Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 18:16   #1771
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

szukam i szukam tej histori i znalazlam bloga z historia placzacej krowy

"Pamiętam z mojego dzieciństwa wakacje na wsi u mojej dalszej rodziny pod Tarnowem. Moi krewni mieli dwie krowy, które codziennie z moim kuzynem wyprowadzaliśmy wzdłuż polnej drogi, żeby się spokojnie mogły paść. Krowy uwielbiały gdy czochrało się je po głowie pomiędzy rogami. Same to to prosiły. Obniżały wtedy głowy i nikt z nas nie miał wątpliwości, że takie głaskanie sprawia im przyjemność. Umiały również uważnie obserwować otoczenie i gdy pojawiał się ktoś znajomy - muczały radośnie witając się z nim przyjaźnie, czasami wpychając łeb pod pachę witanego człowieka. Do obcych czuły rezerwę. Nikt nie miał wątpliwości, że te krowy to właśnie czują. Pewnego dnia jedna z krów nadłamała sobie kawałek racicy. To mniej więcej tak jak dla ludzi złamanie paznokcia. Nie jest bolesne, ale przeszkadza. Trzeba było obciąć ten kawałek zrogowaciałej tkanki przy pomocy siekiery. Gdy krowa zobaczyła siekierę i ludzi stojących dokoła pnia zaczęła płakać. Po jej policzkach spływały łzy. Moja ciocia ocierała te łzy brzegiem fartucha i przemawiała do krowy, żeby ją uspokoić. Okazywała jej tyle czułości, że do tej pory gdy to sobie przypominam mam ten widok przed oczami, choć upłynęło od tamtej chwili ze trzydzieści lat."

http://www.wesolalapka.pl/porady/ryt...boj-i-czlowiek

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2014-08-15 o 18:22
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 18:17   #1772
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: psy vs. dzieci

a ty zrozumiałaś? Bo mam wrażenie, że też nie.
Stary 2014-08-15, 18:18   #1773
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Nie piłam do Raczyny, tylko ogólnie do mamuś, które nie rozumieją innego-niż-ich myślenia
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 18:27   #1774
sylwka37
koci świat

Czytam i czytam i nie chce mi sie juz nawet wielu rzeczy komentowac.
Historia o koniu tylko mnie wzruszyla!!
Stary 2014-08-15, 18:55   #1775
favianna
Zakorzenienie

Historia o koniu wzruszajaca i piekna. Co do reszty to mam wrazenie ze z obu stron nikt nie chce skonczyc udowadniania swojej racji.
Stary 2014-08-15, 18:57   #1776
zakonna
Naczelna Nastolatka

Bardzo wzruszająca, nie mogę czytać takich rzeczy bo zaraz zaczynam płakać
Stary 2014-08-15, 18:58   #1777
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Ta dyskusja robi się coraz bardziej absurdalna

Na rozluźnienie atmosfery chciałabym napisać, że nie wszystkie mamuśki są porąbane. Koleżanka niedawno urodziła dziewczynkę i spytała mnie, czy chcę sobie obejrzeć jej "ryczącego hobbita" A jak nie chcę, to w weekend na imprezę Da się? Da się.
Moj facet mowi ze jesli kiedykolwiek sie dorobimy syna to bedzie go nazywal wielki leb grunt to odrobina dystansu do siebie
Stary 2014-08-15, 19:26   #1778
sylwka37
koci świat

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Bardzo wzruszająca, nie mogę czytać takich rzeczy bo zaraz zaczynam płakać
ja też tak mam - a czytałam ją jadąc w trajtku i nosem pociągałam
Stary 2014-08-15, 20:54   #1779
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o laske ale po prostu to akwarium stoi w prywatnym domu. Wiec zasady moga byc inne, bo to nie sklep od 10-18 z kilkoma sprzedawcami.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Kurcze ja zawsze mowie ze ludzie powinni sie tak generalnie uczyc rozmawiac, wspolpracowac I chodzic na kompromisy. I swiat bylby milszy.
tak tylko ze by sie dogadac potrzebna jest chec z kazdej strony, checi od Kusum nie ma, bez dzieci i koniec, tak jak by napewno miala pewnosci ze wpadna do jej mieszkania i zrobia demolke.

Cytat:
jeszcze prostszy przyklad:
chcesz sprzedac odkurzacz, ale ktos mowi ze moze przyjsc tylko w pt. o 14, a ty masz w tym czasie wazne zebranie w pracy od ktorego wiele zalezy. To rozumiem, ze poniewaz klient nasz pan to rzucasz wszystko i biegniesz?
Czy ja gdzies napisalam ze klient moze wszystko? nie. Napisalam ze kupujacy ma wieksze przywileje i to sprzedajacy powinien sie bardziej starac.

Cytat:
Oye na pewno slyszalas o marce Abercrombie & Fitch. Jest bardzo "posh" i kreuje sie bardzo wysoko. I wlasciciele stwierdzili ze nie beda sprzedawac ubran w duzych rozmiarach, bo traca fason, a ich ubrania maja byc "super i ekstra". I co? I moga. Staca czesc klientow,a czesc klientow przyjdzie zachecona snobizmem. Czy to jest komunistyczne? Ich marka ma na stronie internetowej: Authentic American clothing since 1892
Wiec wiesz, takie komunistyczne podejscie w sercu Ameryki, ktora przeciez jest kolebka wolnosci i praw klienta....
to juz szczegol ze maja problemy finansowe i co roku zamykaja wiecej sklepow

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jak możesz twierdzić że rozpaczałabyś tak samo jak po stracie dziecka skoro dziecka nie masz i nie masz zielonego pojęcia o tym jakie ma się względem niego uczucia? I nie - nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić. I nie - oksytocyna nie spowoduje że pokochasz zwierzę tak jak dziecko.
dokladnie

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-15 o 20:58
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 21:06   #1780
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ej w sumie ktoś tu słusznie zauważył:
Mamusie się tak czepiają, że my nie tolerujemy pewnych zachowań dzieci, że się wkurzamy jak robią coś niewłaściwego itd, a cała masa mówi "lubię tylko swoje dziecko. inne mnie wkurzają"

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość

dokladnie
aha, a ty i Kusum jesteście stanie stwierdzić, że NIKT na świecie, NIGDY nie poczuje większego żalu za swoim psem niż za (np. ) dzieckiem? Na 100% jesteście tego pewne? Tak, że dałybyście sobie głowę uciąć, że nikt nigdy nie poczuje takiego a nie innego uczucia?
Stary 2014-08-15, 21:09   #1781
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja mam tą kwestię omówioną na psychoterapii więc nie ma opcji żebym przyjmowała zdanie bytów forumowych w tej kwestii.
Stary 2014-08-15, 21:27   #1782
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja jestem ciekawa, czy wezmą odpowiedzialność za miliony kobiet na świecie i powiedzą, że tak, ŻADNA kobieta nei może kochać swojego dziecka mniej niż psa/kota.
No bo jeśli nawet jedna jedyna by właśnie to czuła, to sorry, ale wasz argument jest inwalidą ;p
Stary 2014-08-15, 21:46   #1783
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, czy wezmą odpowiedzialność za miliony kobiet na świecie i powiedzą, że tak, ŻADNA kobieta nei może kochać swojego dziecka mniej niż psa/kota.
No bo jeśli nawet jedna jedyna by właśnie to czuła, to sorry, ale wasz argument jest inwalidą ;p
zalamka

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-15, 22:51   #1784
Raczyna
Raczkowanie

mnie tylko zastanawia zasadność wchodzenia kobiet "dzietnych" na wątek pod tytułem "bezdzietne z wyboru"...........
Raczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 22:58   #1785
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
zalamka
o co ci kurde kobieto chodzi. odkąd przylazłaś na ten wątek wygłaszać swoje mądrości i chwalić się swoimi "karaibami pod palmami" to uczepiłaś się mnie. Serio, to już zaczyna być wkurzające, bo czasem pierdzielisz takie farmazony, że nie da się czytać, a uczepiłaś się mnie, jednej jedynej mnie. weź swoją frustrację przenieś na kogoś innego, bo do cholery wkurza mnie bycie kozłem ofiarnym.
Lubię ten wątek, ale jak tu przychodzą takie "załamkujące" mamuśki jak ty, to mnie coś strzela. Ja spadam, żeby na wątku NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI nie wolno było rozmawiać o tym, że NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI. Nie, nie dociera, że inni mogą mieć inne zdanie, "jestem matką, wypchnęłam z pochwy dziecko więc jestem lepsza, wiem więcej, pozjadałam wszystkie rozumy, a ty plebsie bez dzieci j*b się na ryj, bo nic nie wiesz o życiu"
Tak tak, teraz zjedźcie mnie od góry do dołu, zwyzywajcie, obgadajcie, zgłoście i w ogóle.
Bardzo dziękuję ci Oye, naprawdę jak nikt potrafisz zgnoić człowieka tylko tym, że jjesteś a "moja racja jest najmojsza". K**wa nie po to chodzę do psychologa, żeby mi teraz jjedna z drugą mamuśka wmawiały, że lepiej wiedzą co kto czuje, i jeszcze uważały, że NIKT nie może mieć innego zdania, BO NIE.
Ja rozumiem, że bez matek to by się tu nic nie działo i normalne dyskusje są wskazane, ale włażenie na wątek NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI by siać terror i przekonywać wszystkich do "mam dziecko mam rację wiem lepiej" to jest chore, CHORE. Nie można podyskutować w spokoju o tym, że wk**wia mnie obsrana pielucha i wyjący bachor w autobusie, bo zaraz zlecą się obrończynie. a to właśnie taki wątek miał być, żeby móc się wyżalić, żeby zjednoczyły się WŁAŚNIE TAKIE osoby, bo jak powiesz znajomej, że wkurza cię jak dziecko drze ryja, to uzna, że przesadzasz, bo to tylko dziecko. ale tak, to wkurza! i chciałam o tym powiedzieć osobom, które wkurza to tak samo, a nie, żeby usłyszeć, że dziecko zmęczone/głodne/obsrane i dlatego płacze.
żegnam wszystkich, zarówno bezdzietne, jak i dzietne, i te z którymi mi się miło rozmawiało, i Oye.
Stary 2014-08-15, 23:39   #1786
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
o co ci kurde kobieto chodzi. odkąd przylazłaś na ten wątek wygłaszać swoje mądrości i chwalić się swoimi "karaibami pod palmami" to uczepiłaś się mnie. Serio, to już zaczyna być wkurzające, bo czasem pierdzielisz takie farmazony, że nie da się czytać, a uczepiłaś się mnie, jednej jedynej mnie. weź swoją frustrację przenieś na kogoś innego, bo do cholery wkurza mnie bycie kozłem ofiarnym.
Lubię ten wątek, ale jak tu przychodzą takie "załamkujące" mamuśki jak ty, to mnie coś strzela. Ja spadam, żeby na wątku NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI nie wolno było rozmawiać o tym, że NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI. Nie, nie dociera, że inni mogą mieć inne zdanie, "jestem matką, wypchnęłam z pochwy dziecko więc jestem lepsza, wiem więcej, pozjadałam wszystkie rozumy, a ty plebsie bez dzieci j*b się na ryj, bo nic nie wiesz o życiu"
Tak tak, teraz zjedźcie mnie od góry do dołu, zwyzywajcie, obgadajcie, zgłoście i w ogóle.
Bardzo dziękuję ci Oye, naprawdę jak nikt potrafisz zgnoić człowieka tylko tym, że jjesteś a "moja racja jest najmojsza". K**wa nie po to chodzę do psychologa, żeby mi teraz jjedna z drugą mamuśka wmawiały, że lepiej wiedzą co kto czuje, i jeszcze uważały, że NIKT nie może mieć innego zdania, BO NIE.
Ja rozumiem, że bez matek to by się tu nic nie działo i normalne dyskusje są wskazane, ale włażenie na wątek NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI by siać terror i przekonywać wszystkich do "mam dziecko mam rację wiem lepiej" to jest chore, CHORE. Nie można podyskutować w spokoju o tym, że wk**wia mnie obsrana pielucha i wyjący bachor w autobusie, bo zaraz zlecą się obrończynie. a to właśnie taki wątek miał być, żeby móc się wyżalić, żeby zjednoczyły się WŁAŚNIE TAKIE osoby, bo jak powiesz znajomej, że wkurza cię jak dziecko drze ryja, to uzna, że przesadzasz, bo to tylko dziecko. ale tak, to wkurza! i chciałam o tym powiedzieć osobom, które wkurza to tak samo, a nie, żeby usłyszeć, że dziecko zmęczone/głodne/obsrane i dlatego płacze.
żegnam wszystkich, zarówno bezdzietne, jak i dzietne, i te z którymi mi się miło rozmawiało, i Oye.
o wow. chyba czas zmienic psychologa.

Haters Gonna Hate
Stary 2014-08-16, 02:01   #1787
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Raczyna Pokaż wiadomość
mnie tylko zastanawia zasadność wchodzenia kobiet "dzietnych" na wątek pod tytułem "bezdzietne z wyboru"...........
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 07:01   #1788
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Też mnie to ciekawi albo w sumie to nie.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 07:05   #1789
zakonna
Naczelna Nastolatka

bo forum jest otwarte, bo każdy może sobie pisać co myśli, bo mają prawo przecież, nie? Tyle tylko, że owszem, niech sobie czytają. Tylko po co się wcinają w rozmowy, które ich nie dotyczą bo one dzieci mają. I szybko robi się ferment na wątku bo mają misję niektóre żeby przekonać cały świat, że matkowanie jest najszlachetniejszym sposobem na życie. Od tego mnie szlag trafia, szczerze mówiąc.
Stary 2014-08-16, 09:55   #1790
Raczyna
Raczkowanie

gdyby matkowanie było takim fantastycznym zajęciem, tak doskonale wykonywanym przez większość mamuś, to po świecie nie chodziłoby tyle popierdzielonych ludzi z zaburzeniami emocjonalnymi, czego te mamuśki są najlepszym przykładem

nie możecie ich po prostu ignorować?
na pewno są takie, z którymi można podyskutować
ale jak ktoś nie potrafi, to mu nie odpowiadać
góra trzy posty i pójdzie
Stary 2014-08-16, 10:25   #1791
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wydaje, że Oye się Ciebie uczepiła, bo bardzo łatwo można Ciebie sprowokować i chętnie wchodzisz z nią w pyskówki. Szybko wybuchasz i się niezdrowo ekscytujesz. Najprostszym sposobem byłoby gdybyś włączyła jej ignora (taki filtr) jeśli nie potrafisz sama z siebie nie reagować na zaczepki.
Ja wiem, że jej się nie da lubić, każdy w tym wątku to wie (bynajmniej z powodu dzietności) i trochę dziwi mnie fakt, że tak tu się pcha. Wiem, wiem, że to forum, że każdy może. Mimo wszystko mnie byłoby głupio, czułabym się nieswojo gdybym się pchała w towarzystwo, które mnie nie lubi. Nawet wirtualne.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:03   #1792
kalincia
BAN stały

Kocham mojego psa i kota bardziej niż jakiekolwiek dziecko na świecie. Licząc się z tym, że ten stan może być trwały nawet, gdybym miała własne - nie decydowałam się na nie i dziękuję losowi, że nigdy w przypływie durnoty nie zmieniłam decyzji. Mogłabym bowiem mieć spory dylemat, co wyrwać dziecku, które wyrwałoby silną piąsteczką garść sierści z ogona mojego psa lub kota, co się przecież rozkoszniaczkom zdarza.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to, że matki kochają swoje dzieci nad życie, i zrobią wszystko, żeby było szczęśliwe a po śmierci dziecka będą rozpaczać jak nikt na świecie. Nikt tego nie neguje, wszyscy przyznają rację, JEST TAK.
Tylko matki nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś może twierdzić inaczej, bo jak można porównać dziecko do psa, nigdy nie zrozumiemy uczucia matki, która straciła dziecko, po prostu nie możemy czuć takiego przywiązania jak one do dziecka, BO NIE.
Ja mogę powiedzieć, że nie znacie miłości samotnego człowieka do jego zwierzęcia, BO NIE. bo zawsze ktoś przy was był, mama, tata, babcia, siostra.
Idź kurde do starszej babci, której nikt nie odwiedza, nie ma nikogo a ma psa czy kota i to zwierzę umrze i powiedz jej, że nie ma prawa twierdzić, że to najgorsze uczucie na świecie, bo nie straciła dziecka.
Zgadza się. Moja przyjaciółka, samotna kobieta jakiś czas temu straciła kota. Bardziej to przeżyła, niż stratę rodziców, uwierzcie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:09   #1793
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Temat wałkowany wiele razy.
Bo kieeedyś te matki też nie chciały dzieci, więc są tu jakby legalnie.
Bo się tu wyżywamy (moje ulubione), atakujemy dzieci i ktoś MUSI je bronić, bo same się nie obronią.
Bo forum jest otwarte i każdy może.
Bo klepiemy takie bzdury, że aż szkoda ich nie czytać i je klawiatura świeżbi, żeby skomentować.
Czekam na argument, że jesteśmy po prostu fajne, dlatego je do nas ciągnie i doczekać się nie mogę.

Teraz to tu spokój jest, w poprzedniej części przez moment taka naparzanka była, że aż matki nas w obronę wzięły.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2014-08-16 o 13:10
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 13:52   #1794
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zastanawia co na pod forum 30+ w watku nie chce miec dzieci robia emocjonalnie niestabilne 20+ studenki ......bywa

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-16 o 13:54
Stary 2014-08-16, 15:48   #1795
Raczyna
Raczkowanie

Cytat:
mnie zastanawia co na pod forum 30+ w watku nie chce miec dzieci robia emocjonalnie niestabilne 20+ studenki ......bywa
jestem pod czterdziestkę
więc podejrzewam, że to nie o mnie

natomiast o niestabilności emocjonalnej świadczą wszystkie twoje posty, które do tej pory przeczytałam
za bardzo chcesz być na świeczniku, jak małe dziecko, które jeszcze nie potrafi normalnie mówić, tylko stale krzyczy "maamaaa, patrz", "maamaaa chodź!" i tak ciągle, bo stale musi być w centrum uwagi
jest moment, gdy się z tego wyrasta, ale widzę, że jeszcze do niego nie dotarłaś
objaw nieco niepokojący, bo to powinno już być kilkadzieści lat temu....

no, chyba że ta niestabilna studentka po 20+ to było o tobie, to przepraszam, nie zrozumiałam
w sumie to by tłumaczyło- tak wcześnie urodzić dzieci i radzić sobie z tym wszystkim... no ok, rozumiem twój stan i rozchwianie, wezmę na to poprawkę w rozmowach z tobą, bo nie wątpię, że będzie ich więcej, ku mojej i innych koleżanek uciesze
Stary 2014-08-16, 16:20   #1796
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
jestem pod czterdziestkę
więc podejrzewam, że to nie o mnie

natomiast o niestabilności emocjonalnej świadczą wszystkie twoje posty, które do tej pory przeczytałam
za bardzo chcesz być na świeczniku, jak małe dziecko, które jeszcze nie potrafi normalnie mówić, tylko stale krzyczy "maamaaa, patrz", "maamaaa chodź!" i tak ciągle, bo stale musi być w centrum uwagi
jest moment, gdy się z tego wyrasta, ale widzę, że jeszcze do niego nie dotarłaś
objaw nieco niepokojący, bo to powinno już być kilkadzieści lat temu....

no, chyba że ta niestabilna studentka po 20+ to było o tobie, to przepraszam, nie zrozumiałam
w sumie to by tłumaczyło- tak wcześnie urodzić dzieci i radzić sobie z tym wszystkim... no ok, rozumiem twój stan i rozchwianie, wezmę na to poprawkę w rozmowach z tobą, bo nie wątpię, że będzie ich więcej, ku mojej i innych koleżanek uciesze
dziekujemy pani pseudopsycholog za opinie
wiem ze jakos trzeba sobie swiat tlumaczyc by o sobie poczuc sie lepiej, jak ci to pomoga to prosze cie bardzo, ale to nie zmieni twojego zycia

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-16 o 16:26
Stary 2014-08-16, 18:25   #1797
Raczyna
Raczkowanie

Cytat:
dziekujemy pani pseudopsycholog za opinie
wiem ze jakos trzeba sobie swiat tlumaczyc by o sobie poczuc sie lepiej, jak ci to pomoga to prosze cie bardzo, ale to nie zmieni twojego zycia
dziękuję za oklaski, doceniam je

widzisz, ja nie chcę zmieniać swojego życia, tak jest mi dobrze
dla poprawy humoru nie muszę wdawać się w pyskówki i napadać na innych ludzi
nie świat sobie muszę tłumaczyć, a niektóre głąby, które w nim egzystują

chociaż fakt, będę się czuła lepiej za każdym razem, gdy coś napiszesz, bo wątpię, żebyś mnie miło zaskoczyła
ale będę sobie mogła pomyśleć- "patrz, jak się wije ten piskorz"

więc rybciu, do następnego ;P

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

a tak, dziewczęta, abstrahując od trolic i piskorzy...

mamy w tytule bezdzietne z wyboru...
ale czy nie zdarzyło Wam się nigdy przenigdy, żeby coś zapikało?
czy był jakiś moment, albo jakiś człowiek, przy którym analizowałyście ponownie swój wybór i argumenty?
Stary 2014-08-16, 18:28   #1798
zakonna
Naczelna Nastolatka

raz, jak miałam 25 lat to miałam taką potrzebę, która mi szybko przeszła. Od tamtego czasu minęło 15 lat.
Stary 2014-08-16, 19:37   #1799
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za oklaski, doceniam je

widzisz, ja nie chcę zmieniać swojego życia, tak jest mi dobrze
dla poprawy humoru nie muszę wdawać się w pyskówki i napadać na innych ludzi
nie świat sobie muszę tłumaczyć, a niektóre głąby, które w nim egzystują

chociaż fakt, będę się czuła lepiej za każdym razem, gdy coś napiszesz, bo wątpię, żebyś mnie miło zaskoczyła
ale będę sobie mogła pomyśleć- "patrz, jak się wije ten piskorz"

więc rybciu, do następnego ;P

?
lepiej sobie humor poprawic niz nerwy psuc, tak jak ty to robisz
masz pecha, takie plucie piany kogos kto dla mnie nic nie znaczy i tandentne zaczepki, nie robi na mnie zadnego wrazenia

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-08-16 o 19:45
Stary 2014-08-16, 21:43   #1800
shonyen
Zakorzenienie

czytam Was z doskoku, bo nie mam jeszcze stałego dostępu do internetu. "posprzątam" tu w poniedziałek rano, bo trochę się nabałaganiło, a póki co proszę o używanie kulturalniejszego języka, żeby mi nie dokładać dodatkowej roboty
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości