|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
hej a więc ja dołączam sie do wątku. Od dzieciństwa miałam blond wloski lecz ostatnio trochę mi pociemniały w brąż a że chciałam być dalej blondynką to zrobiłam sobie pasemka w tym kolorze. No i teraz wywiązal sie z tego maly problemik, bo mam ciemne odrosty ok.5cm. chcę użyć jakiegoś blond szamponu koloryzującego ale nie wiem czy pokryje mi wszystkie włosy jednakowo. Może coś poradzicie??? Powiem jeszcze że odrosty są koloru ciemnego brązu a chcę je zafarbować na ciemny blond. Wyjdzie?? jak myślicie?? czekam na info
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
a ja mam naturalny blond wlosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Odwieżam wštek
![]() aktualnie mam jasne,cieniuteńkie,gęsto zrobione pasemka,tak,ze w sumie zlewajš się w całoć.Tak mylałam,żeby następnym razem zrobić balejażyk jasny blond+ bršzik,co mylicie o takim połšczeniu??
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Byc może dziewczyny miałyście ten sam problem co ja
![]() Od kilku lat maluje włosy na blond(farbą).W wakacje tego roku coś mnie podkusiło,żeby pomalowac włosy na ciemno,tak tez zrobiłam.Jednak nie byłam zadowolona z efektu i rozjaśniłam włosy(rozjaśniaczem),były jasniutkie i takie jak chciałam.Jednak gdy pojawiły sie odrosty malowałam je farbą tak jak wczesniej,przed przyciemnieniem,nie rozjaśniaczem.I teraz moja głowa wygląda komicznie bo u nasady moje włosy są ciemniejsze-jasnobrązowe,chociaz pomalowane farbą a reszta jest blond.(cos jak ma często Joanna Liszowska)Nie wiem co mam zrobić,nie chciałabym całe zycie uzywac rozjaśniacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
farbujesz ta farba i ci wychodzi ladny kolor z ciemnego blondu? ta farba az tak rozjasnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
tam gdzie maluje odrosty sama farba jest blond ale bardziej taki brazowy-rudawy a reszta jest jasniutka :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
To i ja przyłączam się do grona Blondynek
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Również się dołączam.
W dzieciństwie miałam bardzo jasne włosy, niestety z wiekiem mi ściemniały... od kilku miesięcy używam rozjaśniacza. Chciałabym wrócić do odcienia z dzieciństwa ![]() Miałam [dość długo] problem z żółto-rudym odcieniem... Walczyłam za pomocą Regenalu welli. Teraz sprawa przedstawia się tak: [zdjęcie1 i 2] - tak to wygląda w słabym świetle dziennym [zdjęcie3 i 4] - a tak w sztucznym [flesz] No i właśnie... Nie mogę się do końca pozbyć tej upierdliwej żółci... są jakieś skuteczniejsze sposoby, szybciej przynoszące rezultaty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
ja tez sie dolanczam do blondynek
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
ja bardzo zniszczyłam sobie włosy rozjaśnianiem ... w skutek rozjaśniania straciłam ok. 10 cm włosów ...
![]() Ale mam wymarzone jasne włoski, które kiedyś będą do pasa ![]()
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=3496 w prawdzie daje ona efekt popielatego blondu, ale gdy będziesz oszczędnie jej używać to pozbędziesz się żółtych refleksów a kolor nie będzie taki szary ![]() Fajny jest też "srebrzyk" tzw. "srebrna płukanka" jest on bezfirmowy i też daje fajny efekt ![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=6276
Edytowane przez Sabrina_1484 Czas edycji: 2007-06-23 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem blondynką
![]() Mam pytanie jaki kolor wloskow ma Kylie na fotach i jaka farba pomoże taki uzyskać? ![]() http://www.radiobonton.cz/data/share...%20Minogue.bmp http://www.radiobonton.cz/data/share...%20Minogue.bmp http://www.guide-official.com/upload...minogue_28.jpg http://images.askmen.com/top-99/2006...nogue-pics.jpg
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Jestem blondynka takze ale ciemna:P i czasem wydaje mi sie ze moje ciemno-blond wlosy sa bez charakteru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach, i jeszcze jedno - mogę zapytać jaki miałaś wyjściowy kolor włosów, przed użyciem rozjaśniacza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz, dawno tam nie zaglądałam ![]() Przed rozjaśnianiem miałam ciemny blond... taki wpadający w brąz [mój chłopak stwierdził nawet że na zdjęciach wychodzą prawie czarne]. W tamtym wątku wkleiłam zdjęcie "przed" i kilka "w trakcie", później zrudziały mi strasznie ![]() ![]() Kupiłam sobie jednak Regenal, zastosowałam kilka razy i stwierdziłam że delikatne efekty zaczynają być widoczne, jednak jak dla mnie to było za mało. Później wyczytałam gdzieś na forum że można go śmiało potrzymać na włosach nawet pół godziny [ja trzymałam 5 minut], spróbowałam i efekt jest niezły ![]() Jutro [albo pojutrze] zamierzam powtórzyć 'zabawę'... jesli chcesz wkleję Ci fotkę jak już będzie po wszystkim. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm.. Ja mam Joannę i spryskuję nią naturalne jasnobrązowe włosy i na razie efekt jest słaby, ale jestem dopiero po drugiej aplikacji ![]() Będę bardzo wdzięczna za jakieś Twoje nowe fotki ![]() A próbowałaś tej płukani z Celii? Ona ma chyba bardziej zdecydowane działanie, niż Regenal (z tego, co wyczytałam), więc może ona Ci pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
a ja tez
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Ja też sie dołączam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie pytanie, czy istnieje cos takiego jak "plukanka w maseczce" tzn. chce pozbyc sie tej zolci z wlosow, ale nie chce mi sie robic tej plukanki.. mam juz jej dosc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
@iluminacja - napisz proszę, że ten rudy połysk Ci zszedł
![]() Jestem przerażona ![]() Boję się psikać dalej w obawie, że wyjdzie mi jeszcze bardziej rudy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
dolaczam do wszystkim blondynek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Eska88 mozesz sprawdzic jaki to dokladnie kolor farby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Kama16
Wlasnie dzisiaj kupilam ta farbe więc napisze od razu jaki to kolor i dodam zdjecia ![]() ![]() ![]() GARNIER 100% color - nr 102 - ultrajasny opalizujacy blond Edytowane przez Eska88 Czas edycji: 2012-07-27 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Eska: Ślicznyt ten twój kolor blond!! I tą farbą z ciemnego blondu wyszło takie cudo!!
![]() To i ja się przyłączam do blondynek ![]() W dzieciństwie miałam prawie białe wlosy,a później zaczeły ciemnieć do ciemnego blondu. W gimnazjum pofarbowałam sobie całość na blond i chodziłam tak rok.Później zrobiłam balejaż blond i tak do tego czasu mam cały czas blond (czyli juz eee 3 lata ![]() Na odrosty zawsze uzywałam spreju Joanny,ale strasznie mi zniszczył włosy (ogólnie rozjaśnianie zrobiło z mojej głowy stóg siana i żadne odżywki nie pomagają ![]() Od lutego do teraz nie malowałam włosów więc mam około 8 lub 9 cm odrosty brrr... Ostatnio znów chce blond,a na fryzjera mnie nie stać więc chyba wypróbuje tą farbe z Garniera polecaną przez Eske bo jej kolor szaleńczo mi sie podoba. Tylko boje się,że może wyjść kurczakowy odcień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dole mam blond rozjaśniane,a na górze naturalny blond. Ojj bym chciała mieć całe włoski blond o kolorze zbliżonym do twojego Eska. A włosy są tuż po myciu i nie prostowaniuwiec nie wyglądają zbyt efektownie ![]() Kurcze boje się,że może mi wyjść pomarańczowa góra (czyli odrosty) a biały dól ![]() Może ktoś wie co zrobić w takim przypadku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Hmm Eska być może spróbuje tą farbe,miałam kiedyś jedną z Garniera i włosy po niej miałam czerwono,zielono fioletowe
![]() Ale to był jakiś brąz który zmył sie na szczęscie ![]() jutro chyba pójde po tą twoją farbe i zobacze co wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.