|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXIX
Nie reaguje na tego typu zaczepki. Nie moj poziom...
Wracajac do tematu miodu. Probowalam dzis u tesciowej i musze stwierdzic, ze smakowo dobry... Jesli chodzi o oznaczenia miejsca pochodzenia. Rozporzadzenie nakazuje umieszczania z 3 sloganow 1 do wyboru... Zgodnie z § 32.2. 3 rozporządzenia, oznaczeniu na etykiecie podlega „kraj pochodzenia”, „albo w przypadku, gdy miód pochodzi z więcej niż jednego kraju” podaje się informację iż jest to: a) „mieszanka miodów pochodzących z państw członkowskich UE” albo b) „mieszanka miodów niepochodzących z państw członkowskich UE” albo c) „mieszanka miodów pochodzących z państw członkowskich UE i spoza UE”. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Ja na etykiecie miodu z B, Chin wymienionych nie widze... Jednak to, ze miod z B sie nie krystalizuje swiadczy pewnie o jakiejs domieszce. Jakiej...pojecia nie mam. Czy majacej wplyw na jakosc, tym bardziej. Cena jak za 450g wydaje sie byc za wysoka. Pojde o krok dalej, poszukam w marketach czegos polskiego pochodzenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Moderator
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXIX
Cytat:
Piszę, bo regularny użytkownik tego wątku wystosunkował do mnie prośbę w tej sprawie. I myślę, żę takich osób może się znaleźć więcej. Jesteśmy tu tylko po to, aby "obgadać" Biedronkę, po nic więcej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry ale jak widzę jej niektóre posty to nie jestem w stanie tego zachować dla siebie, pani pseudo mądra wychodzą takie babole.
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Szkoda nerwow...
Ktos pytal o uzyskiwanie inspiracji nie widniejacych jeszcze na stronie B. Ponoc wystarczy w adresie wpisac kolejny numer... |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Obserwuję wątek i mogę tylko powiedzieć że kłótnia o to skąd jest miód z biedronki gdzie dochodzi do tego że się użytkownicy zaczynają obrażać nawzajem jest głupia. Po prostu głupia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Moderator
|
Cytat:
A tak btw, odpowiadając na pytanie, chociaż wcale tego robić nie muszę. To zupełnie poboczny obserwator ma dość Twojej opryskliwości. Myślę, że to koniec tematu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko, że ja jej nie zwrócilam uwagi w sposob "prześmiewczy", tylko w sposób bardzo delikatny. Ironicznie zwróciłam uwagę odnośnie tego, czego niezrozumiała w sprawie produktu z b. Kilka osób pisało przecież, jak należy rozumieć sformułowanie "spoza UE". Koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Krzaki... W trosce o twoja psychike podpowiem Ci. Jesli cos ci szkodzi, to ty sama. Wywolywanie sztucznego zametu swiadczy o pewnej luce. Gdzie sie pojawiasz siejesz niepotrzebny zamet. Znajdz sobie prosze lepsze zajecie. Ja nie czuje sie urazona i nie ja to zglosilam. Dla mnie zaczepki ludzi twojego pokroju nic nie znacza. Tak wiec serio, luz. Ale Regulamin jest taki sam dla wszystkich. Albo go akceptujesz albo nie. Czy twoja skromna osoba jest w stanie sie dostosowac? Ja temat zamykam. Juz mowilam, piane bije tylko piekac sernik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#250 |
Moderator
|
Powrócie proszę do tematu wątku.
Wiem, że B. zamknięta to może i nie ma o czym pisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Dobra, ignor i po sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
I opinia z dzis: dorada z piekarnika... byla gorzka. Albo tesciowa zle przygotowala albo jakis bubel albo tak ma byc. Ja predko nie kupie. Ble.
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Ten? ImageUploadedByWizaz Forum1408121280.645547.jpg
A ponoc w sklepie zawsze stoi elegancki, lejacy... |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Zrobilam test w szklance zimnej wody. Rozpuszcza sie bardzo ciezko, nierownomiernie i tworzy smugi. Smak na poczatku slodki po chwili czuc pieczenie...W necie jest napisane, ze to bardzo dobrze swiadczy o miodzie. Wiec moze nie jest z nim tak zle. Zglupialam...
Zaczelam sie tym interesowac, bo dostalismy przepis na super napoj izotoniczny. Jest on polecany dla osob uprawiajacych sport... Tylko jedno ale: naturalny miod jako glowny skladnik. I tu niestety pojawily sie schody. |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
http://3.bp.blogspot.com/-W6kIE5t_kK...5%82ka+1kg.png
taki, był w okresie świątecznym |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy poczytać odrobinę o miodach i już wszystko wiadomo, miód powinien się krystalizować jak stoi dłużej. Nie powinien być żadną mieszanką miodów z UE i spoza...
Jak ktoś kupuje miód w markecie to tylko dla smaku, bo wartości to nie ma żadnych. Pszczoły które produkują na masową skalę nawet nie zbierają nektaru z kwiatów tylko mają przy ulach misy z syropem żeby było szybciej.... Nie tak trudno znaleźć dojście do miodów z pasieki nieprodukowanych na szeroką skalę. Ja duży słój kupuję za 25 zł. Jak się nie ma dojścia przez znajomych/sąsiadów to można raz na kilka miesięcy wyjechać za miasto i kupić kilka słojów. |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
I to jest zlota mysl. Wiec bede jednak szukac kogos zaufanego... A szkoda, bo B jest tak blisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie pije to winko. Samo jest bardzo mocne i aromatyczne. Az lapie za gardlo i daje po oczach. Za to z lodem pyszne. Nabiera lagodnosci, przypomina mi domowe 'ze wszystkiego co bylo pod reka' z dodatkiem moreli.
![]()
#262 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
myślę że możesz poszukać pasiek w Twojej okolicy w internecie a później się umówić i podjechać, czasem też na wsiach jest na płotach tabliczka "miód". Jedynie u przydrożnych bym nie kupowała, bo słyszałam że miód nie może stać w słońcu a oni codziennie na kilka godzin wystawiają na słońce przy drodze beż żadnej osłony...
Cytat:
![]() Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2014-08-15 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Dziekuje wam za wszystkie podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
mleko 0,5 % tłuszczu nie powinno być nazywane mlekiem. Ja kupuje to które ma 3 czy tam 3,2 %.
normalne mleko ma mieć najbidniej 2,5 czy tam nawet troszkę więcej tłuszczu. tak samo jakby pic wódkę 30 % ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Moderator
|
Wypiłam właśnie szklankę mleka bez laktozy, które kupiłam ostatnio po 1,49. Całkiem smaczne.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Pani Pech
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4771650 6]mleko 0,5 % tłuszczu nie powinno być nazywane mlekiem. Ja kupuje to które ma 3 czy tam 3,2 %.
normalne mleko ma mieć najbidniej 2,5 czy tam nawet troszkę więcej tłuszczu. tak samo jakby pic wódkę 30 % ![]() Ja swojego czasu pilam prosto od krowy, te to tluscioch straszny. Napewno wiele wiecej niz 3% ![]() ![]() Czekam teraz na krolicze mieso od babci ale jakos nie lubie rozrabiac miesa.. Moja mama dzis pochwalila ta poduszke do spania na boku bo sobie pod plecy kladla jak siedziala ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() W smaku jest ok, cenowo jest tani , ale tu 25 zł to lepiej dopłacic i za 35 mieć naturalny jak ktoś ma dostęp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Chyba też się skuszę na to mleko bez laktozy bo nie powinnam pić mleka krowiego ale jakoś tak mi to nie idzie. Może jak mi takie posmakuje to się przeniosę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.