Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 06:56   #571
begie13
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
witam sie w niedzielny wieczortak zabalowalam w urodziny ye ocknelam sie dopiero dzis..

dziekuje wam kochane za wszystkie wspaniale zyczenia
ponizej wklejam wam moja Pavlova..zrobilam na wiekszym okregu i sie trochu rozlazla ale byla pyszna..
Ale pięknie wygląda ten tort! Mniaaaam

Sweet brawo za pokój dla maleństwa super, że macie wszystko gotowe, zazdroszczę

Dziś poniedziałek- mam nadzieję, że ten tydzień będzie lepszy

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 07:11   #572
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Witam sie po całodniowym łażeniu po sklepach...
szczerze Wam powiem, że chyba już się nadaję na taki maraton. Dziś odwiedziliśmy 3 sklepy - Ikeę, Świat Dziecka i Castoramę. W każdym się nałaziłam jak głupia
Więc jak wracaliśmy do domu to myślałam, że wyskoczę przez okno w trakcie jazdy bo tak mnie bolało dosłownie wszystko... kręgosłup. stopy, łydki, całe plecy i brzuszek
W każdym bądź razie w Ikei do pokoiku maleństwa kupiliśmy:
szafę,
wieszaczki.
fotel do karmienia,
półko-przewijak,
pojemniki na półko-przewijak
ramki (będą jako część dekoracji),
Jedynie nie dostaliśmy komód !!! Wyobraźcie sobie że wczoraj mieli na stanie 20sztuk a dziś ani jednej Mają miec dostawę za dwa dni więc czeka nas jeszcze jedna wyprawa do Ikei...

W Świecie Dziecka miałam okazję przeprowadzić konfrontację Mutsy UrbanRider Next kontra Jedo Fyn Memo.... Mutsy opadło w przedbiegach ! Tak jak mowiła Silesianna, malutka i płytka gondola, słaby promień skrętu... W dodatku w porówananiu do Jedo - mała budka... W ogóle jakis taki malutki jest ten wóżeczek... niczym dla małych chińskich dzieci A Jedo to jest TO !!!!! Pod każdym względem jest super.... Jeszcze jutro podjadę do Dudka i decyzja zapadnie... Albo Jedo albo Camarelo.... w kolorystyce marynarskiej W Dudku maja na stanie oba te wózki więc znowu przeprowadzę sobie taką konfrontację

W Castoramie kupiliśmy jakieś pierdoły... miałam nadzieję, że kupimy karnisz do pokoiku ale nie było białego. A ja chcę biały

Teraz siedzę z nogami w górze i drapię mruczącego kocura po brzuchu... Niby jestem padnięta ale spać jeszcze mi się nie chce...
za zakupy pochwal sie potem pokoikiem

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Nie zdazylam jeszcze dzis Was przeczytac. Zaraz sie wezme za nadrabianie.

Chce tylko przypomniec, ze jutro w lidlu beda ciuszki dla naszych dziedziaczkow.

Mam pytanie- chce kupic dresy- jaki rozmiar polowac, zeby mial juz na wiosne? 68? czy 74?
zalezy jaka rozmiarowka, ja mam 2 dresiki na 68 one sa z cocodrillo i pamietam ze corka miala je dobre jak miala 6mcy(z cocodrillo wieksze ciuszki wychodza), a 74 tez moze byc dobre , przeciez nogawki i rekawki w razie czego mozna podgiac

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Dostała wczoraj 5 siatek ubrań dla małej od siostry z Angli. Tak więc ubranka na początek są. W sobotę robiliśmy grilla i wczoraj odchorowywałam to bólem brzucha. Musiałam wysprzątać cały dom i chyba za dużo tego było. Do tego strasznie wkurzał mnie mój szwagier który jakby mógł to wlazłby nawet do mojego koszta z majtami. Też buduje dom i zagląda nam w każdy kąt jak co zrobić i co by jeszcze mu się od nas przydało. Ja tego nie czaje, chłop mieszka z rodzicami- nie ma żadnych opłat, dzieci więc przecież może sobie sam pewne rzeczy kupić. Jeszcze mi moja ukochana teściowa wyjechała z tekstem- że ubranka to chyba do roku już masz bo ich teraz czeka wesele więc ona za rok będzie małą stroić (chciałam jej powiedzieć że pewnie tak jak wnuka którego widzi raz na pół roku a mieszkają niedaleko) i że oni nam nie mogą pomóc bo muszą pomóc drugiemu synowi i że my w końcu też dostaliśmy pieniądze na wesele. Nie wytrzymałam więc jej odp. że my dostaliśmy 500zł a nie 15 tysięcy, a ona że no tak, ale trudno I w ogóle teksty że mamy za duży dom więc możemy im odstąpić pokój w przyszłości bo u drugiego syna ciasno Szkoda słów, oni są mega zabawni. Mam tekst na przyszło- no to trudno.
super ciuszki zawsze sie przydadza
a tesciowej nie zazdroszcze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 07:17   #573
ela_86
Wtajemniczenie

witam się!

dziś chyba wskoczę w dres tradycyjnie, bo dziś świętowanie

studniówka!

jutro już tylko dwie cyferki w liczbie....

eh..... strach zaczyna dupę ściskać
Stary 2014-08-18, 07:19   #574
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się!

studniówka!

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-18, 07:30   #575
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
No właśnie ja tez mam ogromny problem z kupowanie ubrań bo nie wiem jaki rozmiar będzie dobry.
Później będzie łatwiej jak juz się wdroze
Dlatego ja już staram się nie kupować ciuszków większych, bo nie wiadomo jak ucelować. Dresik w sumie to i latem można wykorzystać, bo z naszą pogodą to różnie bywa....ale w sumie dziecko tak szybko rośnie. Wolę potem już na bieżąco kupować trochę i tak już mam

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Dostała wczoraj 5 siatek ubrań dla małej od siostry z Angli. Tak więc ubranka na początek są. W sobotę robiliśmy grilla i wczoraj odchorowywałam to bólem brzucha. Musiałam wysprzątać cały dom i chyba za dużo tego było. Do tego strasznie wkurzał mnie mój szwagier który jakby mógł to wlazłby nawet do mojego koszta z majtami. Też buduje dom i zagląda nam w każdy kąt jak co zrobić i co by jeszcze mu się od nas przydało. Ja tego nie czaje, chłop mieszka z rodzicami- nie ma żadnych opłat, dzieci więc przecież może sobie sam pewne rzeczy kupić. Jeszcze mi moja ukochana teściowa wyjechała z tekstem- że ubranka to chyba do roku już masz bo ich teraz czeka wesele więc ona za rok będzie małą stroić (chciałam jej powiedzieć że pewnie tak jak wnuka którego widzi raz na pół roku a mieszkają niedaleko) i że oni nam nie mogą pomóc bo muszą pomóc drugiemu synowi i że my w końcu też dostaliśmy pieniądze na wesele. Nie wytrzymałam więc jej odp. że my dostaliśmy 500zł a nie 15 tysięcy, a ona że no tak, ale trudno I w ogóle teksty że mamy za duży dom więc możemy im odstąpić pokój w przyszłości bo u drugiego syna ciasno Szkoda słów, oni są mega zabawni. Mam tekst na przyszło- no to trudno.
teściowa pewnie teraz tak mówi, a jak zobaczy kruszynkę, to nie będzie mogła się powstrzymać od kupowania. Nie przejmuj się nią

Mój teść mówił, że jak zamieszkamy sami w mieście (nie z nimi w domu, a mają duży), to nie będzie nam pomagał po ślubie. Ale jakoś się przełamał. Żal ma cały czas bo to widać, ale jedno mówił, a co inne robi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja tez zastanawiam sie nad fotelem do karmienia. W pokoju mam krzeslo, ale bez podlokietnikow to chyba niezbyt wygodnke bedzie? Z drugiej strony nie bede miala co potem zrobic z tym fotelem. Sama nie wiem co zrobic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dlatego ja kiedyś kupiłam mały fotelik z podłokietnikami taki co mi się bardzo podoba do salonu, więc potem wezmę go od małej i wstawię do salonu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
witam się!

studniówka!

to gratylejszyn imprezka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 07:33   #576
Kasia427
Wtajemniczenie

Fiorella ja bym 74 kupila.
Tiera ale masz fajną teściową i szwagra

My tez mieszkalismy z tesciami w ich domu, oni na gorze, my na dole, ale po miesiacu podziękowałam... wolałam iść na wynajęte, bo z moim teściem nie dało się żyć... no to po nas sie wprowadzil meza brat z zonką i do dzis tam mieszkają, nie płacą za nic, rodzice im pomagają, teraz sobie nowy samochod kupili,
żyją jak pączki, nam tescie nie pomagaja bo chyba tez maja zal ze sie wyprowadzilismy jeszcze taki kawał nad morze...

Idę na śniadanko

Stary 2014-08-18, 07:44   #577
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Pytalam was kiedys o ten fotel sako , myslalam ze bedzie wygodny wlasnie do karmienia, poki co nie kupuje, jak wyjdzie nam kp a wiadomo ze czasem dziec potrafi wisiec dlugo na cycku to potem kupie jakies fotelik

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 07:48   #578
Zanet84
Zakorzenienie

Ja się zbieram, dzisiaj pierwszy raz jadę na to ktg...ciekawa jestem bardzo wyników i w ogóle jak przebiega to badanie. Dam znać później

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj !
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 07:52   #579
Kasia427
Wtajemniczenie

Zanet zawiaza Ci pasek dookola brzuszka i bedziesz lezec chyba pol godziny (bynajmniej u nas tyle sie lezy..) bedziesz slyszala ciagle jak dziecku bije serduszko i co z jego tętnem

Stary 2014-08-18, 07:54   #580
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
witam się!

studniówka!

oo to juz Mi wyliczył na 29go bo długie cykle wiec ja za 3dni a wiesz kiedy było u was zaplodnienie? bo u nas 6 albo 7 marca

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-18 o 07:56
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 08:07   #581
eclariss
Rozeznanie

ela_86
też by się mi takiego chciało ale chyba raczej nie materiałowy a potem bym go na balkon wystawiła

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja się zbieram, dzisiaj pierwszy raz jadę na to ktg...ciekawa jestem bardzo wyników i w ogóle jak przebiega to badanie. Dam znać później

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj !
Dają Ci pilocik do ręki i masz klikać jak poczujesz ruchy dziecka miza 1 razem dali i nikt nie powiedział, że to trzeba klikać a ja myślałam, że to się trzyma bo to jakieś połączenie ma z tą całą machiną.. i po pół godzinie dostałam zje*kę od położnej, że miałam klikać a nie klikam taaa bo ja jestem Bogiem i wiem wszystko a wogule to już moja 20 ciąża..

Oglądam pytanie na śniadanie i rozwala mnie ten chłop prowadzący taki stary pryk zamiast jakich młodych, przystojnych ludzi.. o i mówią o wagach płodu a na koniec pokazali maluszka prosto wyciągniętego z brzucha i się rozbeczałam.

Miałyście już robione to 3 usg z pomiarami?

Edytowane przez eclariss
Czas edycji: 2014-08-18 o 08:09
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 08:09   #582
LolaMontez
Wtajemniczenie

Witam w 30tc

Ja już po zakupach w Lidlu byłam o 8:15 i już stado hien wisiało nad ciuszkach, brały po 5-6 zestawów, kupiłam dwie pary bodów i pościel były fajne sztruksowe spodenki ale już nie było małych rozmiarów wszystko od 74 w gore a na ten rozmaiar jeszcze przyjdzie czas bo w grudniu bedą znowu wyprzedaże

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-08-18 o 08:18
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 08:28   #583
tiera
Raczkowanie

Zanet84 ja nawet nie chcę żeby cokolwiek kupowała, bo teraz ma już wnuka i ma go w sumie gdzieś. Kiedyś stwierdziła że ona na wnuczkę czeka i o tym tylko mówi. Wnuk to tak jest bo już jest i musi, mówią że go gdzieś wezmą- obiecują że przyjadą a ich tak ich nie ma potem przez długie miesiące.

Ja co lidla będę musiała się udać z samego rana jak będą kurki dziecięce i buty trekingowe. W zeszłym roku kupiłam synowi kurtkę i buty i byłam z nich bardzo zadowolona. Nie przemakały i były na równi z ecco które kosztowały 3 razy tyle. U nas trzeba być na 7 bo są tłumy, nie wiem jak się przez nie przebiję z tym wielkim brzuchem.

Zrobiłam zamówienie z gemini w środę, zapłaciłam im na konto i dostałam w weekend email że jeszcze nie mają wpłaty. Długo księgują.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 08:41   #584
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
oo to juz Mi wyliczył na 29go bo długie cykle wiec ja za 3dni a wiesz kiedy było u was zaplodnienie? bo u nas 6 albo 7 marca
dokładnie to nie wiem... akcja główna była weekendem, pierwszy weekend marca...
Stary 2014-08-18, 08:46   #585
paulina119a
Zadomowienie

Witam się z rana

Dziś mam studniówkę
Ela i anuszka mamy co swiętować
Proponuję wznieść toast.. ja mam w użyciu kubas zielonej herbatki
Kto sie przyłącza?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!!!!

Nie wiem czy nie podjechać do Lidla... Swędzi mnie aby coś kupić

Manieczka maraton wczoraj był... za dużo jak na jeden raz. Teraz już to wiem, że moja wydolność spadła. Dziś relax !

Czekoladko pochwalę się na pewno... ale to będzie później bo my mamy mnóstwo roboty z pokoikiem... Jest on w tej chwili w stanie surowym, czyli nawet podłóg nie ma... Niedawno się przeprowadziliśmy więc dopiero teraz będziemy go robić. Musze wybrać panele na podłogę najpierw. I już czuję w kościach że będę miałą znowu dylemat Bo przecież ja mam wiecznie dylematy w ciąży Ale juz się nie mogę doczekać

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-18 o 08:52
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 08:55   #586
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Dziś mam studniówkę
Ela i anuszka mamy co swiętować
Proponuję wznieść toast.. ja mam w użyciu kubas zielonej herbatki
Kto sie przyłącza?
To ja ide zrobic mietowa

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
To wychodzi 1go?;p A om kiedy? Ciekawe ktora bedzie pierwsza

Powiem wam, ze ja mam takie bóle pachwin, spojenia, miednicy(nie wiem jak to umiejscowic) wczoraj to mialam problem z chodzeniem, a w nocy ledwo moge się obrócić ;( tez tak macie? Od czego to tak mocno

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-18 o 08:58
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 08:58   #587
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Ja wznoszę toast kawą z mlekiem

Z zapisu ktg niewiele rozumiem, jak było ok i jak powiedzieli,że taki sobie, to nie widziałam różnicy. Poza tym leżenie na plecach z duzym brzuchem jest bardzo niewygodne.

Dziś mi mój asystent pokazał 81dni do porodu, mało, ale jak pomyślę, ze brzuch bedzie rósł, a ja jeszcze tyyyyle dni będę się z nim turlać, to mi się wydaje dużo.

Tiera, rodziny się nie wybiera niestety, ja teściów nie mam i czasem się cieszę, a TŻ z moimi rodzicami ma dobre stosunki, synek też ich uwielbia, ale nie są zbyt natrętni, tacy normalni. Nie wyobrażam sobie jednak z nimi mieszkać.

W lidlu też czekam na rzeczy dla starszaków, muszę synowi kupić trochę nowych rzeczy, spodnie dresowe do przedszkola, bo najwygodniejsze, bo w sh trudno dostać w dobrym stanie, dzieci niszczą już ubrania, na jesienną kurtkę poluję cały czas. Kapcie kupuję zawsze Befado, polska firma, nie do zdarcia.

Nie wiem,jak Stasia przyzwyczaję do rannego wstawania, przyzwyczaił się w wakacje do chodzenia późno spać i wstawania późno, a we wrześniu o 7 trzeba wstać.
Stary 2014-08-18, 09:00   #588
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
U nas 6 marca ! Pamiętam to dokładnie
Stary 2014-08-18, 09:06   #589
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczynki jestem w końcu

dziękuję wszystkim za życzonka, niestety coś jest z wielocytowaniem bo połowy cytatów mi nie pozaznaczało;/ imprezkę robiłam w sobotę a faktycznie urodzinki i I rocznicę ślubu obchodziłam/liśmy w niedzielę 17 sierpnia

Czekoladka Wam też wszystkiego dobrego życzę z okazji rocznicy, spóźnione ale szczere jak to mówią
widzę, że została poruszona kwestia oszczędzania, u nas zawsze to ja ta oszczędną byłam w sumie nadal jestem ale troszkę wylajtowałam odkąd mój Tomuś więcej zarabia hihi czasem mi się zdarzy "zaszaleć" ale raczej wydaję na rzeczy potrzebne aw języku facetów "potrzebne" jest pojęciem względnym więc on chciałby wydawać na pierdoły a ja go stopuję:P Na mnie nigdy pieniążków nie skąpił, zawsze w prezentach przebija mnie o głowę;/ a ja zawsze mam problem żeby się potem jakoś odwdzięczyć;p
po prezencie urodzinowym to chyba będę musiała mu auto kupić hehe dostałam pełne wyposażenie studia do robienia zdjęć noworodków/dzieci i jeszcze do tego sprzęt do robienia zdjęć w plenerze a miało byc mini studio;/ więc jak widać oszczędność nie jest jego mocną stroną ale jak to stwierdził to były zaskórniaki już dawno odłozone na ta okazję bo 30 urodziny ma sie raz w życiu;p cieszę sie jak diabli bo sama bym sobie w życiu tego nie kupiła bo było by mi szkoda kasy, zwłaszcza w obecnej sytuacji no ale trochę przegiął zwłaszcza że wydatków przed nami niemało;p ech z facetami;/
wczoraj pokazywałam mojej kuzynce że mam karton i torbę ciuchów dla małej na co stwierdziła nie wiedząc co jest w środku a to już starczy hehe tak tak starczy na rozmiar 56 mam może wsio potem po kilka sztuk z różnych rozmiarów także praktycznie niewiele mam;(
wczoraj mi stuknęła również STUDNIÓWKA
a i jeszcze pochwalę się, organizuję na przyszły rok mojej kuzynce wesele hihi juz załatwiłam jej sukienkę i zespół dobrze że mam dużo czasu

plecy mnie tez okropnie bolą, czasem nie mogę nawet się schylic kucnąć ani nawet dupska z łóżka podnieśc;/
mała jak ja mam rękę fajnie się wierci i kopie a jak Tomek daje łapkę to słabiutko albo w ogóle i wkurzam się bo on mówi że nic nie czuje;p

Pokój pokażę jak jeszcze zmontujemy łózko, stare jest no ale będzie musiało chwilę postać w pokoiku małej bo mam zamiar spać tam z nią

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Justana - dzięki za propozycje Do kompa coś odpada, bo on ma teraz mega stary rupiec i za tydzień czy półtora z firmy dostanie nowy dla siebie. Alkomat niepotrzebny bo nie prowadzi Aparatu nie ma (ja mam). Zegarek to fajny pomysł tylko kurcze znajdę jakiś spoko do 150zł...? Rok temu za prezent dałam prawie 300zł (perfumy), ale w tym roku nie dam rady
śliczny kocurek!
ja kupowałam zegarek coś w okolicy 100 zł i bardzo mu się podobał więc zależy czy ma byc markowy czy bardziej cool

Cytat:
Nosicie spodnie ciązowe? Ja chyba muszę kupic jednak jedną pare, bo dupsko niestety w normalne się nie miesci (
ja też się już powoli nie mieszczę w moje normalne dżiny;/ ubolewam nad tym;p

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
za to widziałam kilka fynów w wersji memo i o kurde, wszystkie kolory były bajeczne! (były ze 4, w tym jeden taki granatowo-biały, który chyba Justana wrzucała? albo Justyna?) obstawiam, że w ciemno można by zamawiać...
od Fyna to byłam ja
a mówisz o granacie z białym czy jeszcze z dodatkiem czerwonego? Nie było na stanie całego czerwonego? Bo w sumie najbardziej chyba by mi się widział

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Kotek przesliczny
a dziekuję, takie małe rude i wredne chodzi po domku
zakupy superowe)

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Coś mi załącznik nie wchodzi
jest jest, super to wyszło!! to jeszcze poprosimy w całości pokoik

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Na pewno się boi, czy podoła w kwestii finansowej, bo u nas od czasu poprzedniej ciąży na jednej pensji żyjemy ale ostatnio zaczął zarabiać dwa razy tyle co kiedyś a skąpi jeszcze bardziej...Rozumiem, gdybym trwoniła pieniądze na głupoty ale ja każdy zakup mam przemyślany, dla siebie nie kupuję nic chyba, że naprawdę potrzebuję/ coś mi się zniszczy, dla małej tak samo a zawsze jak chce coś kupić to mam w głowie jego marudzenie, no nie mam prawa głosu bo nie zarabiam
Ostatnio kupiłam na allegro parę ciuszków używanych dla dziecka za bezcen , no 15 zł juz z wysyłką to jak wszedł na konto to zaraz było: co znowu kupiłaś???!!

Ja widzę, że ma czas, tzn. są dni kiedy naprawdę nie ma i pracuje od rana do wieczora ale nie raz, śpi po pracy 2 godziny, albo siedzi na kompie i pierdoły ogląda a jak coś do niego mówię to nie słucha... rozumiem, że też chce odpocząć od pracy ale ja wolałabym odpocząć w inny sposób np. spędzić czas z nim i córką a on nie dość, że w pracy ciągle na komputerze i telefonie to po pracy tak samo...
najczęściej słyszę: nie mam czasu teraz nad tym myśleć albo nie mam ochoty o tym myśleć na razie

ja zawsze wszystko wylewam z siebie a jak przychodzę i mówię, że musimy pogadać to widzę na jego twarzy zniechęcenie albo, że w duchu naśmiewa się ze mnie, bo wie, że kolejny raz o tym samym będzie, a to z kolei doprowadza mnie do szału bo ja też nerwowa jestem i rozmowa już nie jest spokojna, a jak jemu coś nie pasuje to zaraz odwraca kota ogonem tak, żeby wszystko to była moja wina
Ja przychodzę do niego z ważnymi dla mnie sprawami a on ma to za głupoty ...

ja to bym chciała, żeby mój mi kanapkę zrobił

Dzieki dziewczyny za wsparcie
Ale się tu na nim dzisiaj wyżyłam...
i słusznie, czasem trzeba się wyzalić, wygadać a nawet wypłakać!!!! Chopy są gupolami i nie rozumieją naszego stanu, mój też mi wczoraj dogryzał w naszą rocznicę i beczałam ;(
trzymaj sie kochana i bądź twarda z wydatkami muszą się zdać na nas, no chyba że wolą to sami potem ogarniać

Cytat:
W Świecie Dziecka miałam okazję przeprowadzić konfrontację Mutsy UrbanRider Next kontra Jedo Fyn Memo.... Mutsy opadło w przedbiegach ! Tak jak mowiła Silesianna, malutka i płytka gondola, słaby promień skrętu... W dodatku w porówananiu do Jedo - mała budka... W ogóle jakis taki malutki jest ten wóżeczek... niczym dla małych chińskich dzieci A Jedo to jest TO !!!!! Pod każdym względem jest super.... Jeszcze jutro podjadę do Dudka i decyzja zapadnie... Albo Jedo albo Camarelo.... w kolorystyce marynarskiej W Dudku maja na stanie oba te wózki więc znowu przeprowadzę sobie taką konfrontację
coraz bardziej utwierdzam się w wyborze Fyna daj znać jak wypadnie konfrontacja

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Miałyście już robione to 3 usg z pomiarami?
ja jeszcze nie, przymierzam się do zarejestrowania sie na nie
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-08-18 o 09:17
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 09:09   #590
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam, ze ja mam takie bóle pachwin, spojenia, miednicy(nie wiem jak to umiejscowic) wczoraj to mialam problem z chodzeniem, a w nocy ledwo moge się obrócić ;( tez tak macie? Od czego to tak mocno
Tez mam takie bóle.. okropność, jakby mi cos cisnęło od środka na spojenie łonowe...no nawet nie coś a ktoś a od wczoraj jeszcze mnie caly brzuch boli od kaszlu

Ide sie pakowac jutro nad morze

Dziewczyny czy ktoras z Was, jezdzi na rowerze jeszcze?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 09:17   #591
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja sie zaraz zbieram , po moje wyniki odebrac i do sklepu musze wyskoczyc....
korci mnie tez to 3D i nie wiem czy sie zapisac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-18, 09:23   #592
paulina119a
Zadomowienie

Justana gratuluję studniówki. Przyłączasz się do naszej dzisiejszej? Bierz tylko kubas z czymś do picia
Fantastyczny prezent dostałaś.... teraz to będziesz szaleć z sesjami
Zdam relację z konfrontacji, na pewno. Sama jestem potwornie ciekawa... chcę już zdecydować i przestać szukać wózka.

Kostka na poczatku ciąży gin wręcz zabronił mi jeździć... więc na rowerze nie jeżdzę już tyyyyyyyyle miesięcy. TYLKO basen !

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Zapomniałam Wam powiedzieć, że Siódemka zagubiła moją przesyłkę z apteki wystrzałowej
Apteka wysłała ją na początku zeszłego tygodnia... a Siódemka jej teraz szuka

Czas edycji: 2014-08-18 o 09:20
Stary 2014-08-18, 09:28   #593
Kostka09
Zakorzenienie

Bylam w lidlu rano ale nic nie kupilam, body mam a dres i spodnie sztruksowe to bym musiala zgadywac jaki rozmiar i brac z zapasem i nie wiem ostatecznie czy trafie na wiosne czy lato czy moze jesien przyszlego roku i dalam sobie spokoj, stwierdzilam ze ciuchow nie brakuje

Ja mysle czy brac rower nad morze, gin mi powiedzial ze nie moge jezdzic po dziurach - chodzi o wstrzasy ale na helu sa super asfaltowe sciezki rowerowe i pożyczylam rower od bratowej rower miejski i jak sie wczoraj przejechalam to lepiej mi sie jedzie niz idzie piechota wiec chyba wezme bo kondycja u mnie licha, tylko od 4 miesiecy nie jezdzilam wogole bo na moim rowerze zawadzalam o brzuch i teraz mysle czy nie bedzie mnie cos bolec
Stary 2014-08-18, 09:29   #594
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Justana gratuluję studniówki. Przyłączasz się do naszej dzisiejszej? Bierz tylko kubas z czymś do picia
Fantastyczny prezent dostałaś.... teraz to będziesz szaleć z sesjami
Zdam relację z konfrontacji, na pewno. Sama jestem potwornie ciekawa... chcę już zdecydować i przestać szukać wózka.
dołączam się oczywiście, zaraz coś do picia zmajstruję
no prezent to fakt jest czadowy już wymyśliłam, że małej zrobię zdjęcie cos w tym stylu (juz wspominałam wcześniej że wielbię słoneczniki) i do żółtego pokoju małej będzie idealny z tego fotoobraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10500390_725385640843520_1984828026382943777_n.jpg (53,1 KB, 18 załadowań)
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-18, 09:30   #595
Kostka09
Zakorzenienie

Paulina - to pech z ta przesylka..

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
Stary 2014-08-18, 09:34   #596
manieczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny za studniówki
Ja miałam już ciuchów nie kupować, ale poszłam dziś do lidla i wróciłam z dwupakiem bodziaków, spodenkami i bluzą ze spodniami dresowymi
Jeden minimus to taki, że moje bodziaki były zapakowane źle fabrycznie i miałam połàczone dwa różne rozmiary, jeden taki jak chciałam 62-68 a drugie były podpięte 86-92. Nie rozwalałam opakowania, spojrzałam na metkę łączącą i to był moj błąd. No trudno, nie jadę wymieniać, bo i tak rozmiary były już poprzebierane

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 09:42   #597
paulina119a
Zadomowienie

Justana ach piękne zdjęcie zazdroszczę możliwości robienia takich fotek swojemu dzieciaczkowi... będziecie mieć niebywałą pamiątkę na caaaałe życie... zarówno Wy jak i dzieć
Zdecydowałaś już jaki kolor sukienki wybierzesz na sesję???

Kostka pech jak jasny gwint !!!!! Biednemu to zawsze wiatr w oczy....

Manieczka te większe bodziaki będa jak znalazł pewnie za rok.... Nic się nie zmarnuje

Dobra, ja się zbieram.
Chcę się wyrobić tak aby zjechać Warszawę przed tym aż sie zaczną korki popołudniowe... Tym bardziej, że dziś mamy SR. Więc dwie wizyty w stolicy mnie dziś czekają...
Jutro odpocznę bo dziś wychodzi na to, ze nie ma szans... dzień jest za krótki !!!!

Miłego poniedziałku

Czas edycji: 2014-08-18 o 09:45
Stary 2014-08-18, 09:42   #598
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina przyłączam się wodą

Cytat:
To ja ide zrobic mietowa

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

To wychodzi 1go?;p A om kiedy? Ciekawe ktora bedzie pierwsza

OM 19.02. ale nie na 100% bo zapomniałam sobie zapisać, ale po usilnym wysiłku mózgowym stwierdziłam, że to wtedy i tak mam wpisane w kartę ciąży

ja chyba nie mam takich bóli. Mnie męczy rwa kulszowa i też wtedy wstać z łózka nie mogę...
aa i boli mnie bardzo jak w nocy wstaję na siku, do łazienki idę zgięta w pół

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Tez mam takie bóle.. okropność, jakby mi cos cisnęło od środka na spojenie łonowe...no nawet nie coś a ktoś a od wczoraj jeszcze mnie caly brzuch boli od kaszlu

Ide sie pakowac jutro nad morze

Dziewczyny czy ktoras z Was, jezdzi na rowerze jeszcze?
udanego wypoczynku
ja bałam się wsiąść ze względu na moją niezdarność....
Stary 2014-08-18, 09:52   #599
LolaMontez
Wtajemniczenie

No dziewczyny za studniówki ja aż sie boje zerkać ile zostało

Zarezerwowaliśmy dziś wózek jutro jadę odebrać i już przebierać nóżkami ceny można negocjować ale akurat ten jest w "promocji" i nie da sie nic urwać za to Pan obiecał dorzucić butelkę dr Browna (cpierwsze słyszę o takich" jakaś przytulanka i coś jeszcze . To hurtownia z art. Dzieciecymi wiec pewnie jeszcze coś kupie

A dziś 18:30 wizyta
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 09:57   #600
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Justana ach piękne zdjęcie zazdroszczę możliwości robienia takich fotek swojemu dzieciaczkowi... będziecie mieć niebywałą pamiątkę na caaaałe życie... zarówno Wy jak i dzieć
Zdecydowałaś już jaki kolor sukienki wybierzesz na sesję???
no zdjęcie jest cudowne i dlatego planuję cos w podobie zrobić swojej kruszynce
nie ukrywam, że fakt nasza córcia będzie od małego obfotografowana na 18tkę dostanie album ze zdjęciami z całego dzieciństwa do 18 rż

z kolorem sukienki wciąż się waham, wczoraj przeszła mi przez głowę myśl czy by nie spróbować zrobić takiej samemu, nie wygląda na trudną a materiał mnie wyniesie na nią z 20 zł a sukienkę kupić to ponad 100 zł więc się waham;D

trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania!!!
ja ide dziś z mamą obejrzeć wózki w sumie pokazać jej ten na który sie zdecydowałam:P
Lilianna 27.11.2014 r.

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-08-18 o 09:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości