|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() proszę o odpowiedź:) - krakersy, batoniki, dieta
Witam . Ostatnio kupilam krakersy w rossmanie okiszowo-sezamowe , chrupiace ciasteczka z pełnoziarnistej mąki orkiszowej.Skład b.ładny, 25 g/117 kalorii. Zdrowe? Probował ktoś ? Czy w malej ilosci nie zaszkodzi na diecie?
I batonik CORNY FREE wiśniowo-jogurtowy /68 kcal w batonie.Myśle ze do kawy tez ok. Oczywiscie w granicach rozsądku. I czy probowalyscie kawy z l-karnityna z rossmana ? Jest pyszna.Z dodatkiem fruktozy w skladzie. Czy te produkty smialo moge spozywac? Edytowane przez Kosmetykowo Czas edycji: 2014-08-13 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o odpowiedz:)
dużo tego !
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: prosze o odpowiedz:)
Starczy na rok
![]() A tak serio, to ta kawa trochę dla mnie chemiczna.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę o odpowiedź:)
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-13 o 23:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
chodzi o ilosc ok.6 sztuk. Szukam czegos co moge podjesc towarzysko do kawy.
![]() ![]() Kalorie są , ale sklad maja b.ładny, sa zdrowe.Orzechy tez maja duzo kalorii, ale powinnismy je jesc , ale ograniczajac ilosc , pistacje <mniam> Skład tych krakersów: pełnoziarnista mąka orkiszowa, 60% sezam, 38% sos sojowy Tamari (woda,soja,sól morska), mąka ryżowa, sól morska( z kontrolowanej biologicznie uprawy) Nie powinno sie chyba porównywac czekolady, ktora zawiera oprocz kalorii duzo cukrow, do takich krakersow ? Znacie jakies fajne przekąski procz owocow i warzyw (wkoncu ile mozna ) -ktorych mozna zjesc czasami troche wiecej do kawy bez wplywu na sylwetke, niskokaloryczne? Edytowane przez Kosmetykowo Czas edycji: 2014-08-14 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tez sa z firmy Enerbio(Rossmann) czyli z tej lepszej od strony zdrowotnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś mówiła o orzechach, a nie o krakersach to bym się nie odzywała z tymi kaloriami bo jak najbardziej się zgadzam, że są bardzo wartościowe. Ale krakersy uważam za zapychacz po prostu. Choć skoro chcesz tylko utrzymać wagę, a one Ci smakują, to nie widzę powodu abyś z nich rezygnowała
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-14 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie w ogóle liczenie kalorii to paranoja, bo uważam, że jak się je zdrowo, to można wcinać do syta i być szczupłym, a żołądek sam powie STOP w odpowiednim momencie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do przekąsek. Jak ja odstawiałam słodycze i miałam ochotę na coś słodkiego, jadłam muesli z jogurtem naturalnym. W muesli były kandyzowane owoce i/lub "czekoladowe" crunche i to pomagało mi wyrównac cukier, a dla równowagi "niezdrowego" miałam resztę posiłku zdrową ![]() Co z tego, że Twoje krakersiki mają "fajny skład" jak te półprodukty, z których zostały wykonane, utraciły wiele swoich wartości odżywczych podczas obróbki (przetwarzania)? Efekt końcowy z pewnością wielu witamin nie ma. Jeśli Twój organizm woła o witaminy, a Ty go będziesz zapychać węglowodanami (bo tego taki krakers zawiera najwięcej) to myślisz, że Twój organizm będzie zadowolony, a Ty syta i szczupła? No na pewno nie. Na Twoim miejscu poczytałabym o odżywianiu, np.: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sk%C5%8..._od%C5%BCywcze co kluczowe: "Składniki odżywcze spełniają trzy funkcje w organizmie:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: proszę o odpowiedź:) - krakersy, batoniki, dieta
Corny jest ok raz na jakiś czas, ale ta kawa to bullshit. chwyty makretingowe, placebo. nic nie daje. glupota straszna, nie ma sensu wyrzucac kasy w bloto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Oczywiście! Tak, jak napisałaś " w granicach rozsądku".
Szczerze powiedziawszy w momencie, gdy przestałam przejmować się liczeniem kalorii zauważyłam spadek wagi i centymetry w pasie same uciekały. Może to zabawne, ale to że mogę sobie pozwolić na chwilę przyjemności wcinając jakiś smakołyk bardziej mobilizuje mnie do działania. Poza tym uwielbiam zafundować sobie w ciągu dnia kawę, najlepiej Tchibo Gold Selection Crema z dodatkiem odrobiny mleka. Bez cukru rzecz jasna, bo co za dużo to nie zdrowo ![]() ![]() Motywacja, która daje taką czystą siłę, która pozwala góry przenosić – poczucie spełnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi !
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kosmetykowo Czas edycji: 2014-08-20 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A co myslicie o kupnych "Tostach typu grzanka" GRAHAM [Skorpor-Mamut]-54 kcal(13,8 g )
Na 2 sniadanie zjesc takie dwie z miodem i kawą lub 2-3 na kolacje z serkiem wiejskim? Czasami chce sie czegos innego,a te tosciki sa naprawde sycace i dobre (i maja duzo blonnika pokarmowego). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.