Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 10:57   #931
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich Wczoraj pokazałam przyjacielowi zdjęcie naszej koleżanki, chodziło mi o jej strój. Zdjęcie bez twarzy. Stwierdził, że ładne i zapytał czy to ja. Powiedziałam mu, że nie, że to X, na co on "to ona jest taka gruba?". Wkurzyłam się, tym bardziej, że wie, że mam kompleksy na punkcie wyglądu, dużo ćwiczę i w ogóle. Jednak on twierdzi, że wyolbrzymiam i nie ma zamiaru mnie za to przepraszać, bo "przecież X jest szczupła, każdy to wie". No kurde, ja też to wiem, ale zabolało dosyć mocno. Mam prawo się denerwować czy naprawdę wyolbrzymiam?
Jeżeli to miał być taki złośliwy przytyk, na zasadzie "ooo, a myślałem, że to ty, bo na zdjęciu taki kaszalot", a na zdjęciu faktycznie była obiektywnie szczupła osoba, to ja bym się nie obraziła
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 11:00   #932
Groverka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Jeżeli to miał być taki złośliwy przytyk, na zasadzie "ooo, a myślałem, że to ty, bo na zdjęciu taki kaszalot", a na zdjęciu faktycznie była obiektywnie szczupła osoba, to ja bym się nie obraziła
To było raczej szczere zdziwienie. Żartuję sobie z nim czasem w ten sposób, ale wtedy oboje wiemy, że to są żarty i nikt się nie wkurza. Tutaj to tak nie wyglądało...
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 11:16   #933
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
To było raczej szczere zdziwienie. Żartuję sobie z nim czasem w ten sposób, ale wtedy oboje wiemy, że to są żarty i nikt się nie wkurza. Tutaj to tak nie wyglądało...
No to pewnie by mi się zrobiło przykro i byłabym wkurzona o nietakt znajomego. Ale pewnie by mnie to zmotywowało do dalszej pracy nad sobą, gdybym wiedziała, że moja figura szału nie robi faktycznie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 11:26   #934
Whim
...

Wysłałam w poniedziałek przesyłkę za pobraniem, we wtorek została odebrała i opłacona. Pieniędzy na koncie nie mam do dziś - kiedy mogę się ich spodziewać?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 12:11   #935
myszenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Chciałabym wziąć telefon w salonie z mixem/abonamentem. Z tego co widzę to najtaniej wychodzi Plus, bo za 30 zł miesięcznie, jest coś tańszego? Albo coś co można doładowywać rzadziej niż na miesiąc? Liczyłam, że może w Plusie można wziąć mixa 50 zł i kupować doładowanie raz na 3 miesiące, ale niestety to niemożliwe, a taka kwota jest dla mnie optymalna, 30 zł to dużo za dużo.

w Orange zetafon jest opcja doładowywania raz na 3 miesiące za 50 zł lub raz na miesiąc za 25 zł.
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 15:35   #936
ba i
Raczkowanie

Chciałabym do farby do włosów dodać niewielką ilość mixtonu, ale zastanawia mnie jedna rzecz...
Czy mogę tubki mixtonu użyć kilka razy?
Czy po użyciu potrzebnej mi ilości resztę muszę wyrzucić?

Szukałam takiej informacji, ale nie mogę znaleźć :/
Pierwszy raz będę go używała, nie zużyję całego i nie wiem czy mogę użyć go na kolejne koloryzacje
ba i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 16:41   #937
WhiteCherry
Zakorzenienie

edit: nieaktualne :P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-08-14 o 16:58
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:08   #938
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Jeśli w ogłoszeniu o prace nie jest napisane czy jest to praca tymczasowa czy stała, a ja szukam pracy tylko do końca września to czy przy wysyłaniu CV umieścić taką informację? Z jednej strony to na pewno odstraszy pracodawców, bo zwykle szukają pracowników na dłużej, z drugiej strony po co ktoś ma tracić czas na przeprowadzanie ze mną rozmowy kwalifikacyjnej, jeśli szuka kogoś na dłużej?
Ja bym nie umieszczała bo cv to przychodzi do pracodawcy pewnie dziesiątki, a to już na wstępie może wyeliminować Twoje podanie. Gdyby zaprosili na rozmowę, to wtedy bym powiedziała co i jak Albo podczas rozmowy wstępnej telefonicznej gdyby zadzwonili.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:32   #939
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
Polecicie jakieś filmy dokumentalne?
Tematyka dowolna
"Mózg, fascynujący automat-Potęga nieświadomości"

"Spisek żarówkowy"

Oba świetne

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:35   #940
kamelka33
Zadomowienie

Jak przechowujecie i dbacie o sztuczną biżuterię z sieciówek typu H&M, Stradivarius itp.
Ostatnio kupiłam śliczny łańcuszek w Mohito, co prawda nie był drogi, bo z przeceny, ale szkoda mi go, założyłam tylko 2 razy i już widzę, że zaczyna czernieć;( Macie na to jakiś sposób?Jak to się dzieje, że niszczy się leżąc u mnie w pudełku, a w sklepie wisi sobie nie wiadomo jak długo i nic, kolor jest zachowany?
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 17:37   #941
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Czy wypada parze młodej dać w prezencie komplet filiżanek z polskiej porcelany? Będą ładnie zapakowane w koszu wraz z dodatkami.
Ewentualnie jaką kwotę należy dać w kopercie jeśli filiżanki są słabym pomysłem?
Ja osobiście nie cieszyłabym się z takiego prezentu, bo filiżanki są niewygodne w użyciu (niewygodnie się je trzyma).

W mojej najbliższej rodzinie jest taki pogląd, że jeśli jest się zaproszonym na wesele to w kopercie powinna być mniej więcej równowartość kosztów, jakie ponoszą Młodzi goszcząc nas na przyjęciu. Ale wiem, że niektórzy się tym zupełnie nie przejmują, a niektórzy wręcz dają marne 50 zł i to nie dlatego że ich nie stać, tylko że żałują.

Stary 2014-08-14, 18:44   #942
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Powinnaś Ty je dostawać. A dostajesz jakieś wsparcie finansowe od mamy?
Aktualnie mieszkam z mamą, jednak mam zamiar to zmienić od października, gdy zacznie się rok akademicki, na razie pracuję i odkładam pieniądze gdyby coś nie pykło, jak na przykład te alimenty, bo nigdzie nie znalazłam w internecie informacji, jak długo trwa rozpatrywanie takiego wniosku :/ Problem z alimentami od 'ojca' jest taki, że one w sumie są płacone tak jakby na mojego brata, który już nie uczy się i w każdej chwili może wpłynąć wniosek o zaprzestanie tych alimentów, wtedy także zostałabym z niczym. Niestety, praca na 1/4 etatu (więcej nie dam rady przy dziennych dwóch kierunkach) i stypendium niewiele mi daje, chyba że jakieś stypendium socjalne? Ale jak w tym momencie udokumentować samodzielność dochodów?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 19:39   #943
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Czy wypada parze młodej dać w prezencie komplet filiżanek z polskiej porcelany? Będą ładnie zapakowane w koszu wraz z dodatkami.
Oczywiście. Elegancki komplet czy to filiżanek czy stołowy jest ok.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2014-08-14 o 19:41
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 19:52   #944
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Aktualnie mieszkam z mamą, jednak mam zamiar to zmienić od października, gdy zacznie się rok akademicki, na razie pracuję i odkładam pieniądze gdyby coś nie pykło, jak na przykład te alimenty, bo nigdzie nie znalazłam w internecie informacji, jak długo trwa rozpatrywanie takiego wniosku :/ Problem z alimentami od 'ojca' jest taki, że one w sumie są płacone tak jakby na mojego brata, który już nie uczy się i w każdej chwili może wpłynąć wniosek o zaprzestanie tych alimentów, wtedy także zostałabym z niczym. Niestety, praca na 1/4 etatu (więcej nie dam rady przy dziennych dwóch kierunkach) i stypendium niewiele mi daje, chyba że jakieś stypendium socjalne? Ale jak w tym momencie udokumentować samodzielność dochodów?
Żeby zostać uznanym samodzielnym finansowo musisz zarabiać coś ok850 (poszukaj w interencie jaka to jest dokładna kwota) i to od poprzedniego roku podatkowego. Te alimenty są na brata tylko? Dlaczego Ty nie dostajesz?
Stary 2014-08-14, 20:53   #945
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Hmm... to kiepsko, że są zasądzone tylko na brata, bo na papierze, to ty tych alimentów w ogóle nie dostajesz, tylko brat. Nie ma możliwości, żeby wpływały bezpośrednio do ciebie. Musisz złożyć wniosek o alimenty w swoim imieniu. Jak sąd ci zasądzi (a jak idziesz na dzienne studia, to raczej nie będzie miał wątpliwości), to wówczas będą wpływać bezpośrednio do ciebie.
Co do stypendium, może się okazać, że twoje dochody są za niskie, by uznać cię za samodzielną finansową. Wówczas musisz rozliczać się z rodzicami, ale tu się liczą alimenty od ojca + dochody matki + twój dochód.
Poza tym nie wiem czy dostanie stypendium w wypadku samodzielności finansowej jest możliwe, bo u mnie, jeśli dochód na osobę przekraczał bodajże 740 zł, stypendium się nie dostawało. Zależy jaki ten próg samodzielności jest. Pamiętam sprawę jednego chłopaka (byłam w komisji), który nie został uznany za samodzielnego, bo zarabiał ileś tam, ale miał na utrzymaniu żonę (albo partnerkę, nie jestem pewna) i dziecko. Na rozliczanie z rodzicami się nie zdecydował (w sumie miał swoją rodzinę, więc paranoja), zresztą jego dochód + dochód rodziców pewnie przekroczyłby próg. Bezwzględna biurokracja. Uczelnia się nad nim zlitowała, więc dostał jednorazową zapomogę 1000 zł.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2014-08-14 o 20:59
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 21:27   #946
Juli_Juli
Zadomowienie

.

Edytowane przez Juli_Juli
Czas edycji: 2014-08-16 o 18:06
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 21:32   #947
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Jeszcze jedno pytanie: dostałam skierowanie od internisty do laryngologa na którym jest informacja, że to pilne i że mam ostre zapalenie gardła. W tej samej przychodni w której byłam u internisty powiedziano mi, że wolny termin jest na wrzesień. No i dostałam antybiotyk. Jednak męczy mnie też dosyć potężny kaszel, mam zawroty głowy, mdłości, szybsze bicie serca itp. (to wszystko od kilkunastu dni, ale coraz bardziej się nasila). Czy w związku z tym jest jakaś opcja żeby została szybciej przyjęta do tego laryngologa? Mówię cały czas o NFZ. No i i tak i tak załatwiać coś mogę pewnie dopiero w poniedziałek (weekend).
Spróbuj w innych przychodniach

Stary 2014-08-14, 22:01   #948
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Oczywiście. Elegancki komplet czy to filiżanek czy stołowy jest ok.
a dla mnie średnio, bo:
-mogą jej się nie spodobać
-może nie można będzie ich myć w zmywarce, bo będą miały złote elementy
-może będzie ich zbyt mało dla gości (moja mama dostała taki komplet na jakieś lecie a i tak leży i się kurzy bo zestaw piękny, ale na 6 osób bodajże.... To z czym to jeść?)

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 22:10   #949
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
a dla mnie średnio, bo:
-może będzie ich zbyt mało dla gości (moja mama dostała taki komplet na jakieś lecie a i tak leży i się kurzy bo zestaw piękny, ale na 6 osób bodajże.... To z czym to jeść?)
Niby bardzo typowy prezent ale po tym, jak dostałam na mój własny ślub 3 takie same zestawy, które wtedy były na topie powiedzmy, to już niechętnie teraz doradzałabym porcelanę i okolice Kilkanaście lat starałam się to wytłuc A przecież młode małżeństwo potrzebuje tyle różnych rzeczy.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-08-14 o 22:11
Stary 2014-08-14, 22:30   #950
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Ewentualnie jaką kwotę należy dać w kopercie jeśli filiżanki są słabym pomysłem?
Ja bym się ucieszyła z klasycznych białych filiżanek, bo takich akurat nie mam Z tych zdobionych niekoniecznie, bo trudno trafić w mój gust. Teoretycznie jest to elegancki prezent i na miejscu. Gorzej własnie gdy ktoś nie lubi filiżanek, lub będzie to już któryś komplet z kolei. Kasa będzie zawsze praktyczniejsza.
Stary 2014-08-14, 22:40   #951
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Ja bym się ucieszyła z klasycznych białych filiżanek, bo takich akurat nie mam Z tych zdobionych niekoniecznie, bo trudno trafić w mój gust. Teoretycznie jest to elegancki prezent i na miejscu. Gorzej własnie gdy ktoś nie lubi filiżanek, lub będzie to już któryś komplet z kolei. Kasa będzie zawsze praktyczniejsza.

jeżeli już to bym obstawiała coś takiego. Klasyczne, z ładnym praktycznym uszkiem i sensowna pojemność , plus można myć w zmywarce

No i ja bym inwestowała w jakąś większą ilośc, a nie 6 sztuk

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 22:47   #952
Juli_Juli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Spróbuj w innych przychodniach

Dziękuje A czy jest to wystarczający powód żeby iść do szpitala/na pogotowie?

Cytat:

Jeszcze jedno pytanie: dostałam skierowanie od internisty do laryngologa na którym jest informacja, że to pilne i że mam ostre zapalenie gardła. W tej samej przychodni w której byłam u internisty powiedziano mi, że wolny termin jest na wrzesień. No i dostałam antybiotyk. Jednak męczy mnie też dosyć potężny kaszel, mam zawroty głowy, mdłości, szybsze bicie serca itp. (to wszystko od kilkunastu dni, ale coraz bardziej się nasila). Czy w związku z tym jest jakaś opcja żeby została szybciej przyjęta do tego laryngologa? Mówię cały czas o NFZ. No i i tak i tak załatwiać coś mogę pewnie dopiero w poniedziałek (weekend).
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 22:51   #953
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
jeżeli już to bym obstawiała coś takiego. Klasyczne, z ładnym praktycznym uszkiem i sensowna pojemność , plus można myć w zmywarce

No i ja bym inwestowała w jakąś większą ilośc, a nie 6 sztuk
o tak. mam piękny zestaw kawowy na 12 osób, z czajnikiem, mlecznikiem i cukiernicą, tylko... zestaw do espresso, którego nikt u nas ni pije :/ btw zestaw do espresso z mlecznikiem białą kawę musiałabym do tej filiżaneczki dolewać z trzy razy
Stary 2014-08-14, 22:59   #954
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje A czy jest to wystarczający powód żeby iść do szpitala/na pogotowie?
Skoro masz zawroty głowy i mdłości to może jedź na izbę przyjęć..w końcu niczym nie ryzykujesz bo karetki nie wzywasz. Może jak wyjaśnisz na miejscu to ściągną jakiegoś laryngologa dyżurnego..
Stary 2014-08-15, 00:40   #955
sheryl
szeryfcio

Cytat:
a dla mnie średnio, bo:
Wiadomo, że najlepiej dać kasę, bo nie każdemu się trafi w gust ( na przykład mnie, hehe ).
Natomiast ogólnie uważam, że elegancki, markowy, dobry jakościowo zestaw, bez ozdóbek (i jak już się kupuje, to do użytkowania w zmywarkach ) jest ok. Ja z gustownego, eleganckiego byłabym zadowolona. I nie żadne 12 filiżanek, bo na takie rzeczy nie mam miejsca w domu, dodatki na mleczko, etc... też bym nie używała. Zwykłe 4-6 filiżanek mi wystarczy. Piję sobie kawkę codziennie z ekspresu, rzadko dosiada się 6 osób. Tak więc wszystko zależy, co kto woli.
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 08:54   #956
Friese
Zakorzenienie

Jak znaleźć na wizaz.pl stronę tylko z tymi artykułami jak samemu zrobić jakąs fryzurę?

Fryzury -- > Trendy we fryzurach ?
Bo tam są i artykuły i fryzury czasami, a chciałabym zobaczyć tylko te gdzie samemu jest krok po kroku, jak np tutaj:

Jak zrobić warkocz kłos? Zobacz krok po kroku!
Jak zrobić fryzurę z warkoczem owiniętym wokół głowy
....

Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:26   #957
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Jak znaleźć na wizaz.pl stronę tylko z tymi artykułami jak samemu zrobić jakąs fryzurę?

Fryzury -- > Trendy we fryzurach ?
Bo tam są i artykuły i fryzury czasami, a chciałabym zobaczyć tylko te gdzie samemu jest krok po kroku, jak np tutaj:

Jak zrobić warkocz kłos? Zobacz krok po kroku!
Jak zrobić fryzurę z warkoczem owiniętym wokół głowy
....

Poszukaj na youtube, masz tam zazwyczaj filmiki, łatwiej jest coś samemu zrobić.

Ma tutaj ktoś kartę miles and more? Próbuję nabić sobie mile i ogarniam tę stronę, ale mam pytanie, wolałabym zadać przez PW Jest tu ktoś, kto interesuje się lotnictwem cywilnym?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:29   #958
Aliseja
Rozeznanie

dziewczyny jak juz mam tatuaz 4 dzien i chyba zaczyna sie robic ta sucha skórka to nadal owijać folia czy juz nie?
Stary 2014-08-15, 10:32   #959
Whim
...

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
dziewczyny jak juz mam tatuaz 4 dzien i chyba zaczyna sie robic ta sucha skórka to nadal owijać folia czy juz nie?
Nie.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 10:33   #960
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
Folią owija się zazwyczaj dzień lub dwa więc już nie owijaj ale smaruj czesto tą maścią co masz, tatuaż nie może być zbyt suchy. Nie drap, nie zrywaj suchych skórek.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości