Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 11:43   #31
basiabasia989
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

normalnie średniowiecze jak ma być całe i zdrowe to takie będzie niezależnie od tego czy kupię butelkę teraz czy za 4 miesiące! dobrze, że mój Dawid nie myśli tak jak one za to moja mama mówi, że sama w tajemnicy przed moją babcią kupowała dla mnie wyprawkę i chowała po kątach
Stary 2014-08-18, 11:44   #32
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
moja sytuacja z umowami kasą itd jest ciut skomplikowana i trochę się boję jak to wszystko się skończy...

za kciuki nie dziękuję za wszystkie podziękuję po wizycie

ale dostałam zrypę od teściowej i siostry męża ostatnio....wypytywałam szanownej siostrzyczki o pielęgnację takiego brzdąca bo sama ma teraz 2,5 miesięcznego Maciusia, a jak tylko powiedziałam, że rozglądam się powoli za wyprawką i że muszę coś zacząć kupować (nie chodzi o ciuszki, tylko bardziej butelki smoczki kosmetyki pieluchy itp) bo gdzie ja potem w grudniu będę biegać po sklepach jak będzie mokro zimno i ślisko...to szok. Najpierw z uśmiechem, że nie no ty nic nie kupuj (myślałam, że chodzi jej o to, że ubranka dostanę) i teściowa się włączyła i się zaczęło! Nic nie kupuj, nie wolno, bo po co, teraz wszystko w sklepach jest na bieżąco, Dawid ci kupi jak będziesz w szpitalu leżała albo jak wrócicie do domu to wyślesz go do sklepu...
Niczym się nie przejmuj. To Ty jesteś mamą i to Tobie ma być wygodnie. Ja tam zamierzam być gotowa już w listopadzie Listę już mam i powoli odhaczam. Dzisiaj cały ranek robiłam rozeznanie w kosmetykach dla dzieci, czytałam "Srokę o", która świetnie analizuje składy i spisałam sobie co, za ile itd. Nie chcę później kupować pierwszych lepszych rzeczy.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:49   #33
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
normalnie średniowiecze jak ma być całe i zdrowe to takie będzie niezależnie od tego czy kupię butelkę teraz czy za 4 miesiące! dobrze, że mój Dawid nie myśli tak jak one za to moja mama mówi, że sama w tajemnicy przed moją babcią kupowała dla mnie wyprawkę i chowała po kątach
Najgorsze jest to, że takim gadaniem (czarnowidztwem) odbiera się tylko radość przygotowań...
Stary 2014-08-18, 11:52   #34
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja wózek kupilam w 16 tygodniu wyprawke mam juz prawie całą zostały mi ☠☠☠☠☠☠☠y... A z ciuszkow teraz muszę jakieś perelki dokupić

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:54   #35
Suqub
Zakorzenienie

MACZUMA dziękuję mam nadzieję, ze trochę się dziś odstresuje.

U mnie na szczęście ani Mama ani teściowa nie mają takiego podejścia. Czekają tylko na informacje o płci aby mogły kupować już w konkretnym kierunku. Ja też nie mam zamiaru czekać do ostatniego dnia bo koszta mnie przerażą no i podejrzewam, że mąż by zwariował i kupił z 10 smoczkow i 15 butelek także wolę powoli sama kupować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:16   #36
alekaz1
Zakorzenienie

witam sie w 3 czesci. ja w lidlu wzięłam tylko body na długi rękaw różowe jedne drugie biało kremowe.
Stary 2014-08-18, 12:18   #37
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ja wózek kupilam w 16 tygodniu wyprawke mam juz prawie całą zostały mi ☠☠☠☠☠☠☠y... A z ciuszkow teraz muszę jakieś perelki dokupić
Ja wozek kupilam w 12 tygodniu ;-) byla okazja to bralam zreszta wolalam zaczac od najwiekszych jednorazowych wydatkow jak wozek maty edukacyjne lezaczek :-D teraz powoli kupuje ubranka a na jesieni zaczne kupowac higiene.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 12:20   #38
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Najpierw z uśmiechem, że nie no ty nic nie kupuj (myślałam, że chodzi jej o to, że ubranka dostanę) i teściowa się włączyła i się zaczęło! Nic nie kupuj, nie wolno, bo po co, teraz wszystko w sklepach jest na bieżąco, Dawid ci kupi jak będziesz w szpitalu leżała albo jak wrócicie do domu to wyślesz go do sklepu...
Jak mnie wkurza takie gadanie!
Ostatnio jak mnie ktoś obdarzył taka dobrą zabobonną radą to powiedziałam przy kolejnej okazji, kiedy była mowa o świętach, że my nic na święta nie planujemy, nie wiem nawet czy prezenty komukolwiek kupię, no bo tyle się przecież słyszy, że kobiety nie przeżywają porodu, więc po co zapeszać i się nastawiać... Wszystko oczywiście z uśmiechem na ustach, ale chyba zrozumiano aluzję
Stary 2014-08-18, 12:22   #39
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Jak mnie wkurza takie gadanie!
Ostatnio jak mnie ktoś obdarzył taka dobrą zabobonną radą to powiedziałam przy kolejnej okazji, kiedy była mowa o świętach, że my nic na święta nie planujemy, nie wiem nawet czy prezenty komukolwiek kupię, no bo tyle się przecież słyszy, że kobiety nie przeżywają porodu, więc po co zapeszać i się nastawiać... Wszystko oczywiście z uśmiechem na ustach, ale chyba zrozumiano aluzję
Ale mnie rozbawilas :-D jak mnie tak zaczna mowic to im odpowiem podobnie ;-)

Stary 2014-08-18, 12:38   #40
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
moja sytuacja z umowami kasą itd jest ciut skomplikowana i trochę się boję jak to wszystko się skończy...

za kciuki nie dziękuję za wszystkie podziękuję po wizycie

ale dostałam zrypę od teściowej i siostry męża ostatnio....wypytywałam szanownej siostrzyczki o pielęgnację takiego brzdąca bo sama ma teraz 2,5 miesięcznego Maciusia, a jak tylko powiedziałam, że rozglądam się powoli za wyprawką i że muszę coś zacząć kupować (nie chodzi o ciuszki, tylko bardziej butelki smoczki kosmetyki pieluchy itp) bo gdzie ja potem w grudniu będę biegać po sklepach jak będzie mokro zimno i ślisko...to szok. Najpierw z uśmiechem, że nie no ty nic nie kupuj (myślałam, że chodzi jej o to, że ubranka dostanę) i teściowa się włączyła i się zaczęło! Nic nie kupuj, nie wolno, bo po co, teraz wszystko w sklepach jest na bieżąco, Dawid ci kupi jak będziesz w szpitalu leżała albo jak wrócicie do domu to wyślesz go do sklepu...
Mi też tak gadają...ale ja nie mam zamiaru z brzuchem latać potem po sklepach lub co gorsza dać mężowi listę i żeby sam kupił...ma totalnie inny gust niż ja :-P

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 12:55   #41
alekaz1
Zakorzenienie

Mi naszczescie nikt nie mowi ze za wczesnie na kupowanie. A nawet jak by gadali to bym kupowala i tak i tak.
Stary 2014-08-18, 13:01   #42
Basjenia
Zadomowienie

i ja uważam że takie gadanie to niech sobie wsadzą...oprócz tego że te chłopiny to myślą że wózek, łóżeczko i pieluchy wystarczą to gdzie to się połapie jak zobaczy tyle mega hitów niezbędnych....no i na ceny też pewnie nie spojrzy tylko poleci aby wszystko w jednym sklepie i szybciej.... mój by tak pewnie zrobił
ja robię na początku września spotkanie z koleżankami i już jedna pyta czy może coś kkupić czy jestem przesądna... i może to nieładnie ale jak tylko będzie chciała to całą liste jej wyślę niech sobie wybiera co chce kupić....
liczę że dziewczyny pokupują mi jakieś drobiazgi tańsze a ja w październiku z grubej rury dokupię konkrety...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:21   #43
Suqub
Zakorzenienie

U mnie przyjaciółka co wizyta mnie się pytała czy wiadomo co będzie bo Ona już by chciała po sklepach poszaleć. Oczywiście powiedziałam aby kłopotu sobie nie robiła to usłyszałam, ze jej portfel i ona decyduje na co będzie wydawać pieniądze.
Nie mam zamiaru czekać do ostatniego dnia. Może jadąc do szpitala z bólami porodowymi mam wstąpić do sklepu na zakupy? Ludzie mają dziwne myślenie.
Moja koleżanka urodziła w 35 tygodniu i wyprawki nie miała przygotowanej. Także lepiej szybciej coś mieć niż później się martwić.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:44   #44
Roksape
Zadomowienie

Też jestem tego zdania, że lepiej kupić za wczasu. Raz, że mniejszy wydatek jak się kupuje po trochę a dwa, że raczej jak by nawet naskładał pieniędzy, żeby kupić na raz to zaraz by się znalazły inne super ważne wydatki... no chyba, że ktoś ma super mocną wolę i tego nie ruszy :p z porodem też bywa różnie, a co jak nie daj Boże dziecko się urodzi w 32 tc ?? U mojej szwagierki tak było, szwagier kupił wszystko na szybko i moim zdaniem zrobił to nie dokładnie, lepiej mieć uszykowane za wczasu

W rodzinie na szczęście nie ma takich co mi zabraniali kupować przed czasem

Ja z lidla mam kilka łaszków dla dzieci. One z lupilu są, ich jakość jest zadowalająca

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:52   #45
yanca1
Raczkowanie

Kupuję ciuszki w lidlu od kilku lat i musze powiedzieć ze jakościowo są ok. Jedynie rozmiarówka jest szalona - zawsze sporo większa niż napisane, np teraz Felek chodzi w koszulkach 86 cm chociaż ma 104, podobnie było z pajacami i śpiochami. Spokojnie kupujcie a dzieci sobie do nich dorosną. CO prawda 19,99 za 2 pary body to żadna rewelacja.
Ostatnio byłam w Kik-u w Rzeszowie sporo tanich ciuszków kupiłam welurowe wdzianko na wyjście ze szpitala za 20 zł.
Zrobiłam obciążenie glukozą 50g po godzinie - 133 (uff) i mocz - ciągle ne ma bakterii - niech żyje żurawina!

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:04   #46
Basjenia
Zadomowienie

któraś z was powiedziała że analizuje blog Sroki i wybiera perełki kosmetyczne.... siadłam i ja i głowa mi pęka...boż co oni nam wciskają w tych dzieciowych kosmetykach:/
a może zrobimy zestawienie najlepszych wg Sroki?
Stary 2014-08-18, 14:08   #47
jojla
Zakorzenienie

Witam się i ja w III części

Nadrobiłam Was ale przyznaję, że pobieżnie. Byliśmy w weekend na weselu kuzynki, dość daleko i dopiero dziś udało mi się odespać zmęczenie. Jednak już nie dla mnie takie wojaże i zarywanie nocy na zabawę

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Linka ja Ci pw z uaktualnieniem wyślę jakoś w pt bo w czwartek mam wizytę i chciałam jeszcze się co do płci upewnić

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:17   #48
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
któraś z was powiedziała że analizuje blog Sroki i wybiera perełki kosmetyczne.... siadłam i ja i głowa mi pęka...boż co oni nam wciskają w tych dzieciowych kosmetykach:/

super pomysł tylko, że aktualnie nie mam czasu żeby nad tym siąść...
Stary 2014-08-18, 14:21   #49
Paulinkus
Zadomowienie

Przeliczylam ilosc chlopcow i dziewczynek z 1 strony i wychodzi mi ze to chlopcow jak na razie mamy wiecej ;-)

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-18 o 14:24
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 14:24   #50
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
A ja się dziś strułam.
Tż-et w sobotę otworzył zsiadłe mleko i zostawił w spiżarni! nie wiem czemu... a ja dziś myślałam że to nowe, bo przeniósł je ktoś rano do lodówki wypiłam i myślałam, że padnę feee!!!!!. Teraz jest mi strasznie niedobrze, co mogę na tą dolegliwość wziąć? mięta czy co?
Na szczęście było z pasteryzowanego mleka
A co do kiełbas domowej roboty, to ja takie jem, tylko sobie zawsze grzeje, bo smaczniejsze przywozi mi teściowa ze wsi..
Inne sery też jem, takie wędzone oprócz pleśniowych, bo nie lubię.. gdybym lubiła też bym jadła, bo podobno w PL i tak są wszystkie z mleka.past.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:28   #51
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Prawda? Masakra ile świństw wrzuca się do dziecięcych kosmetyków. Nic dziwnego, że później dzieciaki mają problemy ze skórą. Szczerze mówiąc nie znam się na składach, ale chciałabym stawiać na jak najbardziej naturalne środki. Z tego co widziałam u Sroki marka Hipp jest całkiem niezła, pewnie nie zwróciłabym na nią uwagi. A tak na mojej liście wylądowało sporo produktów tej firmy. Wiele osób poleca też oilatum, mimo braku rekomendacji kupię do na pierwsze trzy miesiące. Nie jestem zwolenniczką oliwek, dlatego chciałabym postawić na kompleksowe mycie i nawilżanie. Później przerzucę się na Pielęgnacyjny płyn do kąpieli Hipp.
Stary 2014-08-18, 14:53   #52
basiabasia989
Rozeznanie

o produktach Hipp też słyszałam wiele dobrego, ja sama używam czasem oliwki

ciekawostka o Oliatum: u mnie w aptece są w różnych opakowaniach - pudełko jedno chyba biało niebieskie z instrukcją w języku polskim i drugie chyba całe białe z opisem po niemiecku, w środku butelki o identycznym składzie i ta bez polskich napisów prawie 20 zł tańsza

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

a co mamusie myślicie o parafinie? ponoć często stosowana przy pielęgnacji niemowlaków ale ja jakoś nie jestem przekonana... wolałabym np taką oliwką Hipp smarować dziecko regularnie aby miało nawilżoną skórę, niż parafiną taką apteczną (choć nie do końca wiem co to i jak się tego używa). Siostra męża właśnie mówiła, że ona to dziecko kąpie w Oliatum a jak mu coś się gdzieś przesusza albo robi się mu ciemieniucha to właśnie parafiną smaruje. Co wy na to?
Stary 2014-08-18, 15:03   #53
Basjenia
Zadomowienie

mnie zaskoczyło u Sroki bambino- wychodzi że to jakiś szajs!
osobiście zrobiłam sobie zestawienie najlepszych chusteczek nawilżanych i produktów do kąpieli(płyny,szampony,ol iwki). selekcja najpierw jakość potem dostępność potem cena.

myślę nad tymi emolientami.... miałam kiedyś okres w zyciuże myłam się tylko oliwką i było mi z tym bardzo dobrze...zastanawiam się czy przy bobasie taka opcja wchodziw grę...żeby go jak najmniej kosmetykować...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 15:13   #54
jusssi
Rozeznanie

Ciekawa jestem co mamy powiedzą o preparatach na ciemieniuszkę. Pytałam o to mamę, ale mówiła że ona nie miała z tym problemu.

Ja przeanalizowałam analizy Sroki i jeżeli kogoś zainteresuję to z chęcią podzielę się wynikami. Ja kierowałam się ogólną opinią o składzie, dostępnością i ceną.

Do kąpieli:

-na początek Oilatum (ok.45zł)
-później Rossmann Babydream (10zł) lub Hipp do kąpieli (20zł)

Do pupy:

-linomag zielony maść (8zł) - w razie zaczerwienień
-Hipp krem ochronny na odparzenia - na co dzień (20zł)

Do pępka:

- Octisept małe op. (25zł)

Do włosów:

- Atoperal baby (15zł)
- Hipp też niezły (12zł)

Do buzi:

-Hipp na wiatr i niepogodę - na wyjścia (ok.15zł)
-Hipp na co dzień - w razie potrzeby (ok 15 zł)
- Nivea na każdą pogodę - też dobry (ok 13 zł)

Do ciała balsam:

- Pharmaceris Baby (40 zł) - nie lubię oliwek

Chusteczki

-Tibelly baby sensitive - z Netto
- Higgies zielone
Stary 2014-08-18, 15:17   #55
basiabasia989
Rozeznanie

ja jestem nastawiona na kosmetyki z Hippa może nie należą do najtańszych ale mają fajne składy, w kremie Hipp Baysanft jest nawet betaglukan który ja dodawałam do lodów waniliowych przy mojej pracy mgr aczkolwiek nie wiem co robi w kremie bo interesowały mnie głownie aspekty żywieniowe
Stary 2014-08-18, 15:23   #56
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co mamy powiedzą o preparatach na ciemieniuszkę. Pytałam o to mamę, ale mówiła że ona nie miała z tym problemu.

Ja przeanalizowałam analizy Sroki i jeżeli kogoś zainteresuję to z chęcią podzielę się wynikami. Ja kierowałam się ogólną opinią o składzie, dostępnością i ceną.

Do kąpieli:

Do pupy:

Do pępka:

Do włosów:

- Atoperal baby (15zł)
- Hipp też niezły (12zł)

Do buzi:

Do ciała balsam:

Chusteczki

- Higgies zielone
dosłownie w tym momencie skończyłam czytac o pielęgnacji ciemieniuchy dziewczyny polecają smarowanie oliwką lub oliwą spożywczą. bardzo często mówią też o zwykłym maśle! w przypadku kiedy sprawa zaczyna byc uciążliwa chyba skieruje się do pediatry niż na forum

jeśli mogę dodać wybory Sroki
- chusteczki nawilżane
Tesco gaga fresh (fioletowe opakowanie) ok 4-5zł
Tesco love baby newborn (w jakieś żółte kropki)
huggies natural care (zielone)
Biedronka Fitti (podobno zawsze w 3paku)
Biedronka Dada Cotton Ultra Sensitive
Auchan baby natural ok.4,5zł (z naturalnymi olejami!!)
Auchan baby sensitive ok, 4,5zł
Tami natural Care Cotton (mocno polecane chociaż ciężko dostępne)
Real chusteczki nawilżane TIP (chociaż w okresie noworodkowym...sama nie wiem)

-do kąpieli
Floslek for baby
Hipp szampon do włosów z migdałami BIO
Rossmann szampon serii dziecięcej tej niebieskiej
Rossmann oliwka z wit. E również z niebieskiej serii
Hipp oliwka z olejkiem migdałowym (różowa butelka)
Real Quality oliwka (produkt realowy)

-produkty SOS w przypadku suchej skóry
Linomag maść (biała tubka z zielonymi akcentami)
Linomag płyn z wit. F (do bardzo suchej skóry. uwaga barwi ubrania!)
Stary 2014-08-18, 15:48   #57
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
dosłownie w tym momencie skończyłam czytac o pielęgnacji ciemieniuchy dziewczyny polecają smarowanie oliwką lub oliwą spożywczą. bardzo często mówią też o zwykłym maśle! w przypadku kiedy sprawa zaczyna byc uciążliwa chyba skieruje się do pediatry niż na forum
Super, czyli stawiamy na naturę. To mi się podoba.
Stary 2014-08-18, 15:54   #58
niteczka83
Zadomowienie

Witam się i ja w III części,
3 dni mnie nie było a tu już 3 część

Dziś wieczorem mam wizytę u gina także proszę o kciuki. I odbiorę od razu wyniki badań w tym obciążenie glukozą (obym tylko nie miała cukrzycy ciążowej).

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Kiepski mam dzisiaj dzień jakiś...nie mam siły na wiele i spać mi się chce więc jak córka uśnie to i ja też mam w planach.
Ollliwka - też miałam taki plan ale mi nie wyszło Zrobiłam obiad i Mały wstał.

Cytat:
i ja uważam że takie gadanie to niech sobie wsadzą...oprócz tego że te chłopiny to myślą że wózek, łóżeczko i pieluchy wystarczą to gdzie to się połapie jak zobaczy tyle mega hitów niezbędnych....no i na ceny też pewnie nie spojrzy tylko poleci aby wszystko w jednym sklepie i szybciej.... mój by tak pewnie zrobił
Basjenia - mój na pewno by tak zrobił

Cytat:
Prawda? Masakra ile świństw wrzuca się do dziecięcych kosmetyków. Nic dziwnego, że później dzieciaki mają problemy ze skórą. Szczerze mówiąc nie znam się na składach, ale chciałabym stawiać na jak najbardziej naturalne środki. Z tego co widziałam u Sroki marka Hipp jest całkiem niezła, pewnie nie zwróciłabym na nią uwagi. A tak na mojej liście wylądowało sporo produktów tej firmy. Wiele osób poleca też oilatum, mimo braku rekomendacji kupię do na pierwsze trzy miesiące. Nie jestem zwolenniczką oliwek, dlatego chciałabym postawić na kompleksowe mycie i nawilżanie. Później przerzucę się na Pielęgnacyjny płyn do kąpieli Hipp.
Jusssi - ja przy synku używam dużo rzeczy z hippa, i na sobie olejek.

Cytat:

Do kąpieli:

Do pupy:

Do pępka:

Do włosów:

- Atoperal baby (15zł)
- Hipp też niezły (12zł)

Do buzi:

Do ciała balsam:

Chusteczki

- Higgies zielone
Jusssi- to że Ty nie lubisz oliwki to nie znaczy, że dziecko nie będzie jej potrzebowało (też nie lubiłam oliwki na dziecku ale jak musiałam to nie było wyjścia). Mój na Nivea na każdą pogodę zareagował dość ostro, ale rok później już używałam bez problemu. Fajna lista dobrych rzeczy ale wiadomo wszystko okaże się przy dziecku.
Jeśli chodzi o ciemieniuszkę to mój brat stosuje u córeczki oliwkę hipp i wyczesuje, mojemu synkowi niestety pomógł tylko preparat z Emolium na ciemieniuchę, ale słyszałam też dużo dobrych opinii o jakimś preparacie na ciemieniuchę ze Skarbu Matki.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 15:55   #59
yanca1
Raczkowanie

Jak kosmetyk dla dziecka ma ładnie pachnieć to zdecydowanie Hipp, a jak ma byc tańszy o dobrym składzie to rossmanowski. przetestowałam, na niealergicznym co prawda, dziecku. Wszystkie emolienty można kupić jak się okaże że coś uczula albo wysusza, a tak na zapas nie wiem czy jest sens wydawać sporo kasy.
Wypróbowane mam chyba wszystko Babydream i zawiedziona byłam tylko chusteczkami z olejkiem -niby natłuszczające ale jakoś mi nie podeszły. Kupując szampon zwróćcie uwage na datę przydatności "do spożycia". Ja w ramach zakupów i prezentów miałam 3 różne szampony i...łyse dziecko Pierwsze "prawdziwe" mycie włosów przy użyciu szamponu odbyło się po pierwszych urodzinach, więc te 3 buteleczki czekały i czekały.

Przy okazji zakupów dla dzieci nie zapominajmy o sobie , dla przyszłych matek karmicielek: Lansinoh - lanolina w tubce na pękające brodawki, nie jest tania, ale chyba najlepsza, a miałam wcześniej jakieś inne też z apteki.
Stanik "karmnik" z Canpolu - któraś pytała - wygodny i funkcjonalny, niestety mało elegancki.
I podkłady poporodowe (jak to paskudnie brzmi) są "elegantsze" Canpolu i "zwyklejsze" nie pamiętam czyje - chłonność identyczna - cena 4 lata temu dwa razy niższa.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:00   #60
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Jusssi- to że Ty nie lubisz oliwki to nie znaczy, że dziecko nie będzie jej potrzebowało (też nie lubiłam oliwki na dziecku ale jak musiałam to nie było wyjścia). Mój na Nivea na każdą pogodę zareagował dość ostro, ale rok później już używałam bez problemu. Fajna lista dobrych rzeczy ale wiadomo wszystko okaże się przy dziecku.
Jeśli chodzi o ciemieniuszkę to mój brat stosuje u córeczki oliwkę hipp i wyczesuje, mojemu synkowi niestety pomógł tylko preparat z Emolium na ciemieniuchę, ale słyszałam też dużo dobrych opinii o jakimś preparacie na ciemieniuchę ze Skarbu Matki.

Oliwkę zastosuję w ostateczności Zobaczę, jak to się będzie wszystko wyglądać w praktyce. Pamiętam, że dawniej stosowanie oliwki u dzieci to była konieczność. Praktycznie każde niemowlę pachniało bambino Ja do tej pory źle trafiałam w oliwki, sama też próbowałam się smarować i niestety szczególnego nawilżenia nie czułam. No nic, zobaczymy jak będzie. A oliwkę stosowałaś na całe ciało, jakby w zastępstwie balsamu?

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość

Przy okazji zakupów dla dzieci nie zapominajmy o sobie , dla przyszłych matek karmicielek: Lansinoh - lanolina w tubce na pękające brodawki, nie jest tania, ale chyba najlepsza, a miałam wcześniej jakieś inne też z apteki.
.

Zapisuję nazwę

Edytowane przez jusssi
Czas edycji: 2014-08-18 o 16:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości