![]() |
#1 |
BAN stały
|
Plotkowy dla porzuconych
witajcie
![]() tak wiec watek powstal - plotkowy dla porzuconych. dla wszystkich nie "wtajemniczonych" tytul to nie przypadek, nie napisalam dla samotnych - chociaz takie jestesmy, napisalam dla "porzuconych" bo takimi zostalysmy. poznalysmy sie na watku rozstaniowym, po ciezkich chwilach jakie przeszlysmy, kiedy nasi "ukochani" zburzyli nam caly swiat, wszytskie plany i marzenia... wspieralysmy sie, radzilysmy i pomagalysmy przetrwac te trudne momenty... dzis, kiedy od tamtych wydarzen minelo juz troche czasu, chcemy isc do przodu, bo zycie biegnie i wcale nie czeka kiedy bol minie. trudno jest nam wchodzic i wpisywac sie wciaz na watku o rozstaniach, wszytko zostalo juz powiedziane... ale w zwiazku z tym, ze tak wiele razem przeszlysmy, w pewnym sensie sie do siebie zblizylysmy i chcemy utrzymac te znajomosci. i tak powstal ten watek - zeby pogadac o bzdurach, poplotkowac, posmiac sie, wymienic doswiadczeniami ze wszystkich dziedzin, napisac co u nas slychac - ale i wyplakac gdy wroca zle wspomnienia,bez opowiadania calej historii od poczatku... Jezeli tu wejdziesz, a nie znasz nas i naszych historii a chcesz nas poznac to napisz do nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. bardzo prosimy kochanych moderatorow o nie przenoszenie na plotkowe, chcemy zeby watek ten nadal zachowal swoja intymnosc. ![]() Rozstaniowy-I Rozstaniowy-II Walka |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: plotkowy dla porzuconych
OOO
![]() ![]() ![]() Super to Martinko napisałaś ![]() ![]() Teraz tylko trzeba resztę kobietek ściągnąć tutaj ![]() Swoją drogą właśnie zrobiłam swoje pierwsze serum mazidełkowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a co do mazidel, to tez kiedys mnie to fascynowalo ![]() ![]() za to mam manie ma punkcie kwasow i filtrow ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Izuniu,już kiedyś zauważyłam,że wspominasz o mazidekach i własnie się zastanawiam:co jak i po co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ooo i Madź
![]() No to Martinko będziemy mieć wspólny temat ![]() Ja też kiedyś byłam maniaczką opalania, jeszcze niedawno na solarium byłam... Hahaha! Teraz biorę się za siebie, a dokładnie za ryjek ![]() Oj kiedyś miałam trądzik ![]() Na polu bitwy zostały już tylko wągry, małe przebarwienia i trochę zaskórniaków... No i teraz chcę sie tego pozbyć ![]() Szukam filtra idealnego ![]() ![]() Madziu z mazidłami to ja zaczynam ![]() ![]() ![]() Teraz mam na buzi ekspresowe serum (kwas hialurowy+jedwab+NMF+mace rat). Nawet przyjemnie ![]() ![]() Co do kwasów. Już stsowałam Acne Derm. Teraz zamierzam sobie strzelić peeling migdałowy (poprzedzić tonikiem). Co jakiś czas kwas BHA z maseczki aspirynowej ![]() A potem na wrzesień/październik chcę zacząć od mieszanki BHA i AHA. Najprawdopodobniej Effaclar (chcę coś delikatnego) i potem dołączę coś z AHA . Jeszcze nie wiem na co się zdecydować. Czy uderzyć z grubej rury z Glyko A i stężeniem 12 %, czy może Lysanel Active 10 % albo już zupełnie 6 % Diacneal. A Twoje doświadczenia? ![]() P.S. Ja się dopiero w to wtajemniczam ![]() ![]() ![]() Szkoda, że efekty nie są porażające ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Martinko jak to ładnie napisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() Super wątek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
to ja się do was dołączam
![]()
#8 |
BAN stały
|
Krem to chyba za słaba altyreria. Niby są te z perły inków, ze ślimaka i inne cuda niewidy, ale raczej bym na żaden efekt nie liczyła...
Zależy jakie ślady masz na myśli? Dziurki, przebarwienia, blizny? What? ![]() Buźka ![]() ![]() A faceci mnie wkurzają :/ Uhhh... O ja głupia i naiwna. Juz sobie nie wiadomo co wyobrażam. Muszę się w tyłka kopsnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
wlasnie az sie zdziwilam, ze stalas sie maniaczka biochemiczna bo pamietam jak mowilas o solarium
![]() ![]() ja zaczelam cala przygode z kwasami jakos na poczatku tego roku, ile godzin przesiedzialam przed kompem na biochemii .... niektore dziewczyny tam to prawdziwe specjalistki ![]() ![]() ![]() ![]() na poczatku uzywalam przez jakis miesiac masci ixso... cos tam... juz nie pamietam, nie jest to kwas ale ten no.... re.... ekhem moja wiedza teraz jest zabojcza... ![]() teraz, jakos od lutego caly czas uzywam Effaclaru, co drugi dzien. na poczatku mialam straszliwie przesuszona skore po nim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do filtrow to ja na poczatku uzywalam La Roche Posay ale teraz przestawilam sie na avene bo na nie mozna uzywac kazdego podkladu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja sie zastanawilam zeby zamowic sobie coz z tej strony - http://www.biochemiaurody.com/index.html tam jest juz wszytsko odmierzone trzeba "tylko" wymieszac ![]() aha acne derm tez troche stosowalam, bo moja mama to dostala na przebarwienia, ale nie moge sie wypowiedziec co do skutecznosci bo to bylo zaledwie kilka razy. przez cale wakacje mam zamiar stosowac Effaclar, a potem na jesieni tez cos mocniejszego zeby zlikwidowac te zaskorniki - tez zastanawilam sie nad glyko A, chociaz znow bede musiala sie porzadnie przygotowac i doklanie poczytac na biochemii co teraz dziewczyny polecaja ![]() ![]() ![]() JA tez uwielbiam kosmetyki - to moja mania, potrafie kazdy grosz wydac na kremik, maseczke, peeling ![]() efektow tez powalajacych u mnie nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tu czytam wasze wiadomości i zbieram szczeke z podłogi bo ja nie mam pojęcia o czym wy rozmawiacie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
no własnie zostały blizny i takie czerwone małe paskudztwa no i off course zaskórniki :/ czasami skutkuje to wszystko dniem paszteta, no ale... sa wakacje moge poeksperymentować...
Kosmetyki?? ![]() ![]() ![]()
#14 |
Zadomowienie
|
![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
No to ja rowniez przywitam sie we wątku.
Widze, że juz jakis temat został poruszony ![]() ![]() Możecie mi cos napisać o tej maseczce aspirynowej czy z polopiryny. Na co ona jest i jak się ją robi? |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
sie tez przylaczam
![]() a co do kwasow...probowalam,nie dalo nic-na plamki bo mam na polowie brody ![]() ![]() ![]()
#17 |
Rozeznanie
|
Ja również przyłączam się do nowego wątku, ale mam dwa wyjścia
- dokształcić się w temacie maseczek itp... - przeczekać, aż temat zejdzie na inne tory ![]() Naprawdę dla mnie to wszystko to czarna magia, chociaż zrobienie kremu 'in my own' brzmi interesująco ![]() pozdrawiam i życzę miłej nocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() poziomko chyba najlepsze byly by peelingi i kremy. peelingi zeby wyrownac i wygladzic, krem zeby rozjasnic. no tylko jedna zasada jest - zero opalania, a na efekty trzeba troche poczekac ![]() Camilla masz racje, ze tak na prawde im mniej kosmetykow tym lepiej. moja znajoma tez uzywa ich malo i praktycznie same polskie firmy i od tamtej pory mowi ze stan jej skory poprawil sie. a ta pasta cynkowa to jak to wyglada? mozna smarowac wieksza powieszchnie - na zaskorniki pomoze? czy raczej na takie wyskakujace gulki? ja kiedys sobie zrobilam wlasnoreczna maseczke cynkowa, oczywiscie wedlug przepisu wizazu i chyba za mocna byla bo mialam potem cala czerwona twarz ![]() a ta maseczka, czy z aspiryny czy polopiryny to wszytsko jedno bo tu chodzi o kwas salicylowy, ktory jest w skladzie tych lekow ![]() ![]() ![]() tu dla zainteresowanych kilka ciekawych watkow: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99094 mnie jeszcze korci serum z wit C. ale nie wiem czy taki kupny apteczny czy wlasnorecznie robiony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzieki za pozdrowienia na watku rozstaniowym, rowniez pozdrawiam, spotkanko bylo super ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Martinko paste cynkową stosuje sie punktowo a nie na większe powierzchnie, bo łatwo o podraznienie skóry. Jest jeszcze masc cynkowa, ale ona jest tłusta i lejaca, polecam więc paste.
Dziekuje bardzo za przepis na maseczke. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Ten Iwostin przetestuje, ale później. Wyjdę z domu dopiero po południu ![]() ![]() Zaraz będę kręcić maseczkę spirulinową. Wkręciłam się ![]() http://mazidla.com/index.php?option=...d=137&Itemid=2 Martinko ja też robię notatki, bo człowiek nie jest w stanie tego spamiętać! A z filtrów też dobre opinie o La Roche Posay czytałam (tylko muszę próbki zdobyć, a moje apteki biedne) no i Avenke też chcę przetestować. Na LPR nawet się nie rzucam, bo niestety mało komu pasują te filtry. A z tą skrobią... Masz dry-flo z mazideł, czy taką skrobie zwykłą ze sklepu? Ja chcę wypróbować dry-flo i szukam kogoś z nadmiarem ![]() Co do maseczki aspirynowej polecam poczytać: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91607 Wbrew pozorom maseczka jest silna i trzeba pamiętać o filtrze, bo przebarwienia mogą być. Martinko jak tam piesek? Cytat:
![]() Też stosuję zwykły żel do mycia buzi - Tin Tin - Ziaja - bo nie zawiera SLS. Czasem dodaje do niego oliwki Hipp z Rossmanna (kolejny hit - kto nie miał niech szybko kupuje - oliwka nadaje się nawet do smarowanie buźki na noc, bo nie zapycha). Toniku nie stosuję wcale. Kiedyś używałam octowo-cytrynowego (samodzielnie ukręcony wg. przepisu z wizażu). Teraz zakupiłam z mazideł hydrolaty - różany, oczarowy i neroli - nimi będę spsikiwać twarz = taki tonik i woda termalna 2 w 1 Krem też stosuję w miarę zwykły - mianowicie matujący Moc Siarkowa z BARWY. Ale zamierzam go wykończyć i już nie kupię więcej. Kremy matujące raczej nie są dobre dla buźki. Polecam też z serii AA kremy - szczególnie antybakteryjny. Mają fajne składy i faktycznie dobre efekty po nich! Pod oczy raczej nie trzeba stosować innego kremu, bo prawda jest taka że nic nie dają. Ja tylko stosuję żele ze świetlikiem lekarskim Flos-Leku (mają dobre opinie na KWC). Peeling robię rzadko, bo drażni mnie to :/ Ale polecam wyjątkowo z Avonu antybakteryjny. A z maseczek to: - drożdże + mleko - maseczka z drzewa herbacianego typu peel-off z Avonu - maseczka relaksująco - dotleniająca Perfecta DAX Cosmetics Ogólnie mam swoje typy w pielęgnacji z których nie zrezygnuję! No i teraz jeszcze poszukuję super filtra ![]() I też uważam, że nie ma co szaleć, przesadzać. Warto jednak popróbować ![]() Odradzam raczej wszelkie serie kosmetyczne antytrądzikowe typu Nivea, L'oreal, Clerasil, Clean&Clear itp. Wierzcie mi jeśli ktoś ma problemy z cerą te kosmetyki raczej nie pomogą. Wiadomo coś tam może komuś służyć, ale to są dla mnie tzw. ściemnione kosmetyki. Raczej mogą więcej szkody, niż pożytku wyrządzić. Cytat:
![]() Jasne że możesz teraz eksperymentować! Ja sama zaczynam i powiem jedno - dużo czytania ![]() Ale jaka satysfakcja!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
P.S. Właśnie mi koleżanka pisze na gg załamana... Chłopak ją zostawił. Właściwie to był dziwny układ. Byli razem ponad pół roku. Ostatnio go poznałam - nie pasowali raczej do siebie. Ale skoro byli razem widocznie było dobrze ![]() Tak mi jej żal. Wiem co czuje... Co gorsza ustalili, że będę normalnie ze sobą gadać i mieć kontakt ![]() A co do tematu... Macie jakieś takie hity, którymi Was Wizaż zaraził? Ja mam ![]() - to tutaj pierwszy raz usłyszałam nazwę peep toe i zakochałam się w tych pięknych butach; spodobały mi się też sławne grzybki - dopadła mnie też mania lumpeksowania, chociaż ostatnio już rzadziej' - polubiłam H & M, gdzie kiedyś uważałam, że tam są okropne szmaty - oszalałam też na torebki z Atmosphere - podkład Dermacol, kuleczki Cantare, sypkie cienie Vollare - maszynka Venus Gillette - jedwab do włosów, WAX, szampony bez SLS, olejek rycynowy, nafta kosmetczna - balsam do paznokci Herba Studio - mazidła, peeling kawowy, tonik octowy - polubiłam owsiankę; byłam na diecie MŻ-WR; kupiłam skakankę, mam płytę z callaneticsem I jest jeszcze sporo hitów, których nie wypróbowałam i stale coś nowego wymyślam ![]() ![]() A Wy jak? Zaglądacie tylko tutaj czy korzystacie z całych dobrodziejstw wizażu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj jakiegoś doła
![]() ![]() ![]() Co do hitów wizażowych, to miałam ich tyle że juz nie pamiętam. Z kosmetycznych to: peeling kawowy, tae bo (ćwiczenia), pilates, filtry, podkład Lirene city matt, sypkie cienie vollare, kuleczki vollare i cantare, cienie rr, bazy pod cienie, peep toe, grzybki, rezygnacja z kosmetyków antybakteryjnych (całkowicie jakies 2 lata temu) na rzecz delikatnych i łagodnych, dla cery wrażliwej, seria Liren antycellulitowa (chociaz spektakularnych efektów nie widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przyznam sie szczerze, że jeszcze listy takich KWC nie mam, ale kiedyś kupowałam kosmetyki "pod natchnieniem"...nie zastanawiałam sie czy to dobre jest. Jeśli było do cery mieszanej- to musiało byc dla mnie dobre ![]() ![]() Teraz przed kupnem kosmetyku, czytam opinie i troche buszuje tu na wizażu, nie doszłam jeszcze do perfekcji czytania składu bo to jeszcze mi nic nie mówi...ale jeszcze wszytsko przede mna ![]() Aha...jeszcze obce mi techniki np. malowania staram się wprowadzać w zycie...ale jeszcze mam duuuuzo do poczytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ahh dziewczynki od razu mi się buzia cieszy, kupiłam sobie spódniczkę białą o jakiej marzyłam
![]() Izuś wreszcie mogę poeksperymentować ![]() ![]() Grr i jakiś dziwny dzień zarazem, widziałam dzisiaj kolegę P. w samochodzie, jechał na przeciwko mnie a gdy wracałam z zakupów jeszcze taką Panią, która pracowała tam gdzie P., kiedyś jak szliśmy razem z kościoła to powiedział jej dzień dobry i trochę z nią porozmawiał... możliwe że sobie mnie skojarzyła, bo dziwnie mi się przyglądała... w oczy... hmmm dziwny dzień...
#24 |
Zadomowienie
|
a probowalyscie nakladac ciaplete na twarz???
#25 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
no ciaplete... bloto?
#27 |
Zadomowienie
|
Brukselko mi kiedys kosmetyczka radzila wziac maseczke blotną na rozszerzone pory, która niby miala mi troche zmniejszyc łojotok, czesto mi sie przetłuszczają włosy i twarz, często się błyszczę, ale siala la srały muchy będzie wiosna... nic mi nie pomogło ani ani. Ale ostatnio dorwałam taką maseczkę Dermaglin w saszetkach, saszetka wystarcza na dwa razy, po której widzę sporą poprawę, przede wszystkim już po pierwszym nałożeniu na twarz na drugi dzień wielkie wykwity ropne się zasuszały, no jest boska jak dla mnie a jest to maseczka z zielonej glinki.
Poza tym słuchajcie, zauważam już jakieś zmarszczki pod okiem zaraz... macie na to jakis sposób? no i na to błyszczenie się cery? :| Ja sobie planuję jednak zrobić te kwasy, trochę niech mi ta twarz się rozpromienieje ale to jakos dopiero we wrześniu. Izuś a ja opalam twarz na solarium i powiem Ci ze troche pomaga, pierwszy dzien owszem widac czerwone plamki dwa razy mocniej ale pozniej jak juz cera brązowieje to mniej je widac... no i jestem łopalona ![]() edit Izus a co to jest ten kwas azealinowy? On tez zasusza wykwity ropne przy trądziku? Kosztuje grosze? Hmm chyba muszę wypróbować ![]()
#28 |
BAN stały
|
Dziewczyny,dla mnie,tak jak dla niektórych,te wszystkie filtry,kwasy to czarna magia
![]() Mam więc pytania,oczywiście po szczegóły zajrze na biochemie,ale póki co ![]() -mówiąc o filtrach macie na myśli kremy z filtrem,takie normalne na słońce ![]() -o jakich kwasach mowicie ![]() Jeśli chodzi o kosmetyki to ja używam do mycia twarzy mydła Bambino,toniku Uroda,a kremy zmieniam(obecnie SOraya).I obowiązkowo krem pod oczy(wyczytałam,że jak ktos ma tendencje do cieni pod oczkami to powinien używac kremów pod oczy od 15 roku życia a ja mam cienie). Bambino i tonik Urody to zalecenie dermatologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
a ja nie myję twarzy wodą... w ogóle, zero, tylko tonik przygotowany przez dermatologa no i zeby zmyc makijaż mleczko do demakijażu... Ale dzisiaj chyba zrobie sobie peeling
![]() ![]()
#30 |
BAN stały
|
Madź a jaką masz cerę? Bo chyba nie problemową. Zgadzam się, że kosmetyki często najtańsze, najprostsze i dla dzieci są lepsze niż jakieś selektywne.
Co do pytań to odpowiem na nie na tyle ile się znam, ale jutro lub póżniej. Szykuję się teraz na spacerek z kumplem ![]() Potem jadę na imprezę ![]() Faceci... Pfffffffff :/ Buziaki ![]() ![]() ![]() Edit: Poziomko moim zdaniem robisz błąd. Wybacz, ale nie domyjesz po całym dniu paszczy czymś do demakijażu. Zazwyczaj są to gęste mleczka lub płyny typu oil i nie sądzę by po czymś takim buźka była czysta. Nie raz tak próbowałam zmyć makijaż i to nie jest proste. Na same oczy marnuje przeważnie około 5 płatków kosmetycznych, więc co dopiero twarz by była maksymalnie czysta. Używam jedynie specjalnego mleczka z odżywką do demakijażu oczu. Raczej płyn micealny, skoro masz takie uwielbienie dla tego typu produktów. Jeśli zwykła woda Ci nie służy to gotuj sobie lub stosuj mineralkę... Warto chociaż raz dziennie umoczyć paszczę ![]() Edytowane przez Izaluka Czas edycji: 2007-07-14 o 16:51 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.