Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-16, 10:33   #1141
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Martyna ja też dziś o 3 siku wstałam i męczyłam się do 4 chyba jak nie dalej, wierciłam się, tak mi niewygodnie było strasznie A mała ma czkawke non stop. Wczoraj miała tak długo do 23 chyba i szkoda mi jej było Dziś też właśnie leżymy i brzuch mi podskakuje
A jak ty lezysz ? Na plecach czy boku ?

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zamawiała któraś z Was cokolwiek przesyłką Paczka 48?Jak długo taka paczka idzie?Na stronie piszą,że gwarantują dostawę w dwa dni,a tymczasem te dwa dni minęły w czwartek,rozumiem,piątek święto,ale dziś ta paczka dalej ma status,jaki miała w czwartek,utknęła w miejscu.Co prawda paczka za pobraniem,ale wkurzam się,bo wybrałam taką opcję,płacę troszkę więcej i niby za co.Jeszcze moment i powiem mamie,by jej wcale nie odbierała jak przyjdzie w przyszłym tygodniu,pomijam fakt,że rodzice w PL są chyba tylko do wtorku
Ta poczta...

Do mnie szła z 4 dni jak masz numer nadania ti wejdz na śledzenie przesyłek i zobacz gdzie jest, moja z krakowa to szła do kielc i wracała do krakowa hahaha aż w końcu odnalazła trasę na wrocław i moja mamę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 10:36   #1142
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A jak ty lezysz ? Na plecach czy boku ?

Do mnie szła z 4 dni jak masz numer nadania ti wejdz na śledzenie przesyłek i zobacz gdzie jest, moja z krakowa to szła do kielc i wracała do krakowa hahaha aż w końcu odnalazła trasę na wrocław i moja mamę
O jej, moja jest teraz w Opolu, od czwartku, jeszcze ze 40 km. , mam nadzieję, że nie zbłądzi 😞

Stary 2014-08-16, 10:53   #1143
Asia19x
Zakorzenienie

Kasia ja na boku leżę, na plecach czasem przez chwilę, ale ciężko mi oddychać w takiej pozycji, wierciłam się dzisiaj jak głupia

Mała kupiła mi tetry, 6 sztuk, więc mam już 15 i póki co wystarczy Takie ładne w misiaczki i trzy białe

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:05   #1144
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelina33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Meta nie masz foczki do spania?? (rogal)? mi dużo pomógł na te biodra, spróbuj wsadzić poduszkę miedzy nogi
Nie mam :P ale czasem robię sobie z kołdry takiego rogala ale i tak najwygodniej mi z podusią
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
No ból spojenia to jest masakra tylko niestety na to nie ma lekarstwa... trzeba przecierpiec a znam ten ból od 5miesiąca: (

Jeszcze trochę

Cytat:

Mała kupiła mi tetry, 6 sztuk, więc mam już 15 i póki co wystarczy Takie ładne w misiaczki i trzy białe
Też chyba mam z 15 tetrówek,myślę,że mi wystarczy,no chyba,że nadejdą ciężkie czasy i będę musiała w tetrówki dzieciaka ubierać a nie w pampersy to się domówi

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:15   #1145
Asia19x
Zakorzenienie

Meta dobry pomysł, kasy na pampersy nie będzie to się będzie prało i gotowało pieluchy

Nie no, żartowałam

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-16, 11:29   #1146
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
O jej, moja jest teraz w Opolu, od czwartku, jeszcze ze 40 km. , mam nadzieję, że nie zbłądzi 😞

A to koło mnie jest Twoja paczka teraz

Dziewczyny zamawiałyście może już jakieś witaminki czy syropki dla Waszych Maluchów???
Bo robię zamówienie z Gemini i nie wiem, co tam jeszcze mogę dokoptować
Znając mnie, to zamówię, a za chwilę mi się coś przypomni i blada będzie...
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:32   #1147
Asia19x
Zakorzenienie

Martyna ja nic nie brałabym poza tym zawsze to lepiej jak w razie choroby przepisze lekarz, witaminki również.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-16, 11:33   #1148
evelina33
Raczkowanie

No Meta jeszcze trochę ię damy radę mnie też bola plecy jak fixing dzisiaj a byłam tylko w spożywczym i wymienić ta klamkę, ale coś się okazało? Nie mają na stanie bedzie dopiero w piątek co za paranoja...
Szwagier przywiózł karuzelke zamontowaliśmy ię efekt przedstawiam poniżej

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-08-16 11.27.16.jpg (82,1 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez evelina33
Czas edycji: 2014-08-16 o 11:51
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:38   #1149
nmartyna
Zadomowienie

Asia masz rację , nie będę zamawiać nic na zapas. I tak zawsze zamawiam z kimś, więc koszty przesyłki też nie wychodzą duże.
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:39   #1150
ania9106
Zadomowienie

Ja też nie kupuje witamin. Bo to jakie będę podawać zależy od tego jak będę karnic liczę że piersią ale różnie to bywa

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 11:44   #1151
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Asia masz rację , nie będę zamawiać nic na zapas. I tak zawsze zamawiam z kimś, więc koszty przesyłki też nie wychodzą duże.
O to się opłaca z kimś, niby przesyłka nie tak dużo, ale zawsze można zaoszczędzić i dodatkowo coś więcej domówić

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-16, 11:44   #1152
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny zamawiałyście może już jakieś witaminki czy syropki dla Waszych Maluchów???
Ja jeszcze leków nie kupowałam żadnych nie znam się na tych witaminach i zapytam w szpitalu jakie brać,co i w ogóle,bo jestem zielona w tym. Tak samo żadnych przeciwgorączkowych,przec iwkolkowych nie kupuję na własną rękę,w razie choroby lekarz mi doradzi co mam podać i wtedy dopiero kupię

Cytat:
No Meta jeszcze trochę ię damy radę mnie też bola plecy jak fixing dzisiaj a byłam tylko w spożywczym i wymienić ta klamkę, ale coś się okazało? Nie mają na stanie bedzie dopiero w piątek co za paranoja...

No musimy dać radę

Boże dzisiaj to myślałam,że szału dostanę. Tż wypił piwo z moją siostrą i szwagrem jak byli u nas i oni ledwo wyszli to go ząb boli. No nie dziwne,leczy tego zęba i jeszcze po zimnym piwie to wiadomo,że ból się uaktywni i dosłownie wył mi do 3 rano a na 6 do pracy szedł... Pierwszy raz widziałam żeby on tak ryczał z bólu i chyba nawpychał w siebie 5 ketonali,paracetamol,wodą płukał,palił i nic. W końcu wkurzył się i pojechał na Orlen po spirytus i na pół godziny póki wacik do końca nie wyschnie pomogło i dzisiaj polazł z tym spirytusem do pracy. Już miał jechać na pogotowie stomatologiczne ale mówię mu wstrzymaj się,to jednak 400 zł będzie kosztować jak nie lepiej...
I już mam dosyć,jak on wróci dzisiaj z pracy i nie pójdzie spać tylko będzie mi jęczał to włosy sobie powyrywam... Dziwię się,że zasnęłam w ogóle..

Ale za to jestem dumna,bo w ciąży mnie jęczę z bólu pleców/brzucha niż on

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-08-16, 11:46   #1153
Asia19x
Zakorzenienie

400zł?
Może niech zadzwoni do prywatnego lekarza, z bólem powinien przyjąć bez problemu. Ząb to okropne dziadostwo, jak boli to chyba nic gorszego nie ma. Zapłaci 100zł, ale chłopak się nie będzie męczył.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-16, 11:58   #1154
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja jeszcze leków nie kupowałam żadnych nie znam się na tych witaminach i zapytam w szpitalu jakie brać,co i w ogóle,bo jestem zielona w tym. Tak samo żadnych przeciwgorączkowych,przec iwkolkowych nie kupuję na własną rękę,w razie choroby lekarz mi doradzi co mam podać i wtedy dopiero kupię

No musimy dać radę

Boże dzisiaj to myślałam,że szału dostanę. Tż wypił piwo z moją siostrą i szwagrem jak byli u nas i oni ledwo wyszli to go ząb boli. No nie dziwne,leczy tego zęba i jeszcze po zimnym piwie to wiadomo,że ból się uaktywni i dosłownie wył mi do 3 rano a na 6 do pracy szedł... Pierwszy raz widziałam żeby on tak ryczał z bólu i chyba nawpychał w siebie 5 ketonali,paracetamol,wodą płukał,palił i nic. W końcu wkurzył się i pojechał na Orlen po spirytus i na pół godziny póki wacik do końca nie wyschnie pomogło i dzisiaj polazł z tym spirytusem do pracy. Już miał jechać na pogotowie stomatologiczne ale mówię mu wstrzymaj się,to jednak 400 zł będzie kosztować jak nie lepiej...
I już mam dosyć,jak on wróci dzisiaj z pracy i nie pójdzie spać tylko będzie mi jęczał to włosy sobie powyrywam... Dziwię się,że zasnęłam w ogóle..

Z bólem Muszą go przyjąć(NFZ). Jak lekarz odmawia to wystarczy powiedzieć, że się zgłosi do NFZ. Pogotowie stomatologicze działa doraźnie wiec daliby mu zastrzyk i nic się nie płaci jeśli ma się ubezpieczenie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:07   #1155
Misstic
Wtajemniczenie

Wstalam nie dawno i chyba moglam sie nie klasc, bo glowa mnie teraz boli a moze to przez ta ciezka pogode.. cholibka wie.

Martyna ja zamawialam witamine D dla malucha, bo i tak na 100% lekarz mi ja przepisze, wit K sobie odpuscilam, bo nie wiem jak bede karmic. I kupilam jeszcze bobotic na kolki, niech lezy w razie W, ale mam nadzieje ze sie nie przyda. Nic wiecej z takich lekow czy wit nie zamawialam.

Meta jak tak mocno go ten zab boli to lepiej niech idzie do tego dentysty. Pewnie jakies zapalenie sie zrobilo czy ropa sie wdala. Szkoda zwlekac a potem nie daj boze miec zeba wyrywanego i czyszczenie kosci.. bo dopiero za to mozna nie zle zabulic, a ile cierpienia przy tym..

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:09
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 12:17   #1156
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Większość leków i witamin dla maluszka to na wyrost byś kupiła.
No bo z witamin do kapsułki d+k podawane do 12 tygodnia, o ile karmisz piersią. Potem tylko witamina D.
Może jakieś leki przeciwbólowe - dla maluszkow paracetamol w czopkach (nie pamiętam jaką dawka) a dla dzieci powyżej 3 miesiąca dostępne są już syropki przeciwbólowe np ibufen.
Może przydać się altacet w zelu - to na ewentualne obrzeki po szczepieniach, może przydać się espumisan na problemy z brzuszkiem, albo dentinox na dziaselka przy wyrzynaniu zabkow.
Tylko nie wiem czy jest sens robić aż takie zaopatrzenie. Chociaż z drugiej strony też wszystko kupowalam ale np altacet się nir przydał, ani krople na brzuszek ani maśc na dziasla.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:18   #1157
kachna21
Raczkowanie

hej mamuśki!!! wybaczycie mi moją długa nieobecność ??
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:28   #1158
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas , zjadłam ciacho. Po 4:30 mąż wstał do pracy to wstał też i psiak to się z nim pobawiłam Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka

Evelina sliczny kącik

Kochna opowiadaj co tam u Ciebie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:31   #1159
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47722761]Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas , zjadłam ciacho. Po 4:30 mąż wstał do pracy to wstał też i psiak to się z nim pobawiłam Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka

Evelina sliczny kącik

Kochna opowiadaj co tam u Ciebie [/QUOTE]

To moja droga miałaś Prawdziwą bezsenną noc
Ale jaka aktywna
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:31   #1160
Denaris
Rozeznanie

Cześć laski

Cytat:
Hej
Witam sie i ja. Od wczoraj strasznie boli mnie glowa i tylko Was wieczorem podczytywalam...
Moja Lena dostala slicza sukienke mikolajki i do tego czapeczke, na swieta bedzie jak znalazl
Wstalam o 3:40 do wc i juz do godziny 6 nie spalam... teraz obudziala mnie czkawka Malej... Tez macie wrazenie, ze dzidzius meczy sie przez to czkanie? Jest mi jej szkoda ale nic na to nie poradze... Tz zawsze mnie zmusza zebym pila wode bo po tym na pewno jej przejdzie

Cytat:
Biedne te nasze dzieciaczki Mam tylko nadzieję, że jak się Młoda urodzi, to tak często ta czkawka nie będzie jej męczyła...
Po porodzie dzidziuś też czka i to czasami nieźle nim szarpie Nie stresujcie się, bo będziecie jak koleżanka z sali, płakała biedna za każdym razem gdy mała miała czkawkę Wykończyć nerwowo się można

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U nas pochmurno i chłodno. Dla ciężarowki idealnie
Po śniadaniu jedziemy na jakieś zakupy spożywcze.

Nasi znajomi sa w wieku ok 30, wieć to też nie sa osoby świeżo po studiach.
Po prostu nikomu się nie spieszy. My to już w ogóle ewenement, dwójka dzieci.
Dobrze, ze jest wizaz to przynajmniej mogę poczytać co u innych mamus

Moi znajomi to samo, przedział 25 - 32 sami samotni bez perspektyw, byle do 10-ego i na disco co weekend zalać robaka. A ileż razy słyszałam "nieee zaaa wcześnieeee?" Za to moja rodzina, pełna dzieci Więc na szczęście ktoś mnie rozumie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ekaterina aaaaaaa czaje

A co w sylwestra robimy?

nmartyna haha teraz to nic nie wiadomo kurde dzis sie chyba spakuje
chociaz moj lekarz mowi tak"zaczna sie pani skurcze,wlaczy pani sobie film,jak nie bedzie przechodzilo i skurcze beda czestsze to prosze sie spakowac i do szpitala" juz to widze jak sobie spokojnie ogladam tv i juz widze jak mi wszystko z rąk leci
Gabryś w sylwestra będzie miał 4 mc więc i może piwko sobie dziabnę zaraz po karmieniu, uuhuuu Są plusy wcześniejszego porodu

Cytat:

Ja dostałam sporo próbek witaminek D i K+D i wg mnie rybki najlepsze są z ibuvit - te rybki nie wybuchają przy przekręcaniu jak z KiD vitum. Poza tym strumień lepiej wpływa do buzi a nie rozbryzguje się i jestem pewna, że cała dawka jest zjedzona Lekarka przepisała nam Vitaderol ale jesze nie kupiłam, bo mam sporo tamtych....

Cytat:

Prze cudowna Napisz mi nazwę, może uda mi się upolować dla Gabrysia

Dziewczyny! Pokupujcie sobie witaminy dla karmiących (o ile planujecie) i zacznijcie brać już teraz, bo mam takie niedobory, że z zajadów to otworzyć buzi by kanapkę zjeść nie mogłam :/ Męczy mnie to strasznie.

Na problemy z brzuszkiem i inne lekarka dała nam Viburcol i od razu w razie w Nystatyne w płynie na pleśniawkę, a do pupci robioną maść, ale jeszcze nie zamówiłam, bo nie wiem. Czekam na przypływ $

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:36
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:32   #1161
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

No musimy dać radę

No niech czeka dalej z leczeniem to dopiero się dorobi tak jeszcze mu wylecza a inaczej jak będzie zwlekał to wyrwa w cholerę i juz jego decyzja, ale ja się nameczylam z zębami i na jego miejscu nie czekalabym dłużej

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:33   #1162
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47722761]Latte Tak, wstałam o 2, do 3 się wierciłam ale nie mogłam się ułożyć. Wstałam, siku, poprasowałam mężowi koszule na zapas , zjadłam ciacho. Po 4:30 mąż wstał do pracy to wstał też i psiak to się z nim pobawiłam Położyliśmy się ok 6, zasnęłam i obudził mnie sms o 6:45 Po 7 już poszłam na zakupy, wariatka

Evelina sliczny kącik

Kochna opowiadaj co tam u Ciebie [/QUOTE]

Oo masakra nocka prawie jak dzien hehe obys jeszcze przed porodem miala lepsze noce

Moja cora znowu ma czkawke

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:45   #1163
evelina33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Cześć laski

Prze cudowna Napisz mi nazwę, może uda mi się upolować dla Gabrysia

Dziewczyny! Pokupujcie sobie witaminy dla karmiących (o ile planujecie) i zacznijcie brać już teraz, bo mam takie niedobory, że z zajadów to otworzyć buzi by kanapkę zjeść nie mogłam :/ Męczy mnie to strasznie.

Na problemy z brzuszkiem i inne lekarka dała nam Viburcol i od razu w razie w Nystatyne w płynie na pleśniawkę, a do pupci robioną maść, ale jeszcze nie zamówiłam, bo nie wiem. Czekam na przypływ $
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...495523092.html

Myślę, że to ta jest miałam kupować, ale powiedzieli, że pożyczą więc kasa w kieszeni

Kupię mu za to leżaczek, bo nie mam
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:52   #1164
Aliszcze
Zakorzenienie

3 pralka ubranek się pierze, właśnie z piwnicy karton przynieśliśmy po naszej starszej córce. Mała będzie miała więcej ciuchów niż ja i TŻ razem wzięci, nie wiem, kiedy to wynosi ale się cieszę, bo nic nie muszę jej dokupowywać, bo mam kaftaniki, kombinezony tez itp po prostu rewelka nosidełko też już przynieśliśmy to wypiorę. Fajnie tak nie wydawać kasy jedynie co kupiłam na razie to materacyk do łóżeczka i sobie koszule do karmienia no i kiedyś już kupiłam podkłądy i sexi siateczkowe gacie dla siebie
od wczoraj stoi w naszej sypialni łóżeczko, także dopiero tak naprawdę od wczoraj poczułam, że wkrótce będę mieć w domu drugie dziecko
a z moją mama dziś jeszcze rozmawiałam, mojej mamie śniło się, że musieli wracać wcześniej z wakacji, bo już urodziłam. Widziała nawet moją córeczkę we śnie, była zdrowa i miała czarne włosy....do pasa

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:53
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:54   #1165
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
400zł?
Może niech zadzwoni do prywatnego lekarza, z bólem powinien przyjąć bez problemu. Ząb to okropne dziadostwo, jak boli to chyba nic gorszego nie ma. Zapłaci 100zł, ale chłopak się nie będzie męczył.
No będzie dzisiaj dzwonić,bo to idzie zajoba dostać z takim bólem... :/
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Z bólem Muszą go przyjąć(NFZ). Jak lekarz odmawia to wystarczy powiedzieć, że się zgłosi do NFZ. Pogotowie stomatologicze działa doraźnie wiec daliby mu zastrzyk i nic się nie płaci jeśli ma się ubezpieczenie
A widzisz on też już raz był bodajże rok temu na pogotowiu stom. to zapłacił 350 zł(był ubezpieczony) tyle,że to prywatnie u lekarza,który ma w usługach napisane "pogotowie stomatologiczne" więc może i dlatego a na nfz wątpię żeby u nas coś było :/

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Meta jak tak mocno go ten zab boli to lepiej niech idzie do tego dentysty. Pewnie jakies zapalenie sie zrobilo czy ropa sie wdala. Szkoda zwlekac a potem nie daj boze miec zeba wyrywanego i czyszczenie kosci.. bo dopiero za to mozna nie zle zabulic, a ile cierpienia przy tym..
To nie ząb,to dziura,może zapalenie jakieś się wdało już,bo tu robi zęby a tu nie ma czasu iść za chwilę,bo praca,bo tamto sramto i chyba przez miesiąc już nie był a ma trochę do naprawy z tyłu :/ za to jak boli to biegnie do dentysty i wtedy ma czas nawet w środku nocy... A wiadomo,że jak się leczy to trzeba konsekwentnie...

Stary 2014-08-16, 12:57   #1166
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

slicznie to wygląda

a ja wlasnie wrocilam z galerii i kupilam sobie staniczek do karmienia po raz pierwszy bez gabek popostu jak slicznie wyglada to szok oczywiscie polecam wszystkie staniki z esotiq cena mnie troche powalila ale na 1 to moge sobie odzalowac 89,90

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 13:00   #1167
kachna21
Raczkowanie

dzanet nawet nie wiem od czego zaczac
Powiem Wam że szkoda mi już mojego tzta...taka jestem meczaca i zdaje sobie z tego sprawe, raz mu wyznaje miłosc jak nastolatka za 5 minut chodze jak godzilla i zrobilam się pedantyczna! lubie przadek ale bez przesady a od jakiegos czasu codziennie latam ze sciera bo każdy okruch denerwuje, moze to syndrom wicia gniazda??

wyprawka prawie gotowa, nie mam jeszcze butelek, bujaczka i czegos grajacego dla Małej

od dwóch dni zgodnie z zaleceniami ze sr pije herbate z lisci malin ( paskudztwo ) i biore wiesiołka. apetyt mam ogromny! niby nie widze jakos po sobie zebym strasznie przybrala w kg ale jednak waga pokazuje 15 kilo a moe ciagle wycieczki do lodówki nie wrozą nic dobrego

Mała ma sie dobrze, tylko codziennie ma czkawki, oststnio usg mialam w 30 tyg to Malutka była dosłownie malutka, połozna podczas sr jak słuchała serducha tez mówika ze pewnie bedzie miec kolo 3 kg, chociaz jak patrze jak mi waga skoczyla to moze podrosła. we wtorek mam ktg, a w piatek usg to sie zobaczy
lekarka podczas oststniej wizyty powiedziala ze czuje główkę....az mnie zamurowało

bardzo sie boje porodu, tego zeby wszytsko przebiegło w porzadku i Mała była zdrowa...
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 13:13   #1168
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny macie ta ksiazke W Paryzu dzieci nie grymasz w wersji pdf'a? Na chomiku nie widze. Cyzbym musiala sie ruszyc do empiku?
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 13:19   #1169
Asia19x
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny jak ja się dzisiaj męczę, bo nie mogę się załatwić
chce mi się od godziny 8 i nie mogę... Przepraszam, że tak piszę o tym, ale nic mi nie pomaga. Najadłam się śliwek, wodą zapiłam, nic
A nie miałam problemu, codziennie rano chodzę. Już sobie wkręcam, że to parcie jak na poród

Napiję się kawy z mlekiem, może mnie ruszy, ale mam dość już

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-16, 13:19   #1170
Metamfetaminax
Zakorzenienie

A ja już oczywiście na zapas się martwię Jestem dzik ale dobrze mi z tym i postanowiłam,że nie chcę nikogo w szpitalu jak mały się urodzi. Oczywiście może przyjechać Tż(ale to wiadomo ) ,moja siostra i moja mama,bo to są najważniejsze osoby w moim życiu na których mogę polegać a tak po za tym nie ma mnie dla nikogo... I ja wiem,że u mnie tego nikt nie zrozumie,bo zaraz za nimi pociągnie się cała pielgrzymka tj.
moja babka(już wkurzyła moją siostrę w szpitalu mimo,że ta powiedziała szczerze,że ona nie życzy sobie odwiedzin a ta przyjechała jako pierwsza jeszcze przed moim szwagrem zaczęła liczyć dziecku paluszki i pytać 600 razy czy dziecko zdrowe a i tak dodała swoje słynne"no to jeszcze nie wiadomo jak to będzie" i "A zobaczyłam,że żyje to mogę jechać") chcę tego uniknąć,bo krótko mówiąc zrobię aferę ale to wychowanie z wioski i do niej nie dotrze nawet jak powiem po chamsku jak moja siostra,że nie i koniec i nawet wykłócanie nic nie da...
Nie chcę Tż rodziny,bo to dla mnie obcy ludzie a po za tym wiadomo,tu jestem chrzanionym inkubatorem,każdy ma gdzieś a co dziecko będzie to wszyscy kochani nagle? A po za tym jak Tż mama przyjedzie to przyjedzie i ciotka i kuzynki i siostra a ja nie chcę pół rodziny mieć na sali no bo kurcze,nie znam ich na tyle i nie będę się komfortowo czuć jak ktoś mi patrzy na ręce jak dziecko przebieram,karmię itp...

I powiedzieć jak mam kulturalnie i dosadnie powiedzieć,że nie chcę ich wszystkich? Boję się,że do nich to nie dotrze,bo każdy będzie chciał dzieciaka oglądać i nawet jak wrócimy to domu to wszyscy się zlecą w ten sam dzieńa tego też chcę uniknąć,bo chcę się ja najpierw nacieszyć dzieckiem,nauczyć mojego Tż obsługi noworodka i na spokojnie... Wiem tyle,że moja mama się wpieprzać nie będzie i ona jako jedyna będzie do ogarnięcia a cała reszta będzie traktować nasz dom jak muzeum,żeby przyjść,obejrzeć dziecko i nara... Zresztą ja też chcę się ogarnąć i odpocząć...

Tym bardziej nie zniosę jak ktoś będzie mojego noworodka całować po buzi !! No na prawdę ja jakaś chora jestem ale jak sobie wyobraża Tż mamę,ciotkę,jego siostrę,że całują moje dziecko i wyrywają sobie z rąk do rąk to mi się płakać chce z nerwów...
Wiem,że może to chore ale ja taka jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości