Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 17:02   #1831
karolcia198506
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Na razie nie widziałam, na FB jest tylko lista wycofywanych produktów.
Ja też się na maty nie załapałam. Oglądałam je na żywo, ale wyszłam z drogerii z przekonaniem, że kupię je kiedy indziej...
Chyba znalazłam https://makeupbygiadab.wordpress.com...aten/#more-505
Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny w czym wozicie swoje pędzle Hakuro? Myślę nad kupnem jakiegoś etui ale widzę same za ok. 40zł a to sporo jak za kawałek skóry/materiału
Doradzicie coś?
Ja nie wiem wożę jak zabieram jakieś pędzle ze sobą to w takich koszulkach plastikowych w których kiedyś kupowałam pojedyncze pędzle i tego nie wyrzucałam
Stary 2014-08-15, 17:05   #1832
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość

Ja nie wiem wożę jak zabieram jakieś pędzle ze sobą to w takich koszulkach plastikowych w których kiedyś kupowałam pojedyncze pędzle i tego nie wyrzucałam

Maciaki w płynie <3

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 17:13   #1833
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:

Maciaki w płynie <3
Fajne kolory tych matów takie niespotykane
Stary 2014-08-15, 17:36   #1834
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:

A ja właśnie to wyrzucałam i teraz woże je w za małym etui po pędzlach z All

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-15, 19:21   #1835
MonnieB
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Co tam u was? Jakie macie plany na weekend?

Ja jak zawsze nieszcześliwa, bo mam pracującą i sobotę i niedzielę, niestety.
Jakby się wam nudziło to na moim blogu recenzja bb od Holiki Zapraszam
Stary 2014-08-15, 20:56   #1836
szmyglo
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ostatnimi czasy coraz poważniej rozważam założenie własnego bloga kosmetycznego, może z lekką nutką lifestylu, trochę fotografii... Macie może jakieś rady na początek? Jak widać gdy czytelników brak szybko się zniechęcam i przerywam prowadzenie, ale może z nowym blogiem będzie inaczej? Chętnie posłucham bardziej doświadczonych koleżanek
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 01:48   #1837
MonnieB
Zakorzenienie

Pisz chociażby dla paru czytelniczek, które masz A później przyjdzie więcej i więcej. Staraj się nawiązywać znajomości, nie spamować, pisać szczerze i od serca A blog na pewno będzie się rozwijał.

Ja mam pytanie do was dziewczyny,
jakie macie statystyki?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 05:25   #1838
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
u mnie tez lipa z wejsciami...

Piszę z S4.. Sorry za literówki
Cytat:
Napisane przez Asprit Pokaż wiadomość
Ja dopiero zaczynam, któregoś dnia miałam 102 wejścia a dzisiaj magiczne 7 Ale się nie poddaję!

U mnie dzisiaj 72 letni kierowca potrącił na pasach kobietę z córką
Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
u mnie też posucha...
Cytat:
Ja na wejścia nie narzekam miałam 3msc przerwy napisałam mało postów bo aparat w serwisie a nie chcę dawać kiepskich zdjęć a wejść mam nawet sporo za to obserwatorów w ogóle nie przybywa nie wiem czym to jest spowodowane

Dobrze że ja mam prawko bezterminowe
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Niestety mam tak samo jak Ty. Wejść jak zwykle, ale obserwatorów zamiast przybywać, to... ubywa Przynudzam? Już serio nie mam pojęcia o co chodzi, bo staram się urozmaicać wpisy - raz jakieś DIY, raz coś z pielęgnacji, raz coś z kolorówki, potem jakiś manicure. Heh, trzeba zacząć nagrywać na YT
U mnie i z obserwatorami coraz gorzej, jak i liczba wejść i wyświetlań.
Może przyszły trochę gorsze czasy blogowania. Jak patrzę na dziewczyny które mają tysiące obserwatorów, to zachodzę w głowę czy teraz też to byłoby możliwe, czy może wcześniej było łatwiej.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 08:46   #1839
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
U mnie i z obserwatorami coraz gorzej, jak i liczba wejść i wyświetlań.
Może przyszły trochę gorsze czasy blogowania. Jak patrzę na dziewczyny które mają tysiące obserwatorów, to zachodzę w głowę czy teraz też to byłoby możliwe, czy może wcześniej było łatwiej.
Myślę, że jest przesyt i nie trafia się już na kżdy blog, jak to było pare lat temu. Za dużo blogów się namnożyło.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 08:51   #1840
samaraNW
Zakorzenienie

hej

dalej się średnio czuję, a dzisiaj na imprezę plenerową jadę, więc trochę lipa mam nadzieję, że dobra muzyka przywróci mi pełnię sił no i oby tylko nie padało w nocy na razie pogoda jest tragiczna

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
tak tak teraz na Krakowskiej
Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
13-16 przylatujemy w sobotę wieczorem, a do Warszawy wracamy we wtorek
zaproponowałabym wspólne spotkanie 14-go, ale nie wiem czy będę wtedy jeszcze w PL
Stary 2014-08-16, 08:57   #1841
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślę, że jest przesyt i nie trafia się już na kżdy blog, jak to było pare lat temu. Za dużo blogów się namnożyło.
Z czego 3/4 nic nie warte warte. jak wchodziłam do blogosfery jakieś dwa lata temu niecałe to jeszcze więcej było blogów, które dało się czytać, albo choć oglądać. Teraz... nie da się ani czytać ani oglądać blogowanie staje się coraz mniej wartościowe i znaczy coraz mniej. Dlatego gdyby nie to, że faktycznie to lubię i nie wyobrażam sobie życia bez pisania to już dawno bym się zabrała i z blogosfery uciekła
Zaczynają wkurzać mnie ekskluzywne blogi, na których to autorka ma się za co najmniej ósmy cud świata a dodatkowo poniżej Chanel nie schodzi, bo to wstyd rzal i bul co dobitnie zaznacza w swoich postach. Tak samo jak mam dość blogów pisanych łamaną polszczyzną ze zdjęciami jakości ananasa. Mam dość blogów, które są blogami rozdaniowymi. Coraz mniej blogów prowadzonych przez normalne dziewczyny, które reprezentują jakiś normalny poziom, bo albo przestały blogi prowadzić albo zdziczały większość dziewczyn z wizażu to jeszcze czyta się miło, ale zagłębiając się dalej to dno i sto metrów mułu.

Uffff... musiałam się wygadać
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 09:07   #1842
samaraNW
Zakorzenienie

mnie rozwaliła sytuacja z testowaniem maseł TBS - dzień po ich otrzymaniu były już recenzje oczywiście masło robiło cuda
Stary 2014-08-16, 11:57   #1843
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
mnie rozwaliła sytuacja z testowaniem maseł TBS - dzień po ich otrzymaniu były już recenzje oczywiście masło robiło cuda
boszzz. nóż sie otwiera jak to widzę.
ja przestałam odwiedzać wiele blogerek i vlogerek gdy zauważyłam sponsorowane recenzje. oczywiście same ah i oh...
A laska z yt z kanału stylizacje 2 to mnie do szału doprowadzała swoim filmikami sponsorowanymi
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:30   #1844
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
boszzz. nóż sie otwiera jak to widzę.
ja przestałam odwiedzać wiele blogerek i vlogerek gdy zauważyłam sponsorowane recenzje. oczywiście same ah i oh...
A laska z yt z kanału stylizacje 2 to mnie do szału doprowadzała swoim filmikami sponsorowanymi
O jaa... Strasznie nie lubię tego kanału. Też doprowadza mnie do szału i dziwię się że ma tyle widzek. Kto by chciał to oglądać? Masakra...
Za to lubię jej kanał stylizacje, pokazuje tam fryzury na włosach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-16, 12:56   #1845
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie do was dziewczyny,
jakie macie statystyki?
ja od dłuższego czasu miałam na granicy 1200-1400, ale ostatnio piszę rzadziej i staty spadły. w te dni, co nie publikuję to tak ok. 700-800, w te co publikuję ok. 1000-1100
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 15:12   #1846
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
ja od dłuższego czasu miałam na granicy 1200-1400, ale ostatnio piszę rzadziej i staty spadły. w te dni, co nie publikuję to tak ok. 700-800, w te co publikuję ok. 1000-1100
Pozazdrościć. Niezły rezultat.

Sama często oglądam filmy na YT, zwłaszcza w dni kiedy nie wiem w co ręce włożyć, tablet towarzyszy mi w kuchni, łazience itd, o wiele łatwiej posłuchać o jakimś produkcie, czy ulubieńcach.
Kiedy jednak mam czas zasiadam do blogów, zwłaszcza rano, lub bladym świtem. Wolę blogi przez konkretne opisy, bądź zdjęcia opisywanych produktów. Dzięki czemu mam dokładniejsze informacje, na których mi zależy, a niestety często na YT dziewczyny nie podają nawet dokładnej nazwy produktu, niekiedy niezbyt dobrej jakości filmu, trudno dopatrzeć się co trzyma dokładnie w ręce.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:38   #1847
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Kupiłam dziś w SP Essie Russian Roulette - idealny odcień czerwieni i to jeszcze w promocji za 24,99 dzięki dziewczyny za polecenie
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 16:04   #1848
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:

dziennie?!
Stary 2014-08-16, 16:13   #1849
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Ja ją kiedyś bardzo lubiłam. Teraz z każdym filmem tracę do niej sympatię.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 16:18   #1850
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny w czym wozicie swoje pędzle Hakuro? Myślę nad kupnem jakiegoś etui ale widzę same za ok. 40zł a to sporo jak za kawałek skóry/materiału

Doradzicie coś?
ja pędzle wożę przeważnie w etui z Zoevy, fajne są a pędzle się w nich nie odkształcają ani nic. A do tego nie zajmują dużo miejsca.
Cytat:
zaproponowałabym wspólne spotkanie 14-go, ale nie wiem czy będę wtedy jeszcze w PL
jeśli będziesz jeszcze - ja jestem ZA ))

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Z czego 3/4 nic nie warte warte. jak wchodziłam do blogosfery jakieś dwa lata temu niecałe to jeszcze więcej było blogów, które dało się czytać, albo choć oglądać. Teraz... nie da się ani czytać ani oglądać blogowanie staje się coraz mniej wartościowe i znaczy coraz mniej. Dlatego gdyby nie to, że faktycznie to lubię i nie wyobrażam sobie życia bez pisania to już dawno bym się zabrała i z blogosfery uciekła
Zaczynają wkurzać mnie ekskluzywne blogi, na których to autorka ma się za co najmniej ósmy cud świata a dodatkowo poniżej Chanel nie schodzi, bo to wstyd rzal i bul co dobitnie zaznacza w swoich postach. Tak samo jak mam dość blogów pisanych łamaną polszczyzną ze zdjęciami jakości ananasa. Mam dość blogów, które są blogami rozdaniowymi. Coraz mniej blogów prowadzonych przez normalne dziewczyny, które reprezentują jakiś normalny poziom, bo albo przestały blogi prowadzić albo zdziczały większość dziewczyn z wizażu to jeszcze czyta się miło, ale zagłębiając się dalej to dno i sto metrów mułu.

Uffff... musiałam się wygadać
Imp, to żeś wylała żale
trochę sie z Tobą zgadzam, ciężko wśród blogów wyłonić jakieś ciekawe perelki teraz. Powiem Ci, że ja na nowe blogi najczęściej trafiam po komentarzach - jak widzę, że ktoś się w komentarzu sensownie wypowiada, to zakładam, że i tak samo będzie sie wypowiadał na blogu. Ale raczej zauważyłam, że kręcę się ciągle wkoło tych samych sprawdzonych blogerek. Ekskluzywność ekskluzywnością, bo można to robić dobrze i niewymuszenie - ot, po prostu takie kosmetyki lubię i o nich piszę. Ja to wiecie, z różnych półek kupuję, nie wstydzę się pokazać Golden Rose, chociaż dwa dni wcześniej pisałam o Chanelu.
"Zdjęcia jakości ananasa" <3
Cytat:
daj spokój. Przede wszystkim - NIE ZA JEDNO MASŁO 50ml. Takie to sobie mogę sama kupić, to żenada, że firma pokroju TBS w ten sposób współpracuje :/ Tanim, jak najtańszym kosztem zrobić reklamę. Byle mówili. Dosyć, że próbek w saszetkach nie chcieli wysyłać...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 17:43   #1851
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Imp, to żeś wylała żale
trochę sie z Tobą zgadzam, ciężko wśród blogów wyłonić jakieś ciekawe perelki teraz. Powiem Ci, że ja na nowe blogi najczęściej trafiam po komentarzach - jak widzę, że ktoś się w komentarzu sensownie wypowiada, to zakładam, że i tak samo będzie sie wypowiadał na blogu. Ale raczej zauważyłam, że kręcę się ciągle wkoło tych samych sprawdzonych blogerek. Ekskluzywność ekskluzywnością, bo można to robić dobrze i niewymuszenie - ot, po prostu takie kosmetyki lubię i o nich piszę. Ja to wiecie, z różnych półek kupuję, nie wstydzę się pokazać Golden Rose, chociaż dwa dni wcześniej pisałam o Chanelu.
"Zdjęcia jakości ananasa" <3
Wiem Kasiu, że Ty piszesz o rzeczach z różnych półek cenowych i to jest ok, tak samo jak jest ok kiedy ktoś pisze o tych Chanelkach i innych takich, ale pod warunkiem, że się tym nie szczyci i nie traktuje z góry wszystkich, którzy kupują rzeczy mniej ekskluzywne. Wylałam żale, bo się wkurzyłam i tyle
Stary 2014-08-16, 17:53   #1852
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Wiem Kasiu, że Ty piszesz o rzeczach z różnych półek cenowych i to jest ok, tak samo jak jest ok kiedy ktoś pisze o tych Chanelkach i innych takich, ale pod warunkiem, że się tym nie szczyci i nie traktuje z góry wszystkich, którzy kupują rzeczy mniej ekskluzywne. Wylałam żale, bo się wkurzyłam i tyle
Dlaczego się wkurzyłaś?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-08-16, 17:57   #1853
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego się wkurzyłaś?
Bo czytałam na jakimś forum czy to na fb, już mniejsza gdzie, o tym jakie to blogerki urodowe są puste, zachłanne i sprzedają się za każdą możliwą próbkę a to wszystko przez te wszystkie nowe pr0 blogerki. Wcześniej tego nie było, albo się tak nie ujawniały.
Stary 2014-08-16, 18:04   #1854
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie w ogóle coraz mniej podobaja się blogi modowe jak i urodowe. Coraz więcej dziewczyn ma mega niewygodne w przeglądaniu szablony albo wrzuca trylion zdjęć różniących się kątem pod którym robiono ujęcie o 1,5 stopnia albo przesunięciem kadru o 0,5mm... (hiperbola, no ale chodzi mi o pokazanie 10 bardzo podobnych zdjęć) Plus moda na blichtr - nie pokazę dobrego kosemtyku z firmy xxx, lepiej będzie jak pokażę coś droższego chociaż gorszego... przynajmniej nie pomyślą, że jestem biedakiem cebulakiem co ma nudny zawód i brzydka twarz ().
Stary 2014-08-16, 18:07   #1855
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Bo czytałam na jakimś forum czy to na fb, już mniejsza gdzie, o tym jakie to blogerki urodowe są puste, zachłanne i sprzedają się za każdą możliwą próbkę a to wszystko przez te wszystkie nowe pr0 blogerki. Wcześniej tego nie było, albo się tak nie ujawniały.
Prawda jest taka, że gdy kilka lat temu pojawiły się pierwsze popularne na szeroką skalę blogi, to były to miejsca w sieci tworzone z pasji. Wraz z popularnością nadpłynęły oferty wspłółprac i niektórzy dostrzegli w tym swoją szansę na wydębienie czegoś dla siebie. Teraz na większości nowych blogów od razu po założeniu pojawia się zakładka "współpraca" i dziewczyny piszą do wszystkich i o wszystko.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-08-16, 18:16   #1856
szmyglo
Zakorzenienie

Tak was czytam i zaczynam się bać, czy podołam. Ale spróbuję, czas pokaże. W sumie to wasze "narzekanie" to też forma rad dla mnie czego się wystrzegać
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:26   #1857
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle coraz mniej podobaja się blogi modowe jak i urodowe. Coraz więcej dziewczyn ma mega niewygodne w przeglądaniu szablony albo wrzuca trylion zdjęć różniących się kątem pod którym robiono ujęcie o 1,5 stopnia albo przesunięciem kadru o 0,5mm... (hiperbola, no ale chodzi mi o pokazanie 10 bardzo podobnych zdjęć) Plus moda na blichtr - nie pokazę dobrego kosemtyku z firmy xxx, lepiej będzie jak pokażę coś droższego chociaż gorszego... przynajmniej nie pomyślą, że jestem biedakiem cebulakiem co ma nudny zawód i brzydka twarz ().
Mnie najbardziej irytuje "krem zamknięty jest w zielonym słoiczku", "balsam zamknięty jest w czerwonej tubce" No litości, przecież to widać na zdjęciu których na dodatek jest milion pięćset sto dziewięćset

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
No ale czym Ty się przejmujesz? Po mnie spływa to jak po kaczce - lubię dostawać darmowe kosmetyki i ukrywać tego nie będę bo "co sobie o mnie pomyślą"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:27   #1858
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie jeszcze irytuje (ale tu nie ganię, bo mam jakiegoś osobistego fizia i dla innych pewnie brzmi to normalnie) tytułowanie notek "o XXX słów kilka", "o YYY moje trzy grosze", co czytam jako "o jaka jestem językowo alternatywna, o!" Kiedyś był wysyp tego na co drugim blogu.
Stary 2014-08-16, 18:38   #1859
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, dwa miliony zdjęć jednej rzeczy też mnie wkurza. Ja czasami jak dodaję 2-3 to już myślę czy to nie za dużo. Dla mnie to taki trochę przerost formy nad treścią.
Cytat:
Prawda jest taka, że gdy kilka lat temu pojawiły się pierwsze popularne na szeroką skalę blogi, to były to miejsca w sieci tworzone z pasji. Wraz z popularnością nadpłynęły oferty wspłółprac i niektórzy dostrzegli w tym swoją szansę na wydębienie czegoś dla siebie. Teraz na większości nowych blogów od razu po założeniu pojawia się zakładka "współpraca" i dziewczyny piszą do wszystkich i o wszystko.
No u mnie zakładki stricte współpraca nigdy nie było. Na początku kiedy bloga założyłam nie pomyślałam, że ktokolwiek dałby mi cokolwiek do przetestowania więc nawet o tym nie myślałam
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No ale czym Ty się przejmujesz? Po mnie spływa to jak po kaczce - lubię dostawać darmowe kosmetyki i ukrywać tego nie będę bo "co sobie o mnie pomyślą"
Ja też lubię, no kurde każdy lubi dostawać darmowe kosmetyki! Jednak nie zachowuję się jak sęp kiedy tylko dostanę propozycję współpracy i nie piszę o byle czym dobrze byle cokolwiek dostać, bo co za sens w tym?
Cytat:
Mnie jeszcze irytuje (ale tu nie ganię, bo mam jakiegoś osobistego fizia i dla innych pewnie brzmi to normalnie) tytułowanie notek "o XXX słów kilka", "o YYY moje trzy grosze", co czytam jako "o jaka jestem językowo alternatywna, o!" Kiedyś był wysyp tego na co drugim blogu.
O takie tytuły zdarzało mi się popełnić. Co prawda może ze dwa razy, ale jednak
Stary 2014-08-16, 18:40   #1860
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:

O takie tytuły zdarzało mi się popełnić. Co prawda może ze dwa razy, ale jednak
Kiedyś był tego wysyp i każda pisała "słów kilka" o woskach zapachowych, kremie z ziaji, lakierze essie, szmince "kaśce" rimmela, apocalipsach, lakierach golden rose, stempelkowaniu paznokci... I czesto byly to dośc dlugie notki, z pewnością nie na "kilka słów"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości