|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Zerknęłam na opakowanie - "pozostawić bez spłukiwania". Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 13:28 |
|
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Bo kupiłam Farmonę z żeń szeniem i ona jest ds, więc myślałam, że lniana także
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za czujność Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 13:39 |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak Ty ale ja odkąd nauczyłam się czytać ,to książki jakie miałam w rękach drukowane były zwykle czarnymi literami na białym tle, nigdy inaczej. To samo, jeśli chodzi o strony internetowe, dokumenty, pisma oficjalne, listy itp. Nie wiem skąd wnioskujesz, że czarne tło i wyróżniające się białe litery są zdrowsze dla oczu. Dziękuję, za uszanowanie mojej prośby Violet Blanczi, Jesteś tu chyba nowa i z tego co wiem chcesz się czegoś nauczyć więc może daj wszystkim możliwość odpowiadania na swoje posty nie tylko polowicznie?
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-14 o 13:55 Powód: Talptalk wariuje, sam zatwierdził edycję... |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Ależ zupełnie nic.
Ja tylko grzecznie poprosiłam, a dostałam poradę, która wymaga ode mnie zmiany interfejsu i komfortu mojego czytania dla paru offtopowych wypowiedzi. Jak mówię, nie muszę tego widzieć ale czasem wchodzę na forum i jest notyfikacja. A tam cytat potem 12 linijek białego tła i jakaś emotikonka. ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-14 o 14:28 |
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - ja mam pytanie z nieco innej beczki. Jakie blogi włosowe czytujecie? Jak byłąm tu te pare lat temu to nie było takiego boom na blogi kosmetyczne, a teraz widzę, że rosną jak grzyby po deszczu i nieco się pogubiłam.
Macie coś do polecenia?Blaczi, co w końcu zamówilaś?
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 14:47 |
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
no ja też się zastanawiam nad zejściem z warstw trochę...
poczekam co zaproponuje mysia we wrześniu... Choć boję się żeby nie było efektu mickiewicza bez warstw...
|
|
#4031 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
u mnie jest lipton, mam za mało włosów na warstwy kopernika tez nie mam z tego powodu |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Pierwsza reanimacja zakończona sukcesem! Aureolę ujarzmiłam nałożeniem tylko na nią cięższej odżywki (Garnier Karite) i chyba będę to praktykować co by nie wyglądać jak jakiś anioł Gabriel. Włosy są okej, co prawda prawa strona trochę gorzej (pewnie na niej spałam) ale i tak uważam, że jest nieźle. Dodatkowo robie kolejne podejście suplementów - matka oczywiście kupiła mi jakiś skrzyp i mam swoje drożdże - muszę to zużyć. Mam nadzieję, że jak zwykle nie zapomnę po 3 dniach o tym, że mam to brać
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 15:14 |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale przecież można pójść jeszcze raz i wycieniować no nie ![]() tylko szkoda mi długości
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nic. Zastanawiam się, czytam, przeglądam... :p |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw. muszę ruszyć pupsko do zielarskiego - matka mi mówiła, że mają tam pełno olei i jakby ceny były spoko to nie musiałabym się bawić w zamawianie przez neta bo wiadomo, że więcej roboty z tym. I trzeba czekać na przesyłkę co jest męką dla mnie, ja chce wszystko na już!
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-14 o 15:33 |
|
|
|
|
#4036 |
|
Moderator
|
Ja czasem zerkam do anwen, często do alinyrose, na blogevel zdarzy się i blondhaircare. Jeśli mi zależy na konrketnym opszernym temacie to do myszki i do wiedzmy ;D
Alinyrose lubię najbardziej bo podobny typ włosa (sztywne i twarde druciaki), a do tego daje sporo porad na różne tematy. Minus jedynie taki że często poleca produkty z wyższej półki cenowej które nie są łatwo dostępne. Zamierzam kupić tą eko tigi odżywkę może na zimę bo polecała i skład super ![]() pojechałam do collegu bo mi listu z odpowiedzia nie przysłali kiedy szkoła itd. i jutro będą dzwonić bo jestem 'zabukowana' na kurs, ale nie ma w bazie danych i muszą odkopać. co roku - rok w rok mam tu kosmos ze szkołą X_X |
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Takie samo mam wrażenie z Alina.
Poza tym, większość blogów to tak naprawdę mało pomocne miejsca. To są dziewczyny o włosach, które wielokrotnie nie wymagają super dużo pielęgnacji, niewiele trzeba żeby wyglądały dobrze, oscylujące wśród bardzo zróżnicowanej grupy produktów. Dla mnie, niewiele wnoszące. Z takim podtekstem celebryckim 'zobacz jakie mam super włosy!' Głodne komplementów czy uwagi.
|
|
#4039 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kiedyś miałam zamiar czytać blogi makijażowe, jednak jak lista samej bazy makijażowej (podkład, puder, to co wyrównuje buzię) do jednego makijazu wynosiła z 5 produktów. I w końcu się wkurzyłam bo jak mam robić makijaż skoro one mają po 10 paletek w tych samych kolorach a ja jedną i brak mi jakiegoś odcienia, a nie lubię mieć dużo ubrań, butów, kosmetyków. Blogów modowych nie lubię |
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z zakupów. W Rossmannie skusiłam się na dwie odżywy Timotei (intensywna odbudowa oraz z olejem arganowym). Później poszłam do apteki tylko po jedną rzecz. I tym sposobem wzięłam 5 saszetek Biowaxu iiii... w końcu dorwałam krem Anida z woskiem pszczelim! Uwielbiam tę aptekę
Jutro będę testować
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz - niby same informacje u AR są okej ale ja mam wrażenie, że tu kosmetyki to są tłem i dodatkiem do autorki bloga. Jak mam czytać blog to muszę darzyć autora odrobiną sympatii, a to, że z prawie każdego zdjęcia kosmetyku gdzieś w tle wyskakuje mi wdzięcząca się autorka to mi to uniemożliwia. Szkoda mi trochę bo blog całkiem fajny, no ale nie mogę zdzierżyć czytania... Z kosmetykami mam to samo. Niby można się zainspirować, kupić podobny odcień no ale to już nie to samo. Dlatego sama wymyślam makijaże bo potem mi żal, że ten taki piękny jest, a nie zrobię go bo nie mam cienia x i tak dalej. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z makijażowego i modowego oglądam tylko dwa i nie są to typowe blogi. Jeden to o makijażu artystycznym bez jak to zrobila, a drugi na temat doradzania kolorostycznego, oceniania typów itd. Konkretnie i bez rozwodzenia się nad sensem życia
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z włosowych czytam anwen i w sumie blogi dziewczyn z wątku czyli myszki, wojowniczej i bijum
i siłą rzeczy czytam swojego, skoro go piszę |
|
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
'Cześć kochane! Tesknilyscie? Muszę wam powiedzieć ile się u mnie dzieje!!
;*** <3'Eee nope. co do warstw to właśnie sama nie wiem, bo żeby te włosy wyglądały tak fajnie jak teraz, to musiałabym trzymać się samą długość a jeśli chcę mieć warstwy i je zapuścić to będę mieć dwie warstwy wysoko i tak i ogon, wręcz doczepiony ![]() Moja najkrótsza warstwa jest duo ucha, sporo więc tracę na grubości.. Eh zobacze
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam za mało włosów na takie warstwy jak mam teraz. Ta ostatnia jest rzadka bardzo i na dodatek chyba rośnie szybciej niż reszta, bo co podetnę i lekko ją zrównam z krótszymi włosami, to zaraz znowu taki ogon mi się robi.
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystają takie ogony, i wrzucam na przykład aktualizacje w ledwo podciętych, a tydzień później ktoś mi mówi, że ogony wiszą mi trzeba podciąć, no grrr. Choć może to kwestia cięcia bo chatul mi kiedyś mówiła, że gdybym miała je podcięte inaczej to one by nie wisiały smęty, tylko się zakręcaly. Wyczekuje mysi!
|
|
|
#4048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Macie coś do polecenia?
Sama nie wiem