Dziwna sytuacja z sms-ami od chłopaka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 05:35   #1
ricca166
Wtajemniczenie

Dziwna sytuacja z sms-ami od chłopaka

Hej.
Jestem z chłopakiem od 0,5 roku, jeśli to ma znaczenie w tej sprawie, miałam wcześniej 2 związki (3 lata i 0,5 roku), w których panowie kręcili, a przynajmniej pisali nie tak jak trzeba do obcych dziewczyn.

Od początku jak się spotykałam z obecnym chłopakiem, przychodziły mi od niego raz na powiedzmy kilka dni/tygodni dziwne sms-y. Np. Początek wiadomości normalny, środek jakby do kolegi, pisany w jego stylu, i końcówka znowu normalna. Było takich smsów sporo przez te 0,5 roku. Ja zazwyczaj pytałam, czy to do mnie, ale nie weryfikowaliśmy ich nigdy, bo myślałam ,że się po prostu pomylił, albo mu się skopiowała część wiadomości do kolegów czy coś. Wczoraj dostałam od niego jakieś dwa zdania do mnie, a na końcu pisało : nie mogę się doczekać jak Cię jutro przytulę . Miał po mnie przyjechać po pracy, ale sobie myślę no dobra, jak jutro to jutro. Po czym wychodzę z pracy i czekał na mnie. Już mi się ciśnienie podniosło, i pytam co tu robi, skoro mi pisał, że jutro się widzimy. On zdziwiony nie wie, o co chodzi. Pokazał mi smsy jakie wymienialiśmy, i u niego nie było w ogóle tego zdania, a to był jeden ten sam sms wysłany o tej samej godzinie. Później zweryfikowaliśmy ostatnich kilka takich dziwnych smsów od niego no i rzeczywiście czasami miały część inną treść np. u niego był normalnie napisany smsów, a u mnie początek wzięty nie wiadomo skąd, a koniec ok.
Jestem osoba nieufna i nie wierzę w przypadki. Tzn. na pewno jest jakiś błąd w telefonie, albo w sieci, ale myślę, że on te smsy w podobnym czasie wysyłał do kogoś innego i część się jakoś skopiowała. Wcześniej to były smsy do kolegów bo widać było ,że to on pisał i taki język był, ale raczej jutro Cię przyulę do kolegów nie było.
Nie wiem co o tym myśleć, on dziś chce biling wydrukować i mi go pokazać, mówi ,że kocha i mu zależy i przez jakiś błąd w smsie nie chce mnie stracić. Ale co mi się nie spodobało, to to, że nie pokazał mi z kim pisał, na moje oskarżenie , że to miało być do kogoś innego. Wiecie o co chodzi, nie chcę mu grzebać w smsach, ale żeby pokazać ,że nie pisał tak do kogoś innego.
Jeśli chaotycznie napisałam, wybaczcie, ale sprawa jest mocno dziwna i nie wiem co robić za bardzo
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 06:32   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Dziwna sytuacja z sms-ami od chłopaka

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem z chłopakiem od 0,5 roku, jeśli to ma znaczenie w tej sprawie, miałam wcześniej 2 związki (3 lata i 0,5 roku), w których panowie kręcili, a przynajmniej pisali nie tak jak trzeba do obcych dziewczyn.

Od początku jak się spotykałam z obecnym chłopakiem, przychodziły mi od niego raz na powiedzmy kilka dni/tygodni dziwne sms-y. Np. Początek wiadomości normalny, środek jakby do kolegi, pisany w jego stylu, i końcówka znowu normalna. Było takich smsów sporo przez te 0,5 roku. Ja zazwyczaj pytałam, czy to do mnie, ale nie weryfikowaliśmy ich nigdy, bo myślałam ,że się po prostu pomylił, albo mu się skopiowała część wiadomości do kolegów czy coś. Wczoraj dostałam od niego jakieś dwa zdania do mnie, a na końcu pisało : nie mogę się doczekać jak Cię jutro przytulę . Miał po mnie przyjechać po pracy, ale sobie myślę no dobra, jak jutro to jutro. Po czym wychodzę z pracy i czekał na mnie. Już mi się ciśnienie podniosło, i pytam co tu robi, skoro mi pisał, że jutro się widzimy. On zdziwiony nie wie, o co chodzi. Pokazał mi smsy jakie wymienialiśmy, i u niego nie było w ogóle tego zdania, a to był jeden ten sam sms wysłany o tej samej godzinie. Później zweryfikowaliśmy ostatnich kilka takich dziwnych smsów od niego no i rzeczywiście czasami miały część inną treść np. u niego był normalnie napisany smsów, a u mnie początek wzięty nie wiadomo skąd, a koniec ok.
Jestem osoba nieufna i nie wierzę w przypadki. Tzn. na pewno jest jakiś błąd w telefonie, albo w sieci, ale myślę, że on te smsy w podobnym czasie wysyłał do kogoś innego i część się jakoś skopiowała. Wcześniej to były smsy do kolegów bo widać było ,że to on pisał i taki język był, ale raczej jutro Cię przyulę do kolegów nie było.
Nie wiem co o tym myśleć, on dziś chce biling wydrukować i mi go pokazać, mówi ,że kocha i mu zależy i przez jakiś błąd w smsie nie chce mnie stracić. Ale co mi się nie spodobało, to to, że nie pokazał mi z kim pisał, na moje oskarżenie , że to miało być do kogoś innego. Wiecie o co chodzi, nie chcę mu grzebać w smsach, ale żeby pokazać ,że nie pisał tak do kogoś innego.
Jeśli chaotycznie napisałam, wybaczcie, ale sprawa jest mocno dziwna i nie wiem co robić za bardzo
Ty masz, o ile dobrze kojarzę, jakieś mocno nieciekawe doświadczenia z ex facetem / facetami. Jeden chyba nawet był z leksza "psychiczny"? Nowy związek, to nowy związek, ale rozumiem, że pół roku to znowu nie tak dużo i że łatwo to kruche zaufanie (dopiero się budujące) rozbić. Hmm, a czemu nie pokazał od razu SMS-ów (byłoby po sprawie), za to chce pokazywać biling? Nie rozumiem tej logiki. Może myślał, że łatwo odpuścisz temat, a widząc, że nie, teraz chce jakoś ratować sytuację? Jak rozumiem ma zapowiedziane, że wszelkie kombinowanie = koniec związku?

O tym facecie i związku to mam nadzieję pierwszy wątek?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 06:38   #3
patrycjamy
Raczkowanie

Biling... ni pokaże treści smsów, a to najbardziej chodzi, w ogóle nie jestem pewna czy pokaże tylko wychodzące czy również przychodzące- słyszałam że jedne z nich. Nie mam aż takiej wiedzy, bo jedyny na jaki sprawdziłam to swój pobieżnie logując się na iboa w celu sprawdzenia ilości wykorzystanych minut
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 06:40   #4
anpapi
Zadomowienie

co do tych smsów - dla mnie to nic dziwnego, bo sama miałam podobny problem z numerem koleżanki. bardzo dużo smsowałyśmy i w pewnym momencie, nie wiem czy z winy mojego telefonu czy jej czy może sieci, ale przychodziło część nowej wiadomości, a np. środek wyrwany z wiadomości sprzed miesiąca czy tygodnia, więc mogę pocieszyć, że tak się czasami zdarza
Stary 2014-08-14, 07:14   #5
meganem
Raczkowanie

z jednej strony go rozumiem, bo chce chronić swoją prywatność. Ale z drugiej, skoro twierdzi, że nie chce cię stracić i mu zależy itp, to czemu ukrywa te sms-y? Jakby nie miał nic do ukrycia, to dla świętego spokoju by ci je pokazał, a nie komplikował sobie życie jakimiś bilingami

https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=216083

E. Chodakowska :
Bikini x 22
Sukces x 19
Turbo wyzwanie x 27
Killer x 4
Metamorfoza x 3
Turbo spalanie x 5

Huragan Workout x 4
meganem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 07:26   #6
nice09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
co do tych smsów - dla mnie to nic dziwnego, bo sama miałam podobny problem z numerem koleżanki. bardzo dużo smsowałyśmy i w pewnym momencie, nie wiem czy z winy mojego telefonu czy jej czy może sieci, ale przychodziło część nowej wiadomości, a np. środek wyrwany z wiadomości sprzed miesiąca czy tygodnia, więc mogę pocieszyć, że tak się czasami zdarza

Mam to samo.. Najczęsciej z sms od bliskich. Czesto jak sms jest dlugi to dostaje początek aktualna a srodek sprzed miesiąca.. ale nigdy nie zdarzylo się zeby w tym sms byłą druga częsc sms do jakiejś innej osoby.
Ja bym chyba zrobiła wojne... na 100% napisał do kogoś o tym przytulaniu.. i to nie było do Ciebie skoro mieliście się widzeć za chwilę a nie na następny dzień. Zapytaj go wprost do kogo to było. Skoro jest z Toba to do kogo innego mogł ak napisać? do mamy ?siostry??? Nie sądze.
nice09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 07:32   #7
agnes188
Zakorzenienie

Mi sie zdarzylo jak mialam dwa lata temu wczesniejszy tel ze wlasnie poczatek smsa noey dalej stary sms ktory juz wczesniej czytalam ale tez sienie zdarzalo zeby tam byla tresc wczesmiej do mnie nie wysylana

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 07:34   #8
Katherine345
Raczkowanie

A nie sądzisz, że może to być urywek smsa np sprzed tygodnia/miesiąca który wysyłał do Ciebie? Przypomnij sobie czy kiedyś Tobie nie napisał takiego smsa.
Katherine345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 07:38   #9
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katherine345 Pokaż wiadomość
A nie sądzisz, że może to być urywek smsa np sprzed tygodnia/miesiąca który wysyłał do Ciebie? Przypomnij sobie czy kiedyś Tobie nie napisał takiego smsa.
Może tak.

Ja się jeszcze nie spotkałam z mieszaniem dwóch wiadomości ze sobą (i to jeszcze sprzed kilku miesięcy), za to często dostaję SMS-y bez np. środkowego. Jest pierwszy i ostatni na przykład. Pewnie zależy od sieci lub modelu telefonu.
Stary 2014-08-14, 07:50   #10
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganem Pokaż wiadomość
z jednej strony go rozumiem, bo chce chronić swoją prywatność. Ale z drugiej, skoro twierdzi, że nie chce cię stracić i mu zależy itp, to czemu ukrywa te sms-y? Jakby nie miał nic do ukrycia, to dla świętego spokoju by ci je pokazał, a nie komplikował sobie życie jakimiś bilingami
Zakładając, że jest niewinny, może na to nie wpadł, bo nie wiedział o co chodzi. Ja nie proponowałam, żeby mi pokazał smsy do innych. Za to chciał jechać od razu do domu i pokazać mi facebooka ,że z nikim nie pisze.
Skoro piszecie, że takie coś się zdarza, to może i tak było. Czeka mnie analiza smsów z 8 miesięcy, bo pamiętam, że to było od początku. Ale raczej te urywki wyglądają na pisane do kogoś innego (wcześniej do kolegów, opróćz tego ostatniego). Jeśli znajdę identyczne zdanie, to może jest nadzieja.
Inna sprawa, że w sumie jaka by nie była prawda, to z zaufaniem coś ciężko u mnie :/.

EDIT: Przeszperałam tą historię rozmów i znalazłam identycznego smsa ( w tych samych miejscach zapomniał znaków interpunkcyjnych i odstępów) z dnia 1 czerwca.Chyba to już nie jest przypadek. Ale narobiłam siary. Wychodzi na to ,że powinnam dać mu spokój, bo jestem psychicznie zryta ;/. Nie wiem, co robić.

Edytowane przez ricca166
Czas edycji: 2014-08-14 o 08:58
Stary 2014-08-14, 09:24   #11
Coverpink
<3 wizażowanie...

Cytat:
EDIT: Przeszperałam tą historię rozmów i znalazłam identycznego smsa ( w tych samych miejscach zapomniał znaków interpunkcyjnych i odstępów) z dnia 1 czerwca.Chyba to już nie jest przypadek. Ale narobiłam siary. Wychodzi na to ,że powinnam dać mu spokój, bo jestem psychicznie zryta ;/. Nie wiem, co robić.

Ochlon, wyjasnij, przepros. Ale glownie ochlon - wyglada na to, ze chlopak jest ok
Coverpink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 09:35   #12
Leszy
Zakorzenienie

Często gęsto może też być tak, że pewna część wiadomości kompletnie obcej osoby dostaje się do naszego wysyłanego smsa. Jest to najzwyklejszy błąd sieci.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 11:00   #13
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Coverpink Pokaż wiadomość
Ochlon, wyjasnij, przepros.
i obiecaj poprawę i się tego trzymaj, bo możesz kiedyś w ten sposób rozwalić wam związek.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 11:14   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Zakładając, że jest niewinny, może na to nie wpadł, bo nie wiedział o co chodzi. Ja nie proponowałam, żeby mi pokazał smsy do innych. Za to chciał jechać od razu do domu i pokazać mi facebooka ,że z nikim nie pisze.
Skoro piszecie, że takie coś się zdarza, to może i tak było. Czeka mnie analiza smsów z 8 miesięcy, bo pamiętam, że to było od początku. Ale raczej te urywki wyglądają na pisane do kogoś innego (wcześniej do kolegów, opróćz tego ostatniego). Jeśli znajdę identyczne zdanie, to może jest nadzieja.
Inna sprawa, że w sumie jaka by nie była prawda, to z zaufaniem coś ciężko u mnie :/.

Może jednak za szybko zaczęłaś nowy związek, po nieciekawych przygodach z poprzednimi.

Tutaj albo ufasz, albo nie. Znalazłaś takiego samego SMS-a, czyli prawdopodobieństwo błędu sieci wzrosło. Z drugiej strony są faceci wysyłający do kilku kobiet te same SMS-y. Ty sama powinnaś wiedzieć już po tych kilku miesiącach (chociaż zależy jak intensywny związek) jakim mniej więcej jest człowiekiem - przynajmniej w założeniach. Po co tworzysz z kimś związek, po co Ci drugi człowiek - na to również sobie odpowiedz.

Byłaś już (bo nadal nie wiem, czy dobrze kojarzę Twój nick) w takich związkach, gdzie faceci coś kręcili? Intuicja Ci to podpowiada, żeby zainteresować się sprawą, czy samo wychodziło?
Stary 2014-08-14, 12:21   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Nic nie robić, przeprosić go i zapomnieć o sprawie.

Myślę, że jesteś przewrażliwiona, może przez poprzednich facetów - pracuj nad tym. Nie warto być naiwną, ale nadmiernie nieufną też nie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 17:54   #16
dorotkaanna
Raczkowanie

moja znajoma miala podobny przypadek . do wiadomosci do jednej osoby wklejaly sie czesci wiadomosci smsa wyslanego/otrzymanego do/od innej osoby. zadzwonila do sieci i Pan poradzil czyscic skrzynke odbiorcza / nadawcza. i stwierdzil ze sie takie rzeczy czesto zdarzaja
dorotkaanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 19:21   #17
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorotkaanna Pokaż wiadomość
moja znajoma miala podobny przypadek . do wiadomosci do jednej osoby wklejaly sie czesci wiadomosci smsa wyslanego/otrzymanego do/od innej osoby. zadzwonila do sieci i Pan poradzil czyscic skrzynke odbiorcza / nadawcza. i stwierdzil ze sie takie rzeczy czesto zdarzaja
Serio?? Przeciez to okropne. Z marszu bym z takiej sieci zrezygnowala, gdyby jakis blad wysylal prywatne smsy do jednej osoby innej osobie.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 19:28   #18
Rocker
Raczkowanie

Na pewno ma jakiegoś wirusa na telefonie i przez to te sms-y są nie takie jak trzeba (spotkałam się już z takimi sytuacjami u znajomych - wysyła się coś, a drugiej osobie dochodzi coś innego; dziwne ale się zdarza).
Ja bym pewnie zaufała i zignorowała tę sprawę, a zaczęła się martwić jakby coś podobnego się powtórzyło...
Nie wiem czemu rzeczywiście nie pokazał Ci z kim pisał... Może należy dla osób wysoce ceniących swoją prywatność i po prostu odruchowo odmówił bo nie wyobraża sobie grzebania w czyichś wiadomościach i vice versa
Rocker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 19:42   #19
thirky
on tired little feet

