|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Cytat:
Do mnie szła z 4 dni jak masz numer nadania ti wejdz na śledzenie przesyłek i zobacz gdzie jest, moja z krakowa to szła do kielc i wracała do krakowa hahaha aż w końcu odnalazła trasę na wrocław i moja mamę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja na boku leżę, na plecach czasem przez chwilę, ale ciężko mi oddychać w takiej pozycji, wierciłam się dzisiaj jak głupia
![]() Mała kupiła mi tetry, 6 sztuk, więc mam już 15 i póki co wystarczy Takie ładne w misiaczki i trzy białe
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Meta dobry pomysł, kasy na pampersy nie będzie to się będzie prało i gotowało pieluchy
Nie no, żartowałam
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny zamawiałyście może już jakieś witaminki czy syropki dla Waszych Maluchów??? Bo robię zamówienie z Gemini i nie wiem, co tam jeszcze mogę dokoptować ![]() Znając mnie, to zamówię, a za chwilę mi się coś przypomni i
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna ja nic nie brałabym poza tym zawsze to lepiej jak w razie choroby przepisze lekarz, witaminki również.
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
No Meta jeszcze trochę ię damy radę
a byłam tylko w spożywczym i wymienić ta klamkę, ale coś się okazało? Nie mają na stanie bedzie dopiero w piątek Szwagier przywiózł karuzelke zamontowaliśmy ię efekt przedstawiam poniżejSent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez evelina33 Czas edycji: 2014-08-16 o 11:51 |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Asia masz rację
, nie będę zamawiać nic na zapas. I tak zawsze zamawiam z kimś, więc koszty przesyłki też nie wychodzą duże.
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie kupuje witamin. Bo to jakie będę podawać zależy od tego jak będę karnic
liczę że piersią ale różnie to bywa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam się na tych witaminach i zapytam w szpitalu jakie brać,co i w ogóle,bo jestem zielona w tym. Tak samo żadnych przeciwgorączkowych,przec iwkolkowych nie kupuję na własną rękę,w razie choroby lekarz mi doradzi co mam podać i wtedy dopiero kupię Cytat:
![]() Boże dzisiaj to myślałam,że szału dostanę. Tż wypił piwo z moją siostrą i szwagrem jak byli u nas i oni ledwo wyszli to go ząb boli. No nie dziwne,leczy tego zęba i jeszcze po zimnym piwie to wiadomo,że ból się uaktywni i dosłownie wył mi do 3 rano a na 6 do pracy szedł... Pierwszy raz widziałam żeby on tak ryczał z bólu i chyba nawpychał w siebie 5 ketonali,paracetamol,wodą płukał,palił i nic. W końcu wkurzył się i pojechał na Orlen po spirytus i na pół godziny póki wacik do końca nie wyschnie pomogło i dzisiaj polazł z tym spirytusem do pracy. Już miał jechać na pogotowie stomatologiczne ale mówię mu wstrzymaj się,to jednak 400 zł będzie kosztować jak nie lepiej... I już mam dosyć,jak on wróci dzisiaj z pracy i nie pójdzie spać tylko będzie mi jęczał to włosy sobie powyrywam... Dziwię się,że zasnęłam w ogóle.. Ale za to jestem dumna,bo w ciąży mnie jęczę z bólu pleców/brzucha niż on
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
400zł?
![]() Może niech zadzwoni do prywatnego lekarza, z bólem powinien przyjąć bez problemu. Ząb to okropne dziadostwo, jak boli to chyba nic gorszego nie ma. Zapłaci 100zł, ale chłopak się nie będzie męczył.
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstalam nie dawno i chyba moglam sie nie klasc, bo glowa mnie teraz boli
a moze to przez ta ciezka pogode.. cholibka wie.Martyna ja zamawialam witamine D dla malucha, bo i tak na 100% lekarz mi ja przepisze, wit K sobie odpuscilam, bo nie wiem jak bede karmic. I kupilam jeszcze bobotic na kolki, niech lezy w razie W, ale mam nadzieje ze sie nie przyda. Nic wiecej z takich lekow czy wit nie zamawialam. Meta jak tak mocno go ten zab boli to lepiej niech idzie do tego dentysty. Pewnie jakies zapalenie sie zrobilo czy ropa sie wdala. Szkoda zwlekac a potem nie daj boze miec zeba wyrywanego i czyszczenie kosci.. bo dopiero za to mozna nie zle zabulic, a ile cierpienia przy tym..
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-08-16 o 12:09 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo z witamin do kapsułki d+k podawane do 12 tygodnia, o ile karmisz piersią. Potem tylko witamina D. Może jakieś leki przeciwbólowe - dla maluszkow paracetamol w czopkach (nie pamiętam jaką dawka) a dla dzieci powyżej 3 miesiąca dostępne są już syropki przeciwbólowe np ibufen. Może przydać się altacet w zelu - to na ewentualne obrzeki po szczepieniach, może przydać się espumisan na problemy z brzuszkiem, albo dentinox na dziaselka przy wyrzynaniu zabkow. Tylko nie wiem czy jest sens robić aż takie zaopatrzenie. Chociaż z drugiej strony też wszystko kupowalam ale np altacet się nir przydał, ani krople na brzuszek ani maśc na dziasla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuśki!!! wybaczycie mi moją długa nieobecność ??
![]() ![]()
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas
Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka Evelina sliczny kącik Kochna opowiadaj co tam u Ciebie
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47722761]Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas
Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka Evelina sliczny kącik Kochna opowiadaj co tam u Ciebie [/QUOTE]To moja droga miałaś Prawdziwą bezsenną noc Ale jaka aktywna
|
|
|
|
#1160 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć laski
![]() Cytat:
Cytat:
Nie stresujcie się, bo będziecie jak koleżanka z sali, płakała biedna za każdym razem gdy mała miała czkawkę Wykończyć nerwowo się możnaCytat:
Za to moja rodzina, pełna dzieci Więc na szczęście ktoś mnie rozumie ![]() Cytat:
Są plusy wcześniejszego porodu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny! Pokupujcie sobie witaminy dla karmiących (o ile planujecie) i zacznijcie brać już teraz, bo mam takie niedobory, że z zajadów to otworzyć buzi by kanapkę zjeść nie mogłam :/ Męczy mnie to strasznie. Na problemy z brzuszkiem i inne lekarka dała nam Viburcol i od razu w razie w Nystatyne w płynie na pleśniawkę, a do pupci robioną maść, ale jeszcze nie zamówiłam, bo nie wiem. Czekam na przypływ $
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-08-16 o 12:36 |
||||||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jeszcze mu wylecza a inaczej jak będzie zwlekał to wyrwa w cholerę i juz jego decyzja, ale ja się nameczylam z zębami i na jego miejscu nie czekalabym dłużej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47722761]Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas
Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka Evelina sliczny kącik Kochna opowiadaj co tam u Ciebie [/QUOTE]Oo masakra nocka prawie jak dzien hehe obys jeszcze przed porodem miala lepsze noce ![]() Moja cora znowu ma czkawke
|
#1163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że to ta jest miałam kupować, ale powiedzieli, że pożyczą więc kasa w kieszeni Kupię mu za to leżaczek, bo nie mam
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
3 pralka ubranek się pierze, właśnie z piwnicy karton przynieśliśmy po naszej starszej córce. Mała będzie miała więcej ciuchów niż ja i TŻ razem wzięci, nie wiem, kiedy to wynosi
nosidełko też już przynieśliśmy to wypiorę. Fajnie tak nie wydawać kasy jedynie co kupiłam na razie to materacyk do łóżeczka i sobie koszule do karmienia no i kiedyś już kupiłam podkłądy i sexi siateczkowe gacie dla siebie![]() od wczoraj stoi w naszej sypialni łóżeczko, także dopiero tak naprawdę od wczoraj poczułam, że wkrótce będę mieć w domu drugie dziecko ![]() a z moją mama dziś jeszcze rozmawiałam, mojej mamie śniło się, że musieli wracać wcześniej z wakacji, bo już urodziłam. Widziała nawet moją córeczkę we śnie, była zdrowa i miała czarne włosy....do pasa
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-08-16 o 12:53 |
|
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slicznie to wygląda a ja wlasnie wrocilam z galerii i kupilam sobie staniczek do karmienia po raz pierwszy bez gabek popostu jak slicznie wyglada to szok oczywiscie polecam wszystkie staniki z esotiq cena mnie troche powalila ale na 1 to moge sobie odzalowac 89,90
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
dzanet nawet nie wiem od czego zaczac
![]() Powiem Wam że szkoda mi już mojego tzta...taka jestem meczaca i zdaje sobie z tego sprawe, raz mu wyznaje miłosc jak nastolatka za 5 minut chodze jak godzilla i zrobilam się pedantyczna! lubie przadek ale bez przesady a od jakiegos czasu codziennie latam ze sciera bo każdy okruch denerwuje, moze to syndrom wicia gniazda??![]() wyprawka prawie gotowa, nie mam jeszcze butelek, bujaczka i czegos grajacego dla Małej ![]() od dwóch dni zgodnie z zaleceniami ze sr pije herbate z lisci malin ( paskudztwo ) i biore wiesiołka. apetyt mam ogromny! niby nie widze jakos po sobie zebym strasznie przybrala w kg ale jednak waga pokazuje 15 kilo![]() Mała ma sie dobrze, tylko codziennie ma czkawki, oststnio usg mialam w 30 tyg to Malutka była dosłownie malutka, połozna podczas sr jak słuchała serducha tez mówika ze pewnie bedzie miec kolo 3 kg, chociaz jak patrze jak mi waga skoczyla to moze podrosła. we wtorek mam ktg, a w piatek usg to sie zobaczy lekarka podczas oststniej wizyty powiedziala ze czuje główkę....az mnie zamurowało ![]() bardzo sie boje porodu, tego zeby wszytsko przebiegło w porzadku i Mała była zdrowa...
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie ta ksiazke W Paryzu dzieci nie grymasz w wersji pdf'a? Na chomiku nie widze. Cyzbym musiala sie ruszyc do empiku?
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny jak ja się dzisiaj męczę, bo nie mogę się załatwić
chce mi się od godziny 8 i nie mogę... Przepraszam, że tak piszę o tym, ale nic mi nie pomaga. Najadłam się śliwek, wodą zapiłam, nic A nie miałam problemu, codziennie rano chodzę. Już sobie wkręcam, że to parcie jak na poród ![]() Napiję się kawy z mlekiem, może mnie ruszy, ale mam dość już
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już oczywiście na zapas się martwię
) ,moja siostra i moja mama,bo to są najważniejsze osoby w moim życiu na których mogę polegać a tak po za tym nie ma mnie dla nikogo... I ja wiem,że u mnie tego nikt nie zrozumie,bo zaraz za nimi pociągnie się cała pielgrzymka tj. moja babka(już wkurzyła moją siostrę w szpitalu mimo,że ta powiedziała szczerze,że ona nie życzy sobie odwiedzin a ta przyjechała jako pierwsza jeszcze przed moim szwagrem zaczęła liczyć dziecku paluszki i pytać 600 razy czy dziecko zdrowe a i tak dodała swoje słynne"no to jeszcze nie wiadomo jak to będzie" i "A zobaczyłam,że żyje to mogę jechać") chcę tego uniknąć,bo krótko mówiąc zrobię aferę ale to wychowanie z wioski i do niej nie dotrze nawet jak powiem po chamsku jak moja siostra,że nie i koniec i nawet wykłócanie nic nie da... Nie chcę Tż rodziny,bo to dla mnie obcy ludzie a po za tym wiadomo,tu jestem chrzanionym inkubatorem,każdy ma gdzieś a co dziecko będzie to wszyscy kochani nagle? A po za tym jak Tż mama przyjedzie to przyjedzie i ciotka i kuzynki i siostra a ja nie chcę pół rodziny mieć na sali no bo kurcze,nie znam ich na tyle i nie będę się komfortowo czuć jak ktoś mi patrzy na ręce jak dziecko przebieram,karmię itp... I powiedzieć jak mam kulturalnie i dosadnie powiedzieć,że nie chcę ich wszystkich? Boję się,że do nich to nie dotrze,bo każdy będzie chciał dzieciaka oglądać i nawet jak wrócimy to domu to wszyscy się zlecą w ten sam dzieńa tego też chcę uniknąć,bo chcę się ja najpierw nacieszyć dzieckiem,nauczyć mojego Tż obsługi noworodka i na spokojnie... Wiem tyle,że moja mama się wpieprzać nie będzie i ona jako jedyna będzie do ogarnięcia a cała reszta będzie traktować nasz dom jak muzeum,żeby przyjść,obejrzeć dziecko i nara... Zresztą ja też chcę się ogarnąć i odpocząć... Tym bardziej nie zniosę jak ktoś będzie mojego noworodka całować po buzi !! No na prawdę ja jakaś chora jestem ale jak sobie wyobraża Tż mamę,ciotkę,jego siostrę,że całują moje dziecko i wyrywają sobie z rąk do rąk to mi się płakać chce z nerwów... Wiem,że może to chore ale ja taka jestem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

A mała ma czkawke non stop. Wczoraj miała tak długo do 23 chyba i szkoda mi jej było
Dziś też właśnie leżymy i brzuch mi podskakuje 
.Jeszcze moment i powiem mamie,by jej wcale nie odbierała jak przyjdzie w przyszłym tygodniu,pomijam fakt,że rodzice w PL są chyba tylko do wtorku
jak masz numer nadania ti wejdz na śledzenie przesyłek i zobacz gdzie jest, moja z krakowa to szła do kielc i wracała do krakowa hahaha aż w końcu odnalazła trasę na wrocław i moja mamę 

Takie ładne w misiaczki i trzy białe 
tylko niestety na to nie ma lekarstwa... trzeba przecierpiec a znam ten ból od 5miesiąca: (