Miłośniczki Zary - część XLIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 15:51   #3991
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część XLIII

Przyjmą mi zwrot z odciętą metką?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 15:55   #3992
olaola1
Zadomowienie

Dziewczyny znacie jakiś kod zniżkowy do księgarni na podręczniki?(a może któraś chce się pozbyć książek I gim.)

Edytowane przez olaola1
Czas edycji: 2014-08-18 o 15:57
olaola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:04   #3993
madziulka_
Zakorzenienie

Szukam zdjęć z real foto tego płaszcza, może któraś gdzieś go widziała na blogu?
Gabi1234, może Ty go widziałaś na żywo? Nie wiem czy lepiej prezentuje się szary (uwielbiam ten kolor) czy ten camel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zara plaszcz.jpg (64,4 KB, 49 załadowań)

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:04   #3994
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakiś kod zniżkowy do księgarni na podręczniki?(a może któraś chce się pozbyć książek I gim.)
jakich potrzebujesz, bo mam.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:06   #3995
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przyjmą mi zwrot z odciętą metką?
jeśli chodzilas w tych spodniach to nie przyjmą Ci zwrotu, musisz reklamowac
Stary 2014-08-18, 16:08   #3996
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wam się noszą te czarne budrysówki z misiem ? Widze, że się pojawiły również w tym sezonie i to chyba te same co w zeszłym roku....
Mnie sie nosi fantastycznie A pomyslec, ze nie zwrocilabym na nia uwagi, gdyby nie przypadkowa przymiarka w sklepie Choruje na zatoki, troche zawieje i ja juz gotowa, glowa boli A w budrysowce myk myk, kaptur na glowe i wiatr mi nie straszny. Aczkolwiek musze sie mocno spod kaptura wychylac, zeby zobaczyc co sie dzieje naokolo, np. przy przechodzeniu przez jezdnie Wiekszosc zimy przechodzilam w budrysowce. Mam dwa kolory, zlapane podczas dorzutek

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:19   #3997
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
jeśli chodzilas w tych spodniach to nie przyjmą Ci zwrotu, musisz reklamowac
chodziłam 2 godziny. W jaki sposób stwierdzą czy chodziłam czy nie? Wyglądają jak nowe, metki mam. Nie chcę reklamować, bo ostatnio cały proces zajął praktycznie miesiąc.
Stary 2014-08-18, 16:21   #3998
martita_26
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47749807]w temacie reklamacji, to ja będę się bujać z mosquito, dziewczyny, którym spodobała się moja szara spódnica, nie kupujcie![/QUOTE]

Naprawde? Co sie stalo?
martita_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:25   #3999
user_k
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47749807]w temacie reklamacji, to ja będę się bujać z mosquito, dziewczyny, którym spodobała się moja szara spódnica, nie kupujcie![/QUOTE]

Nie dziwię się to już masowa produkcja w najgorszym wydaniu. Pamietam jak msq wchodziło na rynek i mam do tej pory 2 marynarki od nich, są super i nie do zdarcia. Chociaż dziwi mnie, że to ten sam model i niby miał byc ten sam skład a jednak są z różnych materiałów

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
chodziłam 2 godziny. W jaki sposób stwierdzą czy chodziłam czy nie? Wyglądają jak nowe, metki mam. Nie chcę reklamować, bo ostatnio cały proces zajął praktycznie miesiąc.
Ale wiesz, że to jest słaba zagrywka. Sama pisałaś wcześniej, że spodnie pękły w jednym miejscu to chcesz żeby ktoś inny je kupił?
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:26   #4000
Kamila96
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwrócisz, to wrócą na sklep. Nie chciałbym chyba kupić spodni, w których ktoś chodził "tylko dwie godziny". Zadzwoń i zapytaj kiedy będzie dyrektor, może Ci rozpatrzy "od ręki", bo masz je krótko.
Kamila96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:27   #4001
ddtvn
Zakorzenienie

Cytat:

czy chciałabys potem kupic takie spodnie? płacac cene pierwotna ? ja nie wiem skad przychodza ludziom takie pomysly do glowy... po pierwsze beda pewnei wypchane na kolanach, a po drugie jak wycielas metki z wewnatrz nikt Ci nie przyjmie zwrotu.
Masz 30 dni na zwrot wtedy mozesz sobie stiwerdzic czy zostawiasz cos czy nie, a nie pochodzilas sobie 2h i myk zrobie zwrot...
nie rozumiem tego i kompletnie nie pochwalam takiego podejscia
Stary 2014-08-18, 16:28   #4002
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martita_26 Pokaż wiadomość
Naprawde? Co sie stalo?
Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Nie dziwię się to już masowa produkcja w najgorszym wydaniu. Pamietam jak msq wchodziło na rynek i mam do tej pory 2 marynarki od nich, są super i nie do zdarcia. Chociaż dziwi mnie, że to ten sam model i niby miał byc ten sam skład a jednak są z różnych materiałów
spódnica nie przetrwała prania ręcznego, podszewka puściła kolor, zamek się odkształcił co w tej spódnicy ma znaczenie bo po jednej stronie teraz się nie układa, postrzępiło się "obramowanie" i skurczyła się o dobry rozmiar (jak nie więcej), miałam ją na sobie 3 razy
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:31   #4003
sasenka
Zakorzenienie

O nie... wczoraj ją zamówiłam jak tylko zobaczyłam darmową dostawę
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:35   #4004
Kamila96
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość

czy chciałabys potem kupic takie spodnie? płacac cene pierwotna ? ja nie wiem skad przychodza ludziom takie pomysly do glowy... po pierwsze beda pewnei wypchane na kolanach, a po drugie jak wycielas metki z wewnatrz nikt Ci nie przyjmie zwrotu.
Masz 30 dni na zwrot wtedy mozesz sobie stiwerdzic czy zostawiasz cos czy nie, a nie pochodzilas sobie 2h i myk zrobie zwrot...
Dokładnie
OD DZIŚ KUPUJEMY TYLKO ONLINE!
Stary 2014-08-18, 16:35   #4005
sasenka
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47750372]spódnica nie przetrwała prania ręcznego, podszewka puściła kolor, zamek się odkształcił co w tej spódnicy ma znaczenie bo po jednej stronie teraz się nie układa, postrzępiło się "obramowanie" i skurczyła się o dobry rozmiar (jak nie więcej), miałam ją na sobie 3 razy [/QUOTE]
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że nie będą robić problemów z reklamacją
A jak przyjdzie moja, to po prostu muszę jej nie brudzić i nie prać, żeby mi się z nią nic nie stało
Stary 2014-08-18, 16:37   #4006
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamila96 Pokaż wiadomość
Dokładnie
W takim razie mnie już nie dziwią brudne i popsute ubrania na sklepie
Stary 2014-08-18, 16:39   #4007
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że nie będą robić problemów z reklamacją
A jak przyjdzie moja, to po prostu muszę jej nie brudzić i nie prać, żeby mi się z nią nic nie stało
zobaczymy jak będzie z reklamacją, bo nie ukrywam, że jestem wściekła i już na pewno nic u nich nie kupię
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:42   #4008
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz, że to jest słaba zagrywka. Sama pisałaś wcześniej, że spodnie pękły w jednym miejscu to chcesz żeby ktoś inny je kupił?
Cytat:
Jak zwrócisz, to wrócą na sklep. Nie chciałbym chyba kupić spodni, w których ktoś chodził "tylko dwie godziny". Zadzwoń i zapytaj kiedy będzie dyrektor, może Ci rozpatrzy "od ręki", bo masz je krótko.
Wiem, że to nie jest fajne kupić takie spodnie, ale tak na prawdę kupując cokolwiek w jakimkolwiek sklepie nie macie pewności czy ktoś w tym wcześniej nie chodził. Nawet mierzenie przez 100 osób to też jest w pewien sposób używanie. Więc nie demonizujmy tego, że miałam spodnie na sobie 2h i od razu jak zobaczyłam, że się prują w miejscach przetarć to je zdjęłam. Może komuś będzie pasować wersja "prująca się", nie wygląda to źle, ale ja takich nie chcę.

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość

Nie wycięłam metek z zewnątrz. Obcięłam metki papierowe dołączone do spodni. Jedną odwiązałam, bo była na materiałowej tasiemce. Nie są wypchane na kolanach.

Zwrot chcę zrobić, bo ostatnio czekałam 14 dni + 7 dni na zwrot kasy za inne spodnie, które się pruły na szwach. Nie mam zamiaru po raz kolejny czekać tyle, aż łaskawie rozpatrzą reklamację i zwrócą mi kasę Spodnie nie spełniają moich oczekiwań. Na zdjęciach nie mają dziur tylko przetarcia. W przymierzalni także nie miały dziur. Dziury się robią jak siadam, kucam itp. itd. Więc wg mnie to jest wada towaru.

Cytat:
Dokładnie
Skąd pewność, że online nie dostaniesz produktów ze zwrotu?

Jakbym w spodniach chodziła cały dzień i byłyby z wypchanymi kolanami itp. to bym je od razu zareklamowała. Spodnie wyglądają jak nowe, więc chcę spróbować zwrotu aby uniknąć długiego oczekiwania na powrót kasy na konto. Nie rozumiem oburzenia i naskakiwania na mnie.

Zapytałam czy przyjmują zwroty z obciętymi metkami (papierowymi), nie potrzebuję umoralniania ani aluzji, ze jestem tym typem osób, które brudzą ubrania podkładem itp. itd. Bez przesady.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2014-08-18 o 16:44
Stary 2014-08-18, 16:42   #4009
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie mnie już nie dziwią brudne i popsute ubrania na sklepie
No niestety, ale to coraz częstsze praktyki, że rzeczy są wypożyczane ze sklepu.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 16:46   #4010
sasenka
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47750526]zobaczymy jak będzie z reklamacją, bo nie ukrywam, że jestem wściekła i już na pewno nic u nich nie kupię [/QUOTE]

Zobaczymy co będzie z moją, a tak na nią czekałam i się cieszyłam, że będę mieć
Stary 2014-08-18, 16:51   #4011
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to nie jest fajne kupić takie spodnie, ale tak na prawdę kupując cokolwiek w jakimkolwiek sklepie nie macie pewności czy ktoś w tym wcześniej nie chodził. Nawet mierzenie przez 100 osób to też jest w pewien sposób używanie. Więc nie demonizujmy tego, że miałam spodnie na sobie 2h i od razu jak zobaczyłam, że się prują w miejscach przetarć to je zdjęłam. Może komuś będzie pasować wersja "prująca się", nie wygląda to źle, ale ja takich nie chcę.

Nie wycięłam metek z zewnątrz. Obcięłam metki papierowe dołączone do spodni. Jedną odwiązałam, bo była na materiałowej tasiemce. Nie są wypchane na kolanach.

Zwrot chcę zrobić, bo ostatnio czekałam 14 dni + 7 dni na zwrot kasy za inne spodnie, które się pruły na szwach. Nie mam zamiaru po raz kolejny czekać tyle, aż łaskawie rozpatrzą reklamację i zwrócą mi kasę Spodnie nie spełniają moich oczekiwań. Na zdjęciach nie mają dziur tylko przetarcia. W przymierzalni także nie miały dziur. Dziury się robią jak siadam, kucam itp. itd. Więc wg mnie to jest wada towaru.

Jakbym w spodniach chodziła cały dzień i byłyby z wypchanymi kolanami itp. to bym je od razu zareklamowała. Spodnie wyglądają jak nowe, więc chcę spróbować zwrotu aby uniknąć długiego oczekiwania na powrót kasy na konto. Nie rozumiem oburzenia i naskakiwania na mnie.

Zapytałam czy przyjmują zwroty z obciętymi metkami (papierowymi), nie potrzebuję umoralniania ani aluzji, ze jestem tym typem osób, które brudzą ubrania podkładem itp. itd. Bez przesady.

Nie rozumiem Twojego toku myślenia, jest różnica miedzy mierzeniem spodni nawet przez kilkanaście osób podczas stania a jest różnica kiedy 2 godziny w nich chodzisz, pewnie po dworzu. Ale nie to jest najgorsze, większym problemem jest to, że zwracasz towar jak sama napisałaś z wadą. Nie jestem złośliwa, ale życzę Ci żebyś sama trafiła na taką rzecz kiedys a przy próbie oddania spodni na dociekliwą ekspedientkę, która się zorientuje w sytuacji,
Stary 2014-08-18, 16:57   #4012
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem Twojego toku myślenia, jest różnica miedzy mierzeniem spodni nawet przez kilkanaście osób podczas stania a jest różnica kiedy 2 godziny w nich chodzisz, pewnie po dworzu. Ale nie to jest najgorsze, większym problemem jest to, że zwracasz towar jak sama napisałaś z wadą. Nie jestem złośliwa, ale życzę Ci żebyś sama trafiła na taką rzecz kiedys a przy próbie oddania spodni na dociekliwą ekspedientkę, która się zorientuje w sytuacji,
Chodziłam w nich po domu. Nawet może krócej niż 2h. I widzę różnicę miedzy założeniem ich raz - chodzeniem około 2h - zdjęciem, a mierzeniem produktu przez 50-100 osób, rzucaniu go na podłogę w magazynie/przymierzalni/sklepie. Podejrzewam, że taki produkt jest w gorszym stanie niż spodnie, które ściągnęłam z tyłka jak tylko zauważyłam, że coś jest z nimi nie tak. Poddam je ocenie pracownicy sklepu, nie mam zamiaru naciskać na zwrot. Dziękuję za wszelkie "celne" uwagi wszystkim kobietom-ideałom udzielającym się w tym wątku.
Stary 2014-08-18, 17:15   #4013
sskers
batonik

Cytat:
Bez przesady?

Sorry, powiem to w bardzo obrazowy sposób, ale przez dwie godziny to Twoje ne smrody przesiąkły w spodnie. A reklamacja może być przeprowadzona od ręki

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
No niestety, ale to coraz częstsze praktyki, że rzeczy są wypożyczane ze sklepu.
W końcu za wzór służy wiele słynnych blogerek
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;47750526]zobaczymy jak będzie z reklamacją, bo nie ukrywam, że jestem wściekła i już na pewno nic u nich nie kupię [/QUOTE]
A chciałam ją zamówić

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Powiedzcie mi, w Mango można gdzieś sprawdzić czy wpłata do nich dotarła? Płaciłam dotpay, dostałam maila że otrzymali xx zł dla firmy xy i tyle. I stresuję się, że $ nie doszła

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Ok, nieważne. Właśnie dostałam maila że wysłali

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 17:31   #4014
Kamila96
Zakorzenienie

Cytat:

Zwroty idą tylko do sklepów stacjonarnych..

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Szukam zdjęć z real foto tego płaszcza, może któraś gdzieś go widziała na blogu?
Gabi1234, może Ty go widziałaś na żywo? Nie wiem czy lepiej prezentuje się szary (uwielbiam ten kolor) czy ten camel
http://instagram.com/p/rrRMLZjfqC/?modal=true
Stary 2014-08-18, 17:34   #4015
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Bez przesady?

Sorry, powiem to w bardzo obrazowy sposób, ale przez dwie godziny to Twoje ne smrody przesiąkły w spodnie. A reklamacja może być przeprowadzona od ręki
Powiedz mi więc proszę gdzie są reklamacje rozpatrywane od ręki to od razu tam pójdę.

Cytat:
Zwroty idą tylko do sklepów
Nie wiedziałam. Jak więc wytłumaczyć brudne i porozwalane ciuchy, które przychodzą online?
Stary 2014-08-18, 17:41   #4016
Kamila96
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi więc proszę gdzie są reklamacje rozpatrywane od ręki to od razu tam pójdę.

Nie wiedziałam. Jak więc wytłumaczyć brudne i porozwalane ciuchy, które przychodzą online?
nigdy się z tym nie spotkałam ale na pewno nie jest to powód żeby robić coś takiego, zawsze możesz dogadać się z dyrektorem, zważywszy na okres użytkowania, na pewno poszliby Ci na rękę. zrobisz co będziesz chciała, wyraziłyśmy swoje zdanie.. nie masz oporów przed takim zachowaniem, Twoja sprawa. mam nadzieję tylko, że nie kupujemy w tej samej Zarze.
Stary 2014-08-18, 17:43   #4017
Kamila96
Zakorzenienie

kupiłam dzisiaj tę marynarkę.

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ku...4p2109095.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7763254829_6_1_1.jpg (45,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-08-18, 17:45   #4018
sskers
batonik

Cytat:
Ano spotkałam się, za każdym razem jak reklamowałam, albo byłam świadkiem jak ktoś reklamował. Za każdym razem Panie proponowały, jeśli dana rzecz jest w sklepie, że można ją od razu wymienić w ramach reklamacji. Na taki ruch wyraża zgodę menadżer z tego co się orientuję i tyle.

I nie szukaj wymówek. Szczerze odpowiedz sobie na pytanie, czy chciałabyś wydać dwie stówy na używany ciuch? Jeśli odpowiedź brzmi NIE, to uszanuj nie tylko swoje pieniądze, ale i nasze A jeśli nie odpowiada Ci taka forma reklamacji, to po prostu nie kupuj w Zarze. Swoją drogą jestem ciekawa jak się będziesz bronić, jeśli ten Twój zwrot nie przejdzie. Chciałabym to zobaczyć. Bo zapaść się pod ziemie, to chyba będzie za mało.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 17:52   #4019
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy się z tym nie spotkałam ale na pewno nie jest to powód żeby robić coś takiego, zawsze możesz dogadać się z dyrektorem, zważywszy na okres użytkowania, na pewno poszliby Ci na rękę. zrobisz co będziesz chciała, wyraziłyśmy swoje zdanie.. nie masz oporów przed takim zachowaniem, Twoja sprawa. mam nadzieję tylko, że nie kupujemy w tej samej Zarze.
Pójdę, zobaczę. Niech kierownik Zary oceni co i jak. Ja się nie upieram na zwrot. Nie mogę po prostu czekać zbyt długo na pieniądze. Jakbym miała pewność, że reklamację rozpatrzą ekspresowo to by mi nawet ten zwrot nie przyszedł do głowy

Widzę w jakim stanie są spodnie i szczerze piszę, że gorzej wyglądające ciuchy są w sklepach stacjonarnych jak "wymaca" je i przymierzy tłum ludzi. Serio. Nie oddawałabym wyraźnie używanych spodni ani produktu, w którym chodziłabym cały dzień. Nie jestem typem osób "wypożyczających ubrania" i oddających je do sklepu w fatalnym stanie jak to tutaj ktoś napisał. Pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja. Nie wiem wiec na jakiej podstawie zaraz doszłyście do takich wniosków i co wam dało prawo oceniać mnie jako jakąś najgorszą itp. itd. I może na tym zakończmy dyskusję, bo to bez sensu.

Każdemu polecam zastanowić się dwa razy nad zakupem tych spodni, bo nie wiem - może ja trafiłam ponownie na jakiś wadliwy model czy coś, ale w razie czego sprawdzajcie w sklepie jak się te przetarcia zachowują (kucnijcie, usiądźcie czy coś). Chyba, ze ktoś lubi dziury na wylot to polecam, bo poza tym spodnie wyglądają świetnie.
Stary 2014-08-18, 18:09   #4020
Stace
Zakorzenienie

Gabi czemu masz ost za atak na użytkowniczkę ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości