|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
zobacze co mająWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Kochana mam pytanie do Ciebie, ponieważ dziś nastąpił przełom, i prawdopodobnie w poniedziałek zawiśnie lampa nad łóżeczkiem, to właśnie odnośnie żarówki, kupiłaś energooszczędną czy zwykłą? Bo myślę sobie, czy od zwykłej się nie będzie nagrzewać za bardzo?
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Omg wy jak zwykle o jedzeniu
![]() Ja właśnie po kolacji szpitalej:p Przychodzi pani i pyta ile kromek mówię 2. Ona że są małe lepiej 3. No to ok. Dała patrzę na talerz 3 kromki, masła ledwo na jedną i uwaga nie całe dwa plastry sopockiej- zaszaleli nie salceson ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyobraź sobie, ze żarówkę przytargała nam teściowa i kupiła malutkiej mocy bo 15 i na dodatek to sa żarówki do lodówki wczula sie strasznie i stwierdziła, ze poszuka takich małych ledowych i najwyżej wymienimy ![]() Rozwaliło mnie stwierdzenie, ze nastąpił przełom trzymam kciuki...ale wiesz...do poniedziałku jeszcze trochę czasu :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Proszę pamiętać, że ja proponuję rzeczy bez cukru
Jem 7 posiłków od 2mc i przytyłam 2,5 kg więc coś w tej diecie musi być Przyjechał szwagier z synem i pytam się " z kim śpi F?" może z wami, albo u was w łóżeczku... no jasne, ja się nie pisałam na opiekę nad 3 latkiem miesiąc przed porodem... Nikt mnie nie pytał o zgodę... :/ |
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Myślicie że mogę poprosić o podanie leku w innej formie.? Ostatnio był ordynator więc nie było problemu a teraz jest zwykły lekarz. Bardzo zle znosze ta pompę po tabsach nic mi nie jest...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#940 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co Ci zależy proś ile wlezie a wręcz domagaj sie jeśli to takie samo działanie pamiętaj ze robimy sa dla Was a nie odwrotnie takze walcz o swoje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Kurde...a mnie to w sumie interesuje :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślę o ledowych, tylko czy u siebie dostanę? najwyżej zamówię na allegro.A do poniedziałku, tak jest trochę czasu, ale na 48 poszedł do pracy, zwiózł sprzęt specjalny ( młotek, gwoździe, wiertarkę i nawet poziomice) po dwóch nocach na kanapie od razu większego powera dostał
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#943 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jezu tam w poprzednim moim wpisie miało byc napisane, ze lekarze sa dla Was a dlaczego mi wyszło "robimy" to ja nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Ooo maaatko ile sprzętu ciężkiego do niewinnego kwiatka u nas przydała sie tylko wiertarka i dwa dybelki/korki rozporowe w ścianę tzn po dwa do każdej no i nie wpadlam na to, ze przecież moze pracuje kanapa ma jednak magiczne moce...nie pozbywaj sie jej nigdy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Autokorekta jak u mnie
ja czasem szybko pisze a pozniej czytam a tam jakieś kosmiczne wyrazy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie tylko do kwiatka, jeszcze półka, obrazy, i chcę w antyramy zdjęcia powstawiać takze zapowiada się grubsza robota
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakies 10 km ode mnie
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śniadanie bufet od 7:30 Bierzesz tacke i jazda Pieczywo do wyboru zwykle bułki, pełnoziarniste chleb jasny i ciemny, chalka i precle. Jest tez wasa pakowana po dwie kromeczki fabrycznie zamkniete i pupernikiel. Kawa, herbata, soki, mleko i kakao. Jogurty do wyboru. Musli gotowe juz zmieszane z jogurtrm. Płatki śniadaniowe. Ziarna slonesznika, siemię lniane, otręby. Jajecznica. Potem masło, matgaryna, pasztet, jakies pasty, dzemy miod nutella wszystko pakowane w sensue na jeden raz. No i taca z serami, taca z wedlina drobiowa i taca z wedlina. No i owoce. Sie dostaje taka rozpiske czego max można wziąść ale to i tak jest mega dużo. No i nijt sie tej listy nue trzyma. Bo jedna weźmie mnuej druga wiecej. Obiad: Przychodząc do sxpitala fostajesz menu i wybierasz z gory na caly tydzuen jedzenie. I wybierasz z podkategorii: Pelny posiłek, lekki posiłek, posiłek wegetariański, maly posiłek, i jeszcze coś. No j wiadomo kazdy dzień cos innego. Obiad przychodzi do pokoju. Na tacy wszystko przykryte z kartką z twoim imienuem i nazwiskiem. Zawsze jest zupa, drugid danie, surówka plus deser. Kolacja bufet: Praktycznie to samo co na śniadanie ale nie ma musli. Jest dodatkowe pieczywo te Seele. Do tego jeszcze sałatki. A tak to jak przy śniadaniu. Codziennie woda do pokoju. I w ciągu dnia mozna zrobic sobie hetbate w bufecie do termosu. Hetbat tez pełno do wyboru. Nawet te z beba na kp. Zjeść jakiś owoc. Ale wiem ze nue na każdym odziale tak było. Ale napewni tam gdzue bede leżeć juz mam sprawdzone no i najważniejsze. Moj M zaplaci 5,50 i możemy zjesc kolacje razem. W tym koszyczku dzidzia z nami na kolacji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce... Mi... Się... PŁAKAĆ!! ![]() ![]() ![]() Co do standardu- czy mi się wydaje, że Aneta się nie odezwała na nowym wątku? |
|
|
|
|
#949 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj byłam tak padnięta, że zasnęłam od razu jak głowę na poduszce położyłam Mój mąż już spał i pies też - oboje chrapali, nie wiem który głośniej, muszę to normalnie nagrać, ubaw po pachy!Cytat:
Bo tym zajadam się regularnie, a przyznam szczerze, że spodziewałam się teraz gorszych wyników, bo olałam dietę bogatą w żelazo na rzecz diety bogatej w cukry Mleczko w tubce i ciasta poprawiają wyniki krwi ![]() Cytat:
Mój rzadko robi coś sam od siebie, a jak już robi, to coś moim zdaniem kompletnie nie potrzebne, typu remont jakiejś starej szopy na podwórku (wynajmowanym) albo ostatnio coś tam przy studni dłubał, albo kosi trawę co chwila...Ja uwielbiam żółty ser z musztardą i pasztet z dżemem najlepiej truskawkowym ![]() [QUOTE=ania9106;47710741]Przepraszam że tak tylko o sobie rano rozmawiałam z lekarzem bo na ktg wyszły nie duze do 60% skurcze ale bardzo długie. Teraz zaczęły się też krzyzowe. Jak to się nie zmieni to porodowka. Mimo wszystko bo kroplowka nie działa a tylko jest gorzej. Mdłości to też oznaka porodu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
poproś lekarza o inne leki, po co masz się tak biedna teraz męczyć U Ciebie już wyraźnie widać koniec Super! Trzymaj się tam! ![]() Cytat:
Ja ostatnio w lumpku widziałam duuużo ubranej w rozm50 i wyglądały jak nowe! Zaraz pomyślałam o Tobie. Ja mam kilka sztuk takich małych ![]() A z siusianiem, daszek na ptaszek, chyba Natalusia to już wrzuciła. Ubaw miałam jak to kiedyś oglądałam, ale może coś w tym jest ![]() Piękny pokoik, zdolna jesteś, brawa ![]() Brawa za 9 miesiąc Matko że to tak szybko minęło ![]() Ja się dziś witam w 35tc ![]() Cytat:
Dawno nie robiłam klusek. Ogólnie z moim nie przywiązujemy specjalnej uwagi do obiadów świątecznych, ale że teraz jestem u dziadków i się nimi zajmuję to musiałam zrobić U nich w każdą niedzielę musi być rosół, kluski i do tego jakieś mięso Cytat:
Nie mogę się jakoś przemóc... Wczoraj na sr mieliśmy kąpiel noworodka, ubieranie maluchów i takie tam. Fajne zajęcia. Nie narzucała jakiś konkretnych kosmetyków, nie negowała emolientów czy zwykłych środków. A i trochę z pierwszej pomocy było... Po tych zajęciach jakoś tak się trochę uspokoiłam. Za tydzień ostatnie zajęcia, które chciałam sobie odpóścić, bo to akurat wypada w moje ur, ale będzie o połogu, karmieniu i 'diecie' matki karmiącej. Położna już nam mówiła, żeby nie przejmowac się najnowszymi publikacjami na temat takich diet, bo jak się to przeczyta, to wychodzi na to, że można jeśc sałatę i popijać wodą... niegazowaną oczywiście. Ciekawa jestem tych zajęć więc pojadę ![]() Ale Wam naprodukowałam
|
||||||
|
|
|
#950 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna co to szpital czy jakieś sanatorium?
![]() Latte też mi się wydaje że dawno się niektóre dziewczyny nie odzywały.... Aneta???, zazdrośnica, agnes2011... Dziewczyny napiszcie co tam u Was ![]() Lepiej mi się Was podczytuje z telefonu, wtedy jestem w miarę na bieżąco, a tak muszę dorwać komputer i wysiedzieć na twardym stołku ![]() Jeszcze się pochwalę Wczoraj upiekłam drożdżowe z serem i posypką, wyszło za***rąbiste Uwielbiam ciastaaaaa.....
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia
ja chce do takiego szpitala...Ja nawet na wycieczkach nie mialam takiego wypasu Martynka dziekuje za bacik
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie dziś cukrzycowe schabowe, niezłe powiem szczerze spodziewałam się, że gorzej będzie. wrzuciłam przepis na bloga (Evelina dla Ciebie - sobie zapamiętajcie bo przy KP to chyba nie można smażonego, nie?
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja body, spodenki, sweterek taki grubszy, czapeczka na uszka ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzanet czy my chodzimy na ta sama szkole rodzenia? hehe
tez teraz mialam kapiel i pieluszkowanie a teraz w srode mam ten sam temat co ty
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47716640]Niestabilna co to szpital czy jakieś sanatorium?
![]() Latte też mi się wydaje że dawno się niektóre dziewczyny nie odzywały.... Aneta???, zazdrośnica, agnes2011... Dziewczyny napiszcie co tam u Was ![]() Lepiej mi się Was podczytuje z telefonu, wtedy jestem w miarę na bieżąco, a tak muszę dorwać komputer i wysiedzieć na twardym stołku ![]() Jeszcze się pochwalę Wczoraj upiekłam drożdżowe z serem i posypką, wyszło za***rąbiste Uwielbiam ciastaaaaa.....[/QUOTE]Ciastoooo ![]() Dostałas zamówienie z Gemini Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
znajomi przywieźli nam masę cukierków, przez ostatnie 5 lat nie zjadłam tyle cukierków co dziś, a są to twixy,marsy,bounty i tego typu. Jestem zasłodzona
![]() nadrobiłam Wasze posty ale nie mam sił po tylu cukierkach siedzieć na kompie, idę leżęc, poczytam książkę
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze przytyje po porodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprosze polozna w szpitalu zeby mi doradzila jak cos
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Fajne macie menu w szpitalu
U nas kupa jednym słowem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

zobacze co mają
Was nadrobić to graniczy niemal z cudem
my dzisiaj trochę dzień leniucha i na 18 idziemy na urodzinowego grilla do znajomych 

Mleczko w tubce i ciasta poprawiają wyniki krwi
Mój rzadko robi coś sam od siebie, a jak już robi, to coś moim zdaniem kompletnie nie potrzebne, typu remont jakiejś starej szopy na podwórku (wynajmowanym) albo ostatnio coś tam przy studni dłubał, albo kosi trawę co chwila...
poproś lekarza o inne leki, po co masz się tak biedna teraz męczyć U Ciebie już wyraźnie widać koniec