Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 12:12   #511
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Az takie bolesne to nie było Jak łapią mnie skurcze łydek, to ryczę z bólu, a jak brzuch, to tak trochę mi stwardniał i pobolewał jak na okres trochę, no i plecy też bolały...
Obawiam się, że bóle krzyżowe nie ominą mnie przy porodzie
No ale mnie tak przez dosłownie 5 sekund złapało,brzuch stwardniał i puściło i jak taki jest ból porodowy to ja dziękuję bardzo,wychodzę Najgorsze,że ja bólu brzucha na okres nie znam wcale,jedyne co to plecy mnie bolały a ostatnio słyszałam plotkę tudzież fakt,że jak przy okresie plecy bolały to przy porodzie bardzo często są bóle krzyżowe mam nadzieję,że to bajka...
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny, co do ubrania Malucha na wyjście... Może to głupie pytanie, ale ubieracie rajstopki? Nie mam pojęcia jak ubrać takiego szkraba, żeby nie przegrzać. Termin mam na początek września... I chyba Tżtowi naszykuje dla Małej dresik, buciki, body z krótkim rękawkiem i z długim (zależnie od pogody), i do tego ciepły kocyk do przykrycia. Chyba starczy...
Ja mam na koniec września ale chyba rajstopek nie założę będę się bała a po za tym jak ubiorę śpiochy na to kombinezon to chyba dziecko nie zmarznie. Bo przecież byle do auta wejść a i tak dziecko będzie opatulone w kocyk to przez tą minutę przed samochodem chyba nie zdąży zmarznąć

Tak myślę,że jak faktycznie nie będzie szału z pogodą to trzeba będzie czapkę kupić... I tak chciałam kupić na jesień jakąś,bo spacery itp.
Jaki rozmiar najbezpieczniej kupić?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:12   #512
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ile płaciłaś za Octanisept?
Też muszę zakupić Bo można nim pępuszek przemywać, prawda? Koleżanka tak robi, bo jej w szpitalu tak powiedzieli no i dla siebie miała na ranę po cc.

Wkurzam się, bo okazuje się, że ciągle czegoś mi brakuje
Nie mam też grzebyczka/szczoteczki/nożyczek dla małej. W Rossmannie powinnam dostać bez problemu prawda?
22,99 zł dokładnie za octanisept.
W Rossmanie dostaniesz na pewno,ale i w aptece- wiec w razie czego jedna trasa.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:12   #513
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za lanie, boli jak cholera, ale zasłużyłam

kurde, aż tak?
To niedobrze, a może coś się będzie działo?
Oj chciałabym żeby sie działo. Ale znając moje szczęście to
25 mam termin w szpitalu i zobaczymz ci powiedzą czy zostawiamy czy rodzimy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-14, 12:13   #514
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Asiu! Nic się złego nie stanie! Pamiętaj rodzic mialysmy 25 sierpnia! Pamietsz, praweda? Wiec torbę możesz pakować. Ja tez spakuje dziś lub jtr.
Z tym,ze muszę jednak poród prelozyc na 26 sierpnia,bo 25.08. z Majulka muszę jeszcze do alergologa pojechać, heheheh;p.
Pamiętam, pamiętam
Hehe, oj tam, oj tam, jeden dzień później urodzisz i będzie git, alergolog też ważny

Dziękuję, dziękuję Jestem zła na siebie, że tak myślę, ale czasem to silniejsze.

Grzebię w tych ubrankach dla małej - póki co poukładane w kartonie bo czekamy na szfę aż przyjdą zrobić no i teściowa je tak poukładała ładnie, wyprasowała, ale patrzę, że coś tam na dnie leży i co? Okazało się, że dała nam pościel.. W ATOMÓWKI Dla mnie pewnie, bo cała różowa, heh, nieźle, czadowa jest Z resztą ja tam lubię takie kolorowe gadżety, co z tego, że duża jestem

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:14   #515
201610121609
Konto usunięte

Ja sie ułożyłam na narozniku oglądając dr housa, zrelaksowana prawie zasnęłam i tak ćmiąco okresowo rozbolał mnie brzuch...chwile trzymało i chyba przeszło chociaz jakies tam echo jeszcze czuje...nie wiem czy to skurcz przepowiadajacy (ale moze to byc takie słabe?) czy efekt tego, ze jadłam winogrona
W każdym razie sie rozbudziłam to chyba czas złożyć w końcu ta karuzelke
Jutro równe 3 tyg do terminu porodu ..

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:14   #516
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Ile płaciłaś za Octanisept?
Też muszę zakupić Bo można nim pępuszek przemywać, prawda? Koleżanka tak robi, bo jej w szpitalu tak powiedzieli no i dla siebie miała na ranę po cc.

Wkurzam się, bo okazuje się, że ciągle czegoś mi brakuje
Nie mam też grzebyczka/szczoteczki/nożyczek dla małej. W Rossmannie powinnam dostać bez problemu prawda?
Spokojnie dostaniesz w Rossmanie
Milka tak mnie kopie swoimi girkami, że brzuch i piersi to mi tak faluja

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:15   #517
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
O rajciu
Ale nie bolało mocno. Dzisiaj od rana pobolewa mnie brzuch jak na okres. Tak chwilę, przez minutę i przechodzi. To są skurcze?

W ogóle bierzecie witaminy nadal?
Skończył mi się w poniedziałek Femibion i nie wiem co teraz kupić.

Simran wybaczam
I też zapakuję welurowy dresik, dzięki

Jejku ja zapomnialam o tych witaminach od pewnego czasu.Ale jem dużo warzyw, owoców, umiarkowani Miesa, nabiału to chyba nie jest źle.
Ale i tak zaczne brać.
Ja mam prenatal classic i one SA tańsze niż febibion, placilam 59 zł około za trzy miesięczny zapas.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-08-14 o 12:33
Stary 2014-08-14, 12:16   #518
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Oj chciałabym żeby sie działo. Ale znając moje szczęście to
25 mam termin w szpitalu i zobaczymz ci powiedzą czy zostawiamy czy rodzimy.

To trzymam kciuki mocno Jeszcze się okaże, że Justek będzie z Wami szybciej niż myślisz.

Najważniejsze, aby wyniki były dobre

Anesh dzięki
A będziesz używała go do pępuszka też?

Meta ja też nie wiem jak z tą czapeczką.
A po wyjściu do domu dziecku powinno się w domu pierwsze dni zakładać czapeczkę, co nie?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-14, 12:19   #519
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
To trzymam kciuki mocno Jeszcze się okaże, że Justek będzie z Wami szybciej niż myślisz.

Anesh dzięki

A po wyjściu do domu dziecku powinno się w domu pierwsze dni zakładać czapeczkę, co nie?
Nam polozna mowila, ze w domu nie zaklada sie czapeczki, chhba ze po kapieli to wtedy tak.
Ja tez nie wiem w co ubrac mala na wyjscie do domu. Najchetniej dlugie body, polspiochy(ciekawe czy to nie podrazni pepka) i na to sweterek. Czapeczke na uszka, a w aucie kocykiem przykryc. Sama nie wiem.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:20   #520
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ja sie ułożyłam na narozniku oglądając dr housa, zrelaksowana prawie zasnęłam i tak ćmiąco okresowo rozbolał mnie brzuch...chwile trzymało i chyba przeszło chociaz jakies tam echo jeszcze czuje...nie wiem czy to skurcz przepowiadajacy (ale moze to byc takie słabe?) czy efekt tego, ze jadłam winogrona
W każdym razie sie rozbudziłam to chyba czas złożyć w końcu ta karuzelke
Jutro równe 3 tyg do terminu porodu ..

My mamy nawet nie złożone łóżeczko, ale to dlatego, że pierwsze dwa tygodnie będę u mamy,więc nawet go tu nie przywoziliśmy, bo po co?
Pościel wyprana, mama poprasowała, więc tylko złożyć, ale to się zdąży zrobić, więc się tak nie spinam.

Ja właśnie znowu miałam taki skurcz, brzuch się mocno spiął, lekko zabolało jak na okres i zabrakło mi tchu

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-14, 12:22   #521
aa2
Zakorzenienie

dzieńńńń doberek

Aniu chyba cos sie zaczyna u ciebie dziac, moze weź sobie od kokoś numer telefonu zeby dac znac co z wami?

dziewczyny co do przehrzewania dzieci to pamietajcie ze nasze małe dzieciatka dopiero wyskocza z bezpiecznego i ciepłego brzuszka i dla nich tez bedzie troche taki szok temperatur wiec , pamietajcie tez zeby nei przesadzić w druga strone i zeby maluszkowi nie było zimno, Asia chyba pisała ze ma rózne rzeczy na wszelki wypadek spakowane-bardzo dobrze bo nei wiadomo jaka bedzie pogoda, a jakas letnia czapeczka taka na wszelki wypadek nie jest zła-tym bardziej we wrzesniu, juz tez bez przesady z tymi czapeczkami , ja w pazdzierniku lekka czapke małemu włożyłam, taka zwykła cienka bawełniana=na wyjscie była idealna

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:

Anesh dzięki

no co ty, ja nei zakładałam po co w domu czapka?
chyba ze bedziesz widziałą ze faktycznei w czyms to pomaga, ze małej zimno czy cos

ja tam nie miałam sumienia trzymac młodego w domu w czapce, my tez przeciez nei zakładamy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:24   #522
Ana***
Zakorzenienie

Asiu będziesz w rożek do fotelika wkładać?

I sio z tymi myślami!!!
chociaż ja też mam różne wczoraj miałam fazę trucia, a co jak umrę

a co do skurczy to ja tydzień temu już takie miałam ze dziękuje... ;/ co 10 min przecież brzuch się robił jak głaz bolało... a do tego tak się opinał że było widac jak ściska małą ;/ bardzo podobne do tych co jak byłam w szpitalu.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:24   #523
Niestabilna
Wtajemniczenie

I 88Ekaterina88

Dziewczyny robilyscie te badania na B-Streptokokken (paciorkowiec)
Jezeli nue to się dobrze zastanówcie. Bo w de nie daja prifilajtycznue antybiotyku jak w Polsce. Właśnie dzwoniła pani dr i powiedziala ze wynik pozytywny. A miałam nie robić. CALE szczęście. Ja placilam 30 euro.

Stary 2014-08-14, 12:26   #524
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzieńńńń doberek

Aniu chyba cos sie zaczyna u ciebie dziac, moze weź sobie od kokoś numer telefonu zeby dac znac co z wami?

dziewczyny co do przehrzewania dzieci to pamietajcie ze nasze małe dzieciatka dopiero wyskocza z bezpiecznego i ciepłego brzuszka i dla nich tez bedzie troche taki szok temperatur wiec , pamietajcie tez zeby nei przesadzić w druga strone i zeby maluszkowi nie było zimno, Asia chyba pisała ze ma rózne rzeczy na wszelki wypadek spakowane-bardzo dobrze bo nei wiadomo jaka bedzie pogoda, a jakas letnia czapeczka taka na wszelki wypadek nie jest zła-tym bardziej we wrzesniu, juz tez bez przesady z tymi czapeczkami , ja w pazdzierniku lekka czapke małemu włożyłam, taka zwykła cienka bawełniana=na wyjscie była idealna

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

no co ty, ja nei zakładałam po co w domu czapka?
chyba ze bedziesz widziałą ze faktycznei w czyms to pomaga, ze małej zimno czy cos

ja tam nie miałam sumienia trzymac młodego w domu w czapce, my tez przeciez nei zakładamy

O to czyli miałam dobry pomysł z tymi różnymi ubrankami, czyli coś w tym mózgu mam

Nie wiem właśnie tak pytam tylko Bo jak będę chciała przewietrzyć pokój to wtedy trzeba założyć co nie? Mamy małe mieszkanie, więc nie miałabym gdzie małej na ten czas wynieść.
Ech, coś czuję, że przydałaby się instrukcja obsługi do tego mojego maluszka

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-14, 12:26   #525
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
W domu? myślałam,że po kąpieli a w każdym bądź razie każda mama,którą znam zakładała taką czapeczkę po kąpieli ale później minęło im to i już nie zakładały,tylko tak o na pierwsze dni ja tam kupiłam jedną taką tą cieniutką i dokupię jeszcze drugą i najwyżej będzie po kąpieli,chyba w domu dziecko nie zmarznie bez czapeczki

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:27   #526
allckarola
Zadomowienie

Chyba czas pomyslec o obiedzie bo zaczynam sie glodna robic i dzisiaj mnie tak suszy ze masakra ;D
Kurde wiem ze jest jeszcze wczesnie ale chcialabym juz urodzic jakos mi brakuje dzidzi a kopanie mi nie wystarcza. Dobrze ze dluzszy weekend to maz bedzie bo niby sa siostry w domu ale jakos nuda jedna sie uczy bo ma poprawke we wrzesniu a mlodsze graja na kompie caly dzien
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:29   #527
Ana***
Zakorzenienie

Asiu foto dla Ciebie

o takim kombinezoniku mówiłam
coś jakby welur ale sama nie wiem co to

dwie cienkie czapeczki bawełniane bo w wyprawce mam, pewnie po porodzie zakładają... no i jedną mam taką troszkę cieplejszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stroj.jpg (69,9 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-08-14 o 12:33
Stary 2014-08-14, 12:30   #528
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
My mamy nawet nie złożone łóżeczko, ale to dlatego, że pierwsze dwa tygodnie będę u mamy,więc nawet go tu nie przywoziliśmy, bo po co?

Pościel wyprana, mama poprasowała, więc tylko złożyć, ale to się zdąży zrobić, więc się tak nie spinam.

Ja właśnie znowu miałam taki skurcz, brzuch się mocno spiął, lekko zabolało jak na okres i zabrakło mi tchu

Ja to z pościeli na poczatek tylko prześcieradło bo tak to rożek czy otulaczek
Mi tchu nie zabrakło na szczęście ale nadal nie wiem czy to skurcz czy winogrona bo w sumie jakiegoś wyjątkowego spięcia brzucha tez nie poczułam ale potrzebuje jeszcze chociaz tydzień bez porodu

Stary 2014-08-14, 12:34   #529
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Asiu będziesz w rożek do fotelika wkładać?

I sio z tymi myślami!!!
chociaż ja też mam różne wczoraj miałam fazę trucia, a co jak umrę

a co do skurczy to ja tydzień temu już takie miałam ze dziękuje... ;/ co 10 min przecież brzuch się robił jak głaz bolało... a do tego tak się opinał że było widac jak ściska małą ;/ bardzo podobne do tych co jak byłam w szpitalu.
Właśnie nie wiem Aniu Ale chyba nie? Może spakuję taki gruby kocyk, bo w rożku chyba mało wygodnie by dziecku było. Nie wiem

Ach, też takie głupoty miałam ostatnio w głowie.

Te skurcze pewnie już będą na porządku dziennym, ech

Magda, to ten posiew tak? W Pl z tego co wiem każda kobieta ciężarna musi je mieć zrobione. Ja zrobiłam w zeszłym tygodniu bo gin się spinał, by szybko to zrobić, w razie jakbym urodziła już. Napisano "nie wyhodowano": więc chyba okej?
Ja nie płaciłam za to. Chodzę prywatnie, gin dał mi tą próbkę ze skierowaniem i musiałam zanieść do laboratorium i nic nie płaciłam już

Cytat:
Asiu foto dla Ciebie

dwie cienkie czapeczki bawełniane bo w wyprawce mam, pewnie po porodzie zakładają... no i jedną mam taką troszkę cieplejszą
Gdzie to foto maleńka? Nic nie widzę

Meta no nie wiem, hehe, w sumie nie powinno zmarznąć, tak pytałam Chociaż po kąpieli pewnie bym założyła na trochę przez pierwsze dni

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Już widzę, ale piękny ten kombinezonik Aniu
Dosyć gruby chyba, co?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-14, 12:35   #530
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
I 88Ekaterina88

Dziewczyny robilyscie te badania na B-Streptokokken (paciorkowiec)
Jezeli nue to się dobrze zastanówcie. Bo w de nie daja prifilajtycznue antybiotyku jak w Polsce. Właśnie dzwoniła pani dr i powiedziala ze wynik pozytywny. A miałam nie robić. CALE szczęście. Ja placilam 30 euro.

Pytałam ostatnio o to lekarza i kazał mi byc spokojna bo tutaj to idzie troszkę innym trybem? Jakos tak to określił ...i ja pomyślałam, ze moze to następnym razem zrobi za tydzień...jak nie to poproszę bo chyba nie urodze w tydzień
Dobrze, ze mówisz bo myślałam, ze to badanie to standard i nawet jeśli płatne to wymagane...

Stary 2014-08-14, 12:36   #531
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
O to czyli miałam dobry pomysł z tymi różnymi ubrankami, czyli coś w tym mózgu mam

Nie wiem właśnie tak pytam tylko Bo jak będę chciała przewietrzyć pokój to wtedy trzeba założyć co nie? Mamy małe mieszkanie, więc nie miałabym gdzie małej na ten czas wynieść.
Ech, coś czuję, że przydałaby się instrukcja obsługi do tego mojego maluszka
ogarniesz, ogarniesz
najwazniejsze ze ty bedziesz przy małej, poobserwujesz i zobaczysz co tam bedzie dla małej najlepsze
ja do czapek w domu akurat nie jestem rzekonana, ale mamusie zakłądaja wiec zobaczysz po prostu czy mała bedzie w ogóle lubiała miec czape
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:36   #532
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Oj coś czuje że niedługo powitamy nowego obywatela
Trzymamy kciuki

Moja coś uskutecznia w lewej pachwinie

Kupiłam ramki do jej pokoju, dziś przykleje naklejki i zastanawiam się czy napisać ręcznie farbą jej pierwsza literke imienia czy coś lepiej przykleic ? Hmm..

Dziś widziałam ciężarówkę z większym brzuchem od mojego sama nie jestem hiper maszyna

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:36   #533
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie wiem Aniu Ale chyba nie? Może spakuję taki gruby kocyk, bo w rożku chyba mało wygodnie by dziecku było. Nie wiem

Magda, to ten posiew tak? W Pl z tego co wiem każda kobieta ciężarna musi je mieć zrobione. Ja zrobiłam w zeszłym tygodniu bo gin się spinał, by szybko to zrobić, w razie jakbym urodziła już. Napisano "nie wyhodowano": więc chyba okej?
Ja nie płaciłam za to. Chodzę prywatnie, gin dał mi tą próbkę ze skierowaniem i musiałam zanieść do laboratorium i nic nie płaciłam już

Gdzie to foto maleńka? Nic nie widzę

Meta no nie wiem, hehe, w sumie nie powinno zmarznąć, tak pytałam Chociaż po kąpieli pewnie bym założyła na trochę przez pierwsze dni

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Dosyć gruby chyba, co?
Dokładnie to jest ten GBS
W De koszt ponisimy my i jest to nieobowiązkowe pomimi iz lekarz informuję cue ze to nuebezpieczne dla malucha.

Stary 2014-08-14, 12:38   #534
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Dosyć gruby chyba, co?
Bo w rożku chyba się nie da dziecka włożyć do auta bo przecież pasy, stad mój pomysł na taki kombinezon (w razie niepogody)

wiesz co nie jest jakoś bardzo gruby ale cienki też nie jest jak taka cieplejsza bluza i ta czapusia na lewo podobnie... podobno jest jesienna :P

a te bawełniane mam dwie to właśnie po porodzie czy po kąpieli... albo na dwór ale jak będzie ciepło
Stary 2014-08-14, 12:40   #535
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytałam ostatnio o to lekarza i kazał mi byc spokojna bo tutaj to idzie troszkę innym trybem? Jakos tak to określił ...i ja pomyślałam, ze moze to następnym razem zrobi za tydzień...jak nie to poproszę bo chyba nie urodze w tydzień
Dobrze, ze mówisz bo myślałam, ze to badanie to standard i nawet jeśli płatne to wymagane...

Ja musialam sama powiedzieć ze chce... w gabinecie zaplacilam 15 euro i z labo przyjdzie rachunej na kolejne 15.
I teraz jak ze mna rozmawiała to naciskała bym przykleila sama sobie karteczkę na mutterpass ze pozytywne. Żeby wiedzieli. A naklejkę z labo dostanę przy kolejnej wizycie.

Stary 2014-08-14, 12:41   #536
Ana***
Zakorzenienie

Ja mam w środę wizytę i mam mieć robiony ten gbs miałam mieć na ostatniej wizycie ale gin zapomniał

a w szpitalu pytałam i jeżeli bym nie zdążyła zrobić a bym urodziła to profilaktycznie by podali antybiotyk, tak jakbym miała wynik pozytywny
Stary 2014-08-14, 12:46   #537
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Asiu foto dla Ciebie

Ale śliczny
tez mam z takiego materiału ale chyba go nie biorę bo do nosidełka wsadze taki jakby śpiworek (cos na zasadzie grubego kocyka ale zapinany worek ) i to chyba wystarczy i tez tak jak Asia przygotuje dwa zestawy na różna pogodę

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Ja musialam sama powiedzieć ze chce... w gabinecie zaplacilam 15 euro i z labo przyjdzie rachunej na kolejne 15.
I teraz jak ze mna rozmawiała to naciskała bym przykleila sama sobie karteczkę na mutterpass ze pozytywne. Żeby wiedzieli. A naklejkę z labo dostanę przy kolejnej wizycie.

22 wizyta to moze zdążę...mam nadzieje na wyniki długo czekałaś?

Stary 2014-08-14, 12:47   #538
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Anesh dzięki

Asiu głownie właśnie do pępuszka używałam, potem ewentualnie jak jakąś rankę zdezynfekować Majeczce. A teraz to na B.używałam jak miałam infekcje i też pomagało (jeszcze ten co dla Majci kupiłam).
Kupiłam jednak nowy, bo po pierwsze nie wiem czy przeterminowany nie jest (a dla maluchów to nie użyje jednak starego), a poza tym mało zostało.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Asiu z ta czapeczka to tylko i wyłącznie od Was zależy.

My uzywalismy w domu po kąpieli dla małej, nasi znajomi z córeczka w wieku Majci w ogóle nie używali.
Stary 2014-08-14, 12:48   #539
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczny
tez mam z takiego materiału ale chyba go nie biorę bo do nosidełka wsadze taki jakby śpiworek (cos na zasadzie grubego kocyka ale zapinany worek ) i to chyba wystarczy i tez tak jak Asia przygotuje dwa zestawy na różna pogodę
ja nie mam takiego właśnie nosidła wiec biorę to
a ubranek nie rozkładam na zestawy bo i tak biorę ich kilka kompletów bo w szpitalu muszę mieć swoje wiec któreś z tamtych będą ok a w razie niepogody tż z auta przyniesie ten kombinezon
Stary 2014-08-14, 12:48   #540
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale śliczny

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

22 wizyta to moze zdążę...mam nadzieje na wyniki długo czekałaś?

We wtorek robilam po 17 a dzisiaj juz wyniki czyli nie cale dwa dni.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości