Wrześniówki cz. II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 08:45   #4741
annic
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
A z miłych rzeczy Jestem po ostatniej przymiarce i moja suknia jest idealna! Nie potrzebnie się tak wcześniej martwiłam!
czekamy na zdjęcia

Wczoraj pojechaliśmy sobie znowu potańczyć i zobaczyć jak wyjdzie nam układ, który wymyśliłam (dopiero 1/3 całej piosenki, no ale zawsze). Było super Załapaliśmy w mig, tylko musiałam trochę zmodyfikować bo niektóre figury zajmują nam więcej miejsca niż się spodziewałam. Ale najważniejsze, że umiemy już 1/3 całej piosenki

Kupiliśmy też wazony, serwetki i świeczki (stojące i pływające) do dekoracji sali I jeszcze kilka pudełek chusteczek z Biedronki Dzisiaj czeka mnie dzień robienia pomponów, bo ślub w przyszłym miesiącu, a dekoracja leży i kwiczy
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:35   #4742
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

annic trzymam kciuki żeby Wam sprawnie poszło z przygotowaniem dekoracji

To obiecane zdjęcia. Szkoda, że nie zdjęłam bolerka bo ale byłam tak zapatrzona, że nie pomyślałam Jakość też nie najlepsza bo robiona moim kalkulatorem xD

Przyjmę każdą radę i obiektywną sugestię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140814_123738.jpg (91,6 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140814_123748.jpg (88,4 KB, 58 załadowań)

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:42   #4743
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:

To obiecane zdjęcia. Szkoda, że nie zdjęłam bolerka bo ale byłam tak zapatrzona, że nie pomyślałam Jakość też nie najlepsza bo robiona moim kalkulatorem xD

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:50   #4744
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dziękuję Na pewno to wszystko dobrze wygląda? Nie trzeba nic poprawiać? Nie wyglądam grubo? A może jest za skromnie?

Wydaje mi się, że powinnam mieć rozpuszczone włosy bo wtedy będzie bardziej kobieco Jejku tyle pytań

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-15, 12:04   #4745
lipstick89

Cytat:
Dziękuję Na pewno to wszystko dobrze wygląda? Nie trzeba nic poprawiać? Nie wyglądam grubo? A może jest za skromnie?

Wydaje mi się, że powinnam mieć rozpuszczone włosy bo wtedy będzie bardziej kobieco Jejku tyle pytań
mogłaby być ciut lepiej dopasowana w talii. jest wiązana? może to kwestia wiązania? ale jest cudnie

2018
20/52
Stary 2014-08-15, 12:10   #4746
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
mogłaby być ciut lepiej dopasowana w talii. jest wiązana? może to kwestia wiązania? ale jest cudnie
Masz dobre oko Już tłumaczę, otóż gorset był wiązany na stanik a ja go potem zdjęłam i zrobił się luz Na pewno go wyżej zwiąże co by cycki wypchnąć i ciaśniej

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-15, 12:11   #4747
lipstick89

Cytat:
Masz dobre oko Już tłumaczę, otóż gorset był wiązany na stanik a ja go potem zdjęłam i zrobił się luz Na pewno go wyżej zwiąże co by cycki wypchnąć i ciaśniej
no to git! mocniejsze wiązanie i powalisz TŻ na kolana!

2018
20/52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 12:15   #4748
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
no to git! mocniejsze wiązanie i powalisz TŻ na kolana!
Oby ! Dzięki wielkie Z tyłu będzie jeszcze kokarda

Kamień mi spadł z serca. Teraz jeszcze reszta drobnostek. Z 54 osób zostało mi 49 - z czego dwie osoby to dzieci i tak jeszcze lista nie jest zamknięta bo mam dwie pary, które się zastanawiają...
Trudno.

Czekam na zdjęcia waszych sukien

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-15, 13:06   #4749
webcia33
Raczkowanie

Wiem wiem, że jestem nudna, ale mam juz ostatnie pyt dotyczące welonu:P czy do sukni 'śmietanka' bardziej zamówić welon ivory czy ecru?

Wczoraj kupiliśmy wina troszke z biedronki troszke z kaufa-razem 12 sztuk. Kupowaliśmy tylko połsłodkie i połwytrawne-białe, czerwone i różowe. Zastanawiam się teraz czy to nie za mało jak na 80 osob (niby wg przelicznika powinno być 12 ale jakos tak wydaje sie mało). Wódki mamy 80szt po 0,5l :P Wy ile kupiłyście wina?

srebrna_smuga zazdroszcze, że suknie masz już u siebie i w ogóle wszytsko juz widze dobrane jedno zmartwienie mniej wyglądasz naprawde bardzo ładnie choć myśle, że przy zdjęciu bolerka jest jeszcze lepiej

Dziewczyny z 13! zostało nam już tylko 29 dni jaram się jak małe dziecko :P
webcia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:51   #4750
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez webcia33 Pokaż wiadomość
Wiem wiem, że jestem nudna, ale mam juz ostatnie pyt dotyczące welonu:P czy do sukni 'śmietanka' bardziej zamówić welon ivory czy ecru?
Ja mam śmietankową i zamówiłam welon ivory Ecru będzie chyba za ciemny.

srebrna_smuga ślicznie wyglądasz ja też będę mieć z tyłu kokardę w swojej sukni
Z liczbą osób u mnie jest podobnie. W ogóle do dzisiaj był termin potwierdzenia i nikt nie zadzwonił. Co prawda jak rozdawaliśmy to wszyscy powiedzieli że będą, ale nie wiadomo co z ich osobami towarzyszącymi. I nikt z tych osób co miały wątpliwości co do o. towarzyszących nie zadzwonił Chyba po weekendzie będziemy z Tż łapać za telefon i wydzwaniać

Nie idą mi coś te pompony Porobiłam trochę i zajęłam się innymi rzeczami. Mam ich ze sto, a przydałoby się ze trzy razy tyle. Ale za to wymyśliłam kolejną minutę 1. tańca Jak tak dalej pójdzie to ze dwa dni i będziemy mieć wszystko obcykane. A potem już tylko sobie go bujać aż do ślubu
Stary 2014-08-15, 13:56   #4751
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Figa634 Pokaż wiadomość
straszna różnica
Ja krótki z kryształkami kupiłam na all za ok 50zł ale do niczego się nie nadawał...musiałam odesłać
No właśnie z krótkim nie chciałam ryzykować bo planuję być w nim do oczepin i chciałam widzieć co biorę, zobaczyć jaki pasuje do sukni, jak się układa itp, więc trudno - jakoś przeżyję tę cenę

Co do bukietu to ja będę mieć TAKI Moja sala ma w cenie dekoracje, ale sztuczne, nawet zmienili przy okazji remontu na wiosnę, ale ja ich nie widziałam i już zrobiłam zakupy, więc będę robić sama. Na długich stołach bedą wazony-cylindry ze storczykami (coś jak te w zał.), a na naszym stole: niskie wazony z goździkami w kolorze fuksji, nasze inicjały i takie wiszące girlandy z kryształków.
Pokrowce mamy w cenie.

Webcia ivory jest jaśniejszy i wydaje mi się że taki kolor będ

Kallina co do fryzury: annic ujęła ładnie to co, co i ja chciałam napisac więc nie bede się powtarzać ja jakie fryzury ci się podobają?
Ja byłam 2 razy na próbnej fryzurze, tylko nie u tej u której jestem zapisana chciałam zobaczyć jak bedę wyglądała w danej fryzurze i obie były niewypałami. We wtorek byłam już u mojej fryzjerki na próbnej i jestem dość zadowolona, trzeba wprowadzić pewne poprawki ale ogólny zarys fryzury już jest pokazałam jej, co mi się podoba, ale ona powiedziała jak by mnie widziała - zdałam się na nią i jest ok

Srebrna_smuga super że na nowo zakochałas się w swojej sukni
Wyglądasz super! Aczkolwiek mam wrażenie że mogłaby być bardziej dopasowana w pasie? może tak tylko wygląda tu na zdjęciu? nie czujesz luzu?
edit: już doczytałam

Annic jak długo palą się pływające świece które kupiłaś?
My mamy termin potwierdzeń do dziś zadzwoniła 1 rodzina! w dodatku taka, która mieszka piętro niżej Ta bliższa rodzina określiła się już przy wręczaniu zaproszeń że będzie, ale mimo wszystko od poniedziałku czeka nas dzwonienie

Webcia my na ok 130-140 osób kupiliśmy 20 butelek (po 10 białego i czerwonego) z tym, że 15 jest w litrowych butelkach.
Stary 2014-08-15, 14:51   #4752
annic
Wtajemniczenie

Lemon_Drop - pływające palą się przez 4 godziny, w pudełku są 24 sztuki. Też będę mieć cylindry, a w nich własnie te świeczki - tylko w wodę nie dajemy kwiaty a gałązki, bo idziemy w klimat bardziej rustykalny (załącznik1.).

Dodatkowo jeszcze mam wazony na normalne bukiety. Nie mam koncepcji na nasz stół. Prawdopodobnie będą grube stojące świece - jak nam pozwolą, w sumie się o to nie pytałam Plus musimy jakiś większy bukiet skombinować. Teraz są modne te literki ale już sama nie wiem czy je zamawiać.

I myślę nad tym, co dać nam za plecami. Nie podobają mi się obrączki ani serduszka, w planach miałam też girlandę - ale z pomponów co to je męczę Na zdjęciach sali za siedzeniami młodych jest zasunięta kotara (załącznik2.) i właśnie tradycyjna ozdoba, a ja bym chyba wolała żeby jej nie zasłaniać. Za nami byłaby ta girlanda, okna i poroża

W ogóle zastanawiam się czy zostać przy dekoracji samymi pomponami, czy może domówić jakiś biały materiał i puścić go gdzieniegdzie górą, żeby za pusto nie było? To moja sala: http://www.strzelnica.szin.pl/360/konferencyjna-1.html
a pompony będą takie jak w załącznikach, tylko białe i różnych rozmiarów. Z jednej strony nie chcę żeby było za pusto, a z drugiej nie chcę przesadzić, bo koncepcja od początku zakładała niewiele dekorowania, bo salka mi się bardzo podoba i nie chcę jej przykrywać za bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 958d00dfdd3600ffc934e714c58f1458.jpg (82,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7737.jpg (98,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83457399314237375_G43UH2ny_c.jpg (27,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 91620173638799263_cekeUnWU_c.jpg (15,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 231020655854749459_2cOGRwjl_c.jpg (51,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 125045327123730614_jG5cJ7Re_c.jpg (59,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 144607838005720048_qNMHYZvR_c.jpg (29,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-08-15, 20:39   #4753
webcia33
Raczkowanie

My też mamy takie pompony-białe, może minimalnie mniejsze i jest ich bardzo dużo. Odkupiliśmy je od takiej pary ktora miala wesele tam gdzie my jakos w lipcu za 50 zł My nasze pomponiki bedziemy wieszac tylko nad parkietem-sprawia to wrażenie tańca w chmurach i wygląda naprawde pieknie
Co do dekoracji 'za Parą Młodą" u nas jest biały materiał czy tam płótno i na nim lampki takie jak wiszą na choinkach.
Dziewczyny bardzo pięknie wygladają te dekoracje kwiatków/gałązek w wodzie z palącą świeczką-żałuje, że wczesniej tego nie widziałam bo napewno byśmy zgapili:P u nas bedą same pływajace świeczki w takich jakby kielichach
webcia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 20:48   #4754
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

srebrna_smuga ślicznie wyglądasz ja też będę mieć z tyłu kokardę w swojej sukni
Z liczbą osób u mnie jest podobnie. W ogóle do dzisiaj był termin potwierdzenia i nikt nie zadzwonił. Co prawda jak rozdawaliśmy to wszyscy powiedzieli że będą, ale nie wiadomo co z ich osobami towarzyszącymi. I nikt z tych osób co miały wątpliwości co do o. towarzyszących nie zadzwonił Chyba po weekendzie będziemy z Tż łapać za telefon i wydzwaniać

Nie idą mi coś te pompony Porobiłam trochę i zajęłam się innymi rzeczami. Mam ich ze sto, a przydałoby się ze trzy razy tyle. Ale za to wymyśliłam kolejną minutę 1. tańca Jak tak dalej pójdzie to ze dwa dni i będziemy mieć wszystko obcykane. A potem już tylko sobie go bujać aż do ślubu
Dziękuję Kokardki są takie urocze. Dobrze, że dałam się namówić.

O jeny...u mnie z tymi potwierdzeniami tak samo, ludzie myślą że jak przy wręczaniu powiedzą że przyjdą to już potem dzwonić nie muszą? Przecież powinno się zadzwonić dla zasady chociażby

Podyskutowałabym z Wami na temat dekoracji ale ja już mam w cenie i nic nie mogę za bardzo...także ten jeden problem mam z głowy. Cieszę się nawet bo ja jestem taka, że pewnie bym wydziwiała i chciała mieć wszystko picuś glancuś co by mnie jeszcze wykończyło

Lemon_Drop dzięki wielkie Ja też będę miała goździki i wmieszane w nie frezje, wszystko w bieli

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez webcia33 Pokaż wiadomość

srebrna_smuga zazdroszcze, że suknie masz już u siebie i w ogóle wszytsko juz widze dobrane jedno zmartwienie mniej wyglądasz naprawde bardzo ładnie choć myśle, że przy zdjęciu bolerka jest jeszcze lepiej

Suknie odbieram 8 września I to prawda bez bolerka jest znacznie lepiej. No ale co zrobić, przemęczę się w kościele a potem zdejmę

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-15, 21:24   #4755
kallina_2014
Wtajemniczenie

annic, lemon_drop,
ja też juz teraz pomyslałam, ze problem tkwi we fryzurze a nie we fryzjerkach, dlatego do ktorejs z nich pojade jeszcze raz i poprosze o cos zupełnie innego. Chciałam grube fale i lekkie upięcie, wygladałam jakbym miała 50 lat. Chyba postawię na proste włosy i jakieś grzeczne upięcie i tym razem zdam się na fryzjerkę.

webcia,
mamy ten sam problem, nie wiemy ile kupić wina. Gdzies przeczytałam, że 1 butelka na każde 10 osób?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

..No i jutro jedziemy na salę uzgadniać poprawiny, oraz do florystki, wymysliłam, że postawię na frezje chyba.
Stary 2014-08-16, 07:02   #4756
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jesli moge cos wtracic Zrobilabym cos z bolerkiem. Wyglada na za duze. Głownie mam na mysli jego jakby dlugosc pod pachami. Nawet na zdjeciu bokiem widac, ze ci sie marszczy

Czekam na zdjecie bez bolerka bedzie lepiej widac Twoja figure!

Dziewczyny z 6 września - dzisiaj zostaja 3 tygodnie!!!

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 10:47   #4757
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Ja jesli moge cos wtracic Zrobilabym cos z bolerkiem. Wyglada na za duze. Głownie mam na mysli jego jakby dlugosc pod pachami. Nawet na zdjeciu bokiem widac, ze ci sie marszczy

Masz całkowitą rację Jest za duże to bolerko więc pani tylko prowizorycznie zaznaczyła szpilkami gdzie trzeba zwężyć Także jak odbiore wszystko to wkleje zdjęcie jeszcze raz bo wtedy już świadkowa mi porządnie gorset ściągnie i wszystko będzie na tip top

Dziś pomyślałam, że to jeszcze 35 dni a Wam zostało 3 tyg. Zaczynam mieć stres

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-16, 10:53   #4758
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

Alunia, za 3 tygodnie o tej porze będzie sie działo. .. podczytuje Was tutaj widzę, że praca wre, u nas tak samo, wczoraj już dostalam prośby od 3 osób, koło kogo chcą siedzieć a koło kogo nie, musze iść w tygodniu zamówić kwiaty, finalnie bedzie 126 osób z uslugodawcami, musimy eszcze zamówić pieczeń i spotkać sie z foto

wyslano z aplikacji mobilnej
Stary 2014-08-16, 10:57   #4759
ilouvromance
Raczkowanie

To teraz ja wam sie pokaze, nie mam zdjecia w welonie i bolerku niestety ale welon długi prosty do ziemi

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408183040938.jpg (43,9 KB, 68 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 11:02   #4760
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilouvromance Pokaż wiadomość
To teraz ja wam sie pokaze, nie mam zdjecia w welonie i bolerku niestety ale welon długi prosty do ziemi

O mój stwórco Jak pięknie! Jaka śliczna Ty

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-16, 11:04   #4761
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
annic, lemon_drop,
ja też juz teraz pomyslałam, ze problem tkwi we fryzurze a nie we fryzjerkach, dlatego do ktorejs z nich pojade jeszcze raz i poprosze o cos zupełnie innego. Chciałam grube fale i lekkie upięcie, wygladałam jakbym miała 50 lat. Chyba postawię na proste włosy i jakieś grzeczne upięcie i tym razem zdam się na fryzjerkę.

webcia,
mamy ten sam problem, nie wiemy ile kupić wina. Gdzies przeczytałam, że 1 butelka na każde 10 osób?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

..No i jutro jedziemy na salę uzgadniać poprawiny, oraz do florystki, wymysliłam, że postawię na frezje chyba.
Ja mam 29 butelek wina na 118 osob a wiadomo, że nie kazdy pije

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
O mój stwórco Jak pięknie! Jaka śliczna Ty
Ee no bez przesady :zawstydzony: :rumieniec: ale dziekuje zastanawiam sie tylko czy wlosow nie upiac w wysokiego koka...

Stary 2014-08-16, 11:08   #4762
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Zostawiłabym taką fryzurę bo wyglądasz jak modelka z katalogu sukien ślubnych Jest pięknie i nie kokietuj

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-16, 11:11   #4763
ilouvromance
Raczkowanie

jezu dziękuję jak mi miło! Dziewczyny, a na którą macie fryzjerke i makijaż? Ja kolejno na 8:00 i na 10:00 nie wiem czy nie za szybko to wszystko.. slub o 15 , ile czasu przeważnie trwa błogosławieństwo? Moze grajki do nas przyjada cos zagrac jakas przyśpiewke wiec nie wiem ile mam liczyc ;-/

Stary 2014-08-16, 11:31   #4764
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
jezu dziękuję jak mi miło! Dziewczyny, a na którą macie fryzjerke i makijaż? Ja kolejno na 8:00 i na 10:00 nie wiem czy nie za szybko to wszystko.. slub o 15 , ile czasu przeważnie trwa błogosławieństwo? Moze grajki do nas przyjada cos zagrac jakas przyśpiewke wiec nie wiem ile mam liczyc ;-/

Nmzc Ja dzisiaj myślałam o planie i powiem Ci co ustaliłam bo też mam na 15 Ślub.

O 10 mam fryzjerkę, o 11.30 makijaż i ubieram się koło 12.30. O 13 mają być kamerzyści u mnie a rodzice na 14. O 14 muszę nas pobogosławić i tutaj zostawiam ok. 30 min na to. Jednak weź pod uwagę odległość do kościoła bo my mamy piechotą dosłownie 3-4min.

Zuzia już na świecie

Stary 2014-08-16, 11:34   #4765
ilouvromance
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo :-* ja do kosciola mam jakies 4 minuty autem, może masz racje, że o 14 sie poblogoslawimy, ja myslalam cos o wpoldo trzeciej, ale nie chce na wariata. A to sie przypomni ze cos nalezy zabrac, a to to, to tamto a bedzie u Was ktos cos ładnego czytal albo zespół cos organizuje? Rodzice stwierdzili ze nie wykrztusza z siebie ani słowa

Stary 2014-08-16, 11:38   #4766
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo :-* ja do kosciola mam jakies 4 minuty autem, może masz racje, że o 14 sie poblogoslawimy, ja myslalam cos o wpoldo trzeciej, ale nie chce na wariata. A to sie przypomni ze cos nalezy zabrac, a to to, to tamto a bedzie u Was ktos cos ładnego czytal albo zespół cos organizuje? Rodzice stwierdzili ze nie wykrztusza z siebie ani słowa

Zespół mamy z Gorenic i oni nas pytali czy chcemy mieć orkiestrę pod blokiem ale stwierdziliśmy, że nie ;p Chociaż teraz zaczynam się zastanawiać haha A rodzice dostaną ode mnie kartki, nauczą się na pamięć dosłownie po jednym zdaniu I tyle. Na 14.30 to zdecydowanie za późno. Pamiętaj, że przed kościołem świadkowie i Wy musicie być 15min wcześniej. Lepiej na spokojnie to wszystko i na powietrzu też postać chwilę i po oddychać przed tym wszystkim

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2014-08-16 o 11:40
Stary 2014-08-16, 13:07   #4767
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Zespół mamy z Gorenic i oni nas pytali czy chcemy mieć orkiestrę pod blokiem ale stwierdziliśmy, że nie ;p Chociaż teraz zaczynam się zastanawiać haha A rodzice dostaną ode mnie kartki, nauczą się na pamięć dosłownie po jednym zdaniu I tyle. Na 14.30 to zdecydowanie za późno. Pamiętaj, że przed kościołem świadkowie i Wy musicie być 15min wcześniej. Lepiej na spokojnie to wszystko i na powietrzu też postać chwilę i po oddychać przed tym wszystkim
Weźcie sobie, a co! no tak zapomnialam, że musimy byc ten kwadrans szybciej, muszę księdza zapytać jak to wygląda kiedy swiadkowie sie podpisuja, bo my nie mamy podpisow na ołtarzu tylko pare dni wcześniej. Nie wiem dlaczego tak jest ale tak mamy u nas w parafii, dziwne

Stary 2014-08-16, 15:12   #4768
annic
Wtajemniczenie

ilouvromance bardzo ładnie wyglądasz w sukni

Ja mam umówione czesanie na 10, a makijaż o 13. O 14.30-15 powinnam być w domu. Mam więc 2 godziny na ubranie się, podziękowanie rodzicom i dziadkom. Ślub o 17.00.

Kupiliśmy dla Tżta materiałowe spodnie, 3 mniej eleganckie koszule i zamszowe casualowe buty z Ryłko na niedzielę po ślubie. Zrezygnowaliśmy z garniaka na ten dzień, bo i tak to nie są poprawiny tylko większe śniadanie z posiadówą w domu rodziców. Chodziliśmy też za butami do garnituru, ale nic nie kupiliśmy. Tż przymierzył kilka par, ale byliśmy tak zmęczeni po tych koszulach itd., że nam się nie chciało i pojechaliśmy do domu. W ogóle ciężki temat z tymi butami, bo aktualna moda do nas nie przemawia. Tż śmiesznie wygląda w butach z tymi wielkimi czubami i jak w końcu coś nam się podobało to np. skóra się brzydko marszczyła przy zgięciu stopy. W Ryłko mieli 2 ładne modele, ale z żadnego nie mieli na stanie jego rozmiaru i stwierdziliśmy że przyjdziemy kiedy indziej.
Stary 2014-08-16, 17:29   #4769
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Chyba zaczyna mnie zżerać totalny stres, bo czytanie tego wątku mnie przeraża ostatnio

Zwłaszcza, że my jeszcze kilka kwestii mamy niedogranych, a Wy takie zorganizowane, że szok.

Srebrna_smuga świrowałaś :P a tak pięknie wyszła sukienka. Fajna równowaga jest strojnej góry z prostym i zwiewnym dołem, idealnie. No ale ja prawie-prawie wzięłam tę samą suknię, więc to chyba najlepsza rekomendacja.
Tyle, że na Tobie naprawdę cudnie leży.

ilouvromance Ty też przepięknie <3

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:07   #4770
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Czy to twoja probna fryzurka? Jesli tak to super ci sie udalo zgrac z przymiarka Suknia kompletnie nie w moim stylu ale ty wygladasz zjawiskowo!

U nas wczoraj byli rodzice wybierac menu i doszlismy do wniosku, ze skoro slub na 17 to blogoslawienstwo na 16.15 starczy spokojnie. A do kosciola mam 2 minuty na piechote

Ja zaczynam miec stresa. Wszyscy mnie wkurzaja, a rodzice wlasnie najbardziej egoistka ze mnie wychodzi ale wszyscy gadaja tylko o sobie, a mna/nami w ogole sie nie interesuja w tym sensie, ze np. sobie organizuja powrot z imprezy a my nie wiemy jak wrocimy do hoteliku. Masakra. No ale chyba wyolbrzymiam. Stres u mnie juz jest i to mega!

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości