Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 11:39   #781
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Maz za granica pracuje?
Jestesmy razem za granica,ale on wychodzi z domu o 5tej a wraca ok 18 zazwyczaj, zdarza sie wczesniej, zdarza sie pozniej, zalezy ile roboty.No i jeszcze musi zakupy robic bo ja nie mam prawka, a bez auta do sklepu nie da sie(kilka km i trasa raczej nie dla pieszych). No wiec wiele pomocyw domu z takiego meza nie ma.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:47   #782
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Niestety mi soniuska piecho sie nie wyświetla ale dodam swoje 3 grisze, ze ha bez zwierząt w dimu czuje sie chora, choć mieszkam na 4p zgarnęłam sobie yorka lyb podróbke yorka uwielbiam ja jest bardzo mądra i plus ze wszedzie mozna ja zabrać na dwór pitrzebuje tylko 3 razy, ale lata ze mna prawie cały dzień, w nocy razem z kotami śpi w nogach, bardzo sie lubią
hehe to super
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ;-) Niezawsze gratuluję serduszka i 5mm szczęścia

Witam nowe koleżanki i życzę spokojnych ciąż bez mdłości :-*

U nas wczoraj trochę zabiegany dzień,w dodatku znowu upłynął mi na przytulaniu się z kibelkiem, więc jak znajomi wieczorem poszli,to szybko padłam w łóżku. Dzisiaj póki co w tej kwestii jest okay,zobaczymy jak będzie przez resztę dnia...

Co do igraszek to u mnie też ochoty brak,zwłaszcza że lekarz powiedział,że mam lekki stan zapalny,ale dzisiaj TŻ pozwoliłam,żeby marudny nie chodził

Aaaaa i powiem Wam że byliśmy wczoraj na zakupach w biedronce takiej wyprzedazowej i były przecenione te ciuchy ciążowe,które były chyba w czerwcu w gazetce i za 45zl mam dwie pary spodni dresowych i piżamkę, żal było nie wziąć :-P a w spodniach jak pas odwinę to i teraz mogę chodzić,a takie same prawie w hm za 80zl są...
zakupow ;*
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jestesmy razem za granica,ale on wychodzi z domu o 5tej a wraca ok 18 zazwyczaj, zdarza sie wczesniej, zdarza sie pozniej, zalezy ile roboty.No i jeszcze musi zakupy robic bo ja nie mam prawka, a bez auta do sklepu nie da sie(kilka km i trasa raczej nie dla pieszych). No wiec wiele pomocyw domu z takiego meza nie ma.
no tak.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 11:59   #783
Jess922
Zakorzenienie

Agnieszakk, madelinem -- witajcie
Ja na pierwszą wizytę poszłam w 4w5d i był już pęcherzyk, jak pójdziesz w 6 to powinno być już serduszko(chociaż to nie jest reguła)

U mnie z libido też bardzo marnie. Przed ciążą nie było na wysokim poziomie, ale teraz to już w ogóle. Boję się. ;/

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Kordelka-- gratulacje serduszka
Stary 2014-08-15, 12:02   #784
kordelka85
BAN stały

A ja tam mm ochote na bara bara, ale sie boje.I tak przeciazona jestem dzwiganiem malego.Moze w drugim trymestrze.Jak bedzie mi sie chcialo tak jak poprzednio to nie wytrzymam i tak.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Gorzej jak maz nie zechce.
Stary 2014-08-15, 12:10   #785
Jess922
Zakorzenienie

Gratuluję jeszcze wszystkich rocznic

co do mdłości to na razie jestem szczęściarą i jeszcze mnie nie zemdliło.

Kordelka-- my mieszkamy w Polsce, ale ja mam podobnie-- wychodzi o 5, wraca o 19, czasami później, rzadko wcześniej. Z zakupami też muszę czekać na niego, bo zabiera mi samochód. Przed ciążą chodziłam pieszo, albo na rowerze, ale teraz o dźwiganiu nie ma mowy.

A takie pytanie-- ile planujecie wykorzystać urlopu macierzyńskiego? Bo to się bierze średnią wynagrodzenia netto za ostatnie 12 miesięcy?
Ja chyba pójdę na rok, bo po pół roku mogłabym mieć problemy z zostawieniem gdzieś dziecka-- teściowa się zgodziła pilnować, ale jak na razie ma do pilnowania dziecko córki. I tak się zastanawiam co będzie najlepsze.
Stary 2014-08-15, 12:12   #786
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak mniej więcej u mnie. Tż pracuje różnie, ale z reguły wstaje o 3 żeby do pracy dojechać na 4, a wraca najwcześniej o 17... Więc w domu też przeważnie jestem sama z małą.
A powiedz mi jak wygląda opieka medyczna w ciąży w Niemczech? Na wizyty chodzisz do położnej czy do lekarza? Bada Cię ginekologicznie? Tak z ciekawości pytam

Edytowane przez aagatrycze
Czas edycji: 2014-08-15 o 12:24
aagatrycze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 12:24   #787
soniuska
Zakorzenienie

Jess spokojnie unormuje sie wszystko ja dzis mam 4w5d

Jess ja ide na rok.

Wyslane z Samsunga Galaxy S3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 12:29   #788
Jess922
Zakorzenienie

soniuska- po rozmowie z lekarka, w ogóle się tymi mdłościami, a raczej ich brakiem nie denerwuje

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

dokładnie w tym tygodniu, byłam u lekarza i widziałam pęcherzyk
różnica między nami wynosi 2 tygodnie ;D wg mojego usg
Stary 2014-08-15, 12:32   #789
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
A powiedz mi jak wygląda opieka medyczna w ciąży w Niemczech? Na wizyty chodzisz do położnej czy do lekarza? Bada Cię ginekologicznie? Tak z ciekawości pytam
Chodze do lekarza i zawsze bada mnie ginekologicznie.Opieka powiem, ze jest nawet troche przesadna, bo np. robili mi teraz badanie grupy krwi, a w poprzedniej ciazy badali tez, nie wiem po co dwa razy , poprzednio wyladowalam w szpitalu, bo mnie cos tam pobolewalo, okazalo sie, ze macica naciska na narzady i nie jest to nic groznego, ale i tak zatrzymali mnie na kilka dni tak profilaktycznie.
Jednak nie moge narzekac, lepiej taka niz olewatorska.
Stary 2014-08-15, 12:35   #790
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
soniuska- po rozmowie z lekarka, w ogóle się tymi mdłościami, a raczej ich brakiem nie denerwuje

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

dokładnie w tym tygodniu, byłam u lekarza i widziałam pęcherzyk
różnica między nami wynosi 2 tygodnie ;D wg mojego usg
no nie kazdy musi miec mdlosci
ja mowie ze unormuja
sie sprawy zwiazane z seksem
ja tez ekstra libido przed nie mialam
a teraz wole bo jakos sie boje
no i w sumie sie nie chce.
no to jestes dwa tyg do przodu, fajnie

Cytat:
Chodze do lekarza i zawsze bada mnie ginekologicznie.Opieka powiem, ze jest nawet troche przesadna, bo np. robili mi teraz badanie grupy krwi, a w poprzedniej ciazy badali tez, nie wiem po co dwa razy , poprzednio wyladowalam w szpitalu, bo mnie cos tam pobolewalo, okazalo sie, ze macica naciska na narzady i nie jest to nic groznego, ale i tak zatrzymali mnie na kilka dni tak profilaktycznie.
no to super ze taka opieka!

Stary 2014-08-15, 12:41   #791
kordelka85
BAN stały

No i z porodu tez jestem zadowolona, glownie z dostpnosci zzo.Slyszalam, ze w Polsce to trudno dostepny luksus.
Stary 2014-08-15, 12:44   #792
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
No to fajnie, że się interesują pacjentką. W UK to jakaś masakra jest pod tym względem. Niby taki rozwinięty kraj, a ciąży do 12 tygodnia tak na prawdę nie ratują jak coś się dzieje. Wizyty tylko u położnej na których paskami badany jest mocz i bada ciśnienie. Krew badana jest dwa razy, ale jak raz wyszło mi, że mam anemię, to nawet mnie nie poinformowała o tym. Dowiedziałam sie dopiero po 5 tygodniach, że powinnam brać żelazo... Co kraj to obyczaj.
Stary 2014-08-15, 12:49   #793
kordelka85
BAN stały

Tez slyszalam, ze opieka prenetalna w UK nieciekawa.
Stary 2014-08-15, 12:50   #794
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tez slyszalam, ze opieka prenetalna w UK nieciekawa.
u nas na staraczkowym byla dziewczyna z uk i ona ma lepsza opieke ale to ze wzgledu na poronienia a ogolem to nieciekawa jest macie racje :/

Stary 2014-08-15, 13:11   #795
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
u nas na staraczkowym byla dziewczyna z uk i ona ma lepsza opieke ale to ze wzgledu na poronienia a ogolem to nieciekawa jest macie racje :/

No ja też poroniłam pierwszą ciążę w UK. Jakoś tej "lepszej" opieki się nie doczekałam...
Stary 2014-08-15, 13:45   #796
malinka1984
Zakorzenienie

Witaski.
U mnie wczoraj dzień zakończył się mega migreną i mdłościami ale na szczęście bez wymiotów.Dziś też mnie muli a po obiedzie biegunka więc jak nie urok to s......a
My mamy usg za tydzień jeszcze 23.08 w klinice w Wawie,ostatnie obowiązkowe ponieważ oni muszą potwierdzić ciąże a będzie to już początek 9-tego tygodnia więc zobaczymy pewnie więcej na usg niż tylko kulkę
Udanego popołudnia.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:47   #797
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski.
U mnie wczoraj dzień zakończył się mega migreną i mdłościami ale na szczęście bez wymiotów.Dziś też mnie muli a po obiedzie biegunka więc jak nie urok to s......a
My mamy usg za tydzień jeszcze 23.08 w klinice w Wawie,ostatnie obowiązkowe ponieważ oni muszą potwierdzić ciąże a będzie to już początek 9-tego tygodnia więc zobaczymy pewnie więcej na usg niż tylko kulkę
Udanego popołudnia.
za usg

Stary 2014-08-15, 15:40   #798
Agnieszakk
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, ale duzo napisalyscie

Dzieki wszystkim za dobre slowa. W przyszlym tygodniu pojde powtorzyc bete i za dwa tygodnie gdzies do lekarza. Sluchajcie, a jak u Was z apetytem? U mnie chyba za wczesnie jeszcze na objawy, ale generalnie bardziej mnie ciagnie do owocowi warzyw

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny, tez macie tak, ze milion mysli chodzi Wam po glowie? W ogole kiedy w pracy mowicie o ciazy?

Strasznie niecierpliwa jestem, chcialabym byc juz na tym etapie ciazy, kiedy mozna zobaczyc serduszko Poki co uspokoje sie troche jak zobacze druga bete.

Teraz odpoczywam w lozku z herbata moj tz chyba jeszcze trawi mysl, ze zostanie tata ( sama nie moge w to uwierzyc )

Buziaki dla Was
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 16:01   #799
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość

Dzieki wszystkim za dobre slowa. W przyszlym tygodniu pojde powtorzyc bete i za dwa tygodnie gdzies do lekarza. Sluchajcie, a jak u Was z apetytem? U mnie chyba za wczesnie jeszcze na objawy, ale generalnie bardziej mnie ciagnie do owocowi warzyw

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny, tez macie tak, ze milion mysli chodzi Wam po glowie? W ogole kiedy w pracy mowicie o ciazy?

Strasznie niecierpliwa jestem, chcialabym byc juz na tym etapie ciazy, kiedy mozna zobaczyc serduszko Poki co uspokoje sie troche jak zobacze druga bete.

Teraz odpoczywam w lozku z herbata moj tz chyba jeszcze trawi mysl, ze zostanie tata ( sama nie moge w to uwierzyc )

Buziaki dla Was

Hej u mnie gdyby nie mdłości to od samego rana pochlanialabym same słodkości i ciasta na nic wiecej nie mam ochoty...tak ciezko mi postanowić zeby zdrowe produkty jeść.... jak te slodycze sa takie pyszne

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-15, 16:04   #800
Agnieszakk
Raczkowanie

serniki, babeczki, czekolada na goraco, bita smietana z owocami, tarta z truskawkami
Stary 2014-08-15, 16:22   #801
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja uwazam na slodycze, bo mam sklonnosci do cukrzycy.
W pracy powiem w przyszlym tyg.jesli na usg bedzie ok i bedzie <3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 17:06   #802
Agnieszakk
Raczkowanie

Lekkaatletka - czyli w ktorym tygodniu?
Stary 2014-08-15, 17:29   #803
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki dla Was
ja mam umowe na czas nieokreslony wiec powiedzialam od razu bo od razu tez jestem chroniona,ale jesli masz okres pracy to lepiej powiedziec po 12tyg bo mozesz zostac zwolniona
Stary 2014-08-15, 18:08   #804
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Lekkaatletka - czyli w ktorym tygodniu?
Po 7 tyg.
Ale ja z nimi wspolpracuje, nie jesttem na etacie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 18:24   #805
Agnieszakk
Raczkowanie

Mam o prace na czas noepkreslony, tylko. Boje sie, zejeze.i (tfu tfu) cosby poszlo ne tak, topotem jestem pierwsza do zwolnienia
Stary 2014-08-15, 18:43   #806
Patusia1711
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Ale mnie długo u Was nie było... Ale teściowie zabrali mnie i siostrę Tż na wakacje nad jeziorko i tak ponad tydzień tam siedzieliśmy A później miałam problem żeby nadrobić... tyle naskrobałyście.
Wybaczcie, ale nie będę cytować tylko ustosunkuję się do tego co pamiętam
Witam wszystkie nowe mamusie
Gratuluję wszystkim mamusiom zobaczonych serduszek
Mocno trzymam za wizyty w najbliższym czasie
U mnie już 10 tc leci (9t4d) W ostatnim tygodniu sierpnia mam mieć usg z przeziernością itp. (zapomniałam jak fachowo się ono nazywa)
Mdłości dopadają mnie o każdej porze dnia, na szczęście przytulanie porcelany zdarzyło mi się do tej pory 2 lub 3 razy. Ale za to mam całodzienne biegunki na zmianę z zatwardzeniami... Masakra jak dla mnie Brzuch mnie na szczęście @ nie boli już czasem jedynie coś tam zaćmi i tyle.
(.)(.) już jakiś czas temu przestały mnie boleć ale z tydz temu znów zaczęłam je czuć...
Co do kwasu foliowego brałam go przez prawie cały czas starań (starania prawie 3 letnie) ale ze 3 miesiące mając dość niepowodzeń doszliśmy z Tż do wniosku, że najwidoczniej to nie nasz czas... i przestałam go brać i skupiłam się na pracy zamiast na staraniach i bach udało się a więc teraz biorę go od momentu II kreseczek (chociaż też czasem zapominam )
A co do wagi na początku straciłam 4 kg na wadze i ginek w kartę wpisał mi wagę po utracie tych kg, a ja teraz w połowie 2 miesiąca już wróciłam do starej wagi więc wygląda jak bym już była 4 kg na plusie..
Jeśli o czymś zapomniałam wybaczcie
Pozdrawiam serdecznie
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 18:48   #807
Agnieszakk
Raczkowanie

Patusia, wybacz ale nie moge odszukac - na kiedy masz tp?
Stary 2014-08-15, 18:53   #808
soniuska
Zakorzenienie

Patusia super trzymam kciuki za usg
i,mam,nadzieje ze milo spedzilas czas

Stary 2014-08-15, 19:05   #809
Patusia1711
Rozeznanie

Termin mam jako pierwsza bo 16-18 marca (jestem tutaj bo nie umiałam odnaleźć się w marcówkach) ale nawet dobrze mi z tym, że jestem wśród Was
A czas ogólnie bardzo miło spędziliśmy gdyby nie mdłości i biegunka...
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 19:17   #810
Agnieszakk
Raczkowanie

A,ok bo w sumie zdziwilam sie, ze takie badanie tak szybko patusia, jak dlugo miescilas sie w stare jeansy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości