![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowy shred językowy
Wiecie czego nie znoszę w książkach? Jak autor próbuje się silić na poczucie humoru. Robę tą C'est du gâteau i jest parę uwag, a potem jeszcze tylko ostatnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też by mnie takie coś denerwowało, uważam, że jak ktoś mówi koniec etc to powinien być koniec, a nie taka zabawa w kotka i myszkę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaznaczę sobie wszystko kolorami i może jakoś dam radę się z tej książki jeszcze pouczyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oooj, trochę się tu nie udzielałam, byłam na wyjeździe i narobiłam sobie zaległości ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o zeszyty, ostatnio dostałam od mamy z napisem 'keep calm and be beautiful' ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To ten koszmarek "bezspacjowy": http://www.idea.info.pl/oferta/czasowniki.htm Widziałam dzisiaj ten zeszyt i w pierwszej chwili chciałam go nawet kupić (mnie się podoba xD), ale doszłam do wniosku, że średnio lubię A4 w twardej okładce. Wolę A4 w miękkiej albo półtwardej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Ja też nie lubię w twardej. Ciężkie są i w sumie jak się spojrzy to takie nierówności czasem. Poza tym w akademiku mam w łóżku wszystko łącznie z zeszytami więc wolałabym, żeby mi się nic w plecy nie wbijało. XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tę bezspacjową pierwszy raz widzę ![]() nieeee, ten zeszyt nie jest w twardej ![]() ![]() zobaczcie, co dziś przypadkiem odkryłam! -> https://www.getnewsmart.com/ jeszcze nie mam pewności, jak to funkcjonuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Serio? Ja je widziałam tylko w twardej okładce. Szkoda > . < |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Dziś spędziłam cały dzień zastanawiając się jak by mi było w rudych włosach zamiast się uczyć.
![]() - 1 rozdział CPE na memrise + notatki - 1 rozdział Francuski nie gryzie (sporo gramatyki, 2 nieregularne i ponad 100 wyrażeń) - 1 rozdział C'est du gateau - 4 lekcje z Duolingo - wklepanie francuskiego w Memrise Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-17 o 01:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
U mnie wczoraj sporo Memrise, przejrzałam pobieżnie "Szwedzki nie gryzie", opracowałam do końca czasowniki nieregularne z niemca i wklepałam je do Anki plus 60 powtórek na tymże
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
W temacie Anki: czy tam nie ma już gotowych talii?
Kiedyś korzystałam z tego programu i pobierałam sobie sporo ciekawych talii z bazy. W tej najnowszej wersji takiej opcji nie znalazłam...
#433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udało mi się wczoraj trochę pouczyć idiomów i Phrasal Verbs z angielskiego oraz słownictwa niemieckiego i francuskiego na memrise ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj wsadzę dwa ćwiczenia na lang-8, zrobię rozdział ze szwedzki nie gryzie i coś podłubię w Trollu, a później do nocy hiszpański, bo biedak poczuł się zaniedbany.
![]() Czy to naprawdę wielki grzech napisać "gonna", zamiast "going to", że jakiś koleś mnie poprawił? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Weekend miał być językowy, więc przynajmniej teraz posiedzę, skoro wcześniej się nie udało ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Jak dla mnie tak, w różnych egzaminach miałabyś odjęte pkt za coś takiego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-17 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie chyba nie grozi zapomnienie się i użycie skróconej formy. Ja raczej w nerwach używam ciągle tych samych słówek, a później przez piętnaście minut siedzę i poprawiam na synonimy. ![]() Cytat:
W polskim zdarza mi się dosyć często powiedzieć coś niepoprawnie lub użyć dziwnych form, ale raczej tylko przy bliskich znajomych czy rodzinie, bo wiem, że jak ktoś mnie nie zna, to mógłby pomyśleć, że coś jest ze mną naprawdę źle. Znam poprawne formy, a tych innych używam dla śmiechu i w naprawdę luźnych sytuacjach, jak już wspomniałam. Dziękuję wszystkim bardzo za zainteresowanie moim wykształceniem. Jest mi niezmiernie miło i jestem wzruszona. ![]() Dzisiaj mam w domu trzech przeszkadzaczy, zamiast jednego (cieszę się, że cała rodzina się nie zjechała xD). Sama radość. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nie ironia. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-17 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą, to lang-8 zaskakuje mnie coraz bardziej. Ktoś oznaczył, że chce aby polski był w danej wiadomości poprawiony, a jest tam tylko japoński i angielski. Myślałam, że w końcu coś komuś poprawię, ale to chyba jeszcze nie mój czas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam wszystkie moje ćwiczenia na Imparfait vs PC, i mam wrażenie, że chyba wreszcie zczaiłam ten temat. Dodatkowo, przez was, dzisiaj wpadło parę zakreślaczy, kolorowych długopisów, karteczek i innych gadżetów, może mnie zmotywują do pracy.
A nawiązując do dyskusji powyzej to ten formal/informal eng dawał mi po tyłku całkiem sporo na studiach, niestety naleciałości rodem od raperów z bronxu nieraz wprowadzały moich wykładowców w konsternacje, aczkolwiek dam sobie rękę obciąć, że nikt raczej pisząc egzamin nie będzie używał zwrotów nieformalnych, no i nie sądzę, żeby jakikolwiek brytyjczyk miał problem ze zrozumieniem codziennego języka, oni nie są aż tak posh , wręcz przeciwnie, brytyjski slang łamie kości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.