|
|
#4801 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Synek miał trzydniówkę ? Powiem Wam, że ja od razu nie idę do lekarza tylko działam sama. Zbijam gorączkę pracatemolem i nurofenem plus jakieś syropy jak kaszel itp. Często udaje mi się wyleczyć dzieci tym sposobem. Basia jeszcze nie miała antybiotyku w życiu, a Maciek z trzy razy, ale pewnie taka ich uroda ![]() Cytat:
Jak leżałam w szpitalu to położne słuchały tętna dziecka. Wczoraj przed wyjściem to na trzech aparatach mi słuchała,bo dziecko jakoś tak spało i obrócone było i raz myślałam, że to tętno taki szmer było słychać, ale położna uświadomiła mi, że to szmer łożyskowy jest A jeszcze w ciąży nie można zakładać nogi na nogę, nawet jak się leży, bo przyczynia się to do żylaków i siedzenie po turecku może robić rozwarcie. Z tym ostatnim to jest prawda jak się ma ku temu skłonności. Ja w poprzedniej ciąży jak tak siedziałam i czułam takie kłucie w środku to rozwarcie się robiło i teraz zostałam uświadomiona i nie siadam tak, żeby sobie sytuacji nie pogarszać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Mi tak palce puchły jak były gorączki i przez ten czas nie nosiłam obrączki, teraz odpukać wróciły do stanu poprzedniego choć i tak czuję różnicę, że się bardziej palucha trzyma.
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej powrocilam i ledwo zyje
oliwka dla malej kupilam tylko skarpetki 3 pak za 1euro i 12 malych woeszakow do szafy za 2 euro. Szczerze tam gdzie lazilysmy z tesciowa nic mnie nie powalio. Nastawilam sie na primarka a taka bieda dla noworodkow byla ze szok. linka ty wiesz ze ja chetnie na spotkanie nogi cale i kosc ogonowa to tak mnie bola ze szok.
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne uczucie, to fakt.
Roksi siedzenie po turecku?! serio ? o matko! a ja tak właśnie siedzę, a lapek na kolanach bo tak mi wygodnie :/
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
Ja też z drugiego końca polski tak bardziej z okolic krk
zbierzcie się hurtowo i na południe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mnie też daleko, to raczej z żadną się nie zobaczę.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksi a z jakich okolic Ty jesteś ??
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się muszę nieźle pilnować aby nogi na nogę nie zakładać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też z okolic, więc pisz, albo na pw jak nie chcesz tutaj ![]() Cytat:
A może się kiedyś uda
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mam pytanie. Czy któraś z was ma te legginsy: Gatta Body Protect 100 den? Bo planuję się zaopatrzyć w takowe, bo zwykłe są nie wygodne, a chciałabym się dowiedzieć, jaki i czy mają szew z tyłu i czy prześwitują?
Co do sposobu siedzenia, to dobrze wiedzieć...
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Karo Ty też z południa?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w Primarku jest już sporo jesiennych rzeczy dla nowoorodków, tylko one zawsze są ukryte pomiędzy tymi większymi, których rozmiarówka zaczyna się od 9m. te mniejsze mają szare plakietki Ja w poniedziałek jadę do 3 piętrowego primarka ![]() Linka jak będę i się ogarnę ze wszystkim to dam znać. Jedziemy dziś oglądać mieszkanie, które i tak już zdrożało o...30 tys euro ![]() chyba nigdy niczego nie znajdziemy
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia akurat w tym nie bylo nic ciekawego bo byly rozne jesienne ciuszki ale nie dosc ze cena powala po przeliczeniu na nase to ladne tez nie bylo. A jak bylam w londynie 3-4 lata temu to piekne ciuszki byly i tanie.
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Lubelszczyzna, ale to już tak przy samej granicy z Ukrainą
Fajnie by było siostry studiują w Krakowie to może zechcą tam zostać i będę mieć powód żeby przyjeżdżać Tak mi się dziś dobrze spało, ale deszcz lał, że mokro :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4816 |
|
Rozeznanie
|
Ale wam fajnie, że tak blisko siebie mieszkacie i na żywo się spotkać możecie
tylko ja na takim zadupiu ![]() Justyna mam nadzieję, że z synkiem już lepiej. Ja mam koleżankę która z małym w razie kłopotów jeździ i obstawia tam wszystkich równo ![]() Mimo, że moja mamuśka jest pielęgniarka to ja i tak do służby zdrowia nie mam zaufania i tylko w ostateczności do lekarza idę. U mnie w miejscowości to wyjątkowi partacze są, ostatnio moja siostra tak przewróciła się na rolkach, że ją pogotowie zabrało, wybiła sobie cały łokieć a ci mądralińscy lekarze zamiast prześwietlić jej całą rękę po takim upadku zajęli się tylko łokciem. Dopiero po 3 dniach jak poszła do lekarza znowu bo ja cały czas nadgarstek bolał i spuchnięty był to zrobili jej zdjęcie i okazało się, że w nadgarstku kości tez ma połamane. Ot nasi specjaliści. |
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie słoneczko świeci ale tak ciepło to nie jest. A tak ogółem to Dzień dobry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Hejo.
Moj synek tez mial chyba tylko 2 razy antybiotyk w zyciu i on w ogole nie choruje, raz w roku mu sie zdarzy takze ja za bardzo nie wiem co to miec chore dziecko, odpukać! Ja tez same lecze syna a ostatecznie do lekarza czyli w sumie jak ma katar :P bo tak ton ie choruje. dobrze wiedziec z tym siedzeniem, bo ja wlanise tak siedze, po turecku i jeszcze noga na noge ![]() synowi dopiero teraz spadła temperatura w koncu! oby juz nie rosla za bardzo. Ja nie sciagam pierscionkow bo mi w ogole palce nie puchną, ale jak zaczną to zdejmę. no ja wlansie tez nie ufam lekarzom w ogole, wiec jak przepisują jakies lek to ja tzrese portkami :P Ja kiedys zemdlałam na ulicy, wybiłam sobie jedynke, rozwaliłam warge, brode, przywaliłam glowa w krawęznik...myslicie ze mmialam jakies badanie w szpitalu?nic, kompletnie nic, tylko plastry mi dali na brode i warge zamiast szycia, zadnego rentgenu, do dzis glowa mnie boli i szczeka mi przeskakuje od 10lat i nie mozna jej nastawic, partacze jedni! Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-16 o 08:47 |
|
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
To można się umówić ...gdzieś
jeszcze Roskape ma siostry w Krakowie to też dobrze rodzinę trzeba odwiedzać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie ceny czasem są wysokie jak na niby tani sklep, dlatego ja wyszukuje okazji w innych sklepach póki co. Najfajniejsze są ubrania na takie dzieci rok i wiecej ![]() A byłam na dniach w Next. Bluzy z tego sklepu (i z Zary) są piękne Jadę dzisiaj do h&m z działem ciążowym, bo mam już taki brzuch, że nawet moje bluzy nie mogą go zakryć i w kurtkę też nie mogę się zapiąć więc chodzę "jak fircyk"
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
. Co za dzien raz pada, raz slonce... Jestem dosc zaniepokojona bo obok tego wklucia 'szpitalnego' mam takie czerwone cus i swedzi.. zaczynam sie stresowac i zastanawiac czy nie isc z tym do lekarza.. mam nadzieje, ze malemu to nie zaszkodzi
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
spotkajmy się w warszawie
wszystkim będzie po środku![]() deszcz.... jesienna pogoda.... w sam raz na sprzątanie w domu:/ też was tak kręgosłup boli?niedawno wstałam a już mam ochotę sobie strzelić w kolano żeby móc leżeć... |
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
Basjenia 3x tak ! Mnie kręgosłup nawala od samego rana... Mam wrażenie ze Emilka miała prawowitą noc
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
sasia fajnie z tym primarkiem masz
Bo być może ktoś mi kupi tam jakieś ubranka, ale nie wiem na jakie ceny mam się nastawić. A o nexie właśnie pisałam też, że piękne te ubranka choć nie wszystkie oczywiście jak dla mnie. Tylko zastanawiam się czy jest sens kupować pajace za 90 zł (3 szt. ) jak dziecko pochodzi w nich ze 2 miesiące. Ja póki co to szykuję córkę do przedszkola na wrzesień i też trochę wydatków jest.
|
#4826 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ja jeszcze do Primarka nie doszłam, zawsze mnie ilość ludzi w tym sklepie odstrasza. Póki co ciuszków juz nie kupuje, resztę kupie w później teraz meble i wózek. Mnie plecy tez bolą, chyba źle spalam. Myślicie, ze to nasze dzieci nas kopia? Ja chyba spalam na plecach i macica mnie uciekała, a teraz boli. Trochę się poruszam I przestanie Jakie macie plany na sobotę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4827 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jade z TŻ jego siostrą i tatą na zamek
może sobie jakieś ładne zdjęcia porobie
|
#4828 |
|
Rozeznanie
|
Od rana mam zły humor
Mój troskliwy mąż nakupował mi jogurtów, mając na uwadze moją dietę, ja się nieopatrznie skusiłam na śniadanie na jeden i cukier od razu ffiuuu do góry :/ Teraz wszystko dziesięć razy obracam i czytam przed zjedzeniem... Wiem, że nie tylko o swoje zdrowie muszę się martwic, ale i o malucha, aczkolwiek ciężko mi się przestawić... Dobra, ponarzekałam, a teraz wracam do pichcenia obiadu, oczywiści według wytycznych pani dietetyk
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Ja sprzątam, ale tylko kurze powycierałam i już brzuch ciągnął i leżę :/ no nic kompletnie robić nie mogę, kto by pomyślał, że tak będę ciążę przechodzić...
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
Inka, koniecznie potem wrzuć jakieś foty na mejla. Miłej wycieczki
![]() Roksape, a Ty się tam nie przepracowuj, choć wiem, że w Twojej sytuacji ciężko usiedzieć w miejscu. Dbaj o siebie i dzidzię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

zbierzcie się hurtowo i na południe 

ja też z okolic, więc pisz, albo na pw jak nie chcesz tutaj 

w Primarku jest już sporo jesiennych rzeczy dla nowoorodków, tylko one zawsze są ukryte pomiędzy tymi większymi, których rozmiarówka zaczyna się od 9m. te mniejsze mają szare plakietki
Mój troskliwy mąż nakupował mi jogurtów, mając na uwadze moją dietę, ja się nieopatrznie skusiłam na śniadanie na jeden i cukier od razu ffiuuu do góry :/ Teraz wszystko dziesięć razy obracam i czytam przed zjedzeniem... Wiem, że nie tylko o swoje zdrowie muszę się martwic, ale i o malucha, aczkolwiek ciężko mi się przestawić...