![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
U nas tez pogoda taka ze raz slonce raz chmury
![]() ![]() Pisalam wam ze dostalam te fajna hustawke gracko czy grecko ale kurde moze byc problem bo tz nie moze do konca jej naprawic.
#4832 |
Rozeznanie
|
inka- gdzie ty na zamek jedziesz w taką pogodę?
![]() U nas leniwa sobota, miały być smyki a jest siedzenie w domu skoro mały chory. Ja na 18 jade na msze za mame bo dzis rocznica ![]() ![]() a ja powiedzmy ze sie pogodziłam z mężem..na jakies 2h.. i znów z nim nie gadam, juz go nie interesje znow nic, ciuszki co mu pokazywalam to nawet nie wiem czy patrzył, a potem zgrzał małemu zupe w garnku co mam do roztapiania wosku...eh i ją skosztowałam czy czuć świeczke i mi sie wosk poprzyklejał do zebów!! ![]() Boli was kręgosłup, wspolczuje okropny ból, tez taki mam od rana i nic nie umiem zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Ja plany na sobotę i niedzielę mam...oglądać filmy i czytać książkę...nie nadaje się już na wyprawy ani długie spacery. Wczoraj po 3km tak mnie krzyż bolał ze myślałam że zwariuje. Siedzieć źle , stać źle...leżenie ten niezbyt...ja nie wiem, jak przeżyć te ostatnie 3 miesiące??? Zrobienie łóżka to mega wyzwanie..
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze byłam aktywna a mniej więcej z miesiąc przed zapłodnieniem juz mi nie wolno było ruchu za bardzo i tak bardzo się zasiedziałam + ciąża ze teraz to jak jakiś paralityk wstaje i chodzę :-P porażka!!!! Nie wiem czy masz fb ale jest taka grupa mamy ze Szczecina i tam przedaja, oddają i zamieniają fajne rzeczy , ja dostałam laktator za czekoladę , kupiłam sterylizator za 20 zł a dzis wymieniam ten szczotkę i grzebien na jakąś zabawkę.
#4836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój kręgosłup po bólach w pierwszym trymestrze jakoś (odpukać) daje radę. Póki co nie mogę za bardzo narzekać na samopoczucie. Jak sie za dużo poschylam czuję ścisk w żołądku i ciągłe odbijanie a tak poza tym jest ok. Gorzej u mnie ze snem. Ostatnio burze trochę sie dawały we znaki i pewnie nie przeszkadzalyby mi, gdyby nasz pies tak rozpaczliwie nie drapał wtedy w okna i drzwi. Wpuszczalismy go do garażu, ale jak się rozbudziłam, długo nie mogłam zasnąć. A jak już się udało, miałam katastroficzne sny, więc chyba wolę bezsenność. U mnie w tesco ubranka też bez rewelacji. Na razie kupiłm tylko mięciutkie skarpetki, a dziś zamierzam skoczyć po bodziaki. Za 5 sztuk z krótkim rękawkiem 18,50 zł, więc cena bardzo przyzwoita. Zastanawiam sie tylko czy kupować te do 1 miesiąca. Wydaja mi sie takie malusie. Z kolei pamiętam, że wszelkie rozmiary 0-3 m-ce czy 56 cm byly na moje pierwsze dziecię na początku zbyt duże. O ile młoda jakos drastycznie nie zacznie rosnąć, raczej też będzie z tych mniejszych. Lecę kończyc obiad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Jak nie zobaczysz to chyba musisz mieć zaproszenie od jakiegoś członka?
#4839 |
Zadomowienie
|
Cześć. Czytam o waszych bólach kręgosłupa. Mnie pomaga masaż. Kładę się na lewy boku wieczorem i mąż mi masuje kręgosłup, szczególnie lędźwiowy, bo on najbardziej boli. Ja mam coś takiego, że strzyka mnie w biodrze z tyłu i całą nogę mam sztywną i kłuje jak chodzę (czasami nie mogę stać na niej). Nie mam na to innego sposobu jak rozchodzenie, lub przekręcenie, tak żeby mi kostka "wskoczyła" z powrotem. Dziś strzykło mnie w kolanie jak coś chciałam podnieść i dalej boli... czuję się jak emerytka.
#4840 |
Zakorzenienie
|
znalzlam ze grupa zamknoeta i wyslalam zapytanie o dolaczeniu
#4841 |
Rozeznanie
|
aż sprawdzałam z ciekawości czy w moich okolicach jest taka grupa na fb i dupa zimna nie ma nic.
Mnie na ogół kręgosłup mnie boli, problem pojawia się tylko wtedy jak położę się płasko na plecach, wtedy mam wrażenie, że coś mi się dosłownie blokuje jakoś przeskakuję na samym dole i tak cholernie boli wtedy że to masakra. Wstanie zajmuje mi nie przesadzając z 5 minut bo nie mogę wtedy nawet nogą ruszyć i najpierw powolusieńku muszę się na bok przekręcić i dopiero wstaje ![]() ![]() jak zacznę chodzić do szkoły rodzenia to planuję wtedy i na basen jeździć może coś to pomoże |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Sasia ja myślałam, że tą ciążę będę przechodzić tak jak poprzednie, czyli mogę chodzić jak nakręcona, sprzątać, robić coś na ogrodzie i podwórku, dziecko podnieść... no i robiłam tak do ostatniej wizyty. Nie czułam jak mnie brzuch pobolowa, a nawet jak pobolewał to nie zwracałam uwagi i finał taki. Teraz odczuwam bardzo dobrze każde twardnienie i pobolewanie no i muszę się oszczędzać teraz. Gdybym wiedziała, że mam niewydolną szyjkę to bym tak nie robiła, ale skąd to mogłam wiedzieć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
byłam właśnie w biedrze. 1,8kg proszku Loveli po 15zł nie całe.... i tak myślę bo któraś z was wspominała że lepiej prać w "swoim" bo przecież bobasek i tak będzie przytulany.... więc i tak będzie miał stycznośc...
i lenor 1,5lx2 po 16zł...i tak myślę bo jest sensitive z bobaskiem.... tzn że dobry dla bobo?czy chwyt? |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ja sobie właśnie leżę na leżaczku nad jeziorem, pogoda fajna choć rano padało. Od trzech dni boli mnie migrenowo głowa.. Dziś wzięłam apap. Kręgosłup tez mnie teraz boli, mąż robi mi masaże, ale mój ból to raczej od kanapy w domku, który wynajmujemy. Jedna opryszczka mi zeszła i nie wzięłam ze sobą maści a wczoraj wyskoczyła mi nowa myślałam że się wsciekne.. A w dodatku zjadłam wczoraj przepysznego burgera na 100% wołowinie u kuzyna w restauracji i cala noc było mi niedobrze ze wypiłam prawie całą butle wody. Był pyszny ale chyba za duży a nie chciałam zostawiać żeby kuzyn nie mówił nic. Jak mi się jeszcze przypomni o czym pisalyscie to dopisze
![]()
#4845 |
Zakorzenienie
|
Weekend i prawie zadnej mamuski nie ma
![]()
#4846 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
![]() ![]() ![]()
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem. Co prawda pół dnia spędziłam w kuchni. Przywiozłam od rodziców mnóstwo warzyw i owoców z domowego ogródka i realizowałam się kulinarnie
![]() Basjenia właśnie dziś widziałam ten proszek. On chyba cały czas jest w tej cenie. Zabij mnie ale nie pamiętam czy poprzednio używałam jakiegos płynu do płukania/zmiękczania tkanin. Trzeba będzie przetestować na "dzieciu". Jak nie będzie uczulać, to myślę, że nie będzie potrzeby stosować specjalnego dla niemowlaka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Linka Ja nie mam co wystawic do wymiany nawet. Ale fajne oferty sa
![]()
Razem od 16,04,2012 ![]() Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-08-16 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
pozbede sie paru rzeczy a coś dla J bedzie
![]()
#4851 |
Rozeznanie
|
Chyba zaraz sama założę taką grupę w moim mieście
![]() ![]() skosiłam trawę i odkurzyłam dom i sapie jak lokomotywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na długi 5 sztuk za chyba 7e więc podobnie. Pajace są pakowane po 3 szt za 10e (ale tu już nie jestem pewna), a takie cieplejsze chyba 7e za jedne więc średnio. Spodnie dresowe 2 pary za 5e (gdzieś tu wrzucałam ich fote). A i bluzki na długi rękaw są po 2-2.50e ![]() Więcej nie pamiętam ![]() Ja kupiłam dzisiaj w h&m kurtkę na dziale ciążowym. Zielona parka czy jak się to nazywa. Będzie rosła i malała razem ze mną więc super ![]() I pokażę Wam co kupiła teściowa dla wnusi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwal się kurtką bo ja właśnie tak dziś dumałam w czym ja będę w zimę chodzić,ile za kurtkę zapłaciłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Postaram się zrobić fotę kurtki na mnie i wrzucę później na maila. Tylko to jest jesienna a nie zimowa, a zapłaciłam 40e. Niestety nie ma ona żadnej podpinki. No i były tylko zielone, ale wzięłam, bo tu już jest wietrznie i była mi potrzebna JUŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Mi tez brak mocy.
#4857 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrywałam tapety w pokoju. Umęczyłam się niesamowicie a teraz cierpię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny w koncu wracam do zywych
![]() ![]() ![]() Co do Primarka bylam w jednym 3 pietrowym w Kolonii i upolowalam dla malej kombinezon miska skatpetki i buciki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4859 |
Rozeznanie
|
madziq wrzuciłam fotki na maila
![]() A ja żałuję, że otworzyłam czekoladowe kulki Maltesers. Miałam zjeść jedną, a pożarłam łapczywie prawie całe pudełko ![]() ![]() a du.a rośnie ![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-16 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
Ja za to spędziłam cudowną sobotę z książką w ręku. Czytam Draculę, tego XIX wiecznego. Tylko jakieś dziwne tłumaczenie, całkiem jak współczesna powieść. Trochę to dziwne, niewiele w niej klimatu. Tż się na mnie złości, że już teraz dziecku w głowie mące
![]() ![]() ![]() ![]() Sasia, ja uwielbiam takie szarości. Bardzo eleganckie. Totalnie moje klimaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.