|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
No ja mam tak samo. Sama myśl że to takie słodkie mnie odrzuca. Wciśnięcie cytryny trochę pomaga ale i tak bym musiała pić nad kibelkiem.
|
#1983 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I też przyłączam się do odliczania dni do wizyty! ![]() Nigdy nie miałam tego badania... Naprawdę tak tragicznie smakuje? Ja też nie słodzę żadnych napojów, nie przepadam za słodkim... Bleh.
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2014-08-14 o 10:46 |
|||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, a za odrobinecheci trzymam kciuki Ja nie miałam woombie, ale miałam otulaczek i na początku się przydawał, bo Ola się strasznie drapała rączkami, wyciągała sobie smoczka i to jej nie pozwalało spać, a jak była zawinięta, to troszkę lepiej spała. Ale krótko używaliśmy, bo później się już denerwowała, jak się ją wiązało. Co do glukozy z obciążeniem, to faktycznie okropne świństwo, ale ja miałam 2 cytryny ze sobą i jakoś poszło ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A jeszcze Wam powiem, że wczoraj byłam w pracy powiedzieć o ciąży i bardzo pozytywnie mój szef zareagował. Powiedział, że w sumie bardzo dobrze, że będzie mała różnica wieku, że on ma między dziećmi większą i zawsze żałował i ogólnie, że mam nie wracać, tylko iść na L4 i zająć się rodziną, a póki on pracuje, to mam gdzie wracać. Miło
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1986 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wizytę w końcu w poniedziałek. Ale idę z wynikami badań, na usg nie liczę bo u nas tutaj nie ma...umówię się z moją ginką na prywatną wizytę jakoś po 18. Drażni mnie to, że tutaj od razu USG nie mają tylko trzeba gdzie indziej jeździć. Uroki małego miasteczka...
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Ja mam podobny brzuch do Twojego, taki mały mi się wydaje aż się oczywiście zamartwiam
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Ja też sie martwie, że mi słabo brzuchal rośnie, a już niby połowa 12 tygodnia. Sama coś tam widze, że większy ale ktoś, kto mnie nie zna w życiu by nie wpadł, że w środku jest lokator.
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Co myslicie o jedzeniu przez kobiete w ciazy wolowiny na winie?
Oczywiscie mieso robi sie na winie przez 3 godziny na srednim gazie i alkohol paruje, ale nie jestem pewna czy faktycznie nie zaszkodzi nic a nic. Bo zaproponowalam ze zrobie w weekend wszystkim, a sama zaczelam miec watpliwosci czy ja moge ja zjesc
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym chciała to mogę jeszcze udawać, że po prostu się spasłam
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
http://www.hm.com/pl/product/29911?article=29911-A
Widziałyście jaki wypasik ?Ja jako wiodący rodzinny dresiarz muszę się w taki zaopatrzyć
|
|
|
|
#1991 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciuchow to nie mam jak sfotografowac bo u mnie w domu ponuje juz chyba najwyzsze stadium nieladu artystycznego ![]() Cudny brzuszek Moj jest taki dziwnie wypukly tuz pod biustem, i tez czuje, ze mi sie powiekszyl obwod pod biustem bo staniki sa strasznie ciasne i w ogole ciezko mi oddychac i sapie jak juz 9 miesieczna ciezarowka ![]() ![]() Zamowilam tez Mamarin i czekam niecierpliwie na dostawe... no i te opaski akupresurowe, uzywa je ktoras z was? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
jesli nie odrzucaja Cie tak aromatyczne zapachy to wcinaj ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Pierwsza ciaza jest widoczna okolo konca 4-5 miesiaca, wiec spokojnie jeszcze brzuszek ma czas.
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2014-08-14 o 14:12 |
|||
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra ja właśnie robiłam kulomioty w sosie pomidorowym i co?rzyg do zlewu w gary i kubeczki hehehe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() śliczne macie brzuszki, dziewczyny Mój nie zaokrąglił się jakoś wyraźnie, żeby wyglądał na ciążowy, bardziej potęguje efekt kilku kg na + ale zwiększył się z pewnością bo obecnie zostały mi tylko jedne spodnie, w których czuję się komfortowo kiedy siedzę we wtorek wyjeżdżam na dwa tygodnie za granicę i zastanawiam się, czy to nie czas, żeby sprawić sobie pierwsze ciążowe spodnie albo chociaż legginsy...? Na miejscu na pewno niczego nie kupię. Ale poza H&M nie znam innego stacjonarnego sklepu z takimi ubraniami ![]() Z jedzeniowych zachcianek mogłabym litrami pić pikantny sok pomidorowy - ku obrzydzeniu mojego TŻ, który go nie znosi
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wam powiem ze w pierwszej ciazy mialal 1 jeansy ciazowe i to jest super sprawa. I jedne mi wystarczyly bo w domku tez w dresikach popylalam. Teraz mam taki problem ze planuje troxhe praxowac a w pracy musze elwgancko wiec musze pokombinowac jakies tanie, w miare wygladajace sukienki. Nie chce inwestowac bo wiem ze poza ciaza tefo nie przenosze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam w porzedniej ciazy dwie pary dzinsow... a to dlatego, ze z pierwszych wyroslam hehe nie w brzuchu ale w pupie ![]() Mozesz popatrzyc tez na allegro, czasem udaje sie upolowac cos uzywanego i w dobrym stanie.
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2014-08-14 o 14:18 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też robiłam mieso na winie tylko nie doczytalam ze tam trzeba 3 h
no i maz z synkiem stwierdzili ze dziwny ten pieczeniowy, ja sie zajadalam, ale ja moze przez to ze nie mialam zlych doświadczeń raczej olewczo wszystko traktuje, no oczywiscie nie pale nie pije..ale tak to olewka... moj brzuch jest bardzo duzy a to dopiero 6 tydz, jakby mnie wzdelo, nie jjem dużo ale niezdrowo bo na nic innego nie moge patrzeć, gotuję ale najchetniej jadlabym fast foody
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam dziś dżinsy ciążowe i z radością wyszłam w nich ze sklepu
nic mnie nie uwierało kosztowały 158zł
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sie obkupilam na allegro, tak tanio tzn.sukienki za max 50pln. Z pierwszej ciazy mam doswiadczenia z takimi sukienkami mieszane. Jedna sie trqfila sliczna i pieknie lezala cala ciaze, a druga taka marna i dopiero wygladala jakos jak brzuch byl spory. Teraz sie boje jak to bedzie wygladalo ale trudno. Musze xos miec do pracy a nie chxe wydawac fortuny. Moze akurat beda w miare. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Ja się na razie na żadne zakupy ubraniowe wygramolić nie mogę. Co wyjdę z domu to wracam z kilogramami owoców. Dziś na obiadek ziemiaczki mizeria i jajeczka sadzone ze wsi. Leżę i prawie pękam. Ja w domu to też dresiki a na zimę to leginsy i tuniki raczej. Bo taki strój to do kozaków fajnie wygląda. W spodnie też już ledwo wchodzę- będę musiała się rozejrzeć wkrótce. Sukienki lubię z happymum.
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słodzę i wypicie takiej mikstury na raz mocno mnie martwiCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj sztuczne pierogi z miesem, jutro frytki, kurczak i buraczki a na deser karpatka bo u nas 5 rocznica, a w nocy wyjazd nad morze martwie sie drogi...ale to może lepiej bo wszystko sie uda
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zorbiłam do tego sos koperkowy , mniam mniam tylko teraz, strasznie mi sisę odbija... za cieżkie to chyba było i za sztuczne. dodam, że badania zrobiłam i TSH mam w normie to się bardzo cieszę, gr krwi tez oznaczona.a u mnie, dzisiaj wiecej tego śluzu/glutów brązowych sie zbiera... i jakos dzisiaj odczówam, ciągle ból podbrzusza. nie jest to ostry taki ból, że trzeba leciec po no-spe, ale daje mi taki dyskomfort! schizuje się strasznie najbardziej, zadzwiwia mnie fakt mojej gin. rozpisała mi tyle leków, i powinno wg niej ustapic. Jak narazie du.... dzisiaj znowu kupiłam 2 opakowania dupka i luteiny, i jak mi sie skonczy a nastąpi to za niecałe 7 dni, idę do niej, niech robi USg i mówi co tam sie dzieje... ona była swiecie przekonana , że mi to minie, i sama powiedziała, ze jak bedzie brak plamień to sama mam brac mniej tych dupków( dała mi rozpiske) , no ale co ?? nie mogę zmiejszyć nic. Wiem, ze moze dla niektórych tutaj, mogę być jakaś hipochondryczka, ciągle sie użalajaca. ale naprawdę, dosć juz mam takich akcji bo każdego dnia nie wiem co będzie.....
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-08-14 o 19:36 |
|
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w laboratorium dają glukozę o smaku cytrynowym taką można też sobie kupić w aptece i wtedy to nie jest takie obrzydliwe
![]() Pisałyście wczoraj o orzeszkach i co.... dzisiaj już mam zapas ![]() I mi ją poleciła ![]() lesyeux, nic nie przesadzasz, bo masz racje i nie powinno tak być. Robiła Ci usg wcześniej? Nie masz jakiś dziwnych rzeczy?
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Krakuski Ps. właśnie przed chwilką kupiłam I sukienkę ciążową
Edytowane przez mama d Czas edycji: 2014-08-14 o 20:40 |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A lezysz duzo? Oszczedzasz sie? Jesli masz taka mozliwosc to zadzwon do lekarki i spytaj co robic? Moze szybciej Cie przyjmie. Nie wiem co poradzic wiecej. Z jednej strony trzeba ufac lekarzowi ale swij rozum tez trzeba miec.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

A to i tak było najtańsze laboratorium w mieście
Większość badań będę miała po południu, ale np. na te p-ciała p-chlamydiom czeka sie ok. 2 tygodni

07.07.2012 

ale zwiększył się z pewnością bo obecnie zostały mi tylko jedne spodnie, w których czuję się komfortowo kiedy siedzę 

nie słodzę i wypicie takiej mikstury na raz mocno mnie martwi
i jakos dzisiaj odczówam, ciągle ból podbrzusza. nie jest to ostry taki ból, że trzeba leciec po no-spe, ale daje mi taki dyskomfort! schizuje się strasznie