Straszny wątek cz. 2. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 19:27   #661
blueania
Zakorzenienie

Dot.: Straszny wątek. Część 2.

Mi rownież przytrafiaja sie ostatnio dziwne rzeczy odkad sie przeprowadzilam. Ciągle przydarzaja mi sie jakies rzeczy, ciagle cos sie psuje, nawet zupelnie nowe sprzety. Kazda noc jest ciezka, nie moge tu spac. Ale na przyklad kilka dni temu wychodzilam okolo poludnia na miasto i zawsze robie dokladny obchod mieszkania zeby sprawdzic czy napewno wszystko wylaczylam, pozamykalam itp. A szczegolnie jestem wyczulona na elektryczny piekarnik i ZAWSZE wylaczam go z kontaktu na wszelki wypadek. Wrocilam po ok 7 godzinach i od wejscia czuje straszne cieplo w mieszkaniu. Wchodze do kuchni a tam otwarty i wlaczony piekarnik....wylaczylam go szybko i poszlam otworzyc balkon zeby troche przewietrzyc, jeszcze nie zdazylam otworzyc okna, a drzwi od lazienki same strasznie trzasnely. Albo wczoraj wracam po calym dniu a na srodku podlogi w salonie leza okulary przeciwsloneczne, ktore dwa dni wczesniej chowalam w szafie. Szafa oczywiscie otwarta, ale nawet gdyby wypadly nie polecialyby tak daleko. Poza tym szafe zawsze zamykam bo denerwuja mnie nie zamkniete drzwi. Dziwne troche
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 19:35   #662
lenkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
Mi rownież przytrafiaja sie ostatnio dziwne rzeczy odkad sie przeprowadzilam. Ciągle przydarzaja mi sie jakies rzeczy, ciagle cos sie psuje, nawet zupelnie nowe sprzety. Kazda noc jest ciezka, nie moge tu spac. Ale na przyklad kilka dni temu wychodzilam okolo poludnia na miasto i zawsze robie dokladny obchod mieszkania zeby sprawdzic czy napewno wszystko wylaczylam, pozamykalam itp. A szczegolnie jestem wyczulona na elektryczny piekarnik i ZAWSZE wylaczam go z kontaktu na wszelki wypadek. Wrocilam po ok 7 godzinach i od wejscia czuje straszne cieplo w mieszkaniu. Wchodze do kuchni a tam otwarty i wlaczony piekarnik....wylaczylam go szybko i poszlam otworzyc balkon zeby troche przewietrzyc, jeszcze nie zdazylam otworzyc okna, a drzwi od lazienki same strasznie trzasnely. Albo wczoraj wracam po calym dniu a na srodku podlogi w salonie leza okulary przeciwsloneczne, ktore dwa dni wczesniej chowalam w szafie. Szafa oczywiscie otwarta, ale nawet gdyby wypadly nie polecialyby tak daleko. Poza tym szafe zawsze zamykam bo denerwuja mnie nie zamkniete drzwi. Dziwne troche
Trochę? To jest masakra
Mieszkasz sama?

Edytowane przez lenkaa91
Czas edycji: 2014-08-11 o 19:37
lenkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 19:44   #663
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
ja bym chyba się wyniosła, bo nie mogłabym tam mieszkać. z tym piekarnikiem to mogło się źle skończyć...
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 20:28   #664
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenkaa91 Pokaż wiadomość
Trochę? To jest masakra
Mieszkasz sama?
Tak Ale może nie bedzie tak zle , jestem zaprawiona w bojach

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
ja bym chyba się wyniosła, bo nie mogłabym tam mieszkać. z tym piekarnikiem to mogło się źle skończyć...
Nie bardzo moge sie wyprowadzic, dopiero co kupilam to mieszkanie
Stary 2014-08-11, 21:19   #665
201605021613
Konto usunięte

Masakra, kup mieszkanie i masz lokatora w pakiecie.

Jak byłam w 5 klasie podstawówki uwielbiałam chodzić po cmentarzu i odpalać znicze, które z jakiegoś powodu pogasły. Kiedyś na dziecięcej części cmentarza zobaczyłam na grobie jakiegoś dziecka stroik bożonarodzeniowy ze świecą, to ją odpaliłam (chciałam dobrze).

Po paru minutach patrzę, a w okolicy tego grobu dym! Lecę tam a tu stroik się jara w najlepsze, to biegiem do studni i gaszę.

Potem się bałam, że mnie to dziecko będzie straszyć w nocy i byłam na to gotowa przez głupie pomysły, ale nic takiego nie miało miejsca.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:45   #666
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Blueania, ja ci normalnie podziwiam za to, że jesteś taka spokojna. Ja to jak idę spać a jestem bardzo strachliwą osobą, to jak sobie czasami przed spaniem przypomnę te niektóre historie to zaraz mam schizy i się boje.
A jak u mnie by się działy takie rzeczy, to podejrzewam, że nie dałabym rady i trafiłabym na psychiatryk. Mam nadzieję, że nie będę miała w życiu takich przypadków
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:55   #667
lenkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Masakra, kup mieszkanie i masz lokatora w pakiecie.

Jak byłam w 5 klasie podstawówki uwielbiałam chodzić po cmentarzu i odpalać znicze, które z jakiegoś powodu pogasły. Kiedyś na dziecięcej części cmentarza zobaczyłam na grobie jakiegoś dziecka stroik bożonarodzeniowy ze świecą, to ją odpaliłam (chciałam dobrze).

Po paru minutach patrzę, a w okolicy tego grobu dym! Lecę tam a tu stroik się jara w najlepsze, to biegiem do studni i gaszę.

Potem się bałam, że mnie to dziecko będzie straszyć w nocy i byłam na to gotowa przez głupie pomysły, ale nic takiego nie miało miejsca.
Rozśmieszyło mnie to Biedna edziorek

Ja za to wczoraj po bohatersku śpiąc u chłopaka w domku, gdzie wszyscy na górze, a łazienka jest na dole poszłam do niej mijając po drodze z 5 luster Dobrze, że nigdy nic dziwnego z lustrami nie miało u mnie miejsca Plus obowiązkowo na godzinę musiałam popatrzeć, 1:04
lenkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 13:01   #668
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
ja tak robię cały czas

dlaczego nie przejmują się śmiercią tej dziewczyny? czy za życia w tej rodzinie panowały niemiłe stosunki? (choć nawet, jeśli by tak było, to nie sądzę, że nie przejęliby się tym, co się wydarzyło)
Wiesz co, ojciec alkoholik i niedobry, ale ta matka taka normalna się wydawała. Nawet gdybym miała z kimś nie za dobre stostunki, to odwiedzałaby grób. Każdy, kto ma trochę uczuć nie przejdzie obojętnie obok takiej sprawy.

A macie czasami tak, że dany dzień nie jest dobry na oglądanie horrorów? Wczoraj tak miałam, odpaliłam sobie 'W pogoni za złem'. Obejrzałam 20 minut i nic nie działo się jeszcze strasznego, ale poczułam, że jest serio realistyczny (film o nawiedzeniu domu) i zmieniłam na 'Shreka' . Kiedyś mogłam więcej straszydeł oglądać a teraz chyba jestem stara i skapciałam
Stary 2014-08-13, 13:05   #669
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ojciec alkoholik i niedobry, ale ta matka taka normalna się wydawała. Nawet gdybym miała z kimś nie za dobre stostunki, to odwiedzałaby grób. Każdy, kto ma trochę uczuć nie przejdzie obojętnie obok takiej sprawy.

A macie czasami tak, że dany dzień nie jest dobry na oglądanie horrorów? Wczoraj tak miałam, odpaliłam sobie 'W pogoni za złem'. Obejrzałam 20 minut i nic nie działo się jeszcze strasznego, ale poczułam, że jest serio realistyczny (film o nawiedzeniu domu) i zmieniłam na 'Shreka' . Kiedyś mogłam więcej straszydeł oglądać a teraz chyba jestem stara i skapciałam
Nie mam tak, ale ściągam ten film
ja im starsza tym bardziej się boję horrorów

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 19:04   #670
bubu100
Raczkowanie

Cytat:

Też tak czasami mam, że w niektóre dni boję się wszystkiego, nawet własnego cienia, a w inne nic mnie nie rusza
bubu100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 19:07   #671
201605090940
Konto usunięte

ja w ogóle nie oglądam horrorów, bo się boję mam coś takiego, że boję się chodzić po mieszkaniu, gdy jest ciemno
Stary 2014-08-13, 20:57   #672
_Matilde_
Biała Dama

Mnie horrory prawie nie ruszają. Książki czasami, filmy wcale.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 20:58   #673
Starlight1804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bubu100 Pokaż wiadomość
Też tak czasami mam, że w niektóre dni boję się wszystkiego, nawet własnego cienia, a w inne nic mnie nie rusza
też tak czasem mam, może w te dni jakoś podświadomie czujemy inną energię czy coś?
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 23:23   #674
bubu100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Mnie horrory prawie nie ruszają. Książki czasami, filmy wcale.
Jakie książki jeśli mogę spytać? Bo ja mam całkiem odwrotnie, ale może po prostu jeszcze nie trafiłam na naprawdę straszną książkę
bubu100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 08:12   #675
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Jakie książki jeśli mogę spytać? Bo ja mam całkiem odwrotnie, ale może po prostu jeszcze nie trafiłam na naprawdę straszną książkę
Co prawda nie zaczytuję się w horrorach Po pierwsze książki w ogóle na mnie lepiej działają niż filmy, w sensie pobudzania wyobraźni, w filmach efekty mnie często śmieszą. Też nie znam naprawdę strasznej książki, czasami coś na mnie zrobi wrażenie, jakiś fragment, opis czegoś. Sprawi, że książka mnie wciągnie.
Tu masz link do mojej biblioteczki, jakbyś chciała zapytać o wrażenia odnośnie konkretnej książki to pytaj http://www.webook.pl/profil.php?prof...value=2&page=1

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2014-08-14, 15:02   #676
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Nie mam tak, ale ściągam ten film
ja im starsza tym bardziej się boję horrorów
Cytat:
To mam tak jak Wy

Cytat:
U mnie dreszcze wywołało 'Lśnienie' Kinga
Stary 2014-08-14, 15:19   #677
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
U mnie dreszcze wywołało 'Lśnienie' Kinga
Ja książki nie czytałam, choć się przymierzam nieśmiało, ale ogólnie nie lubię Kinga. Film mnie praktycznie uśpił.

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2014-08-14, 15:25   #678
Karinio
Zakorzenienie

Widziałyście to,omg http://www.pudelek.tv/video/Przeraza...PRZESADA-6306/
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 18:05   #679
carolinja
Raczkowanie

Polecam książkę 'Pamiętam cię' http://lubimyczytac.pl/ksiazka/140218/pamietam-cie
Właśnie skończyłam ją czytać, jest nie-sa-mo-wi-ta pewnie reszta książek tej pisarki jest równie świetna, ale jest dopiero moim nowym odkryciem. Po raz pierwszy od bardzo dawna serce waliło mi podczas czytania. Szybka akcja, dużo zwrotów, wg mnie bije Kinga na głowę, jeśli chodzi o wywoływanie dreszczy
carolinja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 13:48   #680
RedLorry
Raczkowanie

Mój dziadek opowiadał mi straszną historię, którą przeżył jak był młodzieńcem. Dziadek pochodził ze wsi i do szkoły miał kilka kilometrów (droga prowadziła głównie przez las). Pewnej zimowej nocy - tak, nocy, bo ciemno jeszcze było jak wyruszył do szkoły szedl sobie spokojnie przez ten las. Mój dziadek zawsze był odważny i się nie bał. Jednak właśnie tej nocy przydarzyła mu się sytuacja, kiedy naprawdę się przeraził. Idzie tak przez ten las, a zza jednego z drzew przy ścieżce wystaje biała ręka. Dziadek się uważnie przyjrzał, czy nie ma omamów i głośno pyta: "kto tam jest?", ale nikt nie odpowiedział, a ręka dalej wystaje i na dodatek rusza się. No to odważny dziadek wziął jakiś leżący kawałek drewna czy gałąź, podbiegł i przywalił w tą białą rękę. Rozniósł się donośny krzyk. Okazało się, że to jakiś chłopak całował sie (to była chyba wersja dla mnie, że tylko się całował :P) z jakąś dziewczyną i jej tak ta ręka zza drzewa wystawała :P dziadek przepraszał, no co miał w sumie zrobić :P

Wiem, że umrę.

To pomiędzy jest moje"
— Eddie Vedder
RedLorry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 14:17   #681
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedLorry Pokaż wiadomość
Mój dziadek opowiadał mi straszną historię, którą przeżył jak był młodzieńcem. Dziadek pochodził ze wsi i do szkoły miał kilka kilometrów (droga prowadziła głównie przez las). Pewnej zimowej nocy - tak, nocy, bo ciemno jeszcze było jak wyruszył do szkoły szedl sobie spokojnie przez ten las. Mój dziadek zawsze był odważny i się nie bał. Jednak właśnie tej nocy przydarzyła mu się sytuacja, kiedy naprawdę się przeraził. Idzie tak przez ten las, a zza jednego z drzew przy ścieżce wystaje biała ręka. Dziadek się uważnie przyjrzał, czy nie ma omamów i głośno pyta: "kto tam jest?", ale nikt nie odpowiedział, a ręka dalej wystaje i na dodatek rusza się. No to odważny dziadek wziął jakiś leżący kawałek drewna czy gałąź, podbiegł i przywalił w tą białą rękę. Rozniósł się donośny krzyk. Okazało się, że to jakiś chłopak całował sie (to była chyba wersja dla mnie, że tylko się całował :P) z jakąś dziewczyną i jej tak ta ręka zza drzewa wystawała :P dziadek przepraszał, no co miał w sumie zrobić :P

Tzn to było rano i było ciemno,czy w nocy szedł do szkoły. Uśmiałam się z końcówki
Stary 2014-08-16, 14:28   #682
RedLorry
Raczkowanie

no zależy kto jak na to patrzy, dla mnie 4-5 to jeszcze noc :P

Wiem, że umrę.

To pomiędzy jest moje"
— Eddie Vedder
RedLorry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 17:28   #683
MirellaCzika
Przyczajenie

U mnie w rodzinie jest takie jakieś COŚ. Wydaje mi się, że miała to moja mama i teraz mam ja.
Prorocze sny, przeczucia itp. Kiedyś zajmowałam się wróżeniem, ale teraz w dorosłym życiu trzymam się z dala od tego. Mimo to sny prorocze nadal mam. Tego nie da się pozbyć. Zmarli też mi się śnią, ale zazwyczaj jak coś chcą i nigdy tego nie ukrywam tylko mówię głośno , że się tego boję , nie chcę i umieram ze strachu. Fakty są takie , że mniej się boję tylko czuję wkurzenie i mam nadzieję że jak powiem to głośno to się po prostu... odwalą.
MirellaCzika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 19:10   #684
enzunio
BAN stały

Ja uwielbiam horrory, ale potem odpalam sobie całą drogę świateł jak gdzieś idę (np. do wc)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 19:18   #685
Karinio
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=4Sa-zUBe8JM 4:12
Stary 2014-08-16, 20:47   #686
enzunio
BAN stały

Ciary przeszły mi przez tyłek...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 23:16   #687
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MirellaCzika Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie jest takie jakieś COŚ. Wydaje mi się, że miała to moja mama i teraz mam ja.
Prorocze sny, przeczucia itp. Kiedyś zajmowałam się wróżeniem, ale teraz w dorosłym życiu trzymam się z dala od tego. Mimo to sny prorocze nadal mam. Tego nie da się pozbyć. Zmarli też mi się śnią, ale zazwyczaj jak coś chcą i nigdy tego nie ukrywam tylko mówię głośno , że się tego boję , nie chcę i umieram ze strachu. Fakty są takie , że mniej się boję tylko czuję wkurzenie i mam nadzieję że jak powiem to głośno to się po prostu... odwalą.
Mam podobnie. Kilka lat temu jeszcze sie troche balam,a teraz jak czuje obok siebie cos lub cos sie dziwnego,niewytlumaczalne go dzieje to sobie mowie na glos,ze wcale to nie robi na mnie wrazenia i nagle cisza
Stary 2014-08-17, 17:26   #688
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Matko, zawał niedzielny
Stary 2014-08-17, 19:40   #689
201605090940
Konto usunięte

co jest w tym filmiku?
Stary 2014-08-17, 19:45   #690
voice_of_silence
Zakorzenienie

Ściemnia się a ja się zastanawiam czy kliknąć, czy nie kliknąć. Może poczekam aż przyjdzie tż.
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości