|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Mój mąż jeszcze piwkuje,ale i tak zachowuje się super! W pierwszej ciąży z Majka był zupełnie inny,nie rozumiał,ze moge zle się czuć, a teraz poznał Majke i dla niego ona też jest całym światem i odmienił się całkowicie. Wczoraj np.powiedzial- wychodź juz synek,nie moge się ciebie doczekać. Mi to znowu,aż tak się nie spieszy. Po pierwsze poród,po drugie wiem co mnie czeka potem... Dziś Majka miała placzliwa noc, to co mój maz zrobil- włożył korki do uszu.... Ciekawe czy pomoże jak się mały urodzi. |
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Witam się
zapowiada się znowu do du** dzień nie wiem co mam ze sobą zrobić
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie z rana
Paulinka strzel focha na Tzta niech sie chlopak ogarnie Anesh korzystaj z obecnosci Meza wczoraj do 21 lepilam pierogi Maz wzial sobie dzisiaj do pracy, a jak ladnie dziekowal za nie dzisiaj chce troche ogarnac mieszkanie, bo jutro idziemy na urodziny synka kolegi z Tzta pracy, fajny i madry chlopczyk a i moj madry tz wymyslil ze bedzie jeszcze malowal korytarz w przyszlym tyg, wszystko ok, tylko sypialnia zaraz obok i juz czuje ten smrod dodatkowo w szafie w tym korytarzu sa wyprane ubranka Leny do tego jeszcze ma czyscic wozek Malej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ja od rana leniuchuję, mój poszedł do kościoła, ja sobie grzecznie leżę, bo krocze boli chociaż już trochę mniej :P O seksie mogę zapomnieć ![]() Czy wspominałam już że moja teściowa jest cudowną osobą, ale lekko nawiedzoną jeśli chodzi o kościelne sprawy? dobrze że przynajmniej ja mam spokój Oni sobie pojadą do Kalwarii Zebrzydowskiej na obchody, a ja mam święty spokój ... ![]() Właśnie przygotowuję się mentalnie do przyjazdu chrześniaka mężą na tydzień. Ma dzisiaj zawitać, będzie ciekawie mam nadzieję, że jest zdrowy ![]() Ania to trzęsienie się jest od tej kroplówki na podtrzymanie. Jak byłam w szpitalu to koleżanka ją miała i miała różne akcje z pulsem. Każdy inaczej reaguje, ale generalnie bardzo wpływa na serducho i trzeba uważać, jak tylko coś ci się dzieje to pielęgniarce zgłaszaj. małaPaulina I jak tam luby? już skacze wokół Ciebie??
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
śpi... a ja nie mam mu nic do powiedzenia, nie mam nawet gdzie isc
oszaleje tutaj
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
Ania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny :
![]() O matko, nowy wątek i już 30 stron a nie było mnie kilka dni! Szok ![]() Jesteśmy już w domu i wszystko jest w porządku. Rośnie mi mały głodomorek, już 70ml ogarnia
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz się nacieszycie sobą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
|
Denaris super
pisz tylko jak znajdziesz czas jak sobie radzisz?przewijanie,karmienie,kąp anie??aaaaa przeraza mnie to ![]() evelina33 ja tu nikogo nie mam praktycznie,tyle co znajomych z pracy,ale dlugi weekend i wszyscy wyjechali... Ania 3maj sie
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-15 o 09:50 |
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko tym razem 2x większą dawka. Na siłę go spychając do brzucha. Paulina ja bym się nie odzywala albo była bardzo oschla dla tz: * Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was pewnie wyjdziesz juz z maluszkiem...szkoda, ze nie udało Ci sie przespać ale pewnie tez bym nie dała rady w takiej sytuacji odpocząć ...informuj dopóki bedziesz mogła no i zaraz po ![]() Cytat:
A o której wizytujesz? Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ooo żebra to najcześciej wieczorem dramat...ja wytrzymuje ale zastanawiam sie czy jak tak siedzę w połowie zgięta to malutka nic nie boli skoro boli mnie? Pewnie nie bo by sie od razu inaczej ułożyła ale i tak od razu sie kładę ![]() U nas leje deszcz i ciemno jak nie wiem co...pogoda depresyjna normalnie... Co do tz to ja nie lubię byc z nim w Pl bo tam on musi sie widzieć z każdym kolega i tez na powrót o umówionej godzinie nie mam co liczyć ale on jest dziwny bo pózniej ma naprawdę duzexwyrzuty sumienia i sam sie cieszy jak wracamy do De bo mowi, ze Pl to zło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zdania,że jak facet miał czas i siły na picie to na drugi dzień nie ma,że boli i że będzie leżeć do wieczora ale ma się ogarnąć i starać się normalnie funkcjonować,bo kac to nie choroba a skutek głupoty ![]() Cytat:
Cytat:
Myślałam,że to 12 już i szybko zerwałam się z łóżka a patrzę to 9.30... nie wiem co mi się wkręciło...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
#825 | ||
|
Rozeznanie
|
ania9106 dzięki za szpitalne wieści! Trzymaj się!
Cytat:
Super. Często tak wyjeżdża czy teraz taki gorący okres?\Cytat:
Super!Kupiłaś maleńkie ubranka? Może jak tak świetnie rośnie to nie potrzeba? ![]() My zaraz do kościoła a potem w drogę 50km do teściów i szwagra. Urodziny pięciolatka na które pojechaliśmy w tamtym tygodniu są przełożone właśnie na dziś. Teraz jedziemy bez prezentu ![]() Marta nam dała pospać do 8:30 choć miała krótką pobudkę o 6:15. A wczoraj nie spałam znowu do 3 w nocy...
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam że tak tylko o sobie
rano rozmawiałam z lekarzem bo na ktg wyszły nie duze do 60% skurcze ale bardzo długie. Teraz zaczęły się też krzyzowe. Jak to się nie zmieni to porodowka. Mimo wszystko bo kroplowka nie działa a tylko jest gorzej. Mdłości to też oznaka porodu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Denaris super wieści! ! Ale ja lubię czytać takie wiadomości!!! *Też chce być poo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#827 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kąpać to się zdecydowanie nie lubi, płacz i lament bo dupka mokra, pępek już mu odpadł chociaż jeszcze trochę się babrze. W ogole to mały aniołek, po nocy jestem całkowicie wyspana, wstaję co 2,45 min, odciągam papu, zmiana pieluchy, 30 min zjedzone, mały ma odlot i śpimy oboje kolejne niecałe 3h. Nie jest tak źle, myślałam, ze sobie nie poradzę serio.Cytat:
Mam pytanie dla mamuś chłopczyków. Jest jakiś dobry sposób na fontannę? Nie narobię z praniem bo non stop ubranka zamoczone ![]() Wczoraj w sklepie widziałam mega lodówkę z dużym wyborem piw zwykłych i smakowych, jęzor miałam po same kolana. Ile bym dała za szklaneczkę reddsa
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-08-15 o 10:40 |
|||
|
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ania trzymam mocno kciuki za Was! i czekamy na dobre wieści!
Cytat:
![]() a moja malutka tak od rana szaleje w brzuchu ze chyba wyskoczy z nigo nie dlugo. Dzis u nas sloneczko i nawet nie tak strasznie goraco. Dzis tesiowa obiad gotuje wiec luzik
|
|
#829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki zaraz wychodzę z domu i aż jestem ciekawa co mnie tu zastanie jak wrócę bedzie dobrze ![]() Denaris-super wieści mały pewnie zabiera cały czas ale dziel sie tu z nami spostrzezeniami młodej mamy w każdej wolnej chwili Tz wczoraj mnie zastrzelił...mowi do mnie "Kochanie ja to sobie przemyslalem i musimy mieć parke...takze musimy mieć jeszcze niedługo synka" a ja sie go pytam jak chce trafić zeby to był na pewno syn i co jak bedzie druga córeczka...a on do mnie "no nic...pokocham jak swoje" to mu mowię zeby moze dał mi jeszcze chociaz urodzić Wiki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze może niepotrzebnie Ci dają te kroplówki może organizm chce po prostu już wypchać dziecko i dlatego tak nie działają te leki,bo jednak natury się nie oszuka... Trzymam kciuki ! Nawet jakbyś miała urodzić to dzieciątko jest duże i na pewno urodzi się zdrowe,może już mu się znudziło w brzuszku
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże co za dupek. ![]() ![]()
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze i lepiej ze porodowka. Trzymajcie sie ram ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek, pospalismy prawie do 9
![]() teraz robie obiadek, rolady sie smaża i myslimy co dzis porabiac ![]() Cytat:
co do fontanny ja zawsze kładłam pieluszkę tetrową, albo sciągałam pampka i od razu podkłądałam drugiego i przytrzymywałam chwile pampersa na siusiaczku , potem szybkie smarowanie-jak trzeba było i z powrotem pampek na siusiaka i juz ![]() kurcze jakos udąo nam sie unikać fonntan ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Aniu trzymam kcukiiii, lepiej porodówka niz meczarnia, jasne ze najlepiej dotrzymac terinu ale na waszym etapie małemu nic nei bedzie i jak sie urodzi to bedzie wszytko ok, zobaczysz |
|
|
|
|
#834 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brak słów, co za dupek normalnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-08-15 o 11:00 |
|||
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Też mówiłam lekarzowi,że może on już chce wyjść i siłą go nie zatrzymamy..a lekarz swoje...
Teraz wymiotowalam 2 razy to się przestraszył i jak wroci z porodu to mi zbada szyjke czy coś się tam ruszyło.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie i pampek i tetra sie nie sprawdzaja, mam wrazenie, ze sika hektolitrami, na dodatek pampki ma za duze i juz kilka razy przepuscił bokiem siuśki. ![]() Wiecie co tam u Agnieszki? Nie dam rady nadrobić starego wątku i nowego
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze zobaczysz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
kochanyyyyyyAgnes pisała kiedys ze odstawiaja jeden antybiotyk i z ejest lepiej i teraz juz długo nei pisała, mam nadzijeje ze za niedługo sie odezwie i napisze co u nich |
||
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Ania ty nie żartuj, że mdłości to też oznaka porodu!
Denaris, zarzuć pieluszkę tetrową w razie czego, jak ściągasz pampresa, a jak widzisz że ptaszek się podnosi to uciekaj :P żartuję |
|
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na SR mówili, że wymioty są przy rozwarciu na 4 cm. A może to tylko skutek uboczny fenoterolu? Mi go podali to miałam mocne delirium jedynie. Nie martw się, 36 tc więc jest bezpiecznie
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-08-15 o 11:11 |
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie 39 dni... A mi się wydaje,że sto!
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-08-15 o 11:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

zapowiada się znowu do du** dzień
nie wiem co mam ze sobą zrobić
niech sie chlopak ogarnie
Maz wzial sobie dzisiaj do pracy, a jak ladnie dziekowal za nie
27.07.2013 Ślub
oszaleje tutaj

pisz tylko jak znajdziesz czas

Ślub: 6 września 2008 ___