|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wybór specjalności - pedagogika
Witam was dziewczyny!
Mam problem, gdyż próbuję wybrać specjalizację z pedagogiki. Mianowicie mam wybór między opiekuńczo wychowawczą i pieczą zastępczą a edukacją wczesnoszkolną i przedszkolną. Waszym zdaniem, może studentek, absolwentek pedagogiki, co przyniesie mi więcej satysfakcji z wybranego kierunku, ale także nie oszukujmy się, więcej pieniążków? Edukacja nie daje mi dużego wyboru. Praca w przedszkolu albo szkole. Lubię dzieci, zajmowałam się już kilkoma, ale na dłuższą metę, nie wiem czy to pociągnę. Poza tym dzieci jest coraz mniej, ofert pracy również. Natomiast druga specjalność daje mi więcej możliwości. Ale co będzie później? Czy dam radę się utrzymać z tych zarobków? Prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach chodzi o pieniądze. Bez tego ani rusz. Chciałabym mieć z czego żyć. Z drugiej strony wybrałam ten kierunek, bo naprawdę mnie interesuje. Chciałabym komuś pomóc, zająć się nim. Studiowałam też inny kierunek, może bardziej opłacalny, ale co z tego jeżeli nie miałam z tego satysfakcji. Do nauki podchodziłam ze słomianym zapałem, prace robiłam na ostatnią chwile. Tutaj będzie inaczej. Ale właśnie. Ta specjalność. Mogę na was liczyć? Podpowiecie coś?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wybór specjalności - pedagogika
Jako studentka, radzę wybrać przedszkolną i wczesnoszkolną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego wybrałaś pedagogikę, skoro w pracy dla ciebie najważniejsze jest zarabianie pieniędzy? Osoby pracujące w zawodach nastawionych na opiekę i wychowanie, jak właśnie przedszkolanki, nauczyciele/lki, pielęgrzarze/rki itd. nie zarabiają dużo, ponieważ, niestety, praca opiekuńcza w społeczeń☠stwie kapitalistycznym jest mało rentowna. Nie wiedziałaś o tym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pracując w przedszkolu / szkole na cały etat zarobisz około 1500 zł na rękę. Potem mozesz awansować i zarabiać więcej - po dwoch latach pracy 1700, po kolejnych 5 latach 1900, po kolejnych 4 latach 2200.
Jak jest po opiekunczo wychowawczej nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Owszem, mając magistra. Po licku 1450
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.