![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Jak dobrze, że wątek ożył
![]() Ja się staram mimo wszystko myśleć pozytywnie i raczej mi się udaje. Skończyłam studia, zaczęłam pracę, z której jestem bardzo zadowolona i w ogóle w większości wszystko się fajnie układa, więc jestem bardzo zadowolona z mojego życia ![]()
![]() |
#1022 | ||
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Akcencik, właśnie, bo Ty Wawa przecież ![]() Jak to możliwe, że nie byłyśmy jeszcze na piwku? ![]() Cytat:
![]() Brakowało mi ruchu na tym wątku, gdzie indziej nie potrafię zagrzać miejsca. Powiem Wam szczerze, że potrzebuję takiego kopa od Was, dobrej energii. Niestety, w pracy mam do czynienia z osobą o bardzo negatywnym nastawieniu do wszystkiego. Ludzie z góry traktują ją tak samo jak ona ich. Z czasem zauważyłam, że zaczęłam przejmować od niej postawę. To wiele utrudnia, zwłaszcza, że od jakiegoś czasu unikam ludzi, jestem bardzo zdystansowana, a każdą nowo poznaną osobę traktuję chłodno. Celestio, wzywamy Cię ![]() Jeszcze Ciebie tutaj brakuje! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam dość kiepski dzień, psychicznie dobrze ale fizycznie... tak spadłam z krzesła, że parę minut się zwijałam płacząc z bólu na podłodze. Nie wiem jak to zrobiłam ale nie spadłam na podłogę tylko uderzyłam plecami o ten nieszczęsny taboret, który poleciał jakoś do tyłu, a głową przywaliłam w otwarte drzwi. Całe plecy mam we krwi. Mam nadzieję, że to tylko zewnętrzne urazy bo jutro mam konie. Chryste, jaka ja jestem niedorobiona... Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-16 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to, że nie ma emotki, to nie znaczy, że to było na serio więc moralizowanie troszeczkę nie na miejscu. Strasznie nie lubię jak ktoś prawi morały przed zorientowaniem się - to również utrudnia życie. Pierwsza część postu - owszem, była na serio ale końcówka to była raczej z przymrużeniem oka. Lubie z siebie żartować i wiem, że szczególnie przez internet ciężko różne rzeczy wyczuć, no ale może czasem lepiej nie prawić morałów jak się nie jest pewnym czy ma się do nich podstawy. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-16 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To była próba pogodzenia się z moją naturą - z konia nie spadnę, ale z taboretu - proszę bardzo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
To ja obiecuję, że powracam znowu do pozytywnego myślenia, bo tak jak wspomniałam wcześniej, coś u mnie z tym ostatnio kiepsko
![]() Muszę zmobilizować się w sobie i się ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale fajnie sobie dzisiaj pojeździłam na koniu i wreszcie udało mi się jechać na stojąco. Co prawda klapłam parę razy na tyłek ale widzę postęp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kiedyś mi się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
Mnie się konie marzyły ale jakoś nie pomyślałam, żeby zrealizować to, nie wpadłam nawet na to, że w mojej małej mieścinie może być stadnina. Okazało się, że są nawet cztery. Płace 30zł/30 minut jako początkująca ale nie wiem jak będzie potem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Raczkowanie
|
Jaki cudowny wątek!
![]() ![]() Od niedawna w sumie zaczynam wierzyć w potęgę pozytywnego myślenia. Mam nadzieję, że moje wizje się zrealizują ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1035 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny!
![]() Mogę dołączyć? Przeczytałam już "Potęgę Podświadomości", "Sekret", Joe Vitale " Zero Ograniczeń", obejrzałam film "Sekret", teraz jestem w trakcie "Żyj z pasją" Bożeny Figarskiej ale szczerze mówiąc to póki co to tak trochę książki swoje a ja swoje, nadal jestem taką raczej pesymistką. A teraz dużo dobrej energii właśnie potrzebuję bo chcę zmienić swoje życie. Tak w skrócie to właśnie skończyłam licencjat, magisterka od października. Szukam pracy, chcę się wyprowadzić do miasta, w którym studiuję. Jedna z przyjaciółek jest zajęta zakładaniem rodziny, druga kompletnie się na mnie wypięła i się nie odzywa. Parę miesięcy temu zerwałam z chłopakiem, teraz spotykam się z kimś innym ale ten ktoś obecnie aż do października przebywa za granicą (oczywiście kontakt utrzymujemy). I teraz mam takie myśli, że pracy nie znajdę, że z tą wyprowadzką to się nie uda bo nie mam pieniędzy, że zostanę sama bo przyjaciółki mają swoje życie, że z tym chłopakiem coś zepsuję i nic z tego nie wyjdzie. No, pesymizm pełną gębą ![]() Potrzebuję jakiegoś kopa i wsparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
histoire abracadabrante
|
Jazda konna to piękna sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47741209]Cześć dziewczyny!
![]() Mogę dołączyć? Przeczytałam już "Potęgę Podświadomości", "Sekret", Joe Vitale " Zero Ograniczeń", obejrzałam film "Sekret", teraz jestem w trakcie "Żyj z pasją" Bożeny Figarskiej ale szczerze mówiąc to póki co to tak trochę książki swoje a ja swoje, nadal jestem taką raczej pesymistką. A teraz dużo dobrej energii właśnie potrzebuję bo chcę zmienić swoje życie. Tak w skrócie to właśnie skończyłam licencjat, magisterka od października. Szukam pracy, chcę się wyprowadzić do miasta, w którym studiuję. Jedna z przyjaciółek jest zajęta zakładaniem rodziny, druga kompletnie się na mnie wypięła i się nie odzywa. Parę miesięcy temu zerwałam z chłopakiem, teraz spotykam się z kimś innym ale ten ktoś obecnie aż do października przebywa za granicą (oczywiście kontakt utrzymujemy). I teraz mam takie myśli, że pracy nie znajdę, że z tą wyprowadzką to się nie uda bo nie mam pieniędzy, że zostanę sama bo przyjaciółki mają swoje życie, że z tym chłopakiem coś zepsuję i nic z tego nie wyjdzie. No, pesymizm pełną gębą ![]() Potrzebuję jakiegoś kopa i wsparcia ![]() Jej, ja też się strasznie boję, że zostanę sama - czytam Cię i jakbym czytała siebie minus "spotykam się z kimś" bo związek zakończony rok temu dał mi tak w kość, że po prostu nie chcę w ciągu najbliższych 2 lat się z nikim wiązać, tak mi jest dobrze. Witaj na wątku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Konto usunięte
|
No u mnie było tak, że to ja zerwałam bo w związku się psuło a w międzyczasie poznałam tego nowego i on jak na razie pasuje mi pod każdym względem. No niemal ideał
![]() I dlatego też tak się boję. Powtarzam sobie, że nie powinnam się bać, że jestem świetna i w sumie to niby dlaczego on miałby sobie mnie odpuścić jak drugiej takiej nie znajdzie ![]() No ale gdzieś w środku siedzi we mnie takie przeświadczenie, że jak coś jest ok to zaraz musi, no musi się zepsuć. Dziękuję za powitanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty jak często jeździsz i od kiedy? Też tak mi się wydaje. Jeździłaś kiedyś? ![]() Poza tym konie chyba też wyciszają i działają kojąco na ludzki umysł (słyszałam o terapiach dla dzieci właśnie z tymi zwierzętami). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47741209]Cześć dziewczyny!
![]() Mogę dołączyć? Przeczytałam już "Potęgę Podświadomości", "Sekret", Joe Vitale " Zero Ograniczeń", obejrzałam film "Sekret", teraz jestem w trakcie "Żyj z pasją" Bożeny Figarskiej ale szczerze mówiąc to póki co to tak trochę książki swoje a ja swoje, nadal jestem taką raczej pesymistką. A teraz dużo dobrej energii właśnie potrzebuję bo chcę zmienić swoje życie. Tak w skrócie to właśnie skończyłam licencjat, magisterka od października. Szukam pracy, chcę się wyprowadzić do miasta, w którym studiuję. Jedna z przyjaciółek jest zajęta zakładaniem rodziny, druga kompletnie się na mnie wypięła i się nie odzywa. Parę miesięcy temu zerwałam z chłopakiem, teraz spotykam się z kimś innym ale ten ktoś obecnie aż do października przebywa za granicą (oczywiście kontakt utrzymujemy). I teraz mam takie myśli, że pracy nie znajdę, że z tą wyprowadzką to się nie uda bo nie mam pieniędzy, że zostanę sama bo przyjaciółki mają swoje życie, że z tym chłopakiem coś zepsuję i nic z tego nie wyjdzie. No, pesymizm pełną gębą ![]() Potrzebuję jakiegoś kopa i wsparcia ![]() Też przeczytałam kilka książek na temat pozytywnego myślenia, i więcej nie zamierzam - zupełnie mnie one nie przekonują ![]() Ja parę miesięcy temu zmieniłam pracę, od października też chcę zacząć studia, może zmienię mieszkanie i trochę mnie to przeraża, bo w pracy mimo tych kilku miesięcy jeszcze się nie zadomowiłam i ogólnie nie podoba mi się wizja tylu zmian na raz. No ale właśnie - trzeba myśleć pozytywnie. Mam podobne doświadczenia ze znajomymi, którzy wsiąknęli w swoje własne sprawy i jakoś kontakt się nam rozluźnił. A jakiej szukasz pracy? Tzn w jakiej branży? Chłopakiem się nie martw, do października zostało parę tygodni, zleci szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pracy to w sumie nic konkretnego. Szukam chyba powiedziałabym czegoś typowo studenckiego, jakaś knajpa, sieciówka, coś w tym stylu, dorywczo bo wiem, że ten rok na studiach najprawdopodobniej będę mieć zawalony zajęciami i nie wiem jakim czasem wolnym będę dysponować w roku akademickim :/. Ale póki co to naprawdę tracę nadzieję, że uda mi się te wszystkie plany pogodzić a przede wszystkim całkiem zrealizować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szukałam swojego hobby (jakiegoś innego niż języki) całkiem długo, a te konie spadły mi z nieba i jak złapałam tak nie puszczę. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-17 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 | ||
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Mogę dołączyć? Przeczytałam już "Potęgę Podświadomości", "Sekret", Joe Vitale " Zero Ograniczeń", obejrzałam film "Sekret", teraz jestem w trakcie "Żyj z pasją" Bożeny Figarskiej ale szczerze mówiąc to póki co to tak trochę książki swoje a ja swoje, nadal jestem taką raczej pesymistką. A teraz dużo dobrej energii właśnie potrzebuję bo chcę zmienić swoje życie. Tak w skrócie to właśnie skończyłam licencjat, magisterka od października. Szukam pracy, chcę się wyprowadzić do miasta, w którym studiuję. Jedna z przyjaciółek jest zajęta zakładaniem rodziny, druga kompletnie się na mnie wypięła i się nie odzywa. Parę miesięcy temu zerwałam z chłopakiem, teraz spotykam się z kimś innym ale ten ktoś obecnie aż do października przebywa za granicą (oczywiście kontakt utrzymujemy). I teraz mam takie myśli, że pracy nie znajdę, że z tą wyprowadzką to się nie uda bo nie mam pieniędzy, że zostanę sama bo przyjaciółki mają swoje życie, że z tym chłopakiem coś zepsuję i nic z tego nie wyjdzie. No, pesymizm pełną gębą ![]() Potrzebuję jakiegoś kopa i wsparcia ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ruch jaki zapanował na wątku to nie chwilowy zryw ![]() Ogólnie to książki zagranicznych autorów traktuję nieco z przymrużeniem oka. Jak dla mnie, w niektórych pozycjach za dużo gadki rodem z telemarketu, taka amerykańska pogawędka motywacyjna. Przeczytałam już kilka książek krążących wokół tematu PP, wizualizacji oraz tych ogólnie motywujących i niektóre z nich mnie rozbrajały powodując na twarzy szyderczy uśmiech ![]() Dlatego po kilku latach podchodzę z większym dystansem niż wcześniej. Na początek poleciłabym od siebie książkę "Ja" Niwińskiego. Przystępna lektura. [1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47741560]Ja właśnie chcę kilku zmian na raz, bo obecne życie po prostu mnie nie satysfakcjonuje. Co do pracy to w sumie nic konkretnego. Szukam chyba powiedziałabym czegoś typowo studenckiego, jakaś knajpa, sieciówka, coś w tym stylu, dorywczo bo wiem, że ten rok na studiach najprawdopodobniej będę mieć zawalony zajęciami i nie wiem jakim czasem wolnym będę dysponować w roku akademickim :/. Ale póki co to naprawdę tracę nadzieję, że uda mi się te wszystkie plany pogodzić a przede wszystkim całkiem zrealizować.[/QUOTE] To wszystko zależy od ludzi. Niektórzy zmieniają całe swoje życie w kilka tygodni, inni wolą krok po kroku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Idealny wątek dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Kurcze, po tym jak napisałam i spojrzałam na datę ostatniej wiadomości na wątku to nie sądziłam, że ktokolwiek mi odpisze, a tu wątek tak pięknie odżył.
Mimi - witaj! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47741982]Hahaha
![]() ![]() Kurczę, jakie ożywienie teraz ![]() Ale powiem Wam, że nawet głupie skręcenie w prawo wymaga mega koordynacji ruchowej, choć może tylko ja tak to widzę bo nigdy specjalnie sportowa nie byłam. Lewą nogę wysuwasz 2 cm w tył, przerzucasz ciężar na prawą stronę, łydki dociśnięte do konia, pięty w dół i delikatnie ciągniesz za lejce. Nie mogę tego ogarnąć na raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taaak, zwłaszcza "Potęga podświadomości" ma taki marketingowy charakter, wszystko jest według autora łatwe i bezproblemowe, tylko że teoria swoją drogą a życie swoją ![]() Mimi08, możesz coś więcej powiedzieć o tej medytacji? Brzmi ciekawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.