![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Nasza pierwsza czkawka
![]()
#272 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot ciekawostka! Esti wszystkiego naj!!! ![]() ja mam 102 po starszej. jak sie urodziła to mieliśmy taką komodę z przewijakiem i wanienką, tam była taka mała, chyba właśnie z 80cm. wystarczyła na styk na jakieś 4 miesiące, może ciut wiecej ![]() ![]() ![]() młodego będziemy początkowo kąpać w pokoju, bo mamy mikro łazienkę, także dokupuję teraz stelaż do wanienki. po pół roku nie wiem co zrobię,, bo wanny już nie mamy... może będzie już na tyle kumaty, żeby kąpać się sam w brodziku; mamy taki wysoki brodzik z dużym wgłębieniem w kształcie nerki, to prawie jak wanienka ![]() Cytat:
![]() leuki rosną przy byle stanie zapalnym, nawet przy dziurze w zębie mogą być podwyższone; a ciąża to w końcu całkiem pokaźny pasożyt i nowotwór ![]() Cytat:
cena ekstra, tylko jeśli to jest ten dedykowany fotelik jedo to ja bym nie brała bo one nie mają testów zderzeniowch... w dudku (linkowałam wyżej) są zestawy z różnymi fotelikami z wyższej półki, cabrio fix, pebble, recaro; w zestawach już z adapterami - nie wiem jak wypadają cenowo w stosunku do allegro na przykład, wiadomo, że te foteliki są droższe od tych bez testów, no ale ja bym brała fotelik z testami jednak ![]() a w którym sklepie Ty wczoraj byłaś? Cytat:
![]() Cytat:
co prawca w 3 trymestrze zwykle następuje automatyczna, fizjologiczna poprawa, tak twierdzi mój nowy hematolog - więc może nie spadnie Ci jeszcze bardziej... no właśnie, ja miałam we wtorek wizytę u nowego hematologa, Jezuniu jaki swietny człowiek, i tyyyyle się od niego dowiedzałam o patomechanizmie niedokrwistości w ciąży, odpowiadał na wszystkie moje pytania, szczegółowo, z liczbami włącznie, ani razu mnie nei zbył, nie było takiego "a po co pani ta wiedza?" jak to u lekarzy bywa, no mega! przeanalizował moją listę leków, moje wyniki z całego półrocza, wytłumaczył mi wszystko po kolei... dlaczego wszyscy lekarze tacy nie są? Cytat:
![]() współczuję :/ Cytat:
przybijam piątkę, u mnie to samo ![]() ja wczoraj miałam wizytę u gina, poza anemią, która przestała postępować (WOW!) i parametry mi się zatrzymały na tym postatnim poziomie, czyli 3,0 / 9,6 co jest mega sukcesem dla mnie ![]() podczas badania tętna młody tak napierdzielał, że nie dało się serca usłyszeć. adehadowiec będzie jak nic! ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
no wiem wiem, linka do sklepu wrzuciłam bardziej dla Pauliny ![]() czerwone widuję na ulicy i jednak są bardziej czerwone niż bordowe, ale mogą pochodzić ze starych kolekcji, wiec w sumie to nie wiadomo :/ 3ds też ma 4 koła paradoksalnie, ale on jest "jakby" trzykołowy, tzn ma dwa koła z przodu bardzo blisko siebie, w odległości 10 czy 15cm, więc jeździ się nim jak trzykołowym mniej więcej, ale jest ciut stabilniejszy i bardziej "przejezdny" na trudnym terenie od typowego trzykołowca. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Keithlyn nie wiem czy pamietasz, ja mialan ostatnio przyspieszona wizyte, bo dwa dni ruchy byly b.slabe i rzadsze. Na usg wyszlo wszystko dobrze. Gin mowila, ze dziecko tak jak dorosly moze miec gorszy dzien
![]() ![]() Kostka nie pomoge co z tym katarem Futbolowa tez nie pomoge, bo ja zostawiam zwolnienia w pracy i praca mi kase od zusu przesyla Eclariss co za baba! Ja tez bralam przez pewien czas zurawine w tabsach i gin mowila,ze obojetnie jakie ![]() Aleska no jest maluszek ![]() ![]() Oj widze, ze nie jestem sama z wisielczym nastrojem ![]() Ciesze sie, ze wizyty udane ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#274 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() na all w zestawie z jakimś maxi cosi czy z tych lepszych wychodzi tez w okolicach 1900 więc tak jak ja mam w sklepie, dlatego raczej zdecyduję się na zakup stacjonarny ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ja mam szprychy i mi sie bardziej szprychy podobaja, ale to juz chyba wylacznie kwestia gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kombinezoników czy wystarczy jak będzie taki polarkowy, czy musi byc taki bardziej jak typowy kombinezonik z dodatkiem ortalionu? Który z tych trzech nadaje sie na zimę? http://allegro.pl/ocieplany-kombinez...512399004.html http://allegro.pl/kombinezon-dziecie...479026539.html http://allegro.pl/coccodrillo-kombin...439352489.html
![]() |
#277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A no to się będe trzymać restrykcyjnie przepisu ! boje się że mi opadnie za bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Just ana - ja bym brała pierwszy, bez ortalionu ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Wrocilam od fryzjera- zmiana na ciemny braz ale mam ombre na grzywce takie karmelowe
![]() ![]() sa swietne w opakowaniu byly 3 sztuki 20x20 w szarym kolorze i na kazdym aplikacja zwierzatka, a jedno wzielam takie wieksze szare z pomaranczem i ma 2 szufladki, ale postawilam tak ze od gory jest dzielone -bedzie na pampersy a szugladke osobno jako pojemnik , jedna wsadzilam do szafki i wrzucialm skareptki, czapeczki itp. bo nie mam szuflady wolnej juz.... a dla starszej wzielam ten plastikowy z 3 szufladkami -powkladala sobie kredki i mazaki ![]() jak pytalam rano na pobraniu krwi ze chce przeciwciala zrobic to pielegniarka powiedziala ze nastepnym razem bo musi byc ta kartka z grupa krwi ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ten z zyrafka jest super ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-14 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka fryz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
no to już coś wiem więcej, dziekuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-08-14 o 14:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Ja ortalionu nie kupuje. Miska wezmę
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Anuszka zmierzylam sie z ciekwosci w brzuchu i na wysokosci pepka mam 105cm
![]() ![]()
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kombinezonu - popwieram dziewczyny; ja kupiłam ten welurowy, który wrzuciłaś, ale jeszcze do mnie nie dotarł ![]() a ten z żyrafą boski! i z biedroną też! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Hej ja już po wizycie.
Szyjka się więcej nie skróciła, ale jest krótka. Mam jeszcze poleżeć co najmniej 2 tyg, ale mogę też siedzieć, wyjść na ogródek na leżaczek, a nawet jechać do kina jak mnie ktoś zawiezie i odwiezie. Z taką szyjką to spokojnie do 34 tygodnia dam radę i mam się nie stresować. Moja kruszynka waży 1469 g, więc jest z tych średnich, serduszko ładnie bije i główką siedzi w dół ![]() ![]() ![]() Jedym słowem powiedział, że szyjka nie jest tragiczna, ale lepiej dmuchać na zimne. Ja myślę, że on też trochę przewrażliwiony, bo jestem jego sąsiadką, a moja ciocia chrzestna jedgo bardzo dobrą znajomą i nie chce jakiejś wtopy zrobić. Czekoladka pokaż włosy chociaż w klubie. Gratulacje udanych zakupów ![]()
#286 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko no to oszczedzaj sie dalej
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#287 |
Rozeznanie
|
Słoneczko dobre wieści
![]() Ja się zdecydowałam na te prenatalne usg za 2 stówy..moja ginka nie ma takiego dokładnego usg a ja po tych moich przebojach cały czas mam nerwówkę, że z moją małą coś nie tak a tak pomierzy mi ją dokładnie i posprawdza narządy i będę spokojniejsza. A mi dziś na wadze pokazało 55kg nie dowaga i tak i tak na całego przybrałam 9kg.
#288 | ||
Zadomowienie
|
esti, sto lat!!!
![]() Ale fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ja jeszcze nie jestem taka zaprawiona w boju, o jakim klubie mówicie? Jutro mam 100 dniówkę ![]() ![]() Mierzyłam brzuchol - 94 cm i 4,4 kg na plusie. Cukrzyca ciążowa ma jednak jakieś zalety ![]() Dzisiaj znów mnie tu mało bo dalej robię lampkę do pokoiku dla małej, wychodzi super, jak skończę to się pochwalę ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i juz nie taka kruszynka ![]() lepiej taki lekarz, niz taki co by nie reagowal ![]() napewno pokaze wlosy jak brzuch obcykam ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- osz wy chudzinki jedne ![]() moja miala czkawke w nocy ,to sobie pore wybrala ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 110 w pasie
![]() Sloneczko - moze rzeczywiscie lekarz troche na wyrost kaze Ci sie oszczedzac, wszystko bedzie dobrze dobrze, ze nie jest gorzej ![]() Bylam u gina wszystko ok. ![]() Z badan mi wyszlo, ze mam ponizej normy bialko i wapń, magnez w normie robilyscie te badania? Gin nic nie mowil, bo w sumie jestem zaraz pod granica ale nie wiem czy cos mozna na to poradzic? Ide sie pakowac bo jedziemy do rodzicow a jutro na ur. tesciowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że wasze wizyty ok
![]() Eclariss, można wiedzieć ile masz wzrostu? Szokująca jest twoja waga, serio. Ja się boję wejść na wagę po powrocie, po dzisiejszym obiedzie ledwo dowlokłam się do pokoju, chwilę odpoczniemy i lecimy dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#292 |
Zadomowienie
|
Czekoladka, ale wcale takie duże te nasze dzieciaczki nie są,bo takie średniaczki. Ja się zawsze bałam kolosika, bo sama byłam duża jak się urodziłam
![]() Kostka dobrze, że wszystko ok na wizycie ![]()
#293 |
Rozeznanie
|
Indra mam 163cm..taka moja natura i moje geny od zawsze byłam patykiem i pewnie będę patrząc na moją siostrę, która też w ciąży przytyła ledwo co a po odrazu wszystko straciła.
Wiem, że większość ma już wyprawkę w komplecie..pomożecie bo gdybym miała cofać się po naszych wątkach to bym do Bożego Narodzenia wyprawki nie zrobiła. 1.Konkretnie mam teraz dylemat co do kremu na pupę ale nie na odparzenia tylko przeciw czy zapobiegawczo coś będziecie stosować? 2. Czy zamawiacie jakieś kropelki na kolki? Wystarczy mi odpowiedź tak lub nie i nazwa kremu/kropelek ![]()
#294 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba nikt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ja po wizycie, mała wazy juz 1200g ![]() ![]() ![]() Z gorszych wieści to anemia, więc dostałam znów tardyferon no i aspargin na skurcze łydek... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kropelki mam Bobotic forte i Biogaie(priobiotyk), jak okaze sie ze kolki beda i nic nie bedzie dzialalo to zamowie Sab simplex starsza corka kolek nie miala , tylko przez 3 tyg. takie lekkie wzdecia wiec troszke plakala ale bobotic dal rade ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Słoneczko, najważniejsze że nie jest gorzej! trzymaj się
![]() Cytat:
![]() ![]() na wapń to wiadomo, nabiał (lepiej z mleka fermentowanego, niż z nieprzetworzonego, czyli kefiry, jogurty, sery itd ![]() (jeśli chodzi o tahini - pastę sezamową - to równie wartościowy jest zwykła mączka sezamowa; czyli można sobie ziarna sezamu zmielić i dodać do jogurtu, albo chałwą się można zajadać ![]() Cytat:
![]() na kolki wzięłam póki co espumisan i biogaię. spodziewam się że tym razem też nas ta przyjemnosć nie ominie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak z ciekawości pytam; bo to generalnie nie jest środek na kolki, tylko homeopatyczny lek uspokajający ![]() jak ja Malwę urodziłam to jeszcze te czopy były bez recepty, a jak miała kilka miesięcy to wprowadzili zmiany i były na receptę, co było dość kuriozalną sprawą, no bo środki homeopatyczne na receptę? ![]() ![]() __________ dziewczyny, jakbyście jeszcze nie miały skompletowanej wyprawki ciuszkowej dla malucha, to ja polecam: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28527932 właśnie przyszły - bardzo fajne, polskie ciuszki. sprzedawca bardzo ok, szybko, sprawnie i bez problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
wlasnie znalazlam ze znow jest bez recepty
![]() ale znalazlam tez ze substancja pomocnicza jest rumianek, ktory potrafi mocno uczulic niemowlaki, i ze zawiera atropine? wow. w kazdym razie grunt to nie przesadzac i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.