|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Konturowanie twarzy. FOT.+pytania.
Tak, po pierwsze od materiałów na jakich pracujemy po drugie zależy od techniki. Nie ma tutaj jakiś wytycznych przynajmniej ja nie spotkałam, każdy nakłada tak jak się nauczył najlepiej
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Może dodam, że u mnie najlepiej się sprawdziło pierwsze nałożenie jasnego podkładu palcami, a potem ciemniejszego gąbeczką
W ten sposób efekt był naturalny i granica nie była widoczna
|
|
|
|
|
#273 |
|
BAN stały
|
Ja sobie kiedyś z nudów zrobiłam taki porządny kontur, chyba z tego zdjęcia, nie pamiętam już, tak coś mi się kojarzy, ciemne i jasne podkłady, pudry, cienie, co tylko wpadło mi w rękę. Efekt jest nieziemski ale niestety baaardzo widoczny, no tapeta jak mur beton. Przynajmniej mi tak wyszło, ale ja naprawdę solidnie zaszalałam. W sam raz do zdjęć. Oczywiście można lżej i tak robię na codzień.
|
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
dla naturalniejszego efektu używa się korektora i bronzera na już nałozony podkład
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: konturowanie/modelowanie twarzy
Dopiero niedawno zabrałam się za modelowanie twarzy, przyznam że daje to świetny efekt! Ale boję się jeszcze mocniej używać bronzera, zawsze mam jakieś takie opory... wydaje mi się że bedę wyglądać jak klaun
A jak się nie daj Boże, z jednej strony zetrze w ciągu dnia a druga strona będzie nadal widoczna?? No ale na razie jakoś tam walczę. Mam tylko pytanie - jakich produktów używacie do rozświetlania kości policzkowych?? Bo do konturowania/modelowania to wiadomo: bronzer. Ale oprócz bronzera, żeby uzyskać efekt "trójwymiarowości", na czubek kości policzkowych kładzie się jakiś rozświetlacz. Nie mam pojęcia, czy używać takiego w kulkach, czy w kremie... ale w kremie chyba nie, skoro wcześniej użyło się już podkładu?? Podkład się rozmaże... help!!!
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez heidi88 Czas edycji: 2013-12-20 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki serdeczne!!!
|
|
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
Ja Honolulu z W7 nie polecę osobie, która dopiero zaczyna przygodę z bronzerem bo nie jest on najłatwiejszy w obsłudze. Lepiej sięgnąć po coś jaśniejszego i cieplejszego (ale nie pomarańczowego).
http://2.bp.blogspot.com/_kOVe1O66vN...%2Bsunclub.jpg ten chwalą http://3.bp.blogspot.com/-AvsDa2xcOr...0/DSCN0026.JPG a ten używałam osobiście i nauczyłam się nim konturować twarz. Bo efekt jest na tyle subtelny, że ciężko przesadzić i straszyć plackami. https://www.youtube.com/watch?v=nfJnVvLsjGQ tu maxineczka w wielkim skrócie pokazuje gdzie nakładać bronzer, żeby nie nosić wielkich brązowych plan na pół policzka. Jeśli chodzi o rozświetlacz to polecam cień z Essence w tej roli, odcień Cappucino, Please! dokładnie. Ten: http://2.bp.blogspot.com/-p8MC7M8RIa...0/DSCF4119.JPG Kosztuje jakieś 8zł, jak się nie sprawdzi nie szkoda wyrzucić albo zużyć zgodnie z zastosowaniem producenta
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
bronzer w kremie?
Cześć dziewczyny, chciałam się Was zapytać jedną rzecz.
Bowiem ostatnio przypomniałam sobie, że od kilku miesięcy leży mi na półce krem bb garnier w odcieniu light ale jest on dużo za ciemny dla mnie ponieważ jestem dość blada (z czego się cieszę więc nie chcę używać ciemniejszego podkładu co i tak nie jest podobno dobrym pomysłem). Myślałam, że może poczekam z nim do wakacji kiedy jestem trochę ciemniejsza ale zastanawiałam się ostatnio czy mogę go wykorzystać jako bronzer? Wiem, że są róże w kremach czy tam sztyftach, więc pomyślałam czemu by tak nie zrobić również z bronzerem. I tu moje pytanie, czy to dobry pomysł i jak to teraz w ogóle nakładać? Pomoże ktoś?
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bronzer w kremie?
Cytat:
Nakładam je tak: http://img.zszywka.pl/0/0147/w_6416/...nie-twarzy.jpg Jednak efekt jest dużo subtelniejszy więc i tak używam bronzera prasowanego dodatkowo. |
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
ok, patrząc na to zdjęcie zastanawiam się jak to zblendować na twarzy? Wklepywać czy może jakoś pocierać? Co zrobić by nie było tych widocznych lini?
|
|
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ostatnio pelno wszystkiego na temat konturowania twarzy. I powiem szczerze zaczyna to do mnie przemawiac bo mam dosc okragla buzie
Chcialabym nadac jej jakis ksztalt chociaz na imprezy bo zazwyczaj maluje sie zawsze tak samo. Czy to do miasta do kolezanki czy na impreze. Ale jest problem. Siedze i czytam rozne recenzje i nie moge sie na nic zdecydowac. Czy bronzer, korektory. Ale mam wrazenie ze korektorami efekt bedzie lepszy i ladniejszy. Tylko ze teraz druga kwestia... Nie mam zamiaru wydawac sporo kasy bo raczej srednio mnie stac na drogie kosmetyki. Wiec pytanie do Was.. Mam nadzieje ze pomozecie. Macie jakies sprawdzone niedrogie korektory? No bronzer i rozswietlacz tez bym chciala jakis poznac nie wiem dlaczego ale jakis czas temu zastanawialam nad kulkami diamentowymi z Avonu. http://allegro.pl/shiseido-poudre-sa...235808645.html - to tylko przyklad. Wiadomo ze go nie kupie http://allegro.pl/elf-blush-rozswiet...226590674.html http://allegro.pl/mua-undress-your-s...232866001.html no ogolnie chodzi o biale odcienie. P.S. Moze dodam ze jestem blondynka Pozdrawiam i licze na cos konkretnego |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie tego sie obawiam i ze bede pociapana przez zle roztarcie korektorow
|
|
|
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
brązer dla jasnej cery
Cześć Wam!
Mam baaardzo jasną cerę, która chciałabym zacząć konturować. Wybrałam się do salonu MACa, by przetestować jakiś bronzer. Otrzymałam Powder Blush (tak to róż ) o odcieniu Harmony, wyglądał naprawdę nieźle jednak to aż 96zł, dlatego chce się zastanowić. Na wizazu dużo pozytywnych opinii ma bronzer The Balm Bahama Mama. Jest on o prawie połowę tańszy niż ten z MACa. Przeraża mnie jednak jego odcień, czy nie będzie na mnie za ciemny? Nie mam jak sprawdzić, bo zamówić mogę jedynie online. Może macie doświadczenia z którymś z tych bronzerów albo może z tym i z tym?Baaardzo proszę o pomoc w wyborze. |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brązer dla jasnej cery
Cytat:
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bahama Mama moze byc za ciemny Przejdz sie do salonu Inglota, ostatnio wyszli z baaardzo fajnymi, matowymi, relatywnie jasnymi bronzerami. A ich cena to polowa BahamaMamy
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Róż z nyxa w kolorze taupe
Idealny dla bladych osób. Nie jest drogi. Dostaniesz go na allegro bez problemu.
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dobrze sprawdzają się brazujace kuleczki z Avonu. Nasycenie koloru można stopniowac i moim zdaniem nie jest bardzo ciemny. A mam cerę naprawdę bardzo jasną - chyba nie ma na rynku tak jasnego podkładu dla mnie
|
|
|
|
|
#293 |
|
Przyczajenie
|
Zimny w miare tani bronzer:))
Witam wszystkichh! Szukam zimnego odcienia bronzera do konturowania (głownie nosa) piszcie propozycje(:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Dot.: Zimny w miare tani bronzer:))
Może NYX Taupe?
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Niedawno Inglot wypuścił fajną serię pudrów modelujacych i tam właśnie są chyba 3 odcienie bronzerów. Ja kupiłam odcień 504 i jestem mega zadowolona. Chłodny odcień, ładnie się rozciera, całkiem trwały. Można kupić sam wkład albo dodatkowo kasetkę z lusterkiem. Pamiętam ze na pewno dwa odcienie były chłodne, jeden trochę cieplejszy ale też nie żadna pomarańcza, dla każdego coś dobrego. Z całego serca polecam!
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brazer do twarzy w CHLODNEJ-Zimnej tonacji
Ja również polecam pudry HD modelujące z Inglota, mam akurat w odcieniu 505 i jest idealny do konturowania twarzy
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Witam, szukam jasnego bronzera lub różu w odcieniu morelowym. Wolałabym bronzer, ponieważ chcę modelować też inne partie twarzy niż kości policzkowe. Problem w tym że mam bardzo jasną cerę i włosy, nie wiem co wybrać aby sobie nie zrobić krzywdy. Mam też ograniczone fundusze a zależy mi na nabyciu produktu w ciągu najbliższych tygodni ponieważ wybieram się na wesele kuzynki
Najlepiej gdyby były to rzeczy drogeryjne ale mogą być też takie dostępne w sklepach internetowych. Chciałabym także aby był to kosmetyk matowy. Sprawa wygląda tak: - odcień farby do włosów: Syoss Blond Los Angeles 10-5 : http://www.syoss.pl/syoss/pl/pl/home...rk_blond1.html - podkład którego używam Revlon Colorstay 150 buff - jeśli ma to znaczenie usta maluję cielistymi pomadkami, ostatnio Catrice 010 Be Natural: http://kleineisa06.blogspot.com/2012...e-natural.html Dodam, że używam silikonowej bazy pod makijaż i mam zamiar użyć utrwalacza w sprayu na weselu także kosmetyk nie musi być nie do zdarcia. Zamierzam używać go również na codzień. Edytowane przez Coralberry Czas edycji: 2014-08-27 o 23:04 |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki bronzer/róż dla jasnej cery?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jaki brązer (bronzer) - wątek zbiorczy
A co sądzicie o bronzerze Bahama Mama?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

W ten sposób efekt był naturalny i granica nie była widoczna

A jak się nie daj Boże, z jednej strony zetrze w ciągu dnia a druga strona będzie nadal widoczna?? No ale na razie jakoś tam walczę.