Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-17, 17:33   #811
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV

Agolandia ja pije ojca sroki nr 3 na owulacje.

Nie wiem co robić
Stary 2014-08-17, 17:37   #812
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
Witam sie kochane po dlugim czasie i od razu przepraszam za moja nieobecnosc. ale jak juz wiecie pewnie to mialam problemy zdrowotne meza na glowie... w malym skrocie: dostal sie do szpitala bo najpierw zemdlal w pracy potem przez prawie dwa dni coraz gorzej sie czul a na sam koniec zaczal tracic swiadomosc,.. zabrali go do szpitala zrobili badania na neurologii i z tych badan wszystko wyszlo ok. jak doszedl do siebie to go wypisali mi we wtorek 12 ze skierowaniami do kardiologa, cukrzyka, kregarza i psychologa wiec teraz jestesmy w szale badan i wizyt zeby okreslic co to bylo... ale juz sie dobrze czuje wiec to najwazniejsze...
Wtedy chcialam tez od was odejsc bo przes zajsciem jeszcze sie poklocilismy i nie chcialam wtedy dalej sie starac ale wszystko wrocilo do normy i wracamy do staran... choc umnie ten cykl poszedl w ☠☠☠☠u bo owu najprawdopodobniej mialam jak maz byl w szpitalu.
No a na hsg nie dostalam... powiedziala ze zrobi mi jeszcze jeden monitoring i kazala przyjechac pare dni przed owu... no i dzien przed zajsciem z mezem pojechalam ale kuzwa okazalo sie ze ma zepsute usg i bedzie dopiero czynne we wrzesniu... masakra jakas... ciagle pod gorke... z tego wszystkiego stwierdzilam ze zmieniam lekarza bo nie dosc ze ciagle jakies problemyz normalna wiyta u niej to jeszcze te terminy... stad moje pytanie do Annasar gdzie chodzisz i czy mozesz mi kogos polecic? bo jestem na etapie poszukiwan...
kochane bede tak na bierzaco i do tylu odpisywac a przynajmniej sie starac bo mam do nadrobienia prawie 30 stron...

Dziekuje wszystkim dziewczynkom ktore sie martwily o mnie kocham was normalnie

Melisko gratuluje super lekarki ktora umiala rozluznic atmosfere a najbardziej gratuluje mocnego serducha

MalinOla witam sie i ja pozno bo pozno ale lepiej pozno niz wcale

Amfora Ciebie tez witam

Aneczka gratuluje synalka
ja chodzę w Gliwicach ,ale kiedyś jak mieszkałam w Zabrzu chodziłam do Dr Dąbrowskiego ,starszy ale konkretny .Teraz koleżanka do niego ciągle chodzi. A moja gin też jest fajna ,no najlepsza z,ale Gliwice

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Guerka, mi dentystka mówiła po wyrywaniu żeby broń boże niczym nie płukać, ale w sumie każdy mówi inaczej...

Ewunia,mnie od słodkiego odrzuca kompletnie,przeczytałam o tych bananach i już do kibelka chciałam biec

Ja już nie wiem co mam jeść, apetyt zerowy,raz mi się coś utrzyma,a raz zaraz lecę się przytulać z kibelkiem... Najchętniej to bym te najbliższe 6 tygodni przespała chyba :-(

Kocuro, Agnes, przykro mi z powodu @,oby szybko poszły i już nie wróciły!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Kocuro, na pewno się przekonuje

Mój wczoraj powiedział, że już się tak przyzwyczaił do myśli,że będzie tatą, że nie wie co by zrobił jakby się coś stało dzidzi...
Mówił to wyganiajac mnie z wanny,bo wg niego za długo w niej leżę :-P
nie wolno za długo leżeć w wannie i nie może byc zbyt goraca woda.Ja odkąd jestem w ciąży to tylko prysznic

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:52   #813
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
ja chodzę w Gliwicach ,ale kiedyś jak mieszkałam w Zabrzu chodziłam do Dr Dąbrowskiego ,starszy ale konkretny .Teraz koleżanka do niego ciągle chodzi. A moja gin też jest fajna ,no najlepsza z,ale Gliwice

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

nie wolno za długo leżeć w wannie i nie może byc zbyt goraca woda.Ja odkąd jestem w ciąży to tylko prysznic
Wiem,wiem dlatego za gorącej tak jak kiedyś nie leje, ale te 20-30min lubię sobie poleżeć...Myślicie,że za długo?

Justynka,oby mąż szybko wyzdrowial i żebyście znaleźli przyczynę raz dwa!

Guerka,to chodzi właśnie o to jak dziewczyny mówią,żeby ten skrzep nie odpadł,bo się może zrobić tzw.suchy zębodół i jakaś infekcja bakteryjna chyba w związku z tym,ale nie powiem Ci na 100%, najlepiej zapytaj dentystę jutro :-*

Kordelka,szalejesz z zakupami! Ale ciuszki fajne, na pewno Ci się przydadzą :-* ja liczę na to,że się trochę w swoją kurtkę jeszcze wcisne, a potem mamie spróbuję ukraść narciarską, mama grubsza to nie powinno być problemu

Agolandia,dzięki ze pytasz:-* u mnie różnie,raz rzygam raz nie i ciągle bym spala,dzisiaj spaliśmy do 10.30 z TŻ,a około 13 zmoglo mnie i do 16 spałam... I tak bym mogła codziennie :-P
Brzuszka u mnie póki co nic nie widać,więc pewnie jeszcze z miesiąc przynajmniej do robienia zdjęć nie dołączę... No chyba,że mnie nagle wywali.
Jedynie wczoraj TŻ stwierdził,że cycki mi się takie pełniejsze zrobiły :-D

Kocurku,zrób sobie tą podstawową prolaktyne i zobaczysz co wyjdzie,a co do ziolek to rób jak czujesz. Wydaje mi się,że u Ciebie też to zbyt mocne nakrecanie się może powodować problemy :-( bardzo bym chciała żebyś już swoje dwie kreseczki ujrzała :-*

Annasar,udała się chociaż wycieczka? Gdzie byliście? ;-)

Gdzie się Ksuwcia podziała? :-( i kiedy Meliska wraca?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:03   #814
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,wiem dlatego za gorącej tak jak kiedyś nie leje, ale te 20-30min lubię sobie poleżeć...Myślicie,że za długo?

Justynka,oby mąż szybko wyzdrowial i żebyście znaleźli przyczynę raz dwa!

Guerka,to chodzi właśnie o to jak dziewczyny mówią,żeby ten skrzep nie odpadł,bo się może zrobić tzw.suchy zębodół i jakaś infekcja bakteryjna chyba w związku z tym,ale nie powiem Ci na 100%, najlepiej zapytaj dentystę jutro :-*

Kordelka,szalejesz z zakupami! Ale ciuszki fajne, na pewno Ci się przydadzą :-* ja liczę na to,że się trochę w swoją kurtkę jeszcze wcisne, a potem mamie spróbuję ukraść narciarską, mama grubsza to nie powinno być problemu

Agolandia,dzięki ze pytasz:-* u mnie różnie,raz rzygam raz nie i ciągle bym spala,dzisiaj spaliśmy do 10.30 z TŻ,a około 13 zmoglo mnie i do 16 spałam... I tak bym mogła codziennie :-P
Brzuszka u mnie póki co nic nie widać,więc pewnie jeszcze z miesiąc przynajmniej do robienia zdjęć nie dołączę... No chyba,że mnie nagle wywali.
Jedynie wczoraj TŻ stwierdził,że cycki mi się takie pełniejsze zrobiły :-D

Kocurku,zrób sobie tą podstawową prolaktyne i zobaczysz co wyjdzie,a co do ziolek to rób jak czujesz. Wydaje mi się,że u Ciebie też to zbyt mocne nakrecanie się może powodować problemy :-( bardzo bym chciała żebyś już swoje dwie kreseczki ujrzała :-*

Annasar,udała się chociaż wycieczka? Gdzie byliście? ;-)

Gdzie się Ksuwcia podziała? :-( i kiedy Meliska wraca?
Natalko pojechalismy do znajomych do Leipzig. Nic nie zwiedzalismy.Mnie już takie podróże męczą

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 18:16   #815
Nati_kk
Zakorzenienie

A to jednak kawałek od nas jest do granicy,to się nie dziwię :-*

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-08-17, 18:17   #816
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
A to jednak kawałek od nas jest do granicy,to się nie dziwię :-*
no ogólnie 500 km

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 18:29   #817
aneczka2238
Zakorzenienie

Chciałam zacząć dzisiaj robić zakupy na all, ale dlaczego wszystko jest tak cholernie drogie? Przecież na wszystko to z spokojnie z 8-10tys pójdzie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Na pocieszenie mojemu mężowi czasowo odwołali delegację Później to mu już nie pozwolę jechać

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-17, 18:40   #818
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Chciałam zacząć dzisiaj robić zakupy na all, ale dlaczego wszystko jest tak cholernie drogie? Przecież na wszystko to z spokojnie z 8-10tys pójdzie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Na pocieszenie mojemu mężowi czasowo odwołali delegację Później to mu już nie pozwolę jechać
Aneczko kochana dziękuję

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

a co tak bardzo potrzebujesz?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Aniu Tesco ma czesto fajne promocje na body, śpiochy,pajacyki .Ja właśnie czekam az zrobia ,bo mozna za 3 body zap tylko 9 zł a i jakosć nienajgorsza

http://dziecko.shopalike.pl/niemowla...FeUSwwod_QYABA

Tu tez czasami promocje sa ,ale czasami

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 18:44   #819
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:

a co tak bardzo potrzebujesz?
W sumie dla dziecka potrzebuję wszystkiego Nie mam nic, poza tym nieszczęsnym kombinezonem
Najdroższe to wózek, łóżeczko, komoda, szafa, fotel (żebym mogła usiąść i karmić w pokoiku), fotelik samochodowy, leżaczek-bujaczek, niania elektr.,remont musimy w tym pokoju zrobić.

Ale jak listę zrobiłam to takich rzeczy po 30-50 zł jest sporo (pościele, rożki, przewijak, wanienka, butelki, kocyki, karuzela, ręczniki, poduszka do karmienia), a tych tańszych chyba z milion... I jeszcze kosmetyczne i apteczne rzeczy... Trochę się tym podłamałam. No ale cóż... sama tego chciałam

Jak będziesz chciała to Ci całą listę prześlę

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Aaaa no i jeszcze właśnie te ciuszki Ale ja kupuję używane, w moim ulubionym sh. Tylko na wyjście ze szpitala ubranka nowe, no i takie typu skarpetki itd... Więc tego w największe koszta nie wliczam.

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-17, 18:47   #820
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie dla dziecka potrzebuję wszystkiego Nie mam nic, poza tym nieszczęsnym kombinezonem
Najdroższe to wózek, łóżeczko, komoda, szafa, fotel (żebym mogła usiąść i karmić w pokoiku), fotelik samochodowy, leżaczek-bujaczek, niania elektr.,remont musimy w tym pokoju zrobić.

Ale jak listę zrobiłam to takich rzeczy po 30-50 zł jest sporo (pościele, rożki, przewijak, wanienka, butelki, kocyki, karuzela, ręczniki, poduszka do karmienia), a tych tańszych chyba z milion... I jeszcze kosmetyczne i apteczne rzeczy... Trochę się tym podłamałam. No ale cóż... sama tego chciałam

Jak będziesz chciała to Ci całą listę prześlę

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Aaaa no i jeszcze właśnie te ciuszki Ale ja kupuję używane, w moim ulubionym sh. Tylko na wyjście ze szpitala ubranka nowe, no i takie typu skarpetki itd... Więc tego w największe koszta nie wliczam.
bardzo chętnie podeślij

aaa mam link też do apteki internetowej tak ogolnie oglądałami są rzeczy duzo taniej. Np. moje witaminyo 20ł tansze
http://www.aptekagemini.pl/category/...iety-w-ciazy/6

ja mam po synu troche rzeczy,bo łóżeczko,wanienka,bujacze k,nianie, przewijak więc te koszta mi odchodza
ale nie ukrywam jest tego trochę

LIA
18.12.2014

Edytowane przez ANNASAR
Czas edycji: 2014-08-17 o 18:51
Stary 2014-08-17, 18:54   #821
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo chętnie podeślij

aaa mam link też do apteki internetowej tak ogolnie oglądałami są rzeczy duzo taniej. Np. moje witaminyo 20ł tansze
http://www.aptekagemini.pl/category/...iety-w-ciazy/6
Dziękuję bardzo Dodalam sobie do zakładek i pewnie skorzystam

A Ty już dużo masz? Poza wózkiem?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A podeślę Ci jutro
A może zrobimy w klubie temat? Taka uniwersalna wyprawka, w końcu każdej się to niebawem przyda I będzie można dodawać, albo usuwać rzeczy nieprzydatne?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-17, 18:55   #822
agnes188
Zakorzenienie

Dziewczyny rano mialam plamienie ale nie dostalam okresu zrobilam test i zaraz wam wynik pokaze

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:57   #823
aneczka2238
Zakorzenienie

Widzisz, a ja wszystko pooddawałam a teraz mi to już nie ma kto dać

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny rano mialam plamienie ale nie dostalam okresu zrobilam test i zaraz wam wynik pokaze
Toż to zdecydowany pozytyw Gratuluję

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-17, 19:02   #824
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Dodalam sobie do zakładek i pewnie skorzystam

A Ty już dużo masz? Poza wózkiem?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A podeślę Ci jutro
A może zrobimy w klubie temat? Taka uniwersalna wyprawka, w końcu każdej się to niebawem przyda I będzie można dodawać, albo usuwać rzeczy nieprzydatne?
dobry pomysł Aniu

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

pozytywny

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Widzisz, a ja wszystko pooddawałam a teraz mi to już nie ma kto dać

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Toż to zdecydowany pozytyw Gratuluję
no ja nic nie dawałam tylko takie gorsze rzeczy,a reszte wszystko trzymałam

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 19:04   #825
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Przerażajace te koszty. Dlatego sie ciesze ze juz wszystko mam z takich grubszych rzeczy. Jedynie łóżeczko, materacyk, baza do fotelika, pościele.
Aneczka dobry pomysł z tematem w klubie. Ja zacznę listę robic po czwartkowej wizycie u gina, jeśli wszystko bedzie dobrze
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:05   #826
dorotape1987
Wtajemniczenie

hihi pozytywny kochana powtorz jutro
Stary 2014-08-17, 19:08   #827
Czarnulka7891
Zakorzenienie

O matko! Agnes przecież Ty w ciąży jesteś! gratulacje!!!

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:09   #828
dorotape1987
Wtajemniczenie

aniu ja jak robilam pake to zamowilam taka drobnice z jednej firmy tylko i nie poszlo az tak duzo chyba 350 na wiekszosc bibelotow i kosmetykow
Stary 2014-08-17, 19:11   #829
ANNASAR
Zakorzenienie

Mała znowu przeniosła sie na dół brzucha i tam buszuje,ale mnie naciska na pęcherz czasami az boli

LIA
18.12.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-17, 19:30   #830
mandy27
Raczkowanie

AGNESS gratuluje
Stary 2014-08-17, 19:35   #831
Czarnulka7891
Zakorzenienie

A to Ci niespodzianka z agnes, no

Stary 2014-08-17, 19:35   #832
Nati_kk
Zakorzenienie

Aneczka, ja też chcę taką listę, ja też !!!
Co do niani, to ja np. chcę z monitorem oddechu, wpadła mi w oko ta podstawowa z Angel Care i widziałam, że na tablicy używaną w idealnym stanie można już za 200zł dorwać, a nowa kosztuje ok.550zł, więc różnica spora

A aptekę Gemini polecam, regularnie robię tam zakupy i zawsze wszystko jest ekspresowo i okay

Agnes - gratuluję pozytywu!!!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-08-17, 19:36   #833
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
A to Ci niespodzianka z agnes, no
nooo

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Aneczka, ja też chcę taką listę, ja też !!!
Co do niani, to ja np. chcę z monitorem oddechu, wpadła mi w oko ta podstawowa z Angel Care i widziałam, że na tablicy używaną w idealnym stanie można już za 200zł dorwać, a nowa kosztuje ok.550zł, więc różnica spora

A aptekę Gemini polecam, regularnie robię tam zakupy i zawsze wszystko jest ekspresowo i okay

Agnes - gratuluję pozytywu!!!
i apteka jest tańsza

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 19:38   #834
violino
Zadomowienie

Agnes,

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Mała znowu przeniosła sie na dół brzucha i tam buszuje,ale mnie naciska na pęcherz czasami az boli
Duży basen jeszcze ma, to korzysta :P
Stary 2014-08-17, 19:42   #835
aneczka2238
Zakorzenienie

Jutro zajmę się zrobieniem takiej listy wyprawkowej, później będziemy ją edytować

Spadam bo humor coś dziś nie tego, i głowa mnie rozbolała. Do juterka

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-17, 19:47   #836
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro zajmę się zrobieniem takiej listy wyprawkowej, później będziemy ją edytować

pa kochana do jutra

LIA
18.12.2014
Stary 2014-08-17, 19:51   #837
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:

Mój humor też leży i kwiczy
Pogoda u nas taka, że nic tylko usiąść i płakać albo zabunkrować się pod kołdra i spać

Śpij dobrze

Stary 2014-08-17, 19:59   #838
She Wolf
Wtajemniczenie

Agnes gratulacje!

U mnie znowu brazowe plamienia. Nie cierpie moich cykli. Jakby nie bylo plamien to chociaz bym miala wieksza nadzieje, a tak to na 99% @ bedzie

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 20:01   #839
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
Agnes gratulacje!

U mnie znowu brazowe plamienia. Nie cierpie moich cykli. Jakby nie bylo plamien to chociaz bym miala wieksza nadzieje, a tak to na 99% @ bedzie
A może u ciebie też chwilowe, implantacyjne?

Stary 2014-08-17, 20:17   #840
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
A może u ciebie też chwilowe, implantacyjne?
Mam nikla nadzieje bo to takie brazowe jak przed @ zwykle mam
Nie zalamuje sie, nie teraz to nastepnym razem

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości