|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Dobranoc mamusie
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Czesc Kobiety
Spac nie mogę od dobrych dwóch godzin. A najgorsze że dzisiaj maz w pracy wieć w ciagu dnia sobie nie odespie. Pocytowalam i mi zzarlo, ale widzialam, że wprawiacie się w świąteczny nastrój. ![]() Slodziatek wydaje mi się, że niektóre zdjecia sa za bardzo rozjasnione. Na niektorych zdjęciach rozjasnienie wchodzi na potrawę. Aneta nie nastawiaj się negatywnie do tej baby, może będzie z niej jakiś pożytek. Tak z ciekawosci gdzie mieszkacie w Holandii? My w zeszłym roku przez kilka dni bylismy w Einkhuizen i zakochałam się w tym miasteczku. Mam nadzieję, ze jeszcze tam wrócimy Aa2 rozmowy z Melkiem super Ciekawa jestem jak zareaguje na młodszego braciszka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam sie i ja. Od wczoraj strasznie boli mnie glowa i tylko Was wieczorem podczytywalam... Moja Lena dostala slicza sukienke mikolajki i do tego czapeczke, na swieta bedzie jak znalazl ![]() Wstalam o 3:40 do wc i juz do godziny 6 nie spalam... teraz obudziala mnie czkawka Malej... Tez macie wrazenie, ze dzidzius meczy sie przez to czkanie? Jest mi jej szkoda ale nic na to nie poradze... Tz zawsze mnie zmusza zebym pila wode bo po tym na pewno jej przejdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry... Wizyta w łazience i koniec spania... Ale dzisiaj tak pochmurno i leje deszcz, że może mi się jeszcze uda...
Ja też już myślałam o świętach... Prawdą jest że nie są już tak magiczne jak w dziecinśtwie ale i tak je lubię... My mamy dla Konradka pajacyk renifera, zobaczymy czy będzie dobry... A po świętach 27 idziemy na wesele mojej kuzynki i kolejne dwa dni obżarstwa... A pamiętam jak byłam Mała i czekało sie na święta, na ulicach wtedy było tak magicznie, w domu choinka, zjeżdżała się cała rodzinka i było nas na Wigilii u dziadków ponad 20 osób... Moja babcia z prababcią lepiące ponad 100 uszek i pierogów... Jeny jak sobie przypomnę, było tak cudownie... Jednak dzieci przeżywaja wszystko inaczej... A no i może jestem nieliczną osobą, która lubi zakupy przed Świętami... Lubie kupować prezenty, szczególnie dzieciakom, bo wiem ile im to sprawi radochy... A no i lubię pakować prezenty w papier, nie w torebki, bo jest przy tym zabawy... Martynka mój też miał przed chwilą właśnie czkawkę i nie lubię tego... Też mi się wydaje, że Bejbik się męczy i jak się tylko zacznie to zawsze proszę, żeby się skończyło... Ale się rozpisałam... Idę chyba dalej spać... Ale mi narobiłyście ochoty na Uszka z barszczem... Mniam... Mniam... |
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Meta nie masz foczki do spania?? (rogal)? mi dużo pomógł na te biodra, spróbuj wsadzić poduszkę miedzy nogi Aneta oj tam, a ta kobieta może np zrobić ci pranie ?:P Nie będzie tak źle, daj sobie pomóc, od tego jest. Najwyżej zawsze możesz powiedzieć żeby sobie poszła ![]() Wstałam, ale tak mi się nic nie chce Mam jechać ze szwagrem na zakupy, bo drugi ma kaca, a mój w pracy, a muszę tą klamkę wymienić zakichaną ![]() Mąż kazał mi zadzwonić do lekarza dziś o moje biedne krocze bo mówi, że nie może patrzeć jak się męczę
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
No ból spojenia to jest masakra
tylko niestety na to nie ma lekarstwa... trzeba przecierpiec a znam ten ból od 5miesiąca: (Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Umnie pochmurno i deszczowo od tygodnia a w przyszłym temp po 20 stopni ![]() Dobrze że mam dwie sukienki to w taka pogodę chociaż wyglądam normalnie My na święta może pojedziemy do pl, wszystko zalezy od tego jaka będzie zima w tym roku Jakoś pospalam zaraz polska kiełbaska na gorąco a potem sprzatamy, obiadek i zmykamy na urodziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ale dziewczynki naprodukowałyscie... ale juz was nadrobilam chociaz teraz nie pamietam co mialam komu napisac.
Ja wczoraj miałam jakies dziwne bole krzyzowe do tego pobolewało jak na okres ale przeszlo jak sie dzis powtorzy to pojada na szpital zeby mi ktg zrobili. Malutka od rana szaleje w brzuszku i wiecie co czuje ja bardzo nisko jak dupcie miala kolo zeber to teraz w polowie brzucha czuje ruchy dupci. Bylismy wczoraj u rodzicow i mamusia kupila dla wnusi dresik do tego trampeczki, sukienkie z bodami i rajstopkami na 1 miesiac i druga sukieneczke taka blizej wiosny normalnie kochane a ja dzis jak mnie nie bedzie nic brało to jade do esotiq po stanik do karmienia, dzis tz nie mam do 18 bo w pracy
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
Obudzil mnie glod i siusiu. Zjadlam kanapke z serem zoltym i ide dalej w kime ale jeszcze musialam zajrzec co tam u was Dzisiaj znowu pochmurnie a mialam robic pranie, bo z kosza juz wylatuje nie chce tylko zeby mi te swiezo wyprane rzeczy zdechly, bo nie cierpie tego zapachu. A i przypomnialam sobie ze trzeba przeprac moja i meza kurtke zimowa wiec jak tylko bedzie ladne slonce sie za to biore ![]() Niech sobie wisza juz czysciutkie i czekaja na swoja pore. Wciagnelismy sie z mezem w serial The Walking Dead fajnie sie oglada te zombiaki hehe ![]() Dobra juz nie przynudzam, ide jeszcze pospac ![]() Udanej soboty mamuski
|
#1121 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Jak w sumie prawie nigdy nie reaguje jakis na to co piszecie o jedzeniu tak ośliniłam sie na barszcz i pierogi w święta jak juz zawsze inni jedzą ciasto i piją kawę to ja dalej mecze świąteczne potrawy bo jakos nie za bardzo jem słodycze a inne jedzenie to tonami U mnie znowu chmury a głowa mi pęka i czuje sie jak flak...ale powinno minąć po śniadanku teściowie jadą do Pl wiec mamusia zrobi dla mnie paczkę z książkami bo sobie 3 zazyczylam i w tym tą co polecalyscie "w Paryżu dzieci nie grymaszą" (mam nadzieje, ze fajna) no i dorzuci mi jeszcze kilka zamówionych przeze mnie rzeczy takze cieszę sie bardzo Dzisiaj juz musze ogarnąć szafę zeby teściowie wywieźli trochę ciuchów takiej dziewczynce, no juz nastolatce w Pl...bo ja nie chodze a leży w szafie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama kiedys sporo balowalam,jeszcze za czasow studiow,piatek,sobota na disco a poźniej na zajęcia po dwoch godzinach snu ale ile tak mozna??W koncu zaczelam stałą prace,poznalam Tzta i jakos mi to przeszlo... zreszta nienawidze miec kaca i w ogole źle sie czuje po alkoholu...wydaje mi sie ze z takich rzeczy sie wyrasta chociaz akurat w Polsce to sie chleje na potęge ![]() Ekaterina chyba ty masz te leukocyty w moczu? bierzesz cos na to?? a co do wychowawczego,to ty masz tam to platne??? ![]() Aneta??? to nieźle masz z tą babą... mnie przeraza sam fakt ze polozna do mnie przyjdzie i bedzie się mądrowac bo to roznie z tymi kobitami jest ![]() Pogoda jest do aisa84 ja przeczytalam tą o tym Paryzu i super
