|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dziewczyny, do cielistych pończoch normalnie mam kupić pas ecru (taki jak majtki)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Nie chcieliśmy przy budynkach, zwierzętach itp. Miało być sielsko i koniecznie z piaskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
Sobotnim PMkom wszystkiego dobrego
![]() gratuluję zmiany kodów, trzymam kciuki za najbliższą sobotę ![]() Elrosa przeczytałam Twoją relację z wesela na jakim byłaś i aż ciarki mnie przeszły... Jak w ogóle pan młody się zachował... na macierzyńskim to ma więcej czasu? A to tylko jej ślub czy ich obojga? Przykre no ![]() Mam nadzieję, że przyjaciółkę opuści fatum. Widać musi przejść kilka przeszkód żeby potem było pięknie ![]() kiss12550 fajny welonik ![]() Dotka90 Moim zdaniem tak ![]() Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka. Z prośbą o pomoc. Nie wie jak zorganizować prezenty dla rodziców, o której podać tort (!), nie wie co z dekoracją, bukietami... nie ma jeszcze zaproszeń a ślub w październiku. Już by wypadało zapraszać gości. Szczerze powiedziawszy nie wie nic oprócz tego, gdzie zaklepała salę, jakie będzie menu, czym pojadą do ślubu no i z kim bierze ślub ![]()
![]() |
#2134 | |
Rozeznanie
|
Koszyczki ratunkowe są super pomysłem ! Ja na początku się zastanawiała, ale teraz wiem, że je zrobie.
Byłam w sobotę na ślubie i młoda miała źle uszyta suknie ( za długa i za duża ) i szukała na sali osób z nitka, bo nie miała kompletnie nic ( nitki, agrafki ). Ja planuję mieć dla siebie żyłkę bezbarwną oprócz nitek. Podobno może uratować rozwalony but ![]() Dziewczyny, jutro będą moja i TZta buciki z Akcesu ![]() ![]() ![]() Jaram się, ale nie wiem czy nie zrobiła źle wybierając czarną podeszwę w swoich butach. Nie wiem czy będzie oki. Jak nie to wezmę to na klatę, już trudno. Dziś zamówiłam muchę i poszetkę. Mają mi sprawdzić czy mają mój fiolet i w razie czego zamówić coś z hurtowni. Dziś zamówię tort. i dziś potwierdze barmanowi, że go bierzemy ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Ale jeśli jeszcze nie ma sukni to może być ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
Must
Tak koszyczek fajna sprawa! ![]() Gratuluję załatwienia spraw, pochwal się potem bucikami ![]() No sala jest na 100 osób i tyle chce zaprosić. Nie wiem jak ona to zrobi. Spróbuję jej trochę pomóc. Trochę się późno obudziła.
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurde. Ja zapraszałam 240 i zajęło mi to 6 tygodni. Zostało mi jeszcze kilka osób i kilka poszło pocztą. no tak, trochę późno. U mnie wszystko się i tak przedłuża u dostawców. Zamiast 2 tyg. coś trwa 3. Na szczęście nie mam parcia więc się nie stresuje. Często się okazuje, ze nie ma jakieś materiału i sprowadzenie trwa dodatkowe 2 tyg. Ale, że mam czas to czekam. Ja nie planowałam w ogóle pasa do pończoch. Zawsze nosiłam samonośne i było oki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Na panieńskim było mega fajnie ![]() Kupiłam dziś sukienkę na poprawiny, majteczki i biustonosz i buty do niej ![]() Nadal nie mam biżuterii. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Rozeznanie
|
Pochwal się sukienką mysza !!!
Ja będę szyła, projekt już mam. A biżuterii też nie mam, ale planuję grzebień i musze poprosić mamę, aby mi zrobiła, bo widziałam, że grzebień z perełkami kosztuje 200 zł ![]() czyli hasło ślubne robi swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Kiss - super panieński
![]() Domar - trzymam kciuki, żeby poszło po Waszej myśli, bo wizja dzielenia toalet itp. z 18-stkowiczami pewnie przyprawia Cię o ból głowy ![]() Must - oby udało się pomóc w tej sytuacji, biedna dziewczyna - mam nadzieję, że dopniecie wszystko na ostatni guzik ![]() Dotka - ja mam cieliste pończochy a majty i pas białe ![]() Ale nie wiem jeszcze czy go założę, bo przybyło mi trochę w biodrach i nie czuję się w nim swobodnie - zrobił się ciasnawy ![]() Postaram się to zrzucić, żeby z suknią nie było problemów, a tak czy inaczej kupię sobie ze 2 pary samonośnych ![]() Informuję iż wróciliśmy po pobycie w rodzinnych stronach TŻ. Dla przypomnienia 30 zaproszeń było do rozdania w 4 dni. Udało się rozdać 29 w 2 i pół dnia + 1 nam doszło (niespodziewani goście , którym wypisaliśmy ręcznie zaproszenie). Mało tego u każdego spędziliśmy chwilkę, wypiliśmy kawę, zjedliśmy po kawałku ciasta i nikogo nie załatwiliśmy "po łebkach" - z tym, że korzystająz długiego weekendu mogliśmy odwiedzać ludzi od samego rana do późnego wieczora ![]() Poza tym - moja obrączka oddana do powiększenia o 2 numery ![]() oraz kupiony garnitur ![]() ![]() Jeszcze musimy dokupić buty, muchę, pas i 2x koszulę a także ubranie na drugi dzień, ale to już u nas w Warszawie na luzie ![]()
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym fotografie, nada się?
http://www.fotografia-kozlowicz.com/...ia-slubna.html ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za info co do koloru pasa
![]() Mam doła, potwierdzenia do 1.08, a dziś odmówił kumpel TŻta z pracy - przyciśnięty i tak do muru, bo cały czas 'potrzebował więcej czasu' ![]() A w sobotę nasz wspólny kumpel zadzwonił, że 'wypadł mu pilny wydatek i nie przyjedzie'. Nawet nie powiedział co to niby za wydatek, więc bzdurna wymówka... Zmiana kodu - 1 z przodu. A mnie zamiast to cieszyć, to mam doła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
TysiaBB1989 Bardzo ładny model
![]() Panna Izabela Jestem trochę na nie co do modlitwy przed weselem - dla mnie to trochę przymuszanie do takiej formy pobożności, a nie każdy z gości jest przecież wierzący... I jak miałoby wyglądać chrześcijańskie wesele? Każdy gość miałby sprawdzony strój, czy aby jest stosowny? Piosenki z przekazem chrześcijańskim ? Umiarkowanie w jedzeniu i piciu? Nie chodzi o to, że jestem przeciwna takim inicjatywom, tylko wprowadzanie ich na siłę w okolicznościach zabawy może powodować wiele zgrzytów. Glodomorek Mam taką z nierodowanego złota, jest delikatna różnica w odcieniu w porównaniu z rodowanym. Zamieściłabym zdjęcie, ale na nim wyglądają na bardziej żółte niż są. A fotograf bardzo dobra ![]() bachara A sprawdzałaś w Badurze? bardorja Gratuluję udanego panieńskiego - świetny pomysł na motyw przewodni ![]() zły jeż Wypoczywaj, oby pogoda Ci sprzyjała ![]() sweetsunday Bardzo ładna piosenka ![]() Elrosa Ale masakra na tym weselu, nie chciałabym być na mijescu panny młodej, takie wspomnienia ![]() domar123 Współczuję sytuacji. A hotel nie może bardziej wyizolować obu sal? I bardzo nieprofesjonalne, że dowiadujesz się tego pokątnie, a nie od własciciela... Też żądałabym albo załatwienia innego lokalu na wesele albo odwołania 18-stki. kiss12550 Gratuluję udanego wieczoru panieńskiego ![]() ![]() Anesthesia U nas na tapecie temat pleneru. Po pierwsze, zapytaj fotografa. Nasz ma tak, że nie pracuje w weekendy. W Waszej sytuacji wzięłabym w poniedziałek/ wtorek po ślubie i znalazła jakieś opcje na niepogodę. Must Co to za wesele? My byliśmy na takich 2 weselach organizowanych na luzie, o ile pierwsze średnio ( muzyka niedopasowana do imprezy i państwo młodzi dziwnie się zachowywali), o tyle to drugie wyszło bardzo fajnie ![]() Kwaśna truskawka 2 porcje mięs wystarczą, 3 gorące posiłki przy zimnym bufecie będą wystarczające. namisek Jak się zepną, to zorganizują (tylko razem i z pomocą rodziny). Trochę późno (ale znam parę, która zaproszenia odebrała na 1,5 msc przed ślubem). mysza Pokaż sukienkę ![]() Le_lena Ale mieliście dobre tempo z zaproszeniami, gratuluję również zakupu garniaka ![]() Dotka Oj rozumiem Cię ![]() U nas na tapecie plener. Właściwie dwa, jest to dość duże przedsięwzięcie logistyczne. Z fotografem musimy się umawiać w tygodniu (czyli trzeba wziać dzień wolny), z kamerzystami kilka dni naprzód (dojazd jednego z operatorów). No i tu klops, bo pogoda jest niepewna, a ja mam w pracy kocioł i dużo spotkań, których nie mogę opuścić. Wnętrza póki co odpadają, bo to byłyby to dodatkowe koszty dojazdu na miejsce plus wynajem miejsca (niestety dość duże). Przyda się cierpliwość... ![]()
#2143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle po potwierdzeniu ![]() U mnie też będzie nieźle. Wczoraj potwierdziły mi 4 osoby. A jeden wujaszek nie chciał iśc na nasze wesele ( bo on miał już kilka w tym roku ), ale nie wiedział jak odmówić to rzucił się z pretensjami do teścia, że nie dostał zaproszenia ![]() ![]() Teść się wściekł i mu powiedział coś. już mam 2 osoby, które mogą mi potwierdzić w ostatniej chwili. Ponieważ ich lubimy, to nawet jak odmówić i stracimy kasę to trudno. Ciotka nam powiedział, że ona do dnia wesela nie wie czy będzie. Więc jej powiedzieliśmy, że ma się zdecydować do 1 października, a jeśli nie odpowie to traktujemy to jako odmowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Must, my mamy 3 osoby, które do ostatniego momentu mogą nie przyjść, ale 2 to mój wujek i ciocia - wujek jest w szpitalu, nie wiadomo co będzie do 6.09, a 1 to żona szefa TŻta - też sprawy zdrowotne.
No i to rozumiem, jak nie przyjdą to trudno, ale to są uzasadnione wypadki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jasne, że normalna, ale niech każdy się modli według uznania, sam ![]() Cytat:
![]() ![]() bardorja, mega panieński, ja też uwielbiam pin up ![]() 12 DDŚ dziś !!! ![]()
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio się śmiałyśmy, że obie będziemy mieć na moim weselu niepowtarzalne suknie-ja ślubną, ona ciążową (jako jedyna z gości). W piątek mam przymiarke sukni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Corn Po pierwsze trzymam kciuki za pogodę bo teraz rzeczywiście nie powala. A po drugie za to, że uda Wam się znaleźć terminy. A macie już jakieś miejsce upatrzone na plenery?
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
tinyheart Na plener fotograficzny albo ojcowski park narodowy albo zamek w Młoszowej. Na kamerunowski - stare miasto w Krakowie (dziś powinnam wysłać jakiś zarys / nasze pomysły na plener).
#2149 |
Rozeznanie
|
corn- musiałam wygooglać i zamek i park i obydwa miejsca wyglądają świetnie
![]()
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2014-08-18 o 16:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wrzucam kieckę ![]() https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...fc283440073cd3 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...a8bcf0fcb5843b https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...7a6b759ac3826c https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...942f938fe46422 Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-08-19 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję jeszcze raz za opinię co do pleneru
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Corn, co do pleneru to faktycznie nie lada wyzwanie, cieszę się, że nie mamy pleneru z kamerzystami ![]() Dziękuję jeszcze raz wszystkim za rady odnośnie pleneru ![]() Panna Izabela, mam takie samo zdanie co do modlitwy jak Corn, ale pisałam też już wcześniej... Współczuję Ci takiej wojny z rodzicami, to chyba najgorszy argument, jak rodzice robią wesele pod siebie, bo oni płacą... A co do samej modlitewnej sytuacji byłam raz w podobnej... Byliśmy na ślubie i przyjęciu (uroczysty obiad) u Świadków Jehowy. Mimo, że z TŻ nie jesteśmy tego wyznania i w ogóle jesteśmy poza wszelkimi religiami że tak powiem, to poszliśmy na ten ślub, braliśmy udział w ceremonii itp. Po czym po godzinnym nabożeństwie idziemy na salę i wstaje pan młody i mówi: "Ponieważ na sali znajdują się osoby różnych wyznań i światopoglądów, uprzejmie prosimy o nie-wznoszenie toastów oraz nie śpiewanie Sto lat. A teraz proszę wszystkich o powstanie do wspólnej modlitwy". Z całą moją sympatią dla pana młodego, ja i TŻ zbieraliśmy szczęki z podłogi za taką hipokryzję... Czuliśmy się strasznie kiedy wszyscy dookoła się modlili, tym bardziej, że i tak mieliśmy za sobą całe nabożeństwo. Glodomorek, mnie się to foto dość podoba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
Linaewen
Bardzo ładna ta sukienka, którą wrzuciłaś. Bardorja Super panieński, musiało być świetnie! Też uważam, ze te diabełki i aniołki nudnawymi są. :P Ślicznie wyglądałaś! Sunset89 Spóźnione, acz szczere życzenia – wszystkiego dobrego! ![]() kallina_2014 Ecru i fiolet fajnie będą na pewno wyglądać. ![]() aniuska18032 Gratuluję (i zazdroszczę) sprawnego usadzenia gości. Fajnie, że znajomi będą. ![]() Elrosa Wesele opisane przez Ciebie nieciekawe. ![]() Mam nadzieję, że na weselu Twojej przyjaciółki wszystko przebiegnie zgodnie z planem - ile w końcu można mieć pecha. ![]() domar123 Co za sytuacja. ![]() kiss12550 Fajny panieński miałaś. ![]() Anesthesia Powodzenia na przymiarce. ![]() Glodomorek Fotograf wydaje się w porządku. U mnie 40 dni do ślubu. ![]() Miałam termin potwierdzeń w zaproszeniach do 10 sierpnia, ale lajtowo to traktowałam, bo chyba do 27 sierpnia mamy podać ostateczną liczbę gości. Lajtowo też podeszli do terminu goście – chyba tylko cztery osoby/pary mi formalnie potwierdziły (narzeczonemu chyba dwie). Reszta przy wręczaniu zaproszeń nie zgłaszała zastrzeżeń do terminu. Mam zamiar w tym tygodniu obdzwonić wszystkich i jeszcze popytać przy okazji o to, czy chcą korzystać z noclegu. Poza tym umówiłam się na środę na makijaż próbny, pani makijażystka przyjedzie do mnie do mieszkania, więc nie mam niegdysiejszego dylematu czy chodzić po mieście nieumalowana. ![]() W piątek zaś czeka mnie druga przymiarka sukni i mam nadzieję, że zabiorę ją ze sobą do domu z tego strasznego salonu. Poczekam jeszcze na dostawę zamówionej w internecie etoli (najpierw napisałam eboli, brrr…). TŻ zaś poluje na jakiś miły biały samochodzik oraz autobus dla części gości. W tym tygodniu chyba też obrączki będą gotowe do odbioru. ![]()
napisałam post na wizażu, a powinnam się uczyć Edytowane przez zły jeż Czas edycji: 2014-08-18 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A striptiz to było zdjęcie koszulki i fotki sobie robiliśmy. Napisałam wyraźnie że nie do końca striptiz ![]() I jak wg Ciebie mieliśmy w 7osób siedzieć w samochodzie jak nie na kolanach? W bagażniku? Edit: I z łaski swojej usuń mój opis z cytatu ![]() Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-08-18 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie o fotografie, zaproponowała nam bardzo konkurencyjną cenę za ślub, niestety za plener trochę za dużo. Najwyżej wezmę innego fotografa na sam ślub a innego na plener. Mam jeszcze trochę czasu, to kogoś znajdę.
mysza93, fajna sukienka, dobrze się bawiłaś ![]() ![]() Co do modlitwy przed, to też sobie tego nie wyobrażam, przecież to nie oaza ![]() Tak wszystkie odliczacie to ja też, a co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie od dziewczyn noszących soczewki. Czy są jakieś soczewki jednodniowe Night&Day, albo takie które można przedłużyć prawie na noc? Znalazłam tylko jedne soczewki Night &Day Air Optix ale one są aż miesięczne. A chciałabym mieć w dniu ślubu takie soczewki w których będę się czuła komfortowo. Więc jeśli któraś uzywała tych Air Optix Night&Day to proszę o opinie albo jeśli jakieś inne soczewki które używałuście dłużej niż 12 h to bardzo proszę o nazwę. Ja dopiero od 2 miesięcy noszę soczewki i muszą być BC 8,6 lub 8,7 i do tej pory chyba najbardziej mi pasowały Acueve Advance with Hydraclear i w miare dobre są Air Optix.
Przepraszam za offtop Edytowane przez monidot Czas edycji: 2014-08-18 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdy ma prawo cytowac. Ja bym nie usuwała Cytat:
to nie dziwne, dziwne ze dal sie upic tak szybko i zostawil cie sama. druga sprawa, ze skoro robicie razem wieczor paniensko-kawalerski to RAZEM. Ja swojego tż nie zostawilabym albo nie dalabym mu sie uchlać raz dwa. Bo twoj tż przegapil całą impreze. ![]() I wyluzuj, kazdy ma prawo cytowac. Dziękuje dziewczyny za komplementy i za komenty mojego panieńskiego. ![]() ![]() Dostalismy zaproszenie na wesele we wrzesniu... Myslalam ze tzw składki weselne to jakis żart, ale jak widac nie. Na zaproszeniu jest wierszyk sratatata '....zeby prezent miescil sie w kopercie',oraz wkładka z podpowiedzią co przyda sie na stołach ![]() Nadaje sie chyba to faux pas? ![]()
![]() |
#2158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się, że jednodniowe też będą ok. Polecam mieć ze sobą w razie czego krople do oczu (świetlik zwykły) i jak poczujesz, że masz suche oczy to spokojnie lej te krople na soczewki i na pewno to pomoże (też przetrenowałam). Mam nadzieję, że pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Bardorja, Co przyda się na stołach ?!!!???!! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2014-08-18 o 20:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.