|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
ok, Anetko czekam na info
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mamy na myśli to samo, bo u mnie to jest między wężykiem, który się podłącza do silniczka,a butelką a właściwie tym czymś okrągłym co przystawiasz do piersi, chyba namotałam 😆
Zrobię fotkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ta w środku to gumką - membrana.
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jestem na s.48 :P nie mogę nadążyć
|
||||
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Anetko mi chodzi o taki bialy zwor jak na zdjeciu.
To chyba ja nazwy pomylilam.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
Edytowane przez jenny1234 Czas edycji: 2014-08-18 o 16:48 |
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
hej
co do butelek jesli bierzecie z aventu zwróćcie uwagę właśnie by wybrać te naturals bo są jeszcze zwykłe i one mają dodatkowo pomiędzy smoczkiem a butelką taki pierścień do założenia i bez tego mleko się wylewa z butelki po przechyleniu co mi się kilka razy zdarzyło gdy zapomniałam to włożyć ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Aisa mam to samo, jestem od kilku dni rozlazła i nic mi się nie chce nie mam siły weny i w ogóle niczego
|
|
|
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że maluch rośnie A Ty pewnie już niewiele przytyjesz,skoro mały będzie donoszony zaraz to też myślę,że z 2 kg Ci dojdzie ![]() Cytat:
O kurde nie widziałam,muszę aż zobaczyć czy coś takiego mam :P
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1660 |
|
Konto usunięte
|
Meta-dobrze, ze wyniki ok
Ja mam butelki Avent Natural wlasnie I mam pytanie do dziewczyn z De a w sumie tez tych z Pl Czy decydujecie sie na opłacenie pojedynczej sali po porodzie? U nas to opłata obejmuje tez miejsce i posiłki dla męża...no i sie zastanawiam cały czas bo z jednej strony uniknę takich sytuacji jak kiedyś tu rozmawialyśmy (wielkie cygańskie czy tureckie rodzinne odwiedziny u współlokatorki) a z drugiej strony wole inaczej wydać te pieniążki...i jestem ciekawa czy ktoś sie decyduje no w Pl to inaczej bo na 99% traficie na Polkę a na 80% bedzie fajna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co to,nic takiego nie mam.Może to jakaś zaślepka?
|
#1662 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ja wczoraj robiłam typowo niedzielny obiad czyli rosół, rolady i kluski (kapusta była już kupna
) i tak się tym umęczyłam, że nie miałam siły nawet odpisać. Ale czytać czytałam, w przerwach na mały odpoczynek ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47736711] Lubię eyelinery, kiedyś znalazłam fajny w oriflame, teraz go nie ma i nie mogę natrafic na nic fajnego (ale w rozsądnej cenie ) może coś polecicie?Bardzo lubię podkreślać oczy eyelinerem, szybki, prosty i w miarę naturalny makijaż. Dzisiaj miałam sesję brzuszkową Byłam trochę jej przeciwna, ale ogólnie bawiłam się świetnie. Zdjęcia w plenerze robiła mi koleżanka, jak mi je obrobi to na pewno się pochwalę. Póki co nie mam nic do pokazania, a szkoda, bo sama jestem ciekawa jak to wyszło A koleżanka też w 9 mc ciąży, także no...mam nadzieję że się za to szybko zabierze co zdążymy jeszcze się nacieszyć przed porodem ![]() [/QUOTE] Co do eyelinerów to sporo osób poleca czarny żelowy z Maybeline. Zazdroszczę sesji. Sama się zastanawiałam ale ja tyle przytyłam że wyglądam naprawdę źle, więc sobie darowałam. Cytat:
I wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy Mnie dość długo też męczyła. Kupiłam polecany tu Gaviscon w syropie i naprawdę pomaga Ja 106 cm Mam nadzieję że tabletki pomogły i obeszło się bez szpitala dzisiaj ![]() Perełka super ta deska ![]() Ania kciuki żeby nie kazali ci już za długo czekać i się męczyć. Aisa i Carolciuska ale żeście się zgrały No i macie cudne, małe, zgrabne brzuszki Gratuluję wizyt, niestety wybaczcie nie pamiętam już kto był. Powiem wam że moja pamięć teraz jest taka jakby jej nie było. Na zakupy zacznę chyba chodzić z kartką bo połowy rzeczy zapominam ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Może ten rysunek coś pomoże Metka super że wyniki ok. |
|||
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
A ja w pasie 95 a w tylku 100 ;-) no ładnie ładnie tylko coś mój brzusiu mały ;-)
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A twój brzuszek fajny ;-) |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://olx.pl/oferta/laktator-reczny...8-ID2sTgL.html
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis tez jestem do niczego
![]() I troche sie zalamalam dzis moja kolezanka rozmawiala z polozna w szpitalu w ktorym mam rodzic i jej powiedziala ze jezeli nie ma miejsc,a sie przyjedzie do porodu to oni odsylaja i kazą jechac gdzie indziej a w innym szpitalu tez moga odeslac do innego szpitala... dla mnie to jakas paranoja,pomijam to ze pewnie bede stękac z bolu ale kurde martwie sie przede wszystkim o mojego maluszka ktore nie bedzie tak to pod opieka lekarzy skoro bede tak wkolko jeździc
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ty chyba wysoka jesteś, ja mam całe 1,6 m wysokości Teraz przytyłam już 17 kg a mam jeszcze miesiąc do terminu. W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 15 kg a schudłam w ciągu ok 6 m-cy ponad 20 Byłam wręcz zasuszona Teraz mam nadzieję że też schudnę więcej niż przybrałam, tym bardziej że u mnie to chyba coś z hormonami jest średnio. Wystarczy że zjem coś słodkiego, choćby jedno ciastko czy czekoladę i następnego dnia od razu 0,5-1 kg więcej. Był miesiąc że przytyłam ponad 4 kg a nie obżerałam się jakoś specjalnie. Do tego powyskakiwały mi plamy na policzkach i czole |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży przytyłam 19 kg no ale przed ważyłam 42 😊 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-08-18 o 17:35 |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Wiecie, jak się jedzie karetką to się nie ma wpływu do którego szpitala. Lepiej pojechać taksówką samemu.
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najlepsze,że u mnie od mojego szpitala jest tylko jeden 10km dalej,później 50 km ale to w zupełnie inną stronę no i na końcu szpital gdzie jest 60-70 km też całkiem w inną stronę :/ I jak w tych nie będzie miejsca to co będą mnie wieźć 100 km i dalej? kurcze nie chcę rodzić na korytarzu !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalam męża żeby oddał krew - kiedys chodziliśmy razem, ale teraz
Z oczywistych względów nie mogę. I tym sposobem mam w domu 8 czekolad i wafelka, którego zaraz zjem. U nas jest o tyle fajnie, ze w poblizu jest dużo szpitali. Nawet jeśli jakimś cudem w "moim" szpitalu nie będzie miejsca to znajdzie się w innym, wieć tym się nie martwię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-08-18 o 18:04 |
|
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chudzina z ciebie była, do pierwszego porodu ważyłaś niewiele więcej niż ja przed ciążą Przecież to może trwać i 2 tygodnie. A przy tak krótkim macierzyńskim każdy dzień na wagę złota. I co z takim 2-2,5 miesięcznym dzieckiem? Żłobek?Współczuję wam dziewczyny problemów ze snem. Ja na szczęście śpię naprawdę dużo. Co prawda kładę się 2-3 w nocy, ok 7 budzą mnie psy bo chcą siq, ale potem się kładę i spokojnie do 10-11 śpię. Choć muszę powoli przestawić te godziny bo za 2 tygodnie córcia wraca do przedszkola i trzeba będzie normalnie wstawać o tej 7-mej . Co do niemocy ja już dawno pisałam, że czuję się jakby mi ktoś zasilanie odłączył Aliszcze ja to się cieszę że moja już taka odchowana, samodzielna. Nie wyobrażam sobie opiekować się maleństwem i taką np 2-latką. Ale moja mała wymagała bardzo dużo uwagi. Zresztą do dziś nawet do oglądania bajki chce mieć towarzystwo. Co prawda ciężko będzie znowu przyzwyczaić się do zarwanych nocek, ale myślę że jakoś to będzie ![]() Zbieram się teraz do zmywania garów |
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bankrutowac będzie mąż śmieję się do niego ze ma na najbliższy czas problem z prezentami z głowy następna zawieszka przy narodzinach Lili ponoć będzie ![]() Dobrze, że jestem najedzona bo czytając o Twoim obiedzie domowym mogłabym się ![]() Jestem po wizycie teściow - było naprawdę bardzo miło. Z każdym spotkaniem lubimy się chyba jeszcze bardziej a początki były różne. |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze wyniki wyszyy dobrze i nie masz tego dziadostwau mnie dzis pierwsze skurcze za mna myslalam ze to juz ale po godzince przeszly nie byly jakies regularne ale były.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

Przecież to może trwać i 2 tygodnie. A przy tak krótkim macierzyńskim każdy dzień na wagę złota. I co z takim 2-2,5 miesięcznym dzieckiem? Żłobek?
super ze wyniki wyszyy dobrze i nie masz tego dziadostwa