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-16 o 09:05 |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychowawczy jest takjakby płatny bo mamy elterngeld na rok czasu, potem jeszcze z landu geld na 6 miesięcy a jeśli nie poslesz dziecka do przedszkola to jeszcze kasa do 3 go roku życia, no i trochę kasy do czasu ukończenia edukacji przez dziecko lub do jego pierwszej pracy ![]() Trochę tego jest, trzeba papiery ogarnąć mogę sobie i tak dorobić jeszcze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wydaje mi sie ze w poniedzialek w szpitalu jak lekarz zobaczy te wyniki to mi przepisze w ogole cos![]() fajnie masz ja po roku bez pracy i kasy juz to widzeale mnie bolą pachwiny
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-16 o 09:17 |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogło to też wynikać z tego że wcześniej coś zjadlas i nie zdarzyło się to wyplukac ![]() Nie martw się, moja znajoma ma tu tyle kredytów i długów że zastanawia się skąd weźmie kase w grudniu chociaż teraz pojechali całą rodzina na wesele a we wrześniu jadą do włoch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas pochmurno i chłodno. Dla ciężarowki idealnie
![]() Po śniadaniu jedziemy na jakieś zakupy spożywcze. Cytat:
![]() Po prostu nikomu się nie spieszy. My to już w ogóle ewenement, dwójka dzieci. Dobrze, ze jest wizaz to przynajmniej mogę poczytać co u innych mamus ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda ze z dzieckiem swieta sa bardziej magiczne
poza tym czlowiek sam sie stara o tzw magie swiat,np wspolne pieczenie ciasteczek,dekorowanie domu,ubieranie choinki. Dla dziecka to frajda:-D
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1129 |
|
Konto usunięte
|
W dzień dobry TVN wodzianka od wojewódzkiego pokazuje 8 dniowego synka Gustawa
mała słodycz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Aniu dziękuję za radę
Następnym razem przy czkawce spróbuję z jabłkiem A do teściów kolejni niemieccy goście się zjechali Tym razem ciocia i wujek Tż, ale oni są przesympatyczni i jak dla mnie mogą siedzieć ile chcą ![]() Tym sposobem chata pełna, ale tylko do poniedziałku: babcia wraca do DE, a teście z wujkami jadą na wczasy na 10 dni U mnie pogoda do Od wczoraj głowa mnie boli, to nie jest oznaka porodu prawda?!
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekaterina aaaaaaa czaje
![]() A co w sylwestra robimy nmartyna haha teraz to nic nie wiadomo chociaz moj lekarz mowi tak"zaczna sie pani skurcze,wlaczy pani sobie film,jak nie bedzie przechodzilo i skurcze beda czestsze to prosze sie spakowac i do szpitala" i juz widze jak mi wszystko z rąk leci
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-16 o 09:43 |
|
|
|
#1132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Ja w PL miałam fajną położną,a też mnie straszono,że mieszkanie mi poprzestawia .Ja to myślę,że najgorzej trafić na taką starszej daty,te młode mają zupełnie inne podejście.Do mnie prawdopodobnie przyjdzie kilka,może być tak,że jednego dnia przyjdzie jedna a innego inna,zależy kto ma dyżur,tak by było nawet lepiej .Nie chcę tej,co była na rozmowie u mnie w domu,za moim kotem rozglądała się jakby ten biedak miał jej coś zrobić i długopisy jej z rąk wypadały,jeszcze mi dziecko opuści ,starsza babka po 60-tce![]() Co za noc,siku co godzina. Czekam na paczkowego,przyniesie mi karuzelkę,którą kupiłam do łóżeczka-używaną,ale podobno jak nówka,zobaczymy.
Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-08-16 o 09:43 |
|||
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Martyna ja też dziś o 3 siku wstałam i męczyłam się do 4 chyba jak nie dalej, wierciłam się, tak mi niewygodnie było strasznie A mała ma czkawke non stop. Wczoraj miała tak długo do 23 chyba i szkoda mi jej było Dziś też właśnie leżymy i brzuch mi podskakuje
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Biedne te nasze dzieciaczki
Mam tylko nadzieję, że jak się Młoda urodzi, to tak często ta czkawka nie będzie jej męczyła...
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, lepiej zawsze sprawdzić Moja też bardzo nisko, właśnie wczoraj o tym pisałam. Jakby miała zaraz wyjść ![]() Super mamunia ![]() Mnie głowa też boli i jakaś do
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,zamawiała któraś z Was cokolwiek przesyłką Paczka 48?Jak długo taka paczka idzie?Na stronie piszą,że gwarantują dostawę w dwa dni,a tymczasem te dwa dni minęły w czwartek,rozumiem,piątek święto,ale dziś ta paczka dalej ma status,jaki miała w czwartek,utknęła w miejscu.Co prawda paczka za pobraniem,ale wkurzam się,bo wybrałam taką opcję,płacę troszkę więcej i niby za co
.Jeszcze moment i powiem mamie,by jej wcale nie odbierała jak przyjdzie w przyszłym tygodniu,pomijam fakt,że rodzice w PL są chyba tylko do wtorkuTa poczta...
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w święta i w weekend nie dostarcza wiec Najszybciej w poniedziałek. Właśnie na taką czekam |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś nie spię od 2 :P Chyba spróbuję się teraz kimnąć... Byłam na zakupach i ledwo do domu wróciłam... Tak mnie boli krocze! Co tam się dzieje ![]() Cytat:
Mój mąż ma takie 'ciężkie łapy', nie mogę go sobie wyobrazić, jak przebiera mała ![]() Cytat:
Jak Ci idzie masaż krocza? ![]() Aneta??? fajnie że się odezwałaś
|
||
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47721439]Dzień dobry
![]() Ja dziś nie spię od 2 :P Chyba spróbuję się teraz kimnąć... Byłam na zakupach i ledwo do domu wróciłam... Tak mnie boli krocze! Co tam się dzieje ![]() Aż się przeraziłam jak to oglądałam Mój mąż ma takie 'ciężkie łapy', nie mogę go sobie wyobrazić, jak przebiera mała ![]() Bierzesz ten wiesiołek w takich kapsułkach do połknięcia? Jak Ci idzie masaż krocza? ![]() Aneta??? fajnie że się odezwałaś [/QUOTE]Biorę wiesiołek w kapsułkach ![]() A masaż idzie beznadziejnie, mąż mi nie chce pomóc a sama mam problem z dostaniem nie wiem jak to będzie... Nie spisz od drugiej w nocy ??
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47721439]Dzień dobry ![]() Ja dziś nie spię od 2 :P Chyba spróbuję się teraz kimnąć... Byłam na zakupach i ledwo do domu wróciłam... Tak mnie boli krocze! Co tam się dzieje ![]() Aż się przeraziłam jak to oglądałam Mój mąż ma takie 'ciężkie łapy', nie mogę go sobie wyobrazić, jak przebiera mała ![]() Bierzesz ten wiesiołek w takich kapsułkach do połknięcia? Jak Ci idzie masaż krocza? ![]() Aneta??? fajnie że się odezwałaś [/QUOTE]Wypiłam kawę,idę się położyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

zaraz polska kiełbaska na gorąco a potem sprzatamy, obiadek i zmykamy na urodziny 
w święta jak juz zawsze inni jedzą ciasto i piją kawę to ja dalej mecze świąteczne potrawy bo jakos nie za bardzo jem słodycze a inne jedzenie to tonami 

ale ile tak mozna??