Cześć, ja miałam kiedyś tak że przychodziły mi smsy w których były części wiadomości które dana osoba wysłała mi już dawno temu. Nigdy mi się nie zdarzyło żeby wkradło się coś przeznaczonego dla innej osoby.
Może te rzeczy w stylu "Widzimy się jutro" czy "chciałbym cię przytulić" chłopak pisał w wiadomościach do Ciebie kilka miesięcy temu i teraz coś się w sieci/ telefonie psuje i wcina to do nowych smsów

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 19:43   #20
bulka114
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
Ja tak samo miałam, z esami od chłopaka i czasem wychodziły nieporozumienia, bo część poprzednich wiadomości same sie kopiowały i wysyłały do mnie, choć u niego w skrzynce było co innego.

"Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale."
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 19:49   #21
poshh
Zadomowienie

spokojnie, u mnie jest podobna sytuacja, w tym, że to ode mnie przychodzą takie dziwne smsy parę różnych esemesów, wysłanych parę dni temu, tygodni, lub więcej łączy się i wychodzi taka hybryda.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-15, 00:33   #22
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Byłaś już (bo nadal nie wiem, czy dobrze kojarzę Twój nick) w takich związkach, gdzie faceci coś kręcili? Intuicja Ci to podpowiada, żeby zainteresować się sprawą, czy samo wychodziło?
Byłam.Z pierwszym samo wyszło, drugiego w sumie na własne życzenie miałam, wiedziałam, że mogę się spodziewać, bo był lowelasem, w sumie aż tak bardzo mi nie zależało.
Pracuję nad panowaniem nad emocjami, ale do końca już nie zaufam nikomu.
Stary 2014-08-15, 07:04   #23
_ema_
Zakorzenienie

Też tak miałam. W sensie z tymi smsami.
Przychodziły pocięte i posklejane z innymi, starymi smsami. Więc wystarcza, że chłopak pisał do Ciebie kiedyś 'kiedyś Cię przytulę' i mogło się to przykleic do innej wiadomości
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-15, 09:15   #24
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Byłam.Z pierwszym samo wyszło, drugiego w sumie na własne życzenie miałam, wiedziałam, że mogę się spodziewać, bo był lowelasem, w sumie aż tak bardzo mi nie zależało.
Pracuję nad panowaniem nad emocjami, ale do końca już nie zaufam nikomu.
Sorry, ale własnemu partnerowi, który powinien być dla Ciebie najbliższym człowiekiem (ja nie mówię, że po pół roku i nie wiadomo, czy ten facet będzie w stanie) musisz ufać, inaczej nic z tego. Inaczej byle telefon od kobiety, która pomyliła numery, czy czyjeś słowa "a chyba widziałam dzisiaj Twojego Mietka na tej i na tej ulicy" i Ty będziesz dostawała "do głowy", przeprowadzała śledztwo, trząść się ze złości, niepewności. To nie może tak wyglądać. Zastanów się naprawdę dobrze, czy to ten człowiek i ten czas na kolejny związek, inaczej znowu stracisz sporo czasu na kolejną znajomość która nie rokuje.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-08-15 o 09:53
Stary 2014-08-15, 10:26   #25
chwast
Zakorzenienie

Tez taki mialam...Z tymi smsami.

A tylko jak nie umiesz ufac to nie wchodz w zwiazek...

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-15, 18:21   #26
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Sorry, ale własnemu partnerowi, który powinien być dla Ciebie najbliższym człowiekiem (ja nie mówię, że po pół roku i nie wiadomo, czy ten facet będzie w stanie) musisz ufać, inaczej nic z tego. Inaczej byle telefon od kobiety, która pomyliła numery, czy czyjeś słowa "a chyba widziałam dzisiaj Twojego Mietka na tej i na tej ulicy" i Ty będziesz dostawała "do głowy", przeprowadzała śledztwo, trząść się ze złości, niepewności. To nie może tak wyglądać. Zastanów się naprawdę dobrze, czy to ten człowiek i ten czas na kolejny związek, inaczej znowu stracisz sporo czasu na kolejną znajomość która nie rokuje.
Człowiek ten, bo dba jak nikt inny o to ,żeby było dobrze,ale dokładnie odpowiem na to pytanie za kilka lat , bo na początku to zazwyczaj tak jest. Akurat mam schizę w drugą stronę : jak pisze smsa to specjalnie nie patrzę na telefon, na facebooku to samo itp. No ale pracuję nad sobą, teraz trochę wybuchłam, bo jak pokazał mi smsa, to chciałam pobyć sama, przeanalizować jak to się mogło stać, przemyśleć, ale on mnie nie chciał puścić póki nie powiem o co chodzi. No tak wyszło, ale nie dał mi żadnego znaku, że coś nie tak z nim w tym temacie, odkąd jesteśmy razem.
Stary 2014-08-15, 21:13   #27
Mimiko
BAN stały

Laska, nie panikuj. Takie smsy o niczym nie świadczą. Miałam parę razy tak samo jak Twój chłopak, czyli wysyłałam do kogoś sms, a ten ktoś dostawał wiadomość ze zmienioną treścią. I tak np, do chłopaka pisałam, że go kocham i sie jutro zobaczymy, a on otrzymał sms, że go kocham, jutro ide do fryzjera, a aparat nie działa. I to wcale nie znaczyło, że w tym czasie pisałam do kogoś innego, tylko jakby ten sms połączył się z jakimś dawno wykasowanym pisanym do niego, ale w przeszłości. Także ta wiadomosc o przytulaniu to na bank był jaki stary sms wysłany do Ciebie, nie będzie go już w pamięci telefonu, a jednak jakimś cudem połączył się z nową wiadomością. Nie wiem czy to wszystko dobrze tłumacze, ale przekaz jest jasny, na tej podstawie nie możesz wyrokować, że cię zdradza.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 21:18   #28
pablksz8
Przyczajenie

Jako facet powiem Ci, że panikujesz.... za poważne wnioski wysuwasz... a poza tym chłopak to nie musi się od razu kojarzyć ze złem całego świata.
Musisz wyjaśnić to nieporozumienie.
Ehh sam pamiętam jak pisałem całe melodramaty i monologi smsowe....z bramki. To były czasy ale z tego czasu co mi pozostało? Wysyłanie z bramek wiadomości. Jakby w wyjaśnianiu zabrakło odwagi na rozmowę na żywo lub zabrakło kasy na koncie. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-03-13 o 13:49 Powód: reklama
pablksz8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 21:41   #29
pomara123
Przyczajenie

Pracuję w BOK u jednego z operatorów. Sytuacja którą opisujesz jest wynikiem błędnego działania telefonu (Twojego lub nadawcy wiadomości). Rzeczywiście taka sytuacja zdarza się bardzo często, problem występuje najczęściej w Samsungach, w których potwierdzono wadę fabryczną. Oczywiście pozostali producenci telefonów również mogą mieć ten problem.
Autorko, sms którego otrzymałaś to z całą pewnością część wiadomości, którą jakiś czas temu wysyłał do Ciebie Twój chłopak (nie ma możliwości aby wiadomość dotyczyła numeru innej osoby), także tym się na pewno nie przejmuj ;-) Chociaż mnie zastanowiłoby to, dlaczego Twój partner nie chciał Ci dać wglądu do swoich smsów, skoro nie miał nic do ukrycia. No chyba że chowa przed Tobą jakieś inne smsy
Odnośnie billingu - można sprawdzić tylko numer telefonu na który był wysłany sms, datę oraz godzinę. Treści NIE MOŻNA ZWERYFIKOWAĆ. Tak samo nie ma również wglądu w smsy przychodzące.

Edytowane przez pomara123
Czas edycji: 2015-03-11 o 21:43 Powód: Dopisanie paru słów
pomara123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 11:36   #30
Elfir
Zakorzenienie

Nigdy nie miałam takiego problemu z smsami.
Ale nawet mi nie przyszło do głowy, że można pisać takie długie, co przychodzą w kilku częściach!
Jak mam coś więcej do napisania niż "przyjedz na 16-ta" to wysyłam maila albo dzwonię.

Czyżby twórcy telefonów nie przewidzieli nastoletniej kreatywności pisarskiej w smsach?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-03-12 o 11:36 Powód: poprawienie błedu
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości