam sobie radę. Mnie to zawsze wkurzały w body te zapięcia na ramionach, więc właśnie wolę takie z zapięciem z przodu

A z tym, że nie ma siły i ochoty na ubieranie dziecka w sukienki, ogrodniczki, spodenki to nie mogę się zgodzić. Co prawda nie mam jeszcze dziecka, ale 6 lat temu praktycznie dzień w dzień, od rana do wieczora sama, na zmianę z mamą zajmowałam się siostrzeńcem (siostra miała dość skomplikowaną sytuację życiową) i te mniej praktyczne ubranka też wykorzystałam Ale co do kaftaników muszę się zgodzić- zło perfidne i jeszcze to wiązanie tego (mieliśmy takie przedpotopowe wiązane na wstążkę)

Ja takich ciuszków praktycznych to mam w spadku 2 walizki (dzisiaj rano z mamą to przeglądałyśmy), więc będę tylko kupowała takie jakieś bajery, żeby nie dublować tych praktycznych

Duzo też na pewno zależy od sytuacji. Jeżeli ma się drugiego szkraba, którym trzeba się zająć albo np. bliźniaki, to szybciej będzie maleństwo ubrać w pajacyk i zająć się drugim dzieckiem

A co myślicie o woombie i tego typu wynazkach? przydaje się to?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:16   #1925
smv
Zakorzenienie

Matko dziewczyny ja nawet nie wiem co to pajace śpiochy polspiochy hehe.. A wy jak profesjonalistki)

Dziś jadę do lekarza po oświadczenie że w ciąży jestem do pracy.

Dziewczyny cis mnie szczypie w pochwie żeby nie jakaś grzybica ale od czego to? Masakra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-13, 13:23   #1926
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny ja nawet nie wiem co to pajace śpiochy polspiochy hehe.. A wy jak profesjonalistki)

Dziewczyny cis mnie szczypie w pochwie żeby nie jakaś grzybica ale od czego to? Masakra

ja ostatnio wyczytałam, że jest coś takiego jak RAMPERS

A co do swędzenia- to może być jakaś infekcja, niekoniecznie grzybica. Gdyby Ci to nie przeszło do wieczora, to przeszłabym się jutro do gina

Stary 2014-08-13, 13:25   #1927
olasia
Zadomowienie

Dziewczyny zrobilam w koncu salatke jarzynowa.... zjadlam i mnie zmulilo. Dzisiaj juz zamawiam opaski przew chorobie lokomocyjnej i te tabletki bo sie idzie wykonczyc.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:26   #1928
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A ja pierwsza sukieneczke założyłam córce jak miała 3,5 tyg i cały czas zakładałam od małego i rajtuzki takie malusie. Uwielbiam ją stroić do teraz Śpiochów żadnych nie toleruję, kaftaników itp.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 13:28   #1929
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Mnie to zawsze wkurzały w body te zapięcia na ramionach, więc właśnie wolę takie z zapięciem z przodu

A z tym, że nie ma siły i ochoty na ubieranie dziecka w sukienki, ogrodniczki, spodenki to nie mogę się zgodzić. Co prawda nie mam jeszcze dziecka, ale 6 lat temu praktycznie dzień w dzień, od rana do wieczora sama, na zmianę z mamą zajmowałam się siostrzeńcem (siostra miała dość skomplikowaną sytuację życiową) i te mniej praktyczne ubranka też wykorzystałam Ale co do kaftaników muszę się zgodzić- zło perfidne i jeszcze to wiązanie tego (mieliśmy takie przedpotopowe wiązane na wstążkę)

ja wolę dla maluszka body zapinane na ramieniu bo te bez zapięć przy takim maluszku zawsze naciagały się do połowy klatki, szcze4gólnie przy leżeniu na brzuchu

W sumie większość bodziaków miałam smykowych (te pierwsze rozmiary) i wszystkie były jakieś koślawe poza tymi zapinanymi właśnie..

woombie myślę, że fajna rzecz.. my używaliśmy kocyka i faktycznie pomagał w uspokojeniu
Cytat:

ja też dziś jadę do lekarza ale na wizytę, jakoś się lękam

Co do szczypania to ja w 1 ciąży co chwila miałam jakieś infekcje
Stary 2014-08-13, 13:40   #1930
nouvelle2
Zakorzenienie

RaDaMa ale miałaś taki zwykły kocyk, który ciaśniej owijałaś czy jakiś specjalny? oglądałam wczoraj takie otulacze w stylu woombie i dla mnie to makabrycznie wygląda, chyba bym się wściekła w takim czymś no ale wiem, że maluszki to lubią, więc czemu nie

powodzenia na wizycie przynieś nam dobre wieści

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A ja pierwsza sukieneczke założyłam córce jak miała 3,5 tyg i cały czas zakładałam od małego i rajtuzki takie malusie. Uwielbiam ją stroić do teraz Śpiochów żadnych nie toleruję, kaftaników itp.
oo! widzę, że mnie rozumiesz

Dziewczyny chciałam zaznaczyć, że z tymi ciuchami to ja tak pisałam, jak to wygląda z mojej perspektywy i absolutnie nikomu nie chce narzucać swojego zdania No i absolutnie nie sądzę, że mamy ubierające dzieci jak najwygodniej i jak najszybciej są be, a takie strojące w krynoliny i jedwabie są cacy to tak gwoli wyjaśnienia

Stary 2014-08-13, 14:20   #1931
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
RaDaMa ale miałaś taki zwykły kocyk, który ciaśniej owijałaś czy jakiś specjalny? oglądałam wczoraj takie otulacze w stylu woombie i dla mnie to makabrycznie wygląda, chyba bym się wściekła w takim czymś no ale wiem, że maluszki to lubią, więc czemu nie

Dziewczyny chciałam zaznaczyć, że z tymi ciuchami to ja tak pisałam, jak to wygląda z mojej perspektywy i absolutnie nikomu nie chce narzucać swojego zdania No i absolutnie nie sądzę, że mamy ubierające dzieci jak najwygodniej i jak najszybciej są be, a takie strojące w krynoliny i jedwabie są cacy to tak gwoli wyjaśnienia
Ja zdecydowanie jestem za, pol na pol, duzo wygodnych ubranek, ale tez wyjsciowych musza byc w szafie juz od poczatku i wiem ze wiekszosc ubranek na poczatek kupie zapinanych z przodu, a nie zakladanych przez glowe wydaje mi sie to mniej strachliwe, no ale zobaczymy
Stary 2014-08-13, 15:02   #1932
lejdi_aga13
Rozeznanie

elo czytam was czytam, choc pracuje i malo sie udzielam

pieknie rosna wasze brzuszki, ja mam 9tydzien i juz widac ze jestem w ciazy(moze dlatego ze 3 ciaza?)

co do ubranek: jesli nie ma zadnych guziczkow ,kapturkow to czemu nie?Moze i w marcu zimno ale dziecko tez bedzie w domu i nie widze problemu kiedy jest w domu cieplo by dziecko mialo gole stopki

co do zakupow ja kupilam body z disneya 5pak i 2pak z nexa z disneya limitowanej edycji bo piekne i nie moglam sie oprzec. Mam tez laktator z tomme tippe nowka-zostal z poprzedniej ciazy ale powolutku zbieramy wtprawke
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 15:53   #1933
luzna25
Zadomowienie

Zainspirowałyście mnie swoimi zdjęciami brzuszków. Postanowiłam też wstawić zdjęcie, ale u mnie to bardziej brzuch jest duży z przejedzenia niż ciążowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0200.jpg (143,5 KB, 30 załadowań)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 16:09   #1934
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny po przerwie, powoli próbuję Was nadrobić. Wczoraj wróciłam ze szpitala, trafiła w czwartek popołudniem z dużym krwawieniem. Na szczęście serduszko biło. Lekarz przypuszcza pęknięty krwiak. Leżałam 6dni na obserwacji, leki na podtrzymanie. Przed wyjście usg kontrolne czy maleństwo rośnie. Rośnie ładnie, dziś to 8t2d. Jestem na lekach, mam jak najwięcej leżeć. Na szczęście żadnych plamień od piątku nie ma. Ale stres był ogromny, jak zobaczyłam taką ilość krwi.
dobrze, że juz jestes w domu i z dzidzią wszytsko OK, uffffff...

Cytat:
RaDaMa

wygoda owszem, ale wyjściowe ciuszki też są superowe! też będę kupowała, to co uwazam za piekne i na co chwilowo pozwoli mi kasa czy jakies ogrodniczki, czy spodniczka, zawsze skarpetki, czy rajstopki można założyc, po to one są w takich rozmiarach by je kupic i zakładac dzieciom

RaDaMa, po wizycie się odezwij, i nie strachaj się, wszytsko jest OK

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Zainspirowałyście mnie swoimi zdjęciami brzuszków. Postanowiłam też wstawić zdjęcie, ale u mnie to bardziej brzuch jest duży z przejedzenia niż ciążowy
śliczny brzuszek nie narzekaj, że z przejedzenia, bo ja zaraz wstawie swojego olbrzyma i wszytskich wystrasze
Stary 2014-08-13, 16:32   #1935
Magiusa
Zakorzenienie

Hej,
Ja po wizycie u mojego ginekologa dziś.
Okazało się, ze dziecko ciągle mi przyspiesza i wg usg dziś jest już 11t2d. ( a generalnie to jakoś tak wychodzi mi z wcześniejszych wizyt,że powinno być koło 10t5d)
Wszystko dobrze, widziałam już całkiem długie rączki i nóżki, nawet machało.

20.08 genetyczne i mam nadzieję, że później już będzie totalny relaks

Mam pytanko- czy Któraś z Was jest obeznana w prawniczych sprawach? Potrzebuje małej rady.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:17   #1936
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:

Miałam zwykły kocyk i owijaliśmy jak rożkiem

Zawsze warto wymienić się doświadczeniem i poglądami
Stary 2014-08-13, 17:23   #1937
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Wróciłam, podczytuję was ale siły na pisanie brak, bo mdłości mnie rozłożyły na szczęście juz bliżej ich końca myśle
Z ciuszkami to widzę ze co mama to inna opinia
Ja rodziłam w styczniu i przez pierwsze 3 msc używałam praktycznie tylko pajacy. Kaftaniki, spiochy, połśpiochy + body u nas nie zdały egzaminu.
Każdej się coś innego i tak pewnie sprawdzi
Jak u was z mdłościami?
Zdjecia brzuszków cudne ja na razie nie mam za wiele do chwalenia się, wieczorem mi wyskoczy brzuszek ale to głownie spożywczy
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 17:45   #1938
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam wczoraj takie otulacze w stylu woombie i dla mnie to makabrycznie wygląda, chyba bym się wściekła w takim czymś no ale wiem, że maluszki to lubią, więc czemu nie
makabrycznie wygląda - fakt. ale tu chodzi o to by dziecko nie wybudzał odruch Moro, poza tym dziudziuś ma się czuć jak w brzuchu mamy.

Mój syn ma 17 miesięcy i dotąd jest dresiarzem. nie miałam sumienia mu dżinsiorów wkładać.

Nic nie mogę jeść. Jak czytam co jecie, to tylko zazdroszczę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 18:41   #1939
judkaaa
Rozeznanie

A propos jedzenia - właśnie wyjęłam tartę ze śliwkami na kruchym cieście i z kruszonką. Jeszcze ciepła, mam do niej lody... komuś kawałeczek?
Stary 2014-08-13, 18:43   #1940
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
A propos jedzenia - właśnie wyjęłam tartę ze śliwkami na kruchym cieście i z kruszonką. Jeszcze ciepła, mam do niej lody... komuś kawałeczek?
Adres daj kobieto i jestem
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:01   #1941
mama d
Raczkowanie

Cytat:

SMV - głowa do góry ja z początku też nie znałam połowy tego obcego nazewnictwa.

Cytat:
ja ostatnio wyczytałam, że jest coś takiego jak RAMPERS
Jestem ogromnym fanem, mimo, że z początku to nie wiedziałam, że TO się tak nazywa

Dziewczyny, chwała Wam za zdjęcia bo bałam się, że mam taaaki brzuch ale kiedy porównuje się z Wami to nagle stał się idelany
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:01   #1942
odrobinacheci
Raczkowanie

Cześć dziewczyny chwilę się nie odzywałam, ale wiadomości od gin po poniedziałkowej wizycie mnie bardzo zasmuciły. Powinien być 8 tydz, a pęcherzyk ciążowy jest pusty
Gin postanowił zrobić bętę bo stwierdził że ciąża może być młodsza niż nam się wydaje i wyszła ponad 30 tys mniej więcej 6 tydzień więc może jeszcze się coś pojawi na usg, jutro idę na drugą betę i o 16 wyniki i ewentualne usg. Strasznie mnie to wszystko stresuje i muszę wytrzymać do jutra.
A wasze brzuchy piękne
odrobinacheci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:03   #1943
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odrobinacheci Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chwilę się nie odzywałam, ale wiadomości od gin po poniedziałkowej wizycie mnie bardzo zasmuciły. Powinien być 8 tydz, a pęcherzyk ciążowy jest pusty
Gin postanowił zrobić bętę bo stwierdził że ciąża może być młodsza niż nam się wydaje i wyszła ponad 30 tys mniej więcej 6 tydzień więc może jeszcze się coś pojawi na usg, jutro idę na drugą betę i o 16 wyniki i ewentualne usg. Strasznie mnie to wszystko stresuje i muszę wytrzymać do jutra.
A wasze brzuchy piękne
Jak 6 to tak jak u mnie wszystko bedzie ok, badź dzielna
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:12   #1944
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa, znowuuuu :brzyda l:
zazdroszczę
choć mój mały sukces to dziś zjedzony talerz pomidorówki...

Cytat:
Strasznie mnie to wszystko stresuje i muszę wytrzymać do jutra.
wierzę olbrzymiaste kciuki!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:28   #1945
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała się już kupić poduszkę-rogal? Albo wcześniej z takiej korzystała i podpowie, którą konkretnie warto kupić?
Ja będę zamawiać po długim weekendzie Dokładnie ten
http://merlin.pl/Motherhood-Kojec-pr...6,1287066.html

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
jeszcze rozbrajają mnie te dupki co biorę, na niecałe 4 dni mam opakowanie..... niech już wreszcie będzie OK!
Poproś o luteinę dopochwową w 100mg będziesz mogła mniej brać, a refundowana kosztuje niecałe 4zł
Wszystko będzie dobrze, nie martw się
Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
My poznaliśmy płłeć na pierwszym prenatalnym w 12 tc. Było to takie wstępne, ale później na każdym kolejnym USG potwierdzano
Mi w 11 mówił, że możliwe, że chłopak ciekawe jaka płeć wyjdzie na tych genetycznych

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi prosze, czy ja juz tak do konca ciazy bede latac siusiu w nocy? od ok. dwoch tygodni nie ma nocy zebym nie wstala i szybko na siusiu,zdarza sie nawet po dwa razy. do tego czuje duzo sliny w buzi i przez to mnie bardziej zbiera na wymioty niz wczesniej.
No to się ciesz, że się budzisz, bo pomyśl co by było jakbyś się nie obudziła

Cytat:
My mówimy kropka
A my mówimy Dzidzia
Cytat:
Wyobrażam sobie, jak się stresowałaś Całe szczęście wszystko idze w dobrym kierunku! Będzie dobrze

Cytat:
Mamy, które to kupiły są zadowolone
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej,
Okazało się, ze dziecko ciągle mi przyspiesza i wg usg dziś jest już 11t2d. ( a generalnie to jakoś tak wychodzi mi z wcześniejszych wizyt,że powinno być koło 10t5d)

Super rośnie

Cytat:
A wasze brzuchy piękne
Będę trzymać kciuki za jutrzejsze wyniki i usg Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 19:51   #1946
crystal25
Zakorzenienie

dziewczyny czeka mnie jutro wieczorem podroz 13 godzinna, z moimi mdlosciami. Czy mozna brac jakies leki na dluzsze podroze , zapomnialam nazwy ale dzieci takie biora, zeby czuly sie dobrze podczas jazdy?
najchetniej to bym spala i spala. 3 razy usypialam w ciagu dnia.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
A wasze brzuchy piękne
3maj sie bedzie dobrze , Do jutra coraz blizej
Stary 2014-08-13, 19:52   #1947
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
A wasze brzuchy piękne
za wizytę
Cytat:
dziewczyny czeka mnie jutro wieczorem podroz 13 godzinna, z moimi mdlosciami. Czy mozna brac jakies leki na dluzsze podroze , zapomnialam nazwy ale dzieci takie biora, zeby czuly sie dobrze podczas jazdy?
ja kiedyś pytałam w aptece i powiedziano mi, że nie można nic na chorobę lokomocyjną :/ jedynie zaklejenie pępka lub opaska na nadgarstek ale nigdy nie stosowałam..

Wróciliśmy z wizyty. Dzieć wg USg 11t3d, wg mojego kalendarza 11t0d a pani położna w rejestracji wymyśliła 10 no ale może ma inny system liczenia
Wszystko ok, spadła mi bardzo hemoglobina więc mam brać żelazo, dostaliśmy skierowanie na usg prenatalne
Z usg na chwil obecną wygląda bardziej na chłopca, no ale to jeszce dość wcześnie. Zobaczymy co na prenatalnym powiedzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01231.jpg (84,6 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez RaDaMa
Czas edycji: 2014-08-13 o 20:44
RaDaMa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-13, 20:42   #1948
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej,

Mam pytanko- czy Któraś z Was jest obeznana w prawniczych sprawach? Potrzebuje małej rady.
no to ładnie gna do przodu jestem ciekawa jak się mają sprawy w moim przypadku, bo u mnie ciąża była młodsza niż z OM

Ja jestem mniej więcej obeznana w sprawach prawniczych, tylko z góry zaznaczam, że jeżeli chodzi o sprawy ZUSowskie wykraczające poza podstawę, to musisz szukać kogoś kto siedzi w sprawach kadrowych albo księgowego Tudzież prawnika, który akurat w tym się specjalizuje

RaDaMa Cieszę się, że wszystko ok i jestem w szoku, że tak szybko lekarze sugerują płeć ja myślałam, że to dopiero po 20tc.

crystal25 to, o czym mówisz to aviomarin, ale tego chyba nie można w ciąży A próbowałaś Mamarin? to jest lek dla kobiet w ciąży łagodzący dolegliwości ciążowe

debraM A czemu akurat ten wybrałaś? Pytam, bo rozglądałam się za tańszymi, ale może ten ma jakieś lepsze właściwości

My też mówimy Dzidzia

odrobinacheci trzymam mocno kciuki!

Cytat:
o maaaaatkooooooooooo!!!!

Stary 2014-08-13, 21:07   #1949
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
A wasze brzuchy piękne
jutro wynik będzie super! zobaczysz!

Cytat:

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

3maj sie bedzie dobrze , Do jutra coraz blizej
Dzieci biora Locomotiv, ale w ciaży nie mozna go stosować ( Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie zaleca się stosowania preparatu w okresie ciąży i karmienia bez zgody lekarza. )
Słyszałam, tez o zaklejeniu pępka np. plastrem- ponoc działa

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wizyty. Dzieć wg USg 11t3d, wg mojego kalendarza 11t0d a pani położna w rejestracji wymyśliła 10 no ale może ma inny system liczenia
Wszystko ok, spadła mi bardzo hemoglobina więc mam brać żelazo, dostaliśmy skierowanie na usg prenatalne
Z usg na chwil obecną wygląda bardziej na chłopca, no ale to jeszce dość wcześnie. Zobaczymy co na prenatalnym powiedzą
super, że juz cos wiadomo odnośnie płci na prenatalnym, pewnie juz będzie wiecej widac! i będzie większa gwarancja, że to chłopczyk

debraM ja oprócz tych 6 dupków na dzień, biorę 4 luteiny dopochowowo datkowo dziennie

a ja jutro w planach jadę ozonaczyc grupę krwi i zrobic TSh ( ostatnio ochrzan dostałam jak byłam w szpitalu, że nie mam oznaczonej, i juz wypadałoby zrobic, więc mobilizuję się, no i to TSH kiedys miałam prolemy z tarczycą, ale od ok 3 lat miałam ok wyniki, ale w ciązy nie robiłam, dlatego zrobic trzeba, tymbardziej, ze to hormon)

a ja dzisiaj tylko z rana mdłosci miałam, zrobiłam sobie pł.kukurydziane z mlekiem, i 20 min wytrzymały w moim brzuszku... potem kilka łyków pepsi, by sie dobrze odbiło i przeszło.
ja ostatnio mam faze na orzeszki ziemne w miodzie mój tż, jak mogę jeśc orzeszki oblane miodem. jak tylko spróbował! nie mogł przestac i coraz częściej jak wpadam do sklepu to kuouję drożdzówkę i danmleko kakao, zajadam się w aucie Pychaaaaaaaaa . Jutro tak zrobię po badaniach , a co !

zauwazyłam, że jak kichnę, to całe podbrzusze mi się tak napina, że aż boli! jakbym naciągała sobie tam cos
Stary 2014-08-13, 21:24   #1950
meganka18
Rozeznanie

Hej dziewczyny - przepraszam ze dopierp teraz ale miałam troche problemów rodzinnych.

Wczoraj byłam na wizycie u mojej gin 8w1d. Dzidzius 1,8 cm serduszko bije prawidłowo - widziałam główkę i zawiązki rączek i nóżek ) cos pięknego
Kolejna wizyta dopiero za miesiąc ;(
Ok 10.09 mam termin na badanie genetyczne - idziecie jednak ?
Pozdrowienia z deszczowego Krakowa ;*
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości