|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Bo 2 dni może jeszcze da radę wytrzymać ale prawie tydzień? O mateńko
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż w końcu zrobili jej cc,bo była sporo po terminie. Tak samo ostatnio byłam w szpitalu na badaniach i leżałam z panienką ona była po terminie i raz podali jej kroplówkę nic nie ruszyło to wzięli ją na cc,bo nie chciało im się bawić. Trochę głupio,bo większość kobiet chce jednak naturalnie mimo wszystko ale u mnie w szpitalu od jakiegoś czasu działa to tak,że więcej jest cesarek niż porodów naturalnych i rzadko kiedy bawią się w wywoływanie... Więc to trochę mnie uspokaja,bo jedyna rzecz jakiej się boję,że przy porodzie ktoś będzie zwlekać z cesarką jak będzie taka potrzeba i zrobią krzywdę mojemu dziecku. Choć nie ukrywam teraz już nie jestem za cesarką tak jak na początku :P
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to mamy 18 dni a nie 19 kurde zakłady mozna robić miedzy dziewczynami z tym samym terminem W Paryżu dzieci...kupiła mi juz mamusia moja i jeszcze dwie inne książki i dojadą do mnie za tydzień Cytat:
Ten wózeczek mi sie podoba najbardziej z tych ktore wstawialaś i Tobie chyba tez wiec dzwon i zaklepuj ![]() Uwaga straszę ciałem prawie nagim ludzi o słabych nerwach prosi sie o ominięcie :p 18 dni do terminu i my ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1408274623.395474.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że uniknęłam cesarki ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biustonosz hm? uwielbiam ich staniki
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygodnie chociaż Mi ten stanik bardzo służy i odpowiada. Chyba sobie kupię jeszcze jeden.
|
|
|
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno drugi poród lepszy ![]() Jezu normalnie te dzieciaki u mnie na blokach to patologia ! Biegają już od 9 rano do 22 i to dzieci z przedziału 5-10 lat i słychać tylko:"Kur...","spier..." ."ch.. ci w d..." albo "wyp... debilu pie.." i najlepsze,że niektórzy z nich mieszkaja akurat na przeciwko placu zabaw na którym się bawią a rodzice NIC. Normalnie nie słychać,żeby ktokolwiek je upominał a one się drą i nie klną szeptem... I tu raczej patologie nie mieszkają tylko nauczyciele,dyrektor wspólnoty,kilka osób z UM i nie ma żuli,którzy się zataczają,bo tu wszyscy porządnie żyją i dziwi mnie,że Ci rodzice nie reagują i nawet z okna nosa nie wystawią... Ja bym chyba wyleciała z chaty i mojemu dzieciakowi tyłek sprała jakby tak klął jak szalony na całe osiedle :/ też przeklinam ale razi mnie to jak słyszę co 5 minut wulgaryzmy i to z ust takich dzieci :/ chyba rośnie nam patologia na osiedlu i za parę lat wylądują pod sklepem z piwskiem...
||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój "duży" brzuś
34+5d i niech mi ktoś powie,jakim cudem na wadzę mam +16 kg ? a i tak jeszcze z 3-4 kg dojdzie
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) brzuszki
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
No małe małe ale co poradzisz,chociaż nie Ty jedna tak tyjesz,bo i mi się kilosków nazbierało
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki my witamy się w 37 t.c. Chyba zaraz zemdleje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak maja procedury to musza sie trzymac, najpierw 3 dni zastrzyków a potem kroplówka, po kazdej kroplówce musi byc dzień przerwy, a kroplówek zoze byc maks 3chyba z etrafi na normalnego lekarza który pomoze rozkrecić poród, ja po tygodniu własnei lezenia i wywoływania w koncu przy 2 kroplówce trafiłam na lekarza który wyszedł z załozenia ze juz bez sensu meczenie i ze lepiej urodzic i przebił mi pęcherz płodowy i pomogło |
|
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
wybaczcie ale nie mam weny do pisania. Nie ogarnę wszystkiego, chociaż każdy post przeczytałam. Jestem po sniadaniu, ale jakoś mi nie dobrze, wczoraj też brało mnie na wymioty. Nie wiem czy to pogoda czy kolejne uroki stanu błogosławionego. No nic, jeszcze troche i wszystko to się skończy a nagrodą będzie kochany dzidziuś Paulina wózek fajny, widać, że lekki. Mi się podoba ten jasny szary najbardziej, ale ten niebiesko szary też ładny Napewno dojdziecie do porozumienia I bardzo cię popieram z tym, ze walczysz o te kasy pierwszeństwa W końcu po to one powstały. Ja stałam 3 razy do takiej kasy i ani razu nikt mnie nie przepuścił ani nie poprosił do przodu. Raz co wam pisałam, że zwróciłam babce uwagę, że fajnie się u nich obsługuje w tych kasach "pierwszeństwa". Natomiast w moim tesco które mam niedaleko domu ta kasa jest wiecznie zamknieta.. Także tylko raz w ciązy zdarzyło mi się, ze pani mnie w autobusie puściła, zebym sobie usiadła.Nie licze juz na uprzejmości. Ale popieram osoby które walczą o swoje Simran bardzo dziękuję za liste ![]() po niżej wastawiam zdjęcie jaki dokładnie mam ![]() Aisa super brzuszek ![]() Meta jak dla mnie najlepszy ten pierwszy czyli szaro niebieski. Ja cała ciąże biegam w dzinsach tak naprawde no i troche w sukienkach jak jest cieplej. Mam takie ciażowe (w stare bym weszła ale ja zawsze nosiłam dzinsy z wysokim stanem no i w brzuchu się oczywiście nie dopne) i świetnie mi służą
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Miss,jak dobrze pamiętam ten wózek też kupiliście po okazyjnej cenie?
|
|
|
#1368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z resztą dziewczyny ja nie wierze, że lekarze chcą nam zrobić krzywdę. Wiem, że czasami są nie mili i dziwnie myslą według nas, ale oni mają jakies swoje normy i przepisy o których my pewnie nie mamy zielonego pojęcia. Tak samo jak narzekamy ze trzymają nas przez 3 dni w szpitalu i nic nie robią. Ostatnio gadałysmy sobie na ten temat z położą i ona mówi wprost. Po pierwsze takie są przepisy i zeby szpital dostał pieniądze to musi tyle trzymac, a po drugie i chyba to nas najbardziej powinno obchodzić żeby dobrze zdiagnozować wszystko u nas a przede wszystkim u maluszka to potrzeba jest tych 2-3 dób do obserwacji. Ona mówi, że to nie jest tak jak z dorosłymi, tu jest "ograniczony" dostęp. A lepiej posiedzieć i być pewnym, że wszystko ok niż zaraz się wracać a potem wielki lament bo coś się wydarzyło. Naprawdę troche cierpliwości i wiary w to, że robią dobrze a może czas wtedy będzie szybciej płynał ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Był po 350zł zbiłam do 300zł. To jest 3 w 1 ale tutaj na zdjęciu widać tylko samą gondole. Dostalismy tez w gratisie prześcieradełko do wózka, nowy nie otwarty jeszcze smoczek dla dzidziusia, no i wiadomo wszystkie folie oraz pokrowce. A no i pani dorzuciła koła zapasowe, bo kiedys dostała ![]() Także można coś fajnego wytachać w nie dużej cenie
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
No to prawda,zresztą czego się nie robi dla maluszka
Dla mnie to trochę nieodpowiedzialne jak coś się dzieje i trzymają babkę tydzień w szpitalu a ona się wypisuje na własne żądanie,bo ona nie będzie tak leżeć tyle czasu albo czuje,że już się poprawiło mimo tego,że lekarze nalegają aby jednak posiedziała jeszcze. Ja też bym jęczała,bo leżałam 2 nocki w szpitalu i mnie to dobijało ale jakby lekarz mi powiedział,że mam leżeć i miesiąc mając tylko dzień w dzień ktg,bez kroplówek i nic więcej to bym leżała,ze łzami w oczach ale trudno Ostatnio co byłam na ip ze skurczami to nie robiłam afery,że musiałabym zostać ale powiedziałam,że nie chciałabym zostać jak jest wszystko ok itp. i lekarz powiedział,że jak zapis wyjdzie dobry i usg to mnie puści a jak nie to pozostaje mi tylko wypis na własne żądanie albo zostać. Ale na szczęście okazało się,że to nic groźnego i poszłam po paru dniach na kontrolę tak jak obiecałam i się oszczędzałam w domu
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
http://dzieciowo.pl/2014/08/jak-dbac...dszkolaka.html
Polecam dla mam dziewczynek. |
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Denaris to dobrze
Mandra mi tez jakos nie spieszno do porodu,nie chce co prawda sie przeterminowac ale rodzic 3 tygodnie wczesniej tez nie korzystam z ostatnich dni "spokoju"hahaaisa wybacz ale sie nie wystraszylam,niby czego ![]() a brzuszek ladny,ja mam chyba 2 razy taki![]() Meta fajny tez ten szary co teraz wstawilas ale i tak bardziej mi sie podoba tak jak Miss pisala ten szaro niebieski ![]() a i fajnie ci pępek wystaje Dziewczyny no i przez was chyba kupimy szary bo kazdy radzi nam szary tylko chcialam zeby troche byl weselszy ten wózek no![]() jakiegos kolorku dodac czy cos??? ![]() Dobra dziewczyny pochwale się umalowalam sie dzis![]() Powiem wam szczerze nie maluje sie prawie w ogole,nie chce mi sie,nie umiem itp itd,ale ze zakupilam cienie to postanowilam to zmienic Umylam glowe,ulozylam wlosy (mam bardzo cienkie wiec musze je podnosic troche zeby odstawaly od łba) lekko wyprostowalam koncowki,nalozylam cienie,tusz i kredke i wiecie co?? niezła ze mnie du** z twarzy Tz jak mnie zobaczyl to powiedzial "a co ty tu robisz? powinnas byc we Francji i robic za modelke" Chociaz zawsze bylam przeciwniczka solarium,farbowania wlosow, makijazu i zawsze chcialam byc MEGA naturalna to powiem wam ze czuje sie o niebo lepiej ![]() I nie wiem jak to jest ze zawsze moje wlosy po umyciu maja ladniejszy kolor niz np na drugi dzien? normalnie nie raz jak wyszlam z umyta glowa i wyprostowanymi troche wlosy to slyszalam"a co ty farbowalas sie?" ![]() Oj będzie dzisiaj sexik dobra koncze ten samozachwyt
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciu jeszcze znośnie wygląda ale jak założę koszulkę,która się opina to wygląda to śmiesznie A do wózeczka zawsze możesz wsadzić jakiś kolorowy kocyk to będzie weselszy,choć w zimę raczej go widać nie będzie ale jest piękny ten wózek tak czy siak To widzę Ty dzisiaj się na sexy mamę robisz no i odpowiednio,przecież musimy jakoś wyglądać,bo kilogramów może nam przybyło ale buzia musi być ładna :P ja się robię sexi jutro przed zakupami szpitalnymi i ginekologiem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A instrukcja obsługi dla mam chłopców 😆? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Właśnie wróciłam z Lublina (pociąg miał 2 godziny opóźnienia!), trochę mam do nadrobienia, widzę, że nie próżnowałyście chwilę mi to zajmie, ale przeczytam wszystko.Witam się w 3 dniu 37 tygodnia ![]() Jutro idę na badania krwi. Stęskniłam się za Wami
|
#1376 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam napisać, ze fajowy pępek ale doczytałam, ze nie zachwyca Cie on pod ubraniami ale i tak jest fajowy Małe a ciężkie :p Cytat:
Samozachwyt jest bardzo zdrowy w odpowiednich ilościach a jeszcze w ciazy tym bardziej wiec nie żałuj sobie A do wózeczka i tak przyjdzie pościel czy śpiworek no i jakas wisząca zabaweczka a do szarego dopasujesz każdy kolorek i bedzie ślicznie Chyba odczuwam juz ciężar prawie połowy 9 miesiąca...brzuch mi ciazy juz bardzo i wszystkie kończyny normalnie takie ciężkie... niech siedzi jeszcze tydzień i niech sie dzieje co chce ogólnie jestem jakas zmęczona...moze to pogoda...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Asia,a może to ciąża a nie pogoda
jeszcze chwilka i wszystkie odetchniemy Już mnie Tż wkurzył przyjechał z kolegą na obiad i pierwsze co wlazł i mi skomentował,że ja jak stara plotkara siedzę w oknie i lukam kto idzie No ja tak mam ja czasem nieświadomie stanę w oknie i się patrzę w dal a ten czepia się,że zaraz sąsiedzi będą gadać,że ja osiedlowy monitoring jestem,bo z daleka mnie widać,że w oknie siedzę i zaczął mnie jechać,że ja stara plotkara jestem i będę siedzieć zaraz z babciami na ławce pod klatką I teraz się ze mnie nabija,że jego kotleta przypaliłam przez to gapienie się w okno i stała ksywka "dzielnicowa"
|
|
|
#1378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O mamo...zapytaj czy przy oknach masz sie rzucać na glebę i czołgać zeby Cię nikt nie zobaczył A ja znalazłam w internecie zdjecia dwóch sal do porodu w moim szpitalu jest ich chyba z 10 ale zdjecia sa dwóch...moze dlatego, ze wszystkie sa podobne ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1408286073.169965.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1408286081.700848.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
Paulina zmobilizowałaś mnie fo pomalowania paznokci :P
Aisa no weźźźź takie sale zastanawiam się jak to w ogóle możliwe hehe. No da się ? da się.---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Madziuszka no co Ty ja też nie chodziłam na sr nie znałam szpitala a mojego lekarza i tak nie było akurat w szpitalu (mówię o pierwszym poordzie) są tysiące dziewczyn w takiej syt. jak Twoja ![]() jak minęła podróż ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

Bo 2 dni może jeszcze da radę wytrzymać ale prawie tydzień? O mateńko

aż w końcu zrobili jej cc,bo była sporo po terminie.
ludzi o słabych nerwach prosi sie o ominięcie :p 

) brzuszki 

zastanawiam się jak to w ogóle możliwe hehe. No da się ? da się.
ja też nie chodziłam na sr nie znałam szpitala a mojego lekarza i tak nie było akurat w szpitalu (mówię o pierwszym poordzie) są tysiące dziewczyn w takiej syt. jak Twoja