|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
U mnie to też tak tłumaczyli, że jak masz nawał i boli, to tak jak karmić kazali z jednej piersi na raz, tak samo i ściągać - z jednej do końca, a z drugiej właśnie tylko do ulgi i potem odwrotnie.
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Halinka moja zazwyczaj robi kupe po jedzeniu
![]() A dzisiaj zrobila kupe podczas kapieli tak sie zrelaksowala ![]() A i bylismy dzisiaj z mala u pediatry, ladnie przybrala, wazy 2890 ![]() Dostalismy informacje odnosnie szczepionek, chyba zdecydujemy sie jednak na te platne... plus dodatkowo pneumokoki bo lekarz mowila ze jak chcemy mala dawac do zlobka to obowiazkowo... Poza tym mala dostala pochwale ze jest bardzo silna ![]() Pierwsze szczepienie 18 wrzesnia ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tez to silna babka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gosia dziękuję za wytłumaczenie. ![]() Jutro będę dzwonić po przychodniach i rejestrować małego do okulisty i ortopedy. A potem będę walczyć ze swoją przychodnią, żeby zarejestrować go do pediatry a siebie do rodzinnej. Aaa no i jeszcze kontrolną u gina. Już czuję, jak się po tym wszystkim wysuszy konto. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Rozeznanie
|
Amelka przyszla na swiat 13 sierpnia o 1 w nocy wazy 4280 ile mierzy to jeszcze niewiem bo tu nie mierza ale ubranka newborn za male i opisu porodu z mojej strony nie bedzie bo bylo naprawde ciezko ale mala jest super grzeczna wiec mi to wynagradza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, to mogę spokojnie rodzić, szkoda że rano o tym nie wiedziałam.. :-P
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak zaraz po powrocie to nie, ale tak po tygodniu czy 2 wstępuje w nie więcej zycia ze sie tak wyraze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ginekolog prywatnie, rodzinna i pediatra na nfz, nie wiem jak z okulistą, bo do ortopedy powinnam dostać skierowanie, ale dostanę też pewnie szczepionkowe wytyczne i to mnie martwi, jak widzę, jakie kwoty tu dziewczyny wpisują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Mam też nową wiadomość od paulownia- została odesłana do domu, z rozwarciem 1,5 cm i skurczami co 6-8 minut. Jest obłożenie w szpitalu, paulownia musi więc czekać w domu na rozwój akcji. Piszę że boli jak piorun, ale jeszcze da się wytrzymać.
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() dawno się nie odzywałam ale miałam ograniczony dostęp do neta, pomieszkujemy u Mojej Mamy bo kończyny remont u nas. Dzisiaj mieliśmy wizytę i Mały jest duży, ma 3700g a TP mam na 21.08. Rozwarcia brak , wszystko pozamykane. Ginka zrobiła masaż szyjki- bolało jak cholera! I dostałam skierowanie do szpitala na 19.08 na wywołanie porodu bo ginka się boi że nie dam rady go urodzić jak dalej będę go nosić ![]() ![]() SERDECZNIE GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIĄ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje! Za to, ze przeżyłas i za Amelkę!
Za wcześnie pochwalilam swoje dziecko.. Od 18 nie mogl się najesc porządnie.. Dopiero teraz, po chyba 5 podejsciu spi głęboko. Mam nadzieję, ze to jednorazowe. Wczesniej karmilam przez ok. 30 min i spał nawet 3h. A jecie czekoladę? Od porodu marzę o Kasztankach wedla.. :'( nie wiem czy mogę. Jutro ide do domu i coś mi mówi, ze spróbuję jednego. Moze małemu nie zaszkodzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3106 |
Zakorzenienie
|
Lilka no pewnie ze jem czekolade, nie wyobrazam sobie zycia ostatnio bez niej:P
Z tym ze ja jem wszystko ![]() Witamy kolejna kobietke na swiecie ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Rozeznanie
|
Pati gratulacje!!!! Ale duza dziewczynka
![]() Ja jem wszystko karmiąc piersią, dopiero jak widzę ze cos zaszkodziło to dorzucam, martwię sie bo moja Zuzia miała skaze białkowa musiałam odrzucić produkty mleczne i jajka było bardzo cieżko a teraz u Natalki widzę identyczne krostki na twarzy zaczynaja sie pojawiać myslalam ze to potowki ale jest ich coraz wiecej ![]() Jeśli chodzi o bole brzuszka to niestety mogą sie zacząć kolki co jest bardzo częste u takich maluchów Moja Natalka jeszcze narazie bie ma tych kolek ale tez wlasnie tak stęka i pręży sie i łapie cyca i puszcza i na koniec robi kupę lub ma gazy ja podaje INFACOL i naprawde pomaga to jest to samo co espumisan dla niemowląt ale mozna stosować od urodzenia i nie szkodzi dziecku bo wogole sie nie wchłania tylko wydala rozbijając pęcherzyki powietrza w jelitach naprawde polecam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Wtajemniczenie
|
PATI SERDECZNE GRATULACJE!!
widać ze doświadczenie położnych nie poszło na marne,wymacala,wymierzyla brzuch i wiedziała ile bedzie dziecko ważyć.. Odrazu mowila ze Amelka bedzie duza dziewczynka. U innych wg USG tylu lekarzy się myliło. Miałam nadzieje ze w ostatnia noc się chociaż wyspie ,ale widać ze chyba godzina snu mi wystarczy ![]()
#3109 |
Rozeznanie
|
Halinka dziewczyny dobrze ci radzą zeby ściągnąć tylko troche pokarmu tak zeby poczuć ulgę bo jak nic nie zrobisz to moze ci sie zastój zrobic nie martw sie to przejdzie jak nie bedziesz odciagala duzo i do końca do produkcja ci sie nie zwiększy tylko unormuje
Zaczarowana uważaj na siebie odpoczywaj w każdej wolnej chwili organizm jest osłabiony po ciazy i po porodzie i jeszcze teraz katmieniem piersią i bardzo łatwo o infekcje...piersią napewno mozesz karmić bo ja z Weronika ok 5 dni po porodzie dostałam wysokiej gorączki prawie 40 stopni i nie miałam zadnych objawów i to nie był zastój lekarze podejrzewali Sepsę ale raczej to nie była sepsa w papiery mam wpisane nieznanej przyczyny infekcja w każdym razie spędziłam tydzien w szpitalu z wysoka goraczka której nie mogli zbić i na antybiotykach i normalnie mogłam karmic piersią tzn moja mama przyjeżdżała do szpitala i zabierała odciągnięte moje mleko dla Weroniki do domu...... Odpisywalam wam i zasnęłam ![]() I nas wszystko ok, Natalka to mała przyssawka ciagle by na piersi wisiała ale śmieszna jest bo je tak łapczywie ze za każdym razem odrazu pięknie mi beka, Zuzia pamietam była leniwa jadła powoli i sie denerwowałam bo nigdy nie bekała a ja jak idiotka po pol godziny z ją trzymałam do beknievia a tam nic.... ![]() Dzis mamy usg glowki w centrum Londynu o 10 rano mam nadzieje ze wszystko ok i to tylko tak na wszelki wypadek kazali nam przyjechac a nie dlatego ze cos sie pogorszyło...martwi mnie ze siniak po kleszczach od porodu wogole sie nie zmienił wyglada to okropnie i boje sie ze tak jej zostanie ![]() Ja jestem idiotką ![]() ![]() ![]() Staram sie was czytać na bierzaco i trzymam kciuki za te dziewczyny ktore sa jeszcze przed ![]() Uciekam spać bo za dwie godziny muszę wstać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie śpię od 3:30 już mnie szlag trafia, aż weszłam sprawdzić czy żadna nie rodzi.. ;-) Mamuśka wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie! Daj znać po badaniach koniecznie
![]() |
#3111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za 15min muszę się zacząć szykować a dopiero zaczynam mega ziewać. Ciekawe czy da się przespać naturalnie cc,ja chyba dzis tam zasne ![]() mamuśka też myślałam od kilku dni co tam u ciebie i Natalki. Oby z główka wszystko było dobrze no i siniak zszedł. ![]()
![]() |
#3112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie cisza w eterze ![]()
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie odpoczywac ale jak mala spi to wlacza mi sie czuwanie i patrze na nia czy wszystko ok, czy nie ulala itd. wiec nie spie, ale staram sie to zmienic. Polozna kazala mi spac w kazdej wolnej chwili i wprowadzam to w zycie, wczoraj spalam z 3 razy wiec juz jest sukces Polozna kazala mi rowniez uwazac na piersi zeby sie ubierac odpowiednio i nie chodzic ze tak powiem z cyckami na wierzchu przy otwartym oknie itd. ![]() To dopytaj sie o tego siniaka ![]() czemu jeszcze nie zniknal nie ladnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() ![]() ![]() A teraz co u mnie. Mimo wszystkiego co przeżyłam, a uwierzcie nie były to łatwe chwile jestem mega szczęśliwa, bo wiem ze było warto! Zastanawiam sie czy wszystko wam opisywać(bo sama chwila porodu była cudnym doświadczeniem i sam poród szybko poszedł ![]() ![]() Ja się czuję nawet dobrze od porodu spałam może z 6 godzin, nawet jak mały śpi to ja straszne czuwająco śpie, każde jego jęknięcie mnie budzi, ciągle sprawdzam czy jest mu ciepło i czy sie niczym nie okrył... Ciągle bym go przytulała i całowała, uwielbiam go ![]() ![]() ![]() A teraz troszkę o Kacperku: jest kochanym dzieckiem, co prawda niedawno dopiero pokazał że umie płakać, bo tak to tylko leżał i spał po porodzie ![]() ![]() ![]() Zdjecie małego wyślę później , musze pozgrywac z męża telefonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() mam nowe wieści The Fall urodziła wczoraj Kubusia przez cc. Ma 57 cm i waży 3800 g. Dwie godziny parła przy pełnym rozwarciu ale mały nie schodził w dół. Więcej szczegółów napisze z domu ![]() Dziewczyna a ja mam do was pytanie, czy miałyście lub macie ( jak jeszcze nie urodziłyście ![]() ![]() Czy to jakiś rodzaj skurczów czy po prostu dziecko na coś uciska? jak myślicie?
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-08-14 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka ja tez miałam takie bóle i polozna mowila ze to moga byc przepowiadające krzyzowe. Moni jeszcze raz gratuluje Kacperka!! Juz kij z tym przebiegiem porodu, ze Ci nie mowili o problemach. Wazne, ze szczesliwie urodziłas zdrowego bobasa ![]() Ja jestem za opisami wszystkich porodów. Moze piszcie na kolor na gorze tytul 'opis porodu' a opis na biało. Kto będzie chcial to sobie poczyta. Dzis wychodzimy!!! Nie mogę się doczekać az wyłożę się z mężem w lozku, miedzy nami Koteczek i obejrzymy 'Czystą krew' :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pępowiny, to u mnie na sr mówili że tak naprawdę przy porodzie większość dzieci jest w jakiś sposób owinięta i że to w większości przypadków nic nie znaczy, może tak właśnie było u Ciebie? Fajnie czuć optymizm z tego wpisu ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem, ale jak chodzę teraz na to ktg i nic się nie dzieje, to się mnie o różne rzeczy wypytują - o skurcze, twardnienia brzucha i właśnie bóle z kręgosłupa/krzyża, więc może to to? ![]()
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na zdjecia ![]() a opis porod pisz chetnie przeczytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że wychodzicie